Fyra spelare lämnar A-laget där nog doldisbackens sorti trots allt svider mest & ”föryngringen” fortsätter med junioren Karl Andersson som får stor förtroendeförklaring med A-lagskontrakt på två år

Karl Andersson. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

 

Centern Karl Andersson har skrivit på ett tvåårskontrakt  med A-laget. 19-åringen född 2004, som har ett år kvar som junior, var med i sju A-lagsmatcher 22-23.

NJ har nu faktiskt sänkt medelåldern för stunden med två år jämfört med truppen ifjol (cirka 26 år till 24 år nu).

Sedan tidigare har även backen Zétény Hadobás flyttats upp till A-laget från juniorleden. Plus att Gabriel Kangas, Ian Blomquist och Adam Hofbauer är förstaårsseniorer på pappret (födda 2003). Många av nyförvärven är också födda runt 2000.

– Karl Andersson är en spännande, intressant spelare som kommer från de egna leden. Jag tycker han har förtjänat att vara med på resan, säger sportchef Niklas Johansson till VIK.se.

***

Andersson gjorde 38 poäng på 48 matcher i J20 Nationell, och var en ledande spelare där. Strängnäsprodukten glänste även i A-laget några gånger, särskilt i en bortamatch mot Almtuna i december.

För att citera mig själv i den matchrapporten:

”Junioren Karl Andersson var glädjande nog riktigt bra med flera puckvinster, som gav chans Östman. Dock bänkades Andersson i tredje trots att denne var en av de piggaste i VIK…

Lovande junioren Karl Andersson vann ytterligare en puck och hade dessutom sinnesnärvaro nog att snyggt hitta fram till Lindelöf

Men för att ändå avsluta med någon form av hopp var det fint att se 18-årige forwarden Karl Andersson faktiskt bitvis glänsa med hela 6-0 i NP med ödmjukt, hårt och smart jobb. VIK behöver mer av den varan.

PUCKLIGAN

5 Marcus Bergman

4 Karl Andersson”

***

”Tycker ni har en jäkligt spännande junior i Karl Andersson”. Så sa en framstående lagledare utanför VIK tidigare. Så det har nog funnits allsvenskt intresse utanför VIK också?

***

Nu står det helt klart att fyra spelare inte blir kvar i truppen. Det handlar om backarna Filip Persson och Daniel Gunnarsson samt Mikael Frycklund och Johan Gustafsson.

NJ är verkligen inte nostalgisk…

Höll på att skriva att det nästan svider mest (sett till prestation/lönekrona) att man inte lyckats göra plats för lovande unge backen Filip Persson. Persson kommer säkerligen göra braksuccé i typ Mora eller liknade klubb där det spelas gladhockey.

Men det vill också till att Halonen och Ian gör det bra nu, för att vi inte snabbt ska börja sakna en annars relativt ojämn JG:s i slutspelsform.

3 svar

 1. Peter skriver:

  Jag blir lite förvirrad när jag ser bilden på truppen för enligt den så är ju backbesättningen spikad. Det enda som ska in är två forwards. Visst ser truppen onekligen spännande ut men vem ska ta en defensiv roll där bak?

 2. Peter T skriver:

  Truppen ser onekligen intressant ut.
  Men det känns som målvakterna är nyckeln till framgång. Om målisarna inte underpresterar sett till förväntningarna, tror jag vi är med å kämpar om en topplacering.
  Tragisk utveckling på Frycklund föresten, sen han lämnade för SHL, va är det för fel på karln?
  Han sätter laget gång på gång i kniviga situationer.
  Tycker dock NJ kan ge honom ett try out kontrakt, med reducerad lön till att börja med, för att se om han kan rätta in sig i ledet.

 3. C skriver:

  VIK behövde en rejäl upprustning och det har NJ fixat. Man brukar prata om kulturbärare men kulturen laget hade har ju bara räckt till sämre resultat än förväntat sen SHL24 presenterades. I och med de sista avtackningarna så slipper vi en massa eventuella frågetecken.

  Ur förra säsongens trupp hade iallafall jag en önskan om att verkligen försöka behålla 3 spelare och det var Bergman, Skedung och Kangas. Alla 3 gör sitt yttersta varje byte oavsett motstånd och just den aspekten har det varit sådär med hos de flesta andra VIKare senaste säsongerna. De har alla + i spelet 5-5 och det är ju en förutsättning om man vill till SHL.

  Jansson är nog också bra att ha kvar men att ta bort Cet från bröstet är nog ganska givet. Att som förra säsongen ha 4 lagkaptener där samtliga underpresterar på isen kan ju bara leda till fiasko. En spelare som inte är i harmoni med sig själv kan ju knappast förväntas leda andra lagkamrater rätt.

  Jag är väldigt nöjd idag med andra ord! Nu ser vi framåt!