Västerås brände första matchbollen hemma mot Örebro

Efter åtta segrar var nästan känslan att det skulle bli svårt att fortsätta ha lite flyt ytterligare en match. Trots mycket bra spel i två perioder kunde inte VIK vinna. Örebro vann med 2-1 samtidigt som Karlskoga och Djurgården vann.

VIK-Support fixade ett jättetifo innan match klacken var elitseriemässig och hade högt tryck hela matchen, även när Örebro nätade. Starkt jobbat där!

Matchen var jämn inledningsvis i första, men VIK tog över allt mer desto längre perioden gick. Örebro gjorde 0-1 ganska tidigt. Christoffer Björklund rakade sedan in en retur fram till 1-1. I andra perioden hade VIK mycket bra kontroll och borde gjort några mål på ett ganska segt Örebro.

I sista perioden lyfte sig Örebro efter två sömniga perioder och Conny Strömberg avgjorde matchen med sitt 2-1-mål. VIK försökte sedan trycka på men Örebrodefensiven var oerhört bra och VIK fick bara fram fem skott på mål i sista. Ridå.

Sammanfattning

Det fanns mycket positivt med denna match. VIK hade stort puck- och spelinnhav under de första 40 minuterna och borde med normal utdelning gjort två-tre mål. Men VIK har ju som sagt haft så mycket medstuds på sistone och denna gång var det Örebros tur att ha flyt.

Det enda oroväckande är att vissa är något klena för stunden. Eric Johansson, Brady Leisenring och Marcus Eriksson måste snabbt upp i nivå och börja producera. Dave Lundbohm är fortsatt mycket osynlig i spelet när han skjuter. Stefan Warg ser något sliten ut efter en säsong med otroligt mycket istid.

Örebro vann även skäggkampen. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Mikael Frycklund och Sam Marklund brände några fina chanser, dessa två ungtuppar måste få upp kvaliteten i skyttet och avsluten. Båda står kvar på ett mål vardera totalt.

Örebros försvarsspel var snudd på elitseriemässigt i sista perioden och så kommer det se ut i kvalserien, man måste stånga sig blodig och ta sig yta helt enkelt. Frågan är om VIK har tillräckligt starka forwards för det? I afton orkade de inte forcera Örebros försvar i slutronden.

Ett stort orosmoment är att VIK tyvärr även denna säsong inte verkar har tillräckligt bra tekare. Kimby vann bara 4 av 15, Fornataro 6 av 17, Johansson 4 av 14, endast Frycklund var godkänd här. Lika var det borta i Leksand. Detta kommer bli ett jätteproblem framöver om inte Johansson och Kimby kan hitta sina normalt höga nivåer.

Nu väntar en rysare i Karlskrona. Skönt att VIK fortfarande är i förarsätet…

Västerås tre stjärnor:

1. Mark Santorelli – Mycket aktiv och spelskicklig och hela tiden på språng trots brist på hög topphastighet. Bra att vinna pucken längs sargerna.

2. Andreas Lindh – Är i en oerhörd form och har väldigt bra fart på rören. Lindh verkar också blivit bättre under Fagervall.

3. Viktor Mårtensson – Alltid dominant längs sargerna , idag även mycket bra offensivt med fina passningar.

1 svar

1. Läktarplats skriver:

Så blev det då torsk mot Allsvenskans just nu formstarkaste lag. Ingen tröst att Örebro är formstarkast för ska VIK till kvalserien så är det väl inte som strykpojkar? Vad jag såg ikväll så visade bara halva laget att man vill och är mogna för kvalserien. Dvs tredje å fjärde linen plus backarna Björklund, Lindh och Söderkvist. Redan efter Asplövenmatchen var jag missnöjd med Fornataro linen som inte klarar av defensiven. Varken att försvara sig eller ta sig ur zon vilket gav kvällens förlustmål till 1-2. Vad jag har hört så är laget just nu drabbat av flunsan och det syns ju på andra linen som inte alls var med i matchen, varken kroppsligt eller själsligt. Även backarna Warg å Heed som ofta hyllas, men usch vilken darrig lägsta nivå de två har.
    Jag brukar försöka hylla kollektivet men ack nej det går inte efter Örebromatchen då bara halva laget visade att man vill vidare. På lördag så gäller sanningens ögonblick! Lyckas Fagervall till dess få fart på de mätta, räddhågsna, å flusadrabbade? Om inte så är säsongen i princip slut!