Tim Heed lämnar för Skellefteå och backsidan får delvis ny look

Det var då. Heed och troligtvis Warg lämnar nu VIK och laget tappar därmed sin kanske mest begåvade offensive back och kanske mest begåvade defensiva back i Warg. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Skellefteå blir ny adress för offensivt mycket begåvade backen Tim Heed. Heed började spektakulärt åt båda håll i VIK men styrde sedan upp sitt spel.

Det lossnade dock aldrig poängmässigt för Heed och ibland kändes det förutsägbart när Södertäljesonen nästan bara försökte dra i sidled och sedan skjuta dragskott i power play. Visst var det en fantastisk teknisk variant men sannolikt behöver Heed bredda även den offensiva repertoaren för att leva upp till talangen.

I Skellefteå vet man hur man ska åka skridskor och här behöver Heed utvecklas. Spelsinne och teknik håller redan elitserieklass. Ska bli spännande att se Heeds utveckling.

Om Elias Fälth kunde gå från bänken i VIK till VM på några säsonger kan nog Heed nå NHL en vacker dag…

***

Eftersom vi även verkar kunna räkna bort Stefan Warg (vi får åtminstone hoppas att VIK får bra betalt) har Gulsvart idag fem-sex backar under kontrakt, beroende på hur man ser på Marcus Söderkvist.

Det skulle kunna vara oroväckande att tappa Heed & Warg som kanske var backsidans toppar offensivt och defensivt men värvningen av Frisk täcker nog upp lite för båda. Plus att Mitell troligtvis kommer och Emmerdahl och Björklund känns vara på gång rejält att lyfta sig än mer.

Frisk – Emmerdahl

Björklund – Lindh

Nilsson – (Söderkvist)

Sannolikt kan vi räkna in Mariestadsduon Thomas Mitell och Per Helmersson i mixen. Då står VIK med en mycket stabil backsida där vi vet vad vi får av Lindh, Frisk, Helmersson, Mitell och Söderkvist. Plus att känslan är att Björklund och Emmerdahl kliver upp ytterligare en nivå och blir riktiga allsvenska stjärnbackar.

Det känns inte helt omöjligt att Robin Nilsson kan slå sig in i denna uppställning om den fortfarande blott 21 år unge backen kan få in rätt självförtroende och lugn i spelet. Skott och skridskoåkning har redan Västeråssonen.

Återstår att se om någon ung back kan slå sig in. Hampus Larsson är en sådan som fått mycket beröm. Vilka flera J20-backar bankar på dörren? Kanske har Centralens läsare bra koll på J20?

snap_isAutoPosted:
1
snapEdIT:
1
snapFB:
s:111:"a:1:{i:0;a:3:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";s:4:"doFB";i:0;}}";
snapLI:
s:120:"a:1:{i:0;a:4:{s:10:"AttachPost";s:1:"0";s:10:"SNAPformat";s:6:" ";s:11:"SNAPformatT";s:6:" ";s:4:"doLI";i:0;}}";
snapTW:
s:265:"a:1:{i:0;a:7:{s:4:"doTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"335461719604330496";s:5:"pDate";s:19:"2013-05-17 20:28:01";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:77:"http://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/12/Heed-Warg-jublar-jubel.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

2 Kommentarer

  1. PatrikH Svara

    Jag tycker också att vi ska vara glada för Andreas Lindh, när det gäller defensiven. Han är inte lätt att ta sig förbi för motståndarnas forwards. Han var minst lika stark som Warg var defensivt, denna säsong.

  2. patrik Svara

    Jag tycker att R.Nilsson är lite för lat och bekväm, iallafall dom träningar som jag har sett.
    Ruggigt bra skott har han men explosiviteten i skridskoåkningen tycker jag att han saknar, kommer även ihåg D.Lidström för några år sedan och jag tyckte att även han led av samma beteende.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@joelskold82 får försöka kolla det!

SvaraRetweetFavorit
Joel Sköld - Avatarjoelskold82Joel Sköld

@VIKFanCentral Lite nyfiken på vad Jimmie hyllade linjedomaren i sista bikmatchen. Har för mig att Fryck sa i nån i… https://t.co/T4H7czsOJm

SvaraRetweetFavorit
Kristoffer Nygren - Avatar84NygrenKristoffer Nygren

@Einegard @VIKFanCentral Mer boxplay att vänta alltså. Kul.

SvaraRetweetFavorit
OrnishD - AvatarOrnish_DOrnishD

RT @Einegard: Lite om Anthony Camara. Från bloggaren @VIKFanCentral #HV71 https://t.co/o9oRTUEXZ5

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Nyhetsbrev

Ge ditt stöd till oss:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto