Extremt viktig tvåpoängare för Lehterä i debuten med Lunsjö som straffhjälte efter lite bättre offensiva tendenser mot Kristianstad – men även fortsatt defensiva hjärnsläpp

Alexander Lunsjö FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

19 Responses

 1. rune skriver:

  Inget spel för Berglund den här säsongen enl Nicklas.

 2. UliH skriver:

  Lite om Salminen / NJ. Inte bästa relationen

  https://hockeynews.se/articles/14694/

 3. Kenta skriver:

  Ska bli mycket intressant att se om Berglund får vara med på morgondagens träning för Tero ? Då vet vi nog vilket håll det lutar åt för eventuell comback i VIK? Tero är en person som vill veta var han har för lag de sista grundspelsmatcherna?? Man lallar inte hit å dit men Finnarna!!!

  • C skriver:

   Är Bulan med på träningen imorgon spelar han nog redan mot SSK. Är han inte med så blev det ingen comeback. Inte i VIK iallafall. Öppna förskolan är slut som någon skrev i en VLT kommentar…

   • Pelle skriver:

    Någon här på forumet skrev att PB skrev på för en månad sen, oavlönad. Men kan ju vara ett falskt rykte bara.

 4. C skriver:

  Då uppger Expressen att BIK gjort klart med Hudiksvalls tränare Denis Hall till nästa säsong.

  Micke, du har inga uppgifter på var Karl Helmersson hamnar? Finns ju en något större klubb än BIK ca15 mil österut som söker huvudtränare………….

  • Pelle skriver:

   Sant eller inte men det har ju spekulerats i att tränare för nästa år redan är klar.

   • C skriver:

    Sanny Lindström sa i sin podd att han inte kunde förstå hur BIK kan vilja släppa Helmersson men klubben har ju sagt att de har en tränare i 3 säsonger bara.

    Jag tror det vore ett utmärkt val för båda parter isåfall. NJ lär känna honom rätt väl efter åren i Örebro också.

    • Pelle skriver:

     Kan vara en ekonomisk fråga också. Helmersson var säkert billig från början. Nu har han meriter och kan höja sina anspråk. Då börjar BIK på ny kula med en div ett-tränare.

     • C skriver:

      Faktiskt ingen dum tanke du har där. BIK drömmer säkert också om SHL men deras plats är nog mer i HA sett till stadens storlek och farmarfunktion åt både Örebro och Färjestad.

  • Bozo skriver:

   Han bor i Mariestad. NJ lånade ut en hel del spelare under åren till Helmersson.

 5. Anders Stenlund skriver:

  någon som hört om NJ har hittat någon eller några nya spelare

 6. Mange skriver:

  Kan inte förstå hur Lindelöf går före Östman?!?
  Lindelöf är katastrof, kan inte åka skridskor och alldeles för vek i närkampsspelet. Sätt han på läktaren, eller skicka honom till Sura!!!

  • Magnus skriver:

   Håller med Östman har ju genomgående varit bästa backen sett till hela säsongen. Tyvärr finns det viissa backar som spelar på gamla meriter

 7. Patrick Edelo skriver:

  Lill Z underpresterar???!!! vad kan gör mer än 2 mål !! Ni som gnäller på Z ser ni inte att det är en målskytt, som varje säsong leverera minst 20 mål. varje år. Sen är han inte så grym i spelet, men finns många målskyttar i alla sporter som inte är så bra, Halaand, För er äldre, I. Rush, Inzagi, mm. Så jag är super nöjd med Lill Z, signa honom på 3 år.

 8. C skriver:

  Det fina med Letherä är att han är mycket mer coach än Paananen som var mer en tränare om ni hänger med på skillnaden. Tycker hittills att han verkar vara en perfekt profil att coacha laget resten av säsongen. Väldigt amerikansk i sättet att snacka och på frågan om han såg vilka spelare som var mer värdefulla för laget efter kvällens match svarade han blixtsnabbt att alla i laget är lika värdefulla.

  De brister han förmodas ha som tränare kommer nog inte synas det lilla som vi har kvar av säsongen. Tror spelarna redan gillar honom mycket.

  Tydligaste skillnaden var väll med 6 minuter kvar typ. Från så kändes det nästan som att Fryklunds lina spelade nonstop. Även i sudden gick man runt på färre enheter än tidigare och spelade ut KIK totalt. En spelare som Fryklund behöver mer speltid än snittet för att varva upp. Tror det här blir bra (efter förutsättningarna).

 9. Mr H skriver:

  När VIK tog sig till förlängning så gick det inte att känna annat än att det var dags för extrapoäng i alla fall.
  VIK sopade banan med Kristianstad de extraminuterna, och vid straffläggning som det tyvärr blev så var det rätt lag som tog det, som tur var. Zetterberg och Lunsjö gjorde det bra plus några andra namn. Frycklund och Bergman såg pigga ut, och JG bra förstås. En del är besvikna på Lill-Z – inte jag. Vet vad han kan, och då hela gruppen underpresterat så måste även han få göra det. Lunsjö och Z är viktiga snipers.
  Tero Lehterä lät precis som jag föreställde mig vid intervjun. Cool med pondus. Är nog en dynamisk typ. Viktig seger för honom, hans kollega och laget.
  Nu Södertälje hemma! Var det inte en del av deras supporters som svinade riktigt illa mot hemmapubliken och till och med gav sig på våra spelare, vid förra hemma-matchen? Såg inte själv exakt vad som hände. Såg ni insändaren i VLT i måndags om just detta? Var fanns polisen och vakterna? Jag ska se om jag går till Rocklunda med brännbollsträet. Jag har god lust till det…

 10. Bozo skriver:

  Backsidan är nog den sämsta någonsin i VIK. Det såg de flesta redan innan säsong. Med den osäkerheten det ger är det svårt att bli kreativ. Få se om nya tränarna har tagit med sig Trollkarlens hatt.

  • Musse skriver:

   Håller med, NJ måste hitta en riktigt bra back innan fönstret stänger. Alex har tyvärr för dåliga fötter och är för vek i närkamperna. Bland forwards ser Aronsson och Eriksson trötta ut, dåligt tränade? De är ju här för att vara energispelare så lite märkligt. Så ingen höjdare att alla tre har kontrakt nästa säsong. Gillar Teros stil och så sköna och viktiga poäng🙏🏻