Nick Hutchison (lite lik och faktiskt ett strå vassare än Vela i MoDo på pappret) ska tillsammans med Komarek & Topping lyfta VIK:s centersida till helt nya höjder & Frycklund därmed definitivt borträknad

14 svar

 1. Morran skriver:

  Jag drar ett kort ur hatten, Kemp kommer att bli årets överraskning i HA! Jag kan inte backa upp det med mer än magkänsla! Gillar verkligen hur NJ värvar på ”känsla” och videoscouting! Det är så man hittar guldkorn

 2. Sofia skriver:

  M.Vela var den forward med ÖVERLÄGSET mest istid i hela hockeyallsvenskan 22/23, nådde ändå ”bara” 0.6 ppg.
  En andra-center spelar också oftast betydligt mindre, och om en tydlig (offensiv) första-center finns framför så kan skillnaderna vara tämligen stora i lika styrka och PP.

  Annan faktor är att Hutchison också ”bara” presterat i ECHL de två senaste säsongerna, som enligt många med koll uppskattar som de sämsta säsongerna på länge i ECHL p g a spelarbristen som råder.

  20-25p är rimligt bidrag från mister Hutchison, om han får vara kvar säsongen ut.

  • Mikael Norén skriver:

   Tack Sofia för intressanta inspel! Sådant lyfter bloggen! Oavsett siffror hit och dit är ju det viktigaste trots allt att man sett enormt många matcher med de man tänker värva så att scoutingen är maxad. Plus såklart att sportchefen har en känsla att sätta ihop olika spelare med varandra.

   • Sofia skriver:

    Verkligen. Tror Hutchison kommer vara en stabil spelare, men knappast någon poängspelare. Och givet att Vela gjorde poängen han gjorde i Hockeyallsvenskan på så mycket istid, så kan vi utgå från att om Vela spelat mindre hade poängen minskat.

  • Peter skriver:

   Fejk fakta av dig. Han hade det i Västervik, men inte när han kom till Modo.

   • Sofia skriver:

    Det är ganska enkelt att kolla upp på Hockeyallsvenskans hemsida. T ex, han spelade i snitt två minuter mer per match än den forward i Modo som spelade näst mest i slutspelet. Det är otroliga siffror.

  • Kolle skriver:

   Vela var sjukt bra defensivt och fysiskt. Han tog det defensiva jobbet i kedjan med Niederbach och Halloran u slutspelet. Han gjorde inte så mycket poäng, men hade överlägsen plus/minus och var ett monster i det fysiska spelet där MoDo vek ned sig i förra årets slutspel.

   Jag tycker att Vela var oerhört underskattad av många som bara tittar på hur många poäng man gör. Tillsammans med Mannberg MoDos bästa defensiva forward.

   • Sofia skriver:

    Håller helt med dig! Stark spelare, nyttig, gillar att gräva, gärna längst fram. Men ingen poängspelare på det sättet, som hela jämförelsen ovan mellan honom och Hutchison tar sats i.

  • Börje skriver:

   Vela fick mycket istid pga hans styrkor i alla spelformer samt att Modo hade sin förstecenter Dickenson långtidsskadad. Kollar du närmare på Modos statistik så ser du även att deras bp resp pp hade mediokra siffror, medan de var överlägsna i 5 mot 5 spelet. Säsongsstatistiken är intressant, men slutspelsstatistiken är viktigare, det gäller att vara som bäst när det gäller. Vi får vad Hutchinson levererar i VIK.

   • Kolle skriver:

    MoDos 28,55% i PP var väl inte mediokert i slutspelet? Man var bättre än både DIF och Löven med den siffran.

    Vela var inte center i slutspelet för övrigt. Han spelade ytter bredvid centern Niederbach.

 3. Emme skriver:

  Ritkigt synd att Frycklund mest troligt inte stannar kvar. Hade gärna sett han ta revansch från debaclet med de huvudlösa utvisningarna i slutspelet.

 4. Musse skriver:

  Tror nog att Frycklund, Z, Cheek DG och JG alla var riktigt dyra, så det krävdes nog att de lämnar för att bygga ett nästan helt nytt lag inom ramen för budgeten.

 5. Bozo skriver:

  Att satsa på Frycklund hade snarare varit ett vågat val. Tror inte glöden riktigt finns där heller, han känner nog sig inte så älskad här.

  • Sebbe skriver:

   Inte så konstigt med tanke på att han har självdisciplin sämre än en femåring… Alla poäng spelar ingen roll när man drar på sig onödiga utvisningar om och om igen i slutspel när det gäller som mest!