Kan VIK fortsätta den positiva bortatrenden mot AIK och ta fjärde raka utanför Västerås?

Det svider kanske lite ännu för vissa VIK-fans att se en av lagets tidigare stora kämpar ”Messy” i AIK. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

VIK har vunnit sex av de se senaste sju bortamatcherna i stor stil med 26-14 i målskillnad. Bortaspelet har således inte varit ett problem. Laget är tvåa i bortatabellen.

Nu väntar en möjlighet att ta den fjärde raka viktorian på bortaplan då AIK väntar på Hovet kl 16.oo på lördagen. AIK har gjort stora förändringar i ledningen och aviserar att man ska hålla ett öppet informationsmöte innan match.

Sedan nye tränaren Peter Nordström anslutit har laget tagit fyra av sex poäng mot Björklöven och Vita Hästen.

– Jag tycker framförallt att vi vågar mer nu än tidigare, säger AIK-målvakten Robin Rahm till AIK:s hemsida. Och farten har ökats markant. Jag tycker även att vi vågar hålla i pucken bättre. När vi håller det höga tempot som vi kan så är det inte många lag som hänger med oss, säger målvakten som nyligen comebackade efter skada.

För VIK är det egentligen inga konstigheter på bortaplan. Laget kommer troligen avvakta och hoppas hålla tätt första tio då ett nytänt AIK får leka rommen av sig.

Ett ”problem” med Gulsvart har varit att man nästan bara gör vackra mål denna säsong. Är detta VIK förmöget att göra lite smutsigare mål om det behövs? Där finns förhoppningsvis lite utvecklingspotential.

Sedan har ett annat problem varit att man sällan fått målvakt-backar-forwards att leverera samtidigt på hemmaplan. Det har hela tiden fallerat någonstans. På bortaplan har dock det funkat med alla tre lagdelar samtidigt för det mesta.

Känslan är dock att AIK kommer bli en mycket svår nöt att knäcka, trots att VIK:s spelmässiga trend är uppåtgående. AIK måste ju vara skapligt trots allt då Marcus ”Messy” Jonsson inte ens får spela i deras fjärdekedja (det kan nog vara en av seriens dyraste renodlade fjärdelinaspelare som nu dessutom inte får spela).

”Messy” har varit 13:e forward båda matcherna under Nordström. Kanske gjorde NJ rätt som höll hårt i slantarna där…

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://40.media.tumblr.com/3d018dd3ccd878c486b820a56555b055/tumblr_nd8x8dzI5h1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

1 Kommentar

 1. Viktor Svara

  Ska bli kul att åka till klassiska Hovet och se Måste-matchen. Det är gott om sådan i århundradets jämnaste hockeyallsvenska med flera intressanta resultat under fredagskvällen.
  VIK-vinst uppe på Hovet och VIK är med i Topp 8, förlust och Div 1 spöket smyger runt nere på Rocklunda.
  Topp 8 räcker för att framme i vår vara med i ett förlängt kvalspelande mot SHL. Men för att klara sig igenom förkvalet behövs då, betydligt mer styrka än de 1,38 p/match VIK fått ihop under de senaste tio matcherna. Lite sifferexercis visar att VIK under hela säsongen fått ihop 1,42 p/match. Är formen på väg ner, fast vi fans tycker att den är på väg upp?
  Mer ”siffrande” ger att tabelltvåan Malmö på 24 matcher fått ihop 42 p vilket ger 1,75 p/match. Det är betydligt lägre än de 2,0 p/match som brukar behövas för att bli tabelltvå.
  Än mer ”siffrande” och hypoteser:
  Alt 1 – När säsongen är slut har tabelltvåan 52 x 1,75 = 91 p. Mao för att VIK ska nå dit krävs 91 – 34 = 57 p, dvs 2,04 p/match from idag!
  Alt 2 – Mer troligt är att tabellen börjar skiktas när vi snart går in i sluthalvan. Troligen kommer det att krävas 98 p för att bli tabelltvå. Mäktar VIK med det? 98 – 34 = 64 p, dvs 2,3 p/match from segern mot AIK idag!
  Visst fasiken ska man sikta på det! Börjar man producera 2,3 p/match, helst mer, kommer hur som helst slutspelsformen vara på topp. På topp för att till på köpet klara av den längre vägen via förkvalet.

  Micke – Håller till fullo med om snygga mål är härliga att se, men de är definitivt INTE MER VÄRDA ÄN SKIT- & SLITMÅL !
  Likaså håller jag med om att det för ofta är någon av lagdelarna som underpresterar! Varför???
  En Gordisk knut för spelarrådet och Filander att lösa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @BoWallin1: MoDo visar exakt "Hur man stoppar Nicolai Meyer". Ligg tätt inpå,skär av ytorna,spela småfult och på gränsen. =Inget Meyer…

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @cmoresport: Wikegård lackar ur TOTALT på domarna! #twittpuck #SHL @SHLse https://t.co/H89vq5YgaH

SvaraRetweetFavorit
Fredrik Harlen - AvatarFredrikHarlenFredrik Harlen

@VIKFanCentral Får samtidigt inte glömma bort att vi bara har 5 p upp till 3e platsen (1 match mindre spelad och ff… https://t.co/338c7u3NPC

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Nyhetsbrev

Ge ditt stöd till oss:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto