Thomas Paananen om nya konceptet: ”Ökat intensiteten oerhört”

VIK:s J20 under Thomas Paananen har gjort en fin försäsong och är obesegrade under ordinarie tid: 7-1 mot Färjestad, 3-4 (straffar) mot Leksand, 2-0 mot AIK, 3-0 mot Karlskoga, 1-2 (straffar) mot Skellefteå och nu senast 2-1 mot Södertälje.

– Vi har gjort en fantastiskt bra försäsong hittills, säger Thomas till bloggen. Jag gjorde en stor utvärdering dels på mig själv som tränare och dels på hur vi spelade förra säsongen, allt för att vi ska bli bättre och kunna fostra fler spelare till A-laget.

– Just det tycker jag att vi har fått bra betalt för hittills. Vi tränar stenhårt hela tiden och mer rätt vilket gör att spelarna uppfattar skillnad mot fjolåret.

Vilka spelare har sett bra ut hittills?

– Jag tycker det är många som visat framfötterna hittills. Vill inte nämna några specifika eftersom det är så tidigt på säsongen, men vi har väldigt intressanta spelartyper på gång i juniorerna. Vi har hittills använt nio spelare födda -99 och en född -00. De har visat att de kan spela J20-hockey.

Kan du berätta lite mer om den här utvärderingen du gjorde?

– Jag gjorde den i somras och den berörde två frågor: Hur ska jag bli en bättre tränare och hur ska vi kunna fostra mer spelare till A-laget?

– Jag har lyssnat mig för och läst böcker om ledarskap och tycker att jag har utvecklats mycket och blivit tryggare i mitt ledarskap. Att få jobba med motiverade människor som har en dröm och få vara en del i den drömmen är värt all tid man lägger ner i det här yrket.

– Jag jobbar utifrån ett lösningsfokuserat ledarskap. Det handlar i stora drag om att ”vattna blommorna istället för att laga punkteringen”. Du får fråga de spelare som blivit uppflyttade till denna säsong hur de upplever det.

– Gällande att skapa A-lagsspelare upplevde jag att vi förut tränade bra men inte tillräckligt. Vi har ökat intensiteten oerhört jämfört med ifjol. Vi jobbar också extremt mycket med video, där har vi tagit in Jakob Mylläri. Det tycker jag har givit en stor effekt eftersom spelarna får se sig själva och vi pratar genom bilder istället för enskilda upplevelser.

– Alla spelare har en viss spets och det är den vi fokuserar på. Hela mitt ledarskap bygger just på det, om du utvecklar dina styrkor till 100 % blir din svaghet oviktig!

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"770185833630556160";s:5:"pDate";s:19:"2016-08-29 09:06:26";}}";

2 Kommentarer

  1. Pingback: Ny sportgrupp & Adam Lidström hyllar nya VIK-upplägget inför Södertälje » VikFanCentral.se

  2. Bror Svara

    Krävs nog lite skägg och kilon när det väl drar igång till serien. Vill minnas att j20 startade sin försäsong bra även i fjol. Och slutade ju inte så värst bra. Och serien är lång och
    Det är när det drar ihop sig sig till super top 10
    Man måste vara med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @HerrModoit: Modo har tackat nej till Hertzberg. Han har bud från Timrå, Mora och Västerås att välja mellan nu. #modose

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

VIK behöver troligen minst fyra starka centrar för framsteg, scout om Descheneau som är ny i Brynäs & Oskarshamn du… https://t.co/GBqAOru6AO

SvaraRetweetFavorit
Johan Brodén - AvatarJohanBrodenJohan Brodén

@GurkOlle @VIKFanCentral Men det fråntar inte att varenda tränare förespråkar fart fart fart. Få tränare efterfråga… https://t.co/zm6b1IRv6F

SvaraRetweetFavorit
Taggen - AvatarLeifTaggTaggen

@Stoffelito78 @VIKFanCentral Joakim Thelin hade också ett märkligt inhopp

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Nyhetsbrev

Ge ditt stöd till oss:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto