Sundsvallsexperten Jonas Åström om nye VIK-målvakten Gustaf Lindvall

Centralen fick tag i flitige twittraren Jonas Åström som nära följer Sundsvall och även driver bloggen Hockeynonsens.blogspot.se. Jonas säger så här om VIK:s nye målvakt Gustaf Lindvall (bilden):

”Jag måste säga att Gustaf Lindvall var ett namn som förvånade när Västerås presenterade detta nyförvärv. Gustaf ”Gurra” Lindvall har inte direkt varit imponerande under säsongen i Sundsvall och var i slutet av säsongen andraval bakom Axel Brage.

Det är en talangfull målvakt, absolut. Men också en målvakt som inte hittat rätt än så länge. Han har svarat för ett par fantastiska matcher under säsongen men ännu fler plattmatcher.

Han behöver hitta stabiliteten i sitt spel, han är en relativt liten målvakt som spelar den moderna stil som alla andra målvakter idag gör. Det innebär att han blir lite väl låg i vissa lägen och det finns väldigt mycket mål ledigt över axlarna.

Han har otroligt bra reflexer och har en förmåga att kunna göra ”omöjliga” räddningar när han kommer in rätt i matcher. En annan bra egenskap Lindvall har är att det sällan kommer returer rakt ut, han är bra på att styra undan puckarna.

Spelet runt kassen är något som måste förbättras avsevärt, det blir ganska ofta spännande när Lindvall beger sig ner bakom eget mål och ska hantera pucken med klubban.

Jag har sett honom under hela säsongen och det är otroligt svårt att veta vad man får när Lindvall vaktar kassen, det kan bli otroligt bra och det kan bli helt otroligt dåligt.

Jag trodde att Lindvall skulle spela kvar i Sundsvall för att försöka få stå så många matcher som möjligt för att på så sätt utveckla ett mer stabilt spel. Hans kvalserie till allsvenskan var riktigt bedrövlig men det går inte att lasta allt ansvar på målvakterna, backspelet var nästintill obefintligt under sista delen av kvalet.

Det som däremot måste sägas om Lindvall är att det är en kanonkille utanför isen, jag har bara hört positiva saker från hans lagkamrater och det är också det intryck jag fått av ”Gurra”. Så på det sättet gör Västerås en bra värvning, han är otroligt lojal och kommer inte klaga på att vara andraval under säsongen.

Men som sagt, märkligt val av Västerås att satsa på Lindvall, jag trodde att om det var någon målvakt från Sundsvall man skulle satsa på i Allsvenskan så hade det varit Axel Brage nu när han inte verkar ta en plats i LHC. Men jag hoppas verkligen att det blir en bra säsong för Lindvall och att han kan ta nästa steg i sitt spel”, säger Jonas avslutningsvis.

***

Vi tackar Jonas för inputen om Lindvall. Verkar som Lasse Johansson kommer få vara uttalad förstemålvakt och att förhoppningsvis Lindvall kan vara på topp i en 12-15 matcher som avlastande backup.

pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:72:"http://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/04/10012012-_MG_0342.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

2 Kommentarer

  1. Fredde Svara

    När man läser det här så känns det ju nästan som att dom skulle kunna satsat på en utav juniorerna. Men jag antar att dom har en plan för honom 🙂

    Men nu har han ju bättre spelare runt om sig också!

  2. Dc Svara

    Märklig värvning…?
    Finns ju säkert hur många mer målisar som helst med bra pris som hade varit ett bättre alternativ. Skulle gärna vilja veta vad VIK tänkte här… spara pengar? Då hade väl VIKs egna juniormålvakter varit ett bättre alternativ…. hmm.. ja jag vet inte…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @HerrModoit: Modo har tackat nej till Hertzberg. Han har bud från Timrå, Mora och Västerås att välja mellan nu. #modose

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

VIK behöver troligen minst fyra starka centrar för framsteg, scout om Descheneau som är ny i Brynäs & Oskarshamn du… https://t.co/GBqAOru6AO

SvaraRetweetFavorit
Johan Brodén - AvatarJohanBrodenJohan Brodén

@GurkOlle @VIKFanCentral Men det fråntar inte att varenda tränare förespråkar fart fart fart. Få tränare efterfråga… https://t.co/zm6b1IRv6F

SvaraRetweetFavorit
Taggen - AvatarLeifTaggTaggen

@Stoffelito78 @VIKFanCentral Joakim Thelin hade också ett märkligt inhopp

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Nyhetsbrev

Ge ditt stöd till oss:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto