Luleåkännaren och bloggaren Jonas Åström sågar VIK:s scouting gällande Konstantin Komarek


VIK har åter uttryckt intresse för 19-årige österrikaren Konstantin Komarek som lämnat Luleå. Enligt sportchef Niklas Johansson ser man Komarek som en energispelare även på allsvensk nivå. Vilket Luleåkännaren och bloggaren Jonas Åström motsätter sig bestämt. 

– Det är en lirare som kommer att dominera allsvenskan om han får rätt omgivning, säger Jonas Åström som driver bloggen ”Hockeynonsens – Lite bättre, lite bittrare” till Vikfancentral.se.

Niklas Johansson har alltså utryckt intresse för att värva Komarek som trots sin ringa ålder gjort 64 matcher (3+3) för Luleå. Störst intryck gjorde Wienprodukten i SM-slutspelet våren 2011 då han gjorde 1+2 på 12 tuffa slutspelsfighter.

Vikfancentral kontaktade Jonas Åström som i sin blogg ganska kraftfullt sågat VIK-ledningens scouting av Komarek.

Vad kan du berätta om Konstantin Komarek som spelare? Är det en renodlad energispelare som mest jobbar hårt?– Det är inget rivjärn på det sättet, han har bra skridskoåkning. Ska man jämföra med någon etablerad så är det väl Linus Omark, en tekniker med bra speluppfattning och riktigt bra handleder, säger Jonas.

– Problemet han har just nu är det fysiska spelet, han väger för lätt och blir lätt fast i egen zon. Han har lite problem i positionsspelet när det kommer till defensiven. Han ska spela i en första-andralina som etablerar så mycket spel som möjligt i offensiv zon. Då kommer han verkligen till sin rätt. Så det lag som får honom i AS kommer ha en riktig talang som kommer utvecklas enormt mycket med mer speltid.

Hur har Luleå använt Komarek?
 – Luleå har ju bara använt honom som energispelare. Men jag tycker man har dålig koll om man avfärdar honom som ”icke producerande” Det har haft enormt mycket med omgivningen att göra.
– I fjol hade han tio poäng på fem matcher i Österrikes U20-landslag, han har åtta poäng på nio matcher i J20, så det finns ju kapacitet och tror inte man har sett så mycket av Konstantin om man bara klassar honom som energispelare, framförallt i allsvenskan. Där tror jag att han kommer till sin rätt fullt ut i jämförelse med Elitserien.
– Han har stått för många bra insatser i Luleå i år när det gäller offensiven, han behöver bara rätt omgivning och speltid, menar Jonas.
Hur tycker du han ska användas i allsvenskan?
 – Visst kan man slänga in honom i en tredje-fjärdelina i AS och bara låta honom spela samma spel som i Luleå. Men för mig skulle det vara ett skämt att slösa med hans kapacitet på det sättet.
– Nu låter jag som hans största fan, så är inte fallet. Jag tycker det var rätt av Luleå att släppa honom, han behöver mogna och spela mycket så allsvenskan är helt rätt nivå nästa år för honom, säger Jonas Åström avslutningsvis.
***
Intressant det här hur man ser på spelare. Ett färskt exempel är ju Joel Mustonen som enligt många källor i Skellefteå var så oerhört bra, men det funkade aldrig i VIK.
Nivån på allsvenskan är högre än vad många tror.Fråga Djurgården…
Sanningen kring Komarek ligger nog kanske någonstans emellan Jonas och Niklas teorier.
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:62:"http://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/04/austria.gif";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tweets

DaddyAros - AvatarDaddyArosDaddyAros

@Namnsson1 @_yellowblack @VIKFanCentral Tvåsiffrigt i anus då ryker det mesta. Först topplocket, sen vet man aldrig

SvaraRetweetFavorit
Robert B - AvatarrobbieblindRobert B

@VIKFanCentral Haha, nej nu kan dom bara överraska. Noll förhoppning om poäng kommande 2.

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@Namnsson1 @_yellowblack Jo, så ska det vara. Artikeln var lite svår att skriva och ska läsas typ off-record, eller… https://t.co/uCyh2WEUmD

SvaraRetweetFavorit
Namn Namnsson💛🖤 - AvatarNamnsson1Namn Namnsson💛🖤

@_yellowblack @VIKFanCentral Det ”underbara” med VIK, man blir alltid förbannad vid förlust, oavsett om de är på bo… https://t.co/MlSkGNqDhr

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Nyhetsbrev

Ge ditt stöd till oss:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto