Ny ekonomisk förlust trots den stora deadlineförsäljningen, men räkna inte bort rimlig centervärvning & scout om Émile Poirier ny center i Nybro

FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Återigen VIK gör minusresultat i bokslutet. Efter säsongen 2022/23 konstaterades ett minusresultat på 2,4 miljoner kronor.

Och nu för säsongen 2023/24 presenteras på VIK.se en ny minussiffra på 1,7 miljoner kronor. Det egna kapitalet är nu nere på 5,3 miljoner kronor vilket dock är tillräckligt för elitlicensen.

Bra att VIK-ledningen var smart nog att vara storsäljare på deadline, annars indikerar VIK.se att förlusten hade varit över 4 miljoner kronor. Puh!

VIK-ledningen är ändå försiktigt positiv och uppger att SHL2024 trots allt gjort att man klivit fram i stöd från näringsliv och andra och kraftigt ökat omsättningen.

Så kan VIK fortsätta få stöd i samma utsträckning, men göra bland annat smartare sportsliga investeringar, kan framtiden var ljus trots de 4,1 brända miljonerna 2022-24.

Vi får hoppas VIK-ledningen drar lärdomar, även om inflation och att ökade säkerhetskostnader/böter för bland annat eldande småbarn kostar pengar och kanske är svåra att förutse.

***

Ettan och Allsvenskan blöder. Samtidigt som SHL-lagen får extra grädde på gräddbakelsen. Många försöker skönmåla det faktumet, men jag har svårt att svälja det i brådrasket.

***

Det är ändå som sagt lite lätt positiva tongångar på VIK.se här, så kanske finns det tillräckligt för att få in en bra center i närtid trots allt. Näringsliv och fans verkar fortsatt visa klubben kärlek, och inse nyttan att vara med, om vi tolkar VIK-ledningen rätt.

Bloggen tror fortsatt på att man komma få in en center. Som jag ju även amatörräknat på.

***

På tal om centrar, Nybro har hämtat in välmeriterade Émile Poirier.

– Poirier var helt okey både i Iserlohn och i Bratislava (där han vara center), men båda klubbarna valde att inte förlänga hans kontrakt, säger en NHL-meriterad scout till bloggen.

– Han hade en dispyt med sportchefen i Iserlohn (som senare blev avskedad). Var tidigare öppen och ärlig med sina off-ice problem, men är helt bra nu.

– Bra i offensiv zon, tar sig fram till mål, är inte rädd för trafik. Han är ingen renodlad playmaker, men en bra passningsspelare och avslutare.

– Defensivt har han svårigheter – inte lat, men hans positionering brister.

– Jag undrar hur han kommer klara sig i en mer strukturerad liga som Allsvenskan; jag hade förväntat mig att han skulle skriva på för en klubb i Slovakien eller i Österrike.

En annan mycket insatt källa:

– Poirier är/var ju bra på riktigt, i alla fall för några år sedan. Jag tycker han var bra i Djurgården i SHL 21-22.

– Stabil och gedigen men saknar playmaking. Fötterna är bra nog, inte topp, men inte heller ett problem. Han är stark centralt i zonerna och bra framför målen.

8 svar

 1. J skriver:

  Zether är klar

 2. Den gule skriver:

  Hockeysverige är korrupt!

 3. Bozo skriver:

  Bra ändå att fallskärmen för lag som trillar ur SHL försvinner efter denna säsong.

  Inte heller många lag i SHL som kan lägga undan pengar efter en säsong.

 4. Västerås, C mores svartaste fläck på kartan skriver:

  Varje sålt C more abonnemang är extra kronor i fickan på SHL lagen som är tagen från övriga hockey Sverige.
  Om vi värnar om VIK tecknar vi inga abonnemang i höst.

  • C skriver:

   Här blev det nog lite feltänk.

   Tv avtalet är dåligt för de allsvenska klubbarna eftersom ligan hockeyallsvenskan har förhandlat så dåligt. Nuvarande avtal går ut säsongen 2025-2026 och jag kan LOVA att ju fler sålda abonnemang som kan kopplas till de allsvenska lagen då, ju mer pengar kommer att kunna förhandlas fram i det nya avtalet.

   • Västerås, TV... Plays svartaste fläck på kartan skriver:

    japp precis det blev feltänkt, om man tecknar ett avtal behöver jag inte fylla i favoritlag eller lag som jag vill ska få 20% av avtalets avgift som SvenskhockeyTV har.
    Om Jag tecknar ett avtal finns det inget som visar vad jag har preferenser.

  • Pelle skriver:

   Numera är det TV4 Play.