Inför Karlskoga-Västerås: Sexpoängsmatch väntar i Nobelhallen

En ödestiger match väntar i den klassiska Nobelhallen. Matchen mellan serietrean Karlskoga och seriefemman Västerås kan vara högst avgörande för vilket lag som tillslut kommer knipa den sista, högst åtråvärda kvalserieplatsen. Vilka drar vinstlotten och blir de lyckliga vinnarna i denna sexpoängsmatch?

Eric Johansson gjorde sitt första mål i sin andra match för VIK.

Karlskoga:

Genom kloka värvningar, framförallt när det gäller till målvaktsposten, samt en grupp spelare med gemensam hockeyfilosofi har Karlskoga blivit det många lag önskar bli, ett topplag. I Karlskoga finns många spelare som funnits med i föreningen sedan deras yngre hockeyliv och många som kommer från klubbar i närområdet. Mycket tack vare detta har man byggt upp en bra lagkänsla och fått en tajt och sammanhållen trupp där många av spelarna säkerligen känner en dragning och tillhörighet till märket de har på bröstet. En ytterst bidragande orsak till att Karlskoga gått från att vara en medioker allsvensk klubb, till en allsvensk toppklubb.

Många tippade Karlskoga att hamna i mitten av tabellen eller till och med i nedre halvan men Karlskoga har visat alla att de kan bättre än så. Säsongen har än så länge varit bra för Karlskoga men som de flesta lag gör under en lång tuff säsong har även Karlskoga råkat ut för en formsvacka. På de senaste fyra matcherna har det bara blivit två poäng, de två poängen plockade man senast mot Karlskrona som chockerande ledde matchen länge. Matcherna man förlorat har inte varit några brakförluster men de insläppta målen har varit fällande. Kanske blir VIK svaret även för Karlskoga hur man tar sig ur en formsvacka.

Victor Backman har gjort sin sista match i Gulsvart. Tack och lycka till framöver Victor! 

Västerås:

Västerås är det lag som varit hjälpsamma när det gäller att få andra lag ur sina formsvackor. Senast var det sjusovande Örebro som man väckte till liv. Örebro har blivit en segermaskin efter vinsten mot de gulsvarta. VIK står kvar och stampar på samma punkt, temposvagt och uttråkande spel. Spelet håller ingen högre klass och farten tycks vara bortblåst. Det är självklart inget som undgått tränare Fagervall som avslutade förra presskonferensen genom att konstatera att spelmässigt är det inte bra och att det finns mer att ge.

Att tappa 2-0 när det återstår en halvperiod är inget att glädjas över, dock får man se det positiva som är att Lundbohm nätade ännu en gång och att Eric Johansson fick hänga sin första kasse i sin debutmatch i VIK. Kanske kan Lundbohm och Johnsson leda vägen i varsin kedja och återigen få VIK att gå som tåget. Kanske kan de återigen få liv i stadens elitseriedrömmar som försvann på planet till USA med Backlund och Berglund.

Nytt inför matchen mot Karlskoga är att Victor Backaman har gjort sin sista match i VIK-tröjan. En annan gladare nyhet är att Kimby och Leisenring tränat på is och rapporteras vara tillbaka inom kort, lagom till sluttampen.

Någon gång ska det vända och mot något lag ska vändningen komma så varför inte mot Karlskoga. Det finns nog inte ett ypperligare tillfälle än detta när man möter ett annat lag ur form, till och med statistiken talar för VIK. Inte bara det att man är det formstarkare laget utan historiken säger att VIK vinner mot Karlskoga. Lagen har mötts fjorton gånger sedan 2004 och VIK har vunnit nio av dessa möten. Ger laget allt i alla situationer kan det mycket väl sluta lyckligt mot Karlskoga, vilket i sin tur kan leda till en skön känsla i truppen som just nu verkligen skulle behövas. Få den krampaktiga känslan att försvinna. Nu håller vi tummar och tår för att VIK drar vinstlotten imorgon, det är på tiden.

Text: Jesper Jansson