Fredrik Johansson om återkomsten och nya VIK: ”Även om man säger annat är det viktigt att få vinna lite på försäsongen”

 

– Vi trivs jättebra i Västerås och VIK ligger mig varmt om hjärtat, säger Fredrik Johansson till bloggen på telefon om varför det blev VIK igen, trots degraderingen.

– Sedan är det spännande spelare i lagbygget, många spelare som bidragit stort innan i andra lag. Plus en hel del yngre spelare. En bra mix, säger Fredda.

– Jag vill också tacka Henric Björkman (tidigare back i VIK) på PAX fastighetsmäklare som ger mig chansen att prova på som mäklarassistent. Jag börjar i mitten på augusti där. En jättebra möjlighet för mig att testa på något som jag kanske fortsätter med efter hockeyn.

Patrik Zetterberg sa på VIK.se att du är bättre tränad än någonsin?

– Det får du fråga honom om, skratt. Men jag har tränat på som alltid och känner mig bra fysiskt, säger Fredda, som ännu inte testat på den nya 3D-träningen. Men det kan ju en nytändning med något nytt.

Idag var första ispasset, hur var det?

– Rostigt. Men skönt att få känna på grejerna och hitta timingen igen.

Hur ser du på att fortsätta som kapten?

– Jag vet inte, blir jag tillfrågad tar jag det. Det var nytt för mig att ta över efter Jeremy Williams och jag tänkte för mycket på det första veckorna då. Men sedan var det som vanligt och under fjolåret kändes det bra, även om det har det varit väldigt händelserikt vid sidan då jag varit kapten.

– Konkurshot, sparkade och avgående tränare, med mera. Men jag har lärt mig mycket av det, säger Fredda, som håller med om att det vore bra om det blev mindre händelserikt vid sidan av isen framöver.

Spelar du helst center eller ytter?

– Oj! Det spelar ingen roll. Lite olika uppgifter, lite friare på kanten. Då är det är viktigare att finna rätt kemi med kedjepolarna. Det känner man ganska snabbt, redan efter några matcher.

Hur viktig är försäsongen?

– Är ju viktigt att komma in i grejerna och man vill inte förlora alla matcher, även om man säger annat. Viktigt att få känna på några segrar. Det är extra viktigt i år då vi har 17-18 nya spelare. Spelsystemet måste sitta i ryggmärgen då vi startar säsongen, säger Fredda, som tycker det är bra att det är hela tio träningsmatcher i år.

Fredda vill sedan poängtera att både han och laget är införstådda med hur tufft det kommer bli.

– Det är väldigt liten skillnad på Ettan och Allsvenskan. Det är väldigt lite som skiljer spelarna åt. Det är vi medvetna om.

Jag skrev att du kanske är Ettans bästa spelare, är du det?

– Det var ju snällt sagt. Men det finns jättemånga bra spelare. Det får man ta med en klackspark, säger Fredda avslutningsvis.

***

Läs även: Bästa spelaren i HockeyEttan?

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:404:"a:1:{i:0;a:11:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"892052821440376834";s:7:"postURL";s:59:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/892052821440376834";s:5:"pDate";s:19:"2017-07-31 16:02:21";}}";

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tweets

Jonas Karlsson - AvatarJonasKa71088737Jonas Karlsson

RT @VIKFanCentral: Podd 18: VIK Supports ordförande Jimmie Andersson om arenadrömmen, framtidsplanerna, TIFOn plus något att lära av Djurgå…

SvaraRetweetFavorit
Tobias Andersson - AvatarVIKare92Tobias Andersson

RT @VIKFanCentral: Podd 18: VIK Supports ordförande Jimmie Andersson om arenadrömmen, framtidsplanerna, TIFOn plus något att lära av Djurgå…

SvaraRetweetFavorit
Jimmy Gerdin - AvatarJimmyGerdinJimmy Gerdin

RT @VIKFanCentral: Podd 18: VIK Supports ordförande Jimmie Andersson om arenadrömmen, framtidsplanerna, TIFOn plus något att lära av Djurgå…

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Podd 18: VIK Supports ordförande Jimmie Andersson om arenadrömmen, framtidsplanerna, TIFOn plus något att lära av D… https://t.co/gdJ7kIeNhI

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Nyhetsbrev

Ge ditt stöd till oss:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto