JG, Kangas & Bohm lite för ensamma i ett VIK som tidigt tappade toppbackar efter dålig respekt mot tempostarkt Björklöven i Match 3 – VIK:s tänkta toppar måste upp!

Johan Gustafsson visade klassen. FOTO: JIMMY GERDIN

 

VIK förlorade hemma mot Björklöven i Match 3 med 1-2, och även 1-2 i matcher nu. Summa summarum måste VIK:s förstakedja med Frycklund mellan Zetterberg och Cheek börja leverera.

Men nästan hela VIK behöver åter resa sig ordentligt inför Match 4 hemma på torsdag efter en ganska blek och energifattig insats inför drygt 4000 på tisdagskvällen. Det var bra tryck då det fortfarande tjuter i öronen.

Lehterä valde alltså att dressa åtta backar och bara 12 forwards: Jardeskog in och Jesper Johansson ut. Det visade sig att den finländske coachen är synsk också då VIK tyvärr tappade både Jansson och Albano tidigt i matchen.

Två gånger visade två Lövenbackar, Vaino och Rahimi, precis noll respekt att satsade allt och sent då Jansson och Albano var i sårbara lägen. Väldigt farligt beteende och tyvärr kostade det VIK sina två bästa offensiva backar, men bara ett matchstraff…

Som vanligt bedrövlig 1a av VIK och bara en skapad chans på 5 minuters PP. 0-0 men Löven ägde totalt och 8-2 chanser i 5v5, 1-1 PP-chanser.

JG höll åter kvar som senast. Speers åkte ut tidigt, men Bohm fantastisk i BP.

Sedan hoppade alltså Rahimi in i Albano i en vildsint satsning med en uppåtgående rörelse med hög armbåge, #6 återkom tillfälligt för att sedan inte må bra tvingas till sjukhus. Sådana där idiotgrejer kan släcka karriärer och förstör sporten. Hoppas Albano kommer tillbaka.

Speers den enda med riktig fart och låg bakom chans för Robertsson efter fin ingång. Frycklund är iskall men bra dragning gav skottläge men #9 har ju som bekant ej det bästa skottet. VIK förlorade nästan alla tekningar och kampmoment. Skakad Albano felpass och farligt Löven.

Vaino åkte ut på 5 minuter för sen tackling då finländaren, som feg och respektlös tredjegubbe in i en duell, passade på att sänka Jansson i sårbart läge och tyvärr utgick även nästa offensiva toppback. Noll respekt av och för Vaino. Tragiskt att spelarna inte har mer respekt för varandra, hur är ledarskapet?

Sedan direkt pinsamt uselt PP i fem minuter då Frycklund slarvade blatant flera gånger, men även Dower, Salminen och Lindelöf. Enda chansen var Frycklund men på nytt svagt skytte och pucken i plexit. Lehterä har dock fått igång laget förr efter obefintlig 1a….

Trots att Löven alltså plockat bort bästa offensiva backarna i Albano och Jansson inledde VIK mycket bättre i 2a. Två okey lägen direkt för Svensson. Zetterberg vasst läge men #28 också iskall.

VIK gjorde det starkt första 10 av andra men sedan plockade domarna plötsligt ut två VIK:are. VIK slet bra i 3-mot-5 i 1,57 efter lysande skottblock av Skedung men med endast 3 sekunder kvar orkade inte ens JG hålla upp kroppen och 0-1 efter 31.52. Då gick luften åter ur VIK. Löven fick mer energi och började åter pumpa på.

0-2 sedan annars utmärkt Bohm vände lite fel och annars bländande JG släppte dålig retur. Salminen kunde kanske jobbat hårdare bakåt då pucken studsade i nät via Fitzgeralds ben efter 36.23.

Bohm fixade ett PP i slutet och Lindelöf bra till Svensson. Men Speers fick inte träff från dålig vinkel mot öppet mål, just kanadensaren svaghet i att avsluta kanske, men svårt läge.

9-4 chanser Löven 5v5, 0-3 PP-chanser så rättvis ledning.

VIK gjorde en hygglig tredjeperiod. Lagunov var anonym men dukade upp för ännu en iskall potentiell matchvinnare i Lunsjö som dock åter bommade ett ganska fint läge. Robertsson brände chans i spelvändning. Löven slog faktiskt några icings då VIK försökte.

Frycklund fixade ett PP. Och efter ett bra instick av Salminen kunde Zetterberg sopa in en retur på ett Cheek-skott efter 57.40 med uttagen målvakt. VIK gjorde det bra och skapade tryck, men åter tappade tyvärr en VIK:are huvudet och disciplinen då Cheek crosscheckade Rahimi hårt på axelskyddet, och Lövenbacken stöp åter i backen vid duell och utvisning och matchen över.

SAMMANFATTNING

Löven verkligen tunga när de får skölja över med fart. Men samtidigt väldigt besviken när VIKs toppspelare låter Lövens breddspelare får bo i VIK:s zon. Frycklund, Cheek och Zetterberg måste vara mycket, mycket bättre än så här.

Totalt sett vann Löven mycket rättvist då de vann chanserna i 5v5 med hela 20-10 och 4-3 i PP-chanser till Löven. VIK kändes trötta eller nervösa från start. Det vara bara bra första tio av andra perioden och bitvis i tredje.

Väldigt oroväckande att VIK alltså tappade bägge toppbackarna Jansson och Albano med misstänkta huvudskador efter dålig respekt två gånger om av Björklöven. Som Jaromir Jagr sa, att man kan ju köra ihjäl varandra i ishockey om man inte har någon respekt för varandra….

Och hur många matchstraff har inte Wessner missat nu? Trolig Rahimiarmbåge med lyftande skridskor rakt i huvudet på Albano som utgick. Så sorgligt om Albano blir långtidsskadad nu.

Helt ofattbart att domarchefen åter väljer en BIK-buse att döma ett rivallag. Detta dessutom efter att denne alldeles nyligen missat ett nytt matchstraff i Match 2. Seriösa organisationer tar väl jäv på allvar för att ens slippa misstanken? Nu är ju BIK:aren ofta lika suspekt åt alla håll efter en lovande start på domarkarriären, men hur tryggt är det att ha en BIK-buse att granska ett 50-50-beslut i en helt avgörande match för VIK kanske längre fram?

Förstakedjan med Cheek, Frycklund och Zetterberg var direkt dålig och dessa, främst Frycklund och Zetterberg, behöva lyfta sig dramatiskt i kommande matcher både för VIK:s skull i denna serie och för sin egen framtid. Klarar de verkligen producera i tuff slutspelshockey?

Särskilt är frågan om Frycklund verkligen kan ta VIK långt i ett slutspel? Sina senaste 15 slutspelsmatcher har nu Frycklund bara 3+4, -2 och 45 utvisningsminuter i ett också i övrigt blekt spel. Kommer Frycklund täppa till min stora trut med start i Match 4, eller är detta de sista matcherna i VIK för Frycklund?

Zetterberg har bara 3+2 och -3 sina senaste 13 slutspelsmatcher i VIK. Det räcker inte heller för en toppspelare som ska ta VIK till SHL. Lunsjö gick inte att finna denna match heller tyvärr. Cheek var också svag i det höga tempot i denna match.

Som sagt är detta mer än en kvartsfinal då det är ett viktigt stresstest av många spelare huruvida de är tillräckligt bra och tuffa slutspelsspelare. Lindelöf måste också upp efter en dålig säsong. Varför får inte heller Lindelöf igenom några skott längre?

Beröm dock till Bohm, Gunnarsson, Jardeskog och Östman som verkligen krigade i afton och höll VIK kvar i matchen i 60 minuter. Hadobás fick äntligen lira igen och gjorde några bra grejer, men även något större äventyr.

Svensson gjorde sin bästa match på ett tag helhetsmässigt. Speers och Salminen var också relativt okey. #23 har fyra fina assist på fem slutspelsmatcher nu och levererar ju trots allt poäng till skillnad från många andra.

Kangas var bästa forward med härlig energi som tyvärr inte smittade resten. Jesper Johansson saknades efter ett starkt slutspel. Dower, Skedung och Lagunov kunde inte alls komma upp till tidigare nivåer utan alla tre kändes trötta och tagna av tempot denna afton.

Bara att ladda om inför match 4 på torsdag. Lehterä-VIK har kommit tillbaka starkt förut från underlägen på olika sätt. Men Björklöven är en mycket svår motståndare som tvingar detta VIK att maxa för att matcha.

Men om inte ligan stänger av främst Rahimi är signalen att det är fri jakt och ännu mer bush league framöver. Hur många föräldrar vill sätta sin barn i denna sport om sådana som Rahimi får gå lösa? Problemet är större än medelsupporten – som tycker det är lite häftigt med huvudvåld – kanske anar och Albano är på sjukhus sorgligt nog.

Det vore ju inte hälsosamt heller för Björklövens långsiktiga planer om ligan ger implicit klartecken att det blir mer eller mindre fri huvudjakt från och med nu…

Desto mer man forskar om hjärnan desto mer inser forskarna hur känslig den här för våld. Frågan är om de som satsat allt på hockeyn ska tvingas räkna med ganska stor sannolikhet för bestående hjärnskador och problem långt efter karriären? Eller är macho viktigare?

PUCKLIGAN

5 Gabriel Kangas

4 Oliver Bohm

3 Johan Gustafsson

2 Ludvig Östman

1 Daniel Gunnarsson

113 svar

 1. Hatalöven skriver:

  Tycker vi alla sätter stopp för denna diskussion innan vi når 100 kommentarer då vi alla är överens om att Björklöven hör hemma i division 1 och hela Björklöven som förening är en enda stor skitklubb , från sportchef, tränare , spelare till Supportrar som knappt varit i Umeå men bor i nedre delen av Sverige.

  • Daniel skriver:

   Du hatar löven, jag hatar dig. Ni är stolpskott, vi är ribbskott. Bla bla bla bla. Satan så töntiga supportrar som hänger här

   • Peter T skriver:

    Du är en i samlingen, grattis hörru.
    Löven är det nya hatlaget, ni har tagit BIK’s plats med hästlängder, fega, fula och vårdslösa, en skam för sporten.

    • Daniel skriver:

     Tala ur skägget????? Verkar konsumeras en del droger bland viks supportrar. Ett enda stort fylleslag detta…..

 2. Christoffer skriver:

  Löven måste vara ganska skakade med tanke på vad de fokuserar på.

  Stråhle tycker att domarna inte ska kolla jumbotronen. Kenttä tycker att det är
  skandal att en läkare anmäler Rahimi.

  Hur vore det att fokusera på att era spelare tagit 3 matchstraff på 2 matcher istället? Rahimi sänker ju er helt i och med sitt agerande. Pratar ni ens om det?

  Jag skulle verkligen kunna unna Björklöven att få gå upp efter de 3 senaste säsongerna men det verkar som att er sportsliga sida har lite att jobba med det mentala…

  • Mr H skriver:

   …och det sportsliga!

  • Erik skriver:

   Som lövare håller jag med i det du skriver, Löven måste fokusera på rätt saker!
   Det kommer att vara en avgörande faktor framöver, men framförallt håller det inte för sporten att det blir huvudskador i var och varannan match.
   Att hålla kylan har varit bidragande hittills också. Hade inte Cheek varit så kåt på att hämnas på Rahimi hade VIK haft stora chanser att få in 2-2 senast.

 3. Mr H skriver:

  Där har vi det. Björklövens stab försvarar misshandel. ”Smart”, Per Kenttä!
  Väldigt rakryggat och hederligt. Absolut.
  Klubben Björklöven försvarar det Rahimi gör.
  Citat: Jag tycker det är katastrof att deras läkare kan få anmäla, när klubbarna sagt tidigare att vi inte ska anmäla varandra. Referensgruppen valde igår att inte ta saken vidare, då tycker jag att det är dåligt att Västerås ändå får igenom det, säger Kenttä till Västerbottens-Kuriren.
  Shit happens, Kenttä!! Hälsan kommer kanske först!!!!

 4. Hesa Fredrik skriver:

  Nu måste vi sansa oss! Jag var på matchen igår och hörde absolut inga”apljud”
  Bara hederliga buanden!
  Om Rahimi kan göra detta utan följder kommer det att hända igen! Vill inte att Lövens spelare ska utsättas heller för den delen! Ansvaret ligger hos spelarna och domarna! Men när de har grava synfel uppstår sådant här!
  I morgon hejar vi på våra lag och hoppas slippa tjyvsmällar!

 5. Mathias skriver:

  Förra säsongen så var VIK Supportrar flyg förbannade för att SSK hade efteranmält deras spelare som fick avstängning. Nu gör nu samma jäkla skit . Att sen eran läkare som för övrigt borde bli av med sin licens för att låta honom spela vidare är för mig helt otroligt att han kan göra denna anmälan.

  Skall ett slutspel avgöras bakom ett skrivbord eller hur skall det avgöras ?

  Jag försvarar absolut inte tacklingen som Rahimi gör och tycker det är underligt att inte domarna eller referensgruppen tar det vidare. Nu gjordes inte det men då kommer en läkare och gör det istället . Ni hör ju hur det låter . Helt jävla otroligt enligt mig .

  Detta gör att var enda jäkla person kan snart anmäla till slut och då kan man lugnt säga att Lotterienämnden kommer få att göra.
  Det ni gör nu är att underminera domarna, situationsrummet samt nämndens arbetsuppgifter. Vilket gör att deras jobb saknar betydelse.

  Björklöven har aldrig anmält en spelare i efterhand
  Björklöven skulle lätt kunna efteranmäla Frycklunds Crosschecking.
  Vi kan även ta med Cheeks överfall i slutet på Rahimi som en riktigt ful Crosschecking.
  Vi kan ta situationen i förra matchen där Pooley åker på en nacksving ner i isen med en hjälp av slowfoot.
  Ni ser det finns hur många situationer som Björklöven kunde efteranmält men ej gjort. Varför ??? Jo för man anser att det domarn dömmer det dömmer man .
  Det som referensgruppens jobb det respekterar man.
  Men dom kanske får börja tänka annorlunda nu.

  Jag hoppas verkligen att det gått bra för Albano och Lorek. Men får jag se Albano på isen imorgon så vet jag inte vad jag gör .

  Dessutom så får man höra rasistiska utrop mot Rahimi under matchen i form av apljud . Jag Trodde Västerås var bättre än så . Men tydligen inte.

  • Ali skriver:

   Ok, fega inte ur nu, anmäl, om det finns något att anmäla…. Gör det
   Trodde väl inte det
   Underminera, ja det är helt rätt att anmäla för det är den enda instansen som finns finns för att pröva om ett fel begåtts

  • Pelle skriver:

   Sägs att läkaren tagit tillbaka sin anmälan eftersom situationsrummet anmält istället. Så du kan vara helt lugn och somna om.
   Och exemplen du drar upp är ju patetiska i sammanhanget. Albano hamnade på sjukhus och chansen att han spelar imorgon finns ju inte. Fattar väl varje sund människa.

   • Sockersöt skriver:

    Osämja verkar vara det som driver VIK-fansen. Stöd ert lag istället.
    Bästa laget vinner den här drabbningen. Så enkelt är det.

    • daniel skriver:

     Det är så låg nivå…. Tydligen skjutit raketer utanför hotellet i år igen:😂😂😂😂

  • Peter T skriver:

   Jag är glad att kunna göra dig besviken 😢

 6. Patrick Edelo skriver:

  Okej vi har Frykis som drar på sig onödiga utvisningar, dock har han aldrig varit ute för att skada spelare. Att tackla en människa på det sättet som Rahimi gör, alltså ute efter att skada, tyder på en låg begåvning, en normal människa gör inte så. Undra om han nöjd och stolt och berätta för sin barn vad duktig han har varit på jobbet, kanske förstört en annan spelares karriärr. Tyvärr är det hockeyn som förlorar mest på det här, vem vill se sitt barn tackla eller tacklas allt med vad alla risker det innebär.

 7. Patrick skriver:

  Okej vi har Frykis som drar på sig onödiga utvisningar, dock har han aldrig varit ute för att skada spelare. Att tackla en människa på det sättet som Rahimi gör, alltså ute efter att skada, tyder på en låg begåvning, en normal människa gör inte så. Undra om han nöjd och stolt och berätta för sin barn vad duktig han har varit på jobbet, kanske förstört en annan spelares karriärr. Tyvärr är det hockeyn som förlorar mest på det här, vem vill se sitt barn tackla eller tacklas allt med vad alla risker det innebär.

  • Mathias skriver:

   Så du tycker inte Frycklunds crosschecking mot halsen inte är så farligt . Då undrar man vad du har för syn på hockeyn. Ett område där du inte alls är skyddad. Någon centimeter till så tar den mot adamsäpplet och då är den spelaren borta en längre tid. Eller nacksvingen som utförs på Pooley. Huvudet ner först där i isen så är den spelare borta en längre tid eller så är karriären slut.
   Det jag menar är att alla måste börja ta ansvar för sina handlingar.
   Jag var jäkligt tydlig med att jag inte försvarar Rahimi’s tackling . Eller hur .

   • Sudden skriver:

    Men nu blev det skador och kanske men för livet.
    Jag skulle vilja ha ett byte i morgondagens match

   • Ali skriver:

    Om det varit något hade det blivit anmält

 8. Hesa Fredrik skriver:

  Sorry! Niklad var det!

 9. Hesa Fredrik skriver:

  Niklas! Du kan vara lugn! I hans fall ser domarna allt och lite till!
  Hans crosschecking hade inte ens fått min mormor på fall!

 10. Hesa Fredrik skriver:

  Läste just att Per Kenttä, denna omhuldade sportchef uttalat sig. Tyckte det var katastrof att VIK anmälde Rahimi! Tycker ordet katastrof passar bättre för offret som kan få sin karriär förstörd av en notarisk buse!
  Att inte anmäla är att uppmuntra detta!
  Hade Wessner och hans medkumpan gjort sitt jobb hade det gått den vanliga vägen! Men med dessa herrar på isen kan sånt här passera. Om man inte heter Frycklund förstås! Huvudtacklingar måste vara prio ett att beivra!
  Kan inte alla bara vara ense om det?

 11. Niklad skriver:

  Ja men då kör, nu jävlar ska det börja anmälas mellan klubbar. Passa dig frycklund. Blir en anmälan nästa match från oss!

  • Alkemisten skriver:

   OK, har Fryklund skadat en spelare så att han inte kan delta i nästa match?
   Har Fryklund gjort så att en spelare behöver tillbringa natten på sjukhus under 1h observation?
   Om en läkare får in en patient som man misstänker utsatts för våld måste polis kontaktas.
   Nu valde läkaren att anmäla till lotterinämnden.

   Vinna till varje pris,

   • Alkemisten skriver:

    För er stolpskott som inte fattar vad 1h observation så kommer personal in och tittar till patienten 1 gång i timmen

   • Kolle skriver:

    Frycklund skadade Woods så han missade väldigt många matcher. Frycklund är inte lika illa som ärkebusen Rahimi, men det går faktiskt inte att försvara honom. Han borde fokusera på att spela hockey istället.

 12. Uppsalaklacken skriver:

  Noll ånger från Kenttä https://hockeysverige.se/2023/03/22/per-kentta-kritiserar-vasteras-efter-anmalningen
  Hade han sagt att det var ett dåligt beslut av Rahimi att huvudtackla Nick så hade det varit snyggt agerat. Nu förstärks känslan att ”påhoppen” är sanktionerade från ledningen. Kolla även in Luckners kommentar ang Vainios överkörning av Lorek ”Självklart är han en måltavla. Deras bästa spelare. Jag tycker dock inte att han träffar huvudet fullt ut.” Vad menar han? Är det OK att skada motståndarens bästa spelare eller…?

 13. Arg VIKare skriver:

  Det första man får upp när man googlar på Rahimi idioten är flera tacklingar mot huvudet och även bentacklingar där han skadat ett antal spelare. Hur kan man ens försvara en sån idiot som skadat så många?? Skäms på er Björklövenfans som skyddar honom. Enligt mig borde han varit en åtefallsbrytare sedan många år tillbaka och ALDRIG mer få spela. Hoppas detta blir slutet på han karriär!!

 14. tomas skriver:

  Allvarligt!!! Rahimis tackling är ful helt klart. Han träffar huvudet och lättar från isen. MEN det är ingen armbåge! Har vevat den 100 ggr i slowmotion och det är axeln som träffar. Armbågen rör sig sedan uppåt efter smällen utan att träffa.

  Läst kommentarerna här inne och det börjar bli lite obehagligt hetsig stämning. Törs man gå på matchen imorgon?

  /Lövare

  • Pelle skriver:

   Jag ser en armbåge, men även om du skulle ha rätt så gör det ingen större skillnad eftersom han hoppar in tacklingen. Risken för allvarlig skada är därmed mycket stor och borde ge en lång avstängning. Det går inte att försvara en sån tackling.
   Jag har läst att han scannat hjärnan för att se om det blev någon blödning. Man får verkligen hoppas att han klarar sig utan men. Sånt här får inte accepteras inom hockeyn.

  • Hatalöven skriver:

   Sporten ishockey går ut på att 2 lag möts mot varandra , där det går ut på att försöka vinna genom att göra mål. Det Rahimi gjorde har inget med ishockey att göra .Rahimi lättar inte, han hoppar med full kraft för att tackla en spelare i motståndarlaget . Om du ser 101 gånger så ser du att armbågen träffar . Som sagt sådana spelare som Rahimi passar bara i Björklöven där han ska försvaras. Kolla bara hur deras tränare håller på. Alla andra vill han ska lägga av med hockey och satsa på olika skäggfrisyrer.
   Klart du törs gå på matchen , gissar du bor i Västerås eller i krokarna så det är bara sätta på sig gulsvarta kläder ,för björklöven ska man inte hålla på. Karlskoga , Örebro , Luleå, Skellefteå,Piteå , Modo vad som helst förutom löven

   • Tomas skriver:

    JAG försvarar honom inte, säger bara att det inte är en armbåge vilket hade varit än fulare…..Tacklingen är ful, inget snack om det men ni behöver lugna ner er. Börjar vara obehagligt på vissa håll

   • Tomas skriver:

    Och föresten så skulle jag aldrig nånsin bosätta mig i Västerås. Hört alldeles för många obehagliga historier från polare som bott där!

    • Mattias skriver:

     Rahimi delar ut en tackling av karriäravslutande karaktär och du tycker VIK är the bad guys… Hur tänker du nu, Tomas?

     • Tomas skriver:

      Just det, var exakt så jag tänkte😂 lycka till imorn, hoppas på en bra match!

      • C skriver:

       Vi får väll se vad disciplinnämnden säger. De är opartiska.

       Det som iallafall är ställt bortom varje tvivel är att Schilkey skulle haft 5 minuter i söndags och Rahimi skulle haft 5 minuter igår. Även om löven var klart bättre igår och vann välförtjänt så kan den missade 5an från domarna ha avgjort matchen helt. Särskilt eftersom Rahimi spelade hela matchen sen.

       Tror inte att ni lövensupportrar tycker det här är så kul heller. Ni går ju knappast upp om ni fortsätter ta ett matchstraff med avstängning i snitt per match.

       Så grattis löven. Ni har sluppit 10 min i boxplay plus att ni skickat VIKs 2 bästa backar ur spel.

       Blir kul att höra vilka domarna åker buss med nästa match i Umeå.

    • Peter T skriver:

     Hahaha polare som bott där 😜👍
     Skön humor 😝
     Bäst att du håller dig till lappträsk, visa dig inte här

  • Alkemisten skriver:

   En till Björkrövare som inte kan reglerna
   Vi tar regel 48 en gång till
   EGEL 48 – ILLEGAL CHECK TO THE HEAD
   48.1 ILLEGAL CHECK TO THE HEAD
   En tackling som resulterar i kontakt med en motståndares huvud och där huvudet är den
   huvudsakliga kontaktytan och där kontakten med huvudet var möjlig att undvika, är inte
   tillåten.
   En spelare som åker skridskor och håller upp blicken får inte tacklas i huvudet, oavsett om
   spelaren är tacklingsbar eller inte. En spelare som utdelar en tackling på en motståndare,
   som åker med pucken utan att hålla upp blicken i riktning mot spelaren, ska inte bestraffas
   under denna regel så länge det inte används en uppåtdrivande rörelse mot huvudet.
   Nedan punkter utgör exempel på Illegal check to the head:
   (i) En spelare som riktar en tackling mot en motståndares huvud eller nacke,
   eller som pressar eller tvingar en motståndares huvud in i sargen eller
   skyddsglaset.
   (ii) En spelare som leder en tackling med sina armar och träffar en motståndare i
   huvudet.
   (iii) En spelare som gör en uppåtgående rörelse och träffar en motståndare i
   huvudet i samband med en tackling.
   (iv) En spelare som hoppar och lämnar isen med sina skridskor och träffar en
   motståndare i huvudet
   För att avgöra huruvida kontakt med motståndarens huvud vad möjlig att undvika, ska
   följande omständigheter beaktas.
   (i) Huruvida spelaren försökte att tackla rakt igenom motståndarens kropp och
   där huvudet inte angrips som ett resultat av dålig timing, dålig vinkel eller
   genom en onödig uppåtdrivande rörelse.
   (ii) Huruvida motståndaren sätter sig själv i en sårbar position genom att inta
   en kroppshållning som gör att det uppstår huvudkontakt som är omöjlig att
   undvika i en tackling som annars hade varit tillåten.
   90
   AVDELNING 6
   (iii) Huruvida motståndaren i väsentlig grad ändrar sin kroppsposition eller
   positionen av sitt huvud precis innan eller samtidigt som tacklingen och som
   därigenom avsevärt bidrar till huvudkontakten.

   Och du det är inte vi som är våldsverkare, det är inte vi som skickar folk till sjukhuset
   Du kan lugnt komma, vi sysslar inte med oprovocerat våld till skillnad mot vissa andra.

   • Tomas skriver:

    Vad är det här??? Har aldrig försvarar Rahimi. Vet inte vad ni har för problem… im out, kör hårt👍

  • Kolle skriver:

   https://twitter.com/redmark_se/status/1638268306179211264/photo/1

   Där kan man tydligt se att det är en armbåge som träffar, om hans axel inte är två decimeter lång

   • Mikael skriver:

    Fast nej, ser bara vitt tyg där. Löven har grönt och gult på armbågarna. Fortfarande en ful tackling men ingen armbåge.

    • Pelle skriver:

     Bilden är dålig, men man ser hela underarmen och en gul fläck och faktiskt även en grön fläck vid armbågen, visserligen svagt men ändå. Man ser det iaf om man tittar på en dataskärm.

 15. Musse skriver:

  Att domarna inte gör anmälan utan det behöver göras av vår läkare är inget annat än ett totalt misslyckande. Wessner borde såklart gjort det efter att ha sett bilderna igår kväll. Han vill bara skydda sig själv, grovt tjänstefel och ligan skyddar sånt här. Mitt förtroende för Hockeyallsvenskan och suget på hockey är just nu tyvärr noll. Jag har gett bort mina platser i morgon och skiter i det här. Får se om intresset kommer tillbaka till nästa säsong.

  • Pelle skriver:

   Ja, känns lite som repris på mötet med BIK i kvarten för två år sen. Det tog bara ett par minuter av första matchen så hade BIK gett två nyckelspelare i VIK hjärnskakning, Zäta och Freddan. Redan då funderade man på om det är värt och bry sig. Och i Freddans blev det heller inget straff alls för Daggen.

   • Uppsalaklacken skriver:

    …och domare under den matchen var Wessners polare Alexander Österberg…Intressant ifall någon av dessa två dyker upp i kommande matcher mellan VIK och IFB

 16. Hesa Fredrik skriver:

  Ett litet hopp om rättvisa!
  Men vi får vänta och se! Problemet är att vi har två viktiga spelare borta och utan dessa kan serien vara avgjord! Våld kanske lönar sig, hemska tanke!
  Men kämpa varje sekund gulsvart! 💛🖤
  Alla till Rocklunda i morgon!

 17. Mr H skriver:

  Det här är enkelt. Det är misshandel av Rahimi mot Albano. Det bara att gå till åklagare via initial anmälan. Sedvanligt förfarande.

 18. kent skriver:

  Såg klippet nu!!!!!! Man häpnar!!!! Den Grottmänniskan ska inte spela en match till i detta slutspel!!!!!!

 19. Mr H skriver:

  Alla som försöker försvara vårdslöst spel eller trivialisera och minimalisera effekten av en huvudtackling. Har Ni någon aning om vad Ni pratar om? Om det blir en hjärnskakning på en spelare som har hjälm på sig – då kan man undra hur hård kraften är. Samt vad uppsåtet är? Skada motståndaren, eller hur?
  Det är solklart!
  Rahimi/Vainio borde kanske polisanmälas, och det här skulle kunna vara civilrättsligt utifrån uppsåt eller motiv!

  • HataBjörklöven skriver:

   Som du skriver, kanske skulle behövas få till en polisanmälan mot sådana galningar som Rahimi . Kollar man på dom olika klippen som florerar så går han ju verkligen in för att skada/misshandla en person/spelare. Kollar man även blicken på Rahimi så är det ju ren ”mördarblick”/hat . En rasistisk attack från Rahimi?

 20. HataBjörklöven skriver:

  Som Treo säger säger på vik.se så hör inte sånt hemma inom hockey det Rahimi sysslar med . Rahimi går in för att skada en spelare, han hoppar upp med kroppen lutad , även med armbågen . Alltså man är så gammal som Rahimi men beter sig så, varför.. Stäng av Rahimi på livstid , tror ingen förutom löven-sekt-folk/anhängare vill att sådana spelare ska vara ute på en hockeyrink.

 21. kent skriver:

  Endast en handfull spelare på plan idag!! däribland en pigg Bergman!!? Vad är det för skada på denna man??? Törs knappt lova spel för honom i morgon!!! Men ett stalltips är att han lirar!! Han behövs verkligen på isen i morgon!!! Annars är det munkavel på info! Skönt att anmälan på Rahimi kom! Annars har jag gärna sett Frycklund tagit ett välförtjänt matchstraff i morgon!! Nu tar vi löven i morgon!!!

 22. Uppsalaklacken skriver:

  När ska SHL och Hockeyallsvenskan göra som i finska ligan? Huvudtackling är alltid minst fem matchers avstängning i det nya NATO-landet. Det skulle nog drastiskt minska ”lusten” att skada motståndanna, oavsiktligt eller avsiktligt…

 23. Uppsalaklacken skriver:

  Det tragiska är att om domarna (inte bara Wessner) dömt en femma +plus match på Rahimi så hade inte den andra huvudtacklingen blivit av. Beslutet av domarna att släppa Rahimi var ju en tydlig signal till spelarna att idag kan vi köra över gränsen utan att det renderar i ett straff. Wessner och co har mycket på sitt samvete nu…

 24. C skriver:

  Det står på Aftonbladet att Rahimi är anmäld av Västers läkare.

  Blir intressant att se om displinnämnden vågar ge honom några matchers avstängning med tanke på att man sågar sina egna domare totalt isåfall eftersom de inte klarade av att anmäla händelsen själva. Att gå ut på twitter och säga att det var en 5a gick dock bra.

 25. Mr H skriver:

  Vainio och Rahimi anmälda!

  • Isak skriver:

   Vart ser du det? Kan bara se att Vainio är anmäld på hockeyallsvenskans hemsida.

   • Pelle skriver:

    Kolla igen. Finns nu, med film och allt. Fruktansvärt ful tackling som han hoppar in.

  • Peter skriver:

   Vad skönt att bägge blev anmälda. Jag var lite orolig att det bara skulle bli Vainio. Tyvärr så är väl VIK av med både Jansson och Albano i nästa match. Hur kan samma domare missa tre tydliga 5+20 som sedan renderar i avstängningar? Och sedan stå och blåljuga om det på film. Har ligan inget ansvar alls i denna fråga? De borde kunna införa någon slags coaches challenge när det sker felaktiga domslut både när det gäller mål och andra matchavgörande regelbrott.

 26. Olli skriver:

  Mikael Norén du som har kontakter varför är det ingen som anmäler Rahimi?

 27. Hatalöven skriver:

  Hata är ett starkt ord. Man ska stötta från läktaren och heja på sitt lag.Under 90-talet när det skreks en halvtimme innan match – Hata Djurgårdens if.. Hata Gnaget .. 00-talet riktiga hatmatcher mot Örebro.. inte någon gång har jag skrikit med i ramsorna.. När Skellefteå AIK mötte VIK var det trevliga matcher och härlig kamp på läkaren likaså med många andra lag, Modo , Leksand osv.
  men Björklöven, ursäkta språket , men vem fan kan hålla på det skitlaget rent ut sagt. Jag har ett brinnande hat för hela det laget och föreningen.
  Titta bara vad Löven har för tränare , det säger lite hur hela laget avspeglar sig . Nä Björklöven passar mycket bättre i Division 1 och spela grishockey mot Boden !
  Dra inga rasistkort om Rahimi , stäng av han.

 28. Mr H skriver:

  Sockersöt: Ja, det gör jag. Förlust är en sak, att gå in för att skicka spelare till sjukhus med huvudskador är något annat.

 29. Uppsalaklacken skriver:

  Viktor Stråhles statistik som spelare i Växjö (J18,J20), Rögle (J20), Mjölby och Falu IF. Lämnar det till er att tolka…
  LEAGUE YEARS GP PIM
  Division 1 3 47 121
  J18 Div.1 2 19 82
  J20 Div.1 1 22 104
  J20 Div.2 1 1 0
  J20 SuperElit 2 66 137

  Om ni vill läsa mer https://www.eliteprospects.com/player/12099/viktor-strahle

 30. C skriver:

  Det verkar som att Rahimi inte blir anmäld. Ren bingo för löven som skickar ut en av våra bästa backar ur slutspelet helt utan bestraffning.

  Undrar vad lövensupportrarna tyckt om det varit tvärt om… Om Albano hade skickat ut Rahimi ur slutspelet med en hoppande armbåge i huvudet och sluppit bestraffning helt…

  Nej, det börjar bli lite för mycket med domarna och missade utvisningar nu. Löven kan kan knappast klaga på de totala utfallen av domslutet i matchserien.

  Rahimi har kanske också klart med jobb hos Cmore efter karriären precis som Daggen hade i Karlakoga när han slapp bestraffning efter crosscheckingen i ansiktet på Freddan J…

  Oavsett så lär Wessner med kollega ha dömt färdigt, man kan ju inte missa en 5a per match åt ena hållet och få fortsätta dömma.

 31. Ingen överraskning ☹ skriver:

  När Björklöven får campa i VIKs försvarszon är det klasskillnad. Förra matchen betydligt bättre av VIK. Skapade knappt en målchans på hela matchen utom i 6 mot 4 spelet i slutet.
  Fruktansvärt fula huvud ”tacklingar” Albano och Jansson antagligen borta resten av slutspelet. Bedrövligt! Men torsdag sista chansen antagligen ( blir inte lätt)

 32. Dinos skriver:

  Ta och kamma er nu VIK-supportrar! Ja, Rahimis tackling borde rendera i en femma…det är en olycklig axel/bröst mot huvudet men han tacklar för f-n inte med armbågen och vill knappast skada egentligen! Rahimi får otroligt mycket oförtjänt skit och de rascister och annat löst folk ni har på läktaren som går lös på twitter med snack om Rahimis etnicitet får ni ju skämmas för. Vainios på JJL, otroligt olycklig smäll men Vainio tar inga skär in i tacklingen. Svårt att se om den tar i axeln men det ser ut så, och på grund av att JJL roterar kroppen för att undvika tacklingen så blir konsekvenserna stora. Protesterade inte igår att det blev 5+20 där och då men sen tycker jag nog att det borde stannat där. //Lövensupporter

  • Pelle skriver:

   Solklar armbåge. Borde bli lång avstängning. Har aldrig sett någon rasism från VIK:are. Sen är jag inte inne på sociala medier, där går det säkert att hitta nötter från alla lag.

   • Dinos skriver:

    Nej det är ju inte det. Man ser oftast det man vill se men i detta fallet är det ingen armbåge. Bilderna som finns gör att man kan tro att det är så men tar i insidan mot bröstet på axelkåpan. Kolla gärna igen

    • Alkemisten skriver:

     Dino sluta leka domare och se på tacklingen och läs följande från Regelboken 2022-23
     Det är OK att be om ursäkt efter att du läst
     REGEL 48 – ILLEGAL CHECK TO THE HEAD
     48.1 ILLEGAL CHECK TO THE HEAD
     En tackling som resulterar i kontakt med en motståndares huvud och där huvudet är den
     huvudsakliga kontaktytan och där kontakten med huvudet var möjlig att undvika, är inte
     tillåten.
     En spelare som åker skridskor och håller upp blicken får inte tacklas i huvudet, oavsett om
     spelaren är tacklingsbar eller inte. En spelare som utdelar en tackling på en motståndare,
     som åker med pucken utan att hålla upp blicken i riktning mot spelaren, ska inte bestraffas
     under denna regel så länge det inte används en uppåtdrivande rörelse mot huvudet.
     Nedan punkter utgör exempel på Illegal check to the head:
     (i) En spelare som riktar en tackling mot en motståndares huvud eller nacke,
     eller som pressar eller tvingar en motståndares huvud in i sargen eller
     skyddsglaset.
     (ii) En spelare som leder en tackling med sina armar och träffar en motståndare i
     huvudet.
     (iii) En spelare som gör en uppåtgående rörelse och träffar en motståndare i
     huvudet i samband med en tackling.
     (iv) En spelare som hoppar och lämnar isen med sina skridskor och träffar en
     motståndare i huvudet
     För att avgöra huruvida kontakt med motståndarens huvud vad möjlig att undvika, ska
     följande omständigheter beaktas.
     (i) Huruvida spelaren försökte att tackla rakt igenom motståndarens kropp och
     där huvudet inte angrips som ett resultat av dålig timing, dålig vinkel eller
     genom en onödig uppåtdrivande rörelse.
     (ii) Huruvida motståndaren sätter sig själv i en sårbar position genom att inta
     en kroppshållning som gör att det uppstår huvudkontakt som är omöjlig att
     undvika i en tackling som annars hade varit tillåten.
     90
     AVDELNING 6
     (iii) Huruvida motståndaren i väsentlig grad ändrar sin kroppsposition eller
     positionen av sitt huvud precis innan eller samtidigt som tacklingen och som
     därigenom avsevärt bidrar till huvudkontakten.

    • dansaffe skriver:

     Dinos, jag har kollat på bilderna flera gånger, och det kan se ut som det är en armbåge för att den kommer upp efteråt när Rahimi försöker hålla balansen. Han har problem med balansen eftersom han hoppar in i tacklingen, dvs uppåt och hela kraften av tacklingen tar i huvudet på Albano, och inte i bröstet.
     Det blir respektlöst, när Rahimi är stor i jämförelse och kan lät få stopp på Albano utan den kraften och rörelsen han lägger bakom. Rahimi är dessutom längre och skulle lätt kunna tackla Albano utan att hoppa, just hopptacklingen är vårdslöst i sig och det är just det som gör att all kraft tar i huvudet.

  • Aikare skriver:

   Hata Löven, vill jag börja med att säga som AIKare
   Var är rasismen?
   Han är en Idiot, som i varje slutspel skadar spelare med flit, fråga Hardtman i Timrå efter att idioten gjort en vidrig bentackling

  • Kolle skriver:

   https://twitter.com/redmark_se/status/1638268306179211264
   Tittar man där är det solklart en armbåge i huvudet. Dessutom är han en bra bit uppe i luften efter tacklingen, så den är rejält uppåtgående.

   En av de fulaste tacklingarna i vinter och dessutom från en spelare som redan varit avstängd tre gånger för rena överfall där man minns den på Hartmann för ett par år sedan.

   Stäng av idioten under lång tid. Åtminstone sex matcher med tanke på att han är en återfallsförbrytare.

   (och då håller jag inte ens på VIK)

  • Jeppe skriver:

   Solklar armbåge som han dessutom hoppar in, båda skridskorna lämnar isen och det är utvisning bara det!!! Lär dig se spelet!!

 33. Hesa Fredrik skriver:

  Hembesök med rånarluvor? Bra nivå här nu!
  Jag har rätt till min åsikt! Lövenfans till sina!
  Tyvärr för alltid oförenliga!
  Nu ännu mera 💛🖤

  • Peter T skriver:

   Adressen till vederbörande har redan börjat spridas på sociala medier. Tänk till innan ni uppviglar, finns riktiga puckon där ute.
   Ni vet vad som hände i Gävle!?

   • Pelle skriver:

    Klart det är dumt med adresser. Vad hände i Gävle? Bor det en domare där som fått hembesök?

 34. Peter T skriver:

  Förklara varför all kritik mot domslut hamnar hos wessner? De är väl två huvuddomare, enbart för att Wessner va en feg och ful jävel i BIK, så får han klä skott för all kritik. Sitter mentalt hos er, släpp det nu för fan!! Jag har sett betydligt sämre domare i våran liga, med tanke på att det är svårt med nyrekryteringen av domare ska man hålla låg profil i kritiken, risken finns att dårar åker på hembesök med rånarluvor.

  • Musse skriver:

   Därför att Wessner är den som ”missar” båda huvudtacklingarna. Det är han som står där när Rahimi hoppar in tacklingen och det är han som har fri sikt och blicken mot Jimmie när han får smällen, det syns tydligt om du tittar på reprisen på Cmore. Antingen så är du kompis med Wessner eller så har du ett gravt synfel om du nu sett matchen.

 35. Hesa Fredrik skriver:

  Grattis alla huvudjägare från Umeå!
  Två fullträffar på en match och nya chanser till fler i morgon och på lördag!
  Och den empatibefriade solStråhlen i båset tycker det är ok så länge domaren inte ser något! Jomenvisst!
  Det var säkert VIKspelarna som slog sig själva i huvet! Hade Frycklund gjort som Rahimi skulle han blivit avstängd i minst två år!
  Och grattis också till den olycklige Västeråshataren Wessner som fått en frände i herr Österberg som verkar anamma samma åsikt!
  Ett jobbtips till Er båda! Vill Ni bli mer omtyckta?
  Kanske parkeringsvakt? I Karlskoga!
  Kämpa nu💛🖤

 36. Mogge skriver:

  Frycklund borde ju inte ens ha spelat efter överfallet i förra matchen. Wessner borde ha en gulsvart tröja med tanke på hur mycket han hjälpt Västerås under de här matcherna.

  • Stråhle skriver:

   Du menar crosscheckingen som Fitzgerald knappt märker av efter att den inträffat? Stackarn. Västerås två spelare spelar inte mer i år. Det som dock är skönt är att vi kommer få möte er nästa år igen. För denna serie är tydligt bevis på att ni kommer inte gå upp i år heller. För många psykfall i truppen + tränaren som verkar ha en skruv lös. Ni kommer sjabbla bort det iår igen.

   Foliehatt!

   • Olle skriver:

    Västeråsbackarna spelar imorgon. Det offentliggörs så snart domarna har fallit.

 37. C skriver:

  Saxat ur VLT

  ”VIK var upprörda över att Daniel Rahimi undslapp ett matchstraff för sin tackling på Nick Albano.
  Efter matchen medgav domaren Daniel Wessner att domslutet blivit fel.”

  Suck.

  Det var exakt det jag skrev igår, det har varit många såna ”missar” från domarna de senaste säsongerna där man pudlar efteråt och erkänner att det borde varit matchstraff och sen kommer en avstängning. Nu har de missat 2st på 2 matcher. Bör man verkligen få fortsätta döma då?

  Väldigt sällan en VIKare blir avstängd i efterhand för där verkar allt upptäckas direkt under matchen.

  • C skriver:

   Plus att domarteamet varken klarar av att höja armen eller blåsa av spelet när Jansson blir sänkt. Hade inte Jansson legat kvar hade det ju förmodligen inte blivit utvisning där heller. Nu blir det ju tvungna att ”ta en 5a på armen och kolla”.

   Vi har alltså 3 solklara matchstraff på Björklövenspelare de sista 2 matcherna där domarna inte klarar av att höja armen på någon av dem.
   Det börjar bli lite mycket nu.

   Man hör att Lyckner i Cmore är väldigt kritisk till domarinsatserna i de här lägena.

 38. C skriver:

  Jag bryter av med det n annan grej vi har diskuterat här hela säsongen.
  Var de Paananen som inte fick ut lagets kapacitet eller Zetterberg som värvat ihop ett för dåligt lag? Den diskussionen har ju varit rätt het under året.

  Nu kan vi nog alla vara överens om att…
  1. Paananen fick inte ut max eller ens nära av max ur truppen han hade då (lite har ju ändrats i truppen). Nu tävlar vi mot alla lag alla matcher och har ett helt annat försvarsspel. Tror att vi alla är rätt nöjda med hur Lehterä och Hirvonen har höjt laget.

  2. Trots att vi spelar upp oss och har haft nästan alla offensiva spelare med här på slutet så är det här ingen trupp som utmanar om att gå upp till SHL, långt därifrån. I teorin kan alla gå upp men om man ständigt har mer puck i egen zoon än i motståndarnas blir det väldigt svårt.
  Zetterbergs truppbygge är undermåligt. Hur många i dagens VIK lag hade platsat i Björklöven just nu! JG absolut men sen då.

  Summa var att det var helt rätt att sparka båda.

 39. Patrick Edelo skriver:

  Kalle, ta och titta på situationen igen, klockren huvud tackling, man blir inte yr av att få en axel tackling, du måste ha problem med synen. Ha ha ha ..du är rolig du Kalle, Rahmis tackling är ett överfall skulle ha varit matchstraff direkt. Jag vet inte om du har barn? Om skulle du vilja skicka ut Hen på något liknade, två riktigt fula armbågs tacklingar som kan förstöra hockey karriären. Du har inte ett rätt i vad du skriver. Du håller ju på Löven, och jag på vik, men alla kan väl se dem två fula tacklingarna i tv det är bara att titta igen och igen dem fulaste jag sätt på länge. Vik! nya tag imorgon.

 40. Lizze skriver:

  Ja att ni ena uttalar er som har en viss Fryccklund i laget som är totalt dum i huvudet. Grattis! Ni tror Rahimi kör upp armbågen med vilja mot en Västerås spelare som ska vara så låg bara för att han inte har spelförståelsen att kolla upp, inte kolla om han hittat en nål på isen. Sen säger jag inte att det inte ska vara matchstraff. Men Västerås spelaren sätter sig i en dålig situation.

  • Musse skriver:

   Lizze, smart kommentar…..om Albano varit låg så hade väl inte Rahimi behövt hoppa in tacklingen……? Han är ju två huvuden längre än Albano, minst. Undrar vem som är dum i huvudet…..😂😂

  • Kolle skriver:

   Västeråsspelaren hamnar i en dålig position mycket för att Rahimi kommer in i situationen som tredjeman. Man ser också på bilder att det är med armbågen som han träffar västeråsaren. Minst sex matcher hoppas jag på då Rahimi är sveriges genom tiderna avstängde spelare med sina tre tidigare avstängningar.

   https://twitter.com/redmark_se/status/1638268306179211264

 41. Mattias skriver:

  Hur många huvudskador ska delas ut innan HA inser att det är direkt olämpligt att låta spelare från rivalklubbar döma matcher? Detta var inte första och kommer inte vara sista matchen det händer…

  • Pelle skriver:

   Menar du att Löven inte skulle gjort huvudtacklingar med en annan domare? Nej det tar inte bort deras ansvar. Däremot är domarnas straff förstås viktiga för att förebygga fult spel.

   • Mattias skriver:

    Precis, min tanke är det sista du skriver om. Det är domarens roll att vara matchledare och sätta tonen. Gör inte domaren det kommer känslorna att ta överhanden hos spelarna som ”måste försvara sig själva” och skaderisken skjuter i höjden. Om Rahimi åkt ut i första hade kanske tonen varit bättre i andra och Loren sluppit lämna isen. Det är redan svårt för en människa att döma opartiskt så det är ju inte optimalt att välja personer som har personlig historia med spelarna på isen.

 42. HR skriver:

  Tacklingen på Albano är ful. Hård satsning och träff i huvudet. Blir säkert flera matchers avstängning. Den på Jansson är mer olycklig, är axel mot axel och egentligen inte ful eller respektlös i sig, det är mer att det blir en skada som gör att den situationen lyfts. Matchstraffet lite kompensation för missad femma på Rahimi.

  • Pelle skriver:

   Var det inte lite väl många skär och satsning?som sagt noll respekt

  • Pelle skriver:

   Finnen kommer in som tredje person i situationen när Jansson har full koncentration på sin motståndare. Det förutom farten gör det väldigt fult.

 43. Pelle skriver:

  Otroligt trist att så många presterade så dåligt i den här matchen. Sämst när det gäller. Ändå var det ju så nära ändå på slutet.
  Jag hoppas man kan våga mer på torsdag. Ta sig in på mål mera.

 44. Musse skriver:

  Wessner måste blivit matchens lirare i Lövens lag. Måste ge dem att de har ett riktigt bra lag, de är skickliga och samspelta, vet exakt vad de ska göra med pucken i nästa steg utan att ens titta var medspelaren är. Hade säkert blivit lite rörigare för dem om Rahimi hade fått sitt välförtjänta matchstraff i första perioden och inte efteråt som det högst troligt blir. ( men tar inte gift på det, är ju Rahimi vi snackar om). Sen måste ju våra sk toppspelare steppa upp och inte vara sämst i laget om den här serien ska leva ett tag till.

 45. Mr H skriver:

  Så slutspelshockey = hjärnskakningshockey?
  Really?
  Dags att se över om Wessner uppbär lön från någonstans han inte borde kunna få.
  Wessner har troligen kickbacks – och känns som suspekt och superblind för sin ovilja att inte plocka bort vissa spelare. Det är varje gång nu. Han måste bli anmäld, och aldrig mer få döma. Domarcheferna – vad gör dem?
  Vad finns mer att säga?
  Det enda jag kommer ihåg från den här matchen är att det verkar vara lätt för vissa lag och spelare att få dela ut hjärnskakningar till höger och vänster.
  Det här är okay alltså? Det här är ribban i hockey just nu!!?
  Karlskoga ”on dope”.
  Rahimi hög armbåge efter baskethopp. Blindside hit av Vaino eller vem det var, i en lite komplicerad situation. Flera andra armbågar.
  Rahimi är en riktigt feg djävel, han borde bli bortplockad för gott från hockeyn. Han är väl en av de 2-3 mest vårdslösa och vidriga spelarna i Sverige nu. Han kommer naturligtvis undan alldeles för lätt. Varför? Ja, det kan man undra.
  VIK kämpade, tacklade och stod upp bra, men hade inte orken att hålla bort Lövens hypersnabba forwards hela matchen denna gång. De tappade orken vart eftersom, men visade ändå kamplust och djävlar anamma. Sen reducering, och VIK var på hugget lite mot slutet, eller sista 10 minuterna. Synd med onödig utvisning efter reduceringen. Där fanns ett spännande läge för oss att kvittera. Synd.
  JG slet så ända in i ………!
  Hoppas någon hämnas för Jansson och Albano. Tufft som tusan! Hårt som tusan!

  • Kalle skriver:

   Men snälla! Ta och kamma dig lite. Blindside.. Jag tror fan du måste lära dig hockey, JJL har bara sig själv att skylla för den smällen. Han försöker snurra bort från situationen. Hur kan en klockren axel mot axel träff bli huvudtackling!!

   Att du sedan avslutar med skriva jag hoppas någon hämnas visar att du bara är bitter och enögd. Hade det varit omvänd skadebild hade du inte skrivit ett ord!

   Rahimis tackling är ojuste och borde renderat i utvisning.

   • Mr H skriver:

    Kalle: Riktigt korkat av Dig. Du får nog ta och titta på repriserna. Jag vet vad jag uppfattade utan att ens behöva se reprisen. Många skär var det. Punkt. Du skulle säkert bli pigg av det där om Du själv själv råkade ut för det. Nej, knappast!
    Så, Du blev upprörd över att någon hypotetiskt kan vilja hämnas, och kanske till och med råka skada någon från Ert lag precis på samma sätt som Era spelare skadade våra. Uppsåtligen och med full vilja. Vi har två av de våra på sjukhus.
    Enögd, nja – men inte blind som Du är!

  • lukas skriver:

   Många enögda på denna sida och grädden på moset du som inte ens har ett.

   Generellt borde alla VIK supportrar fundera lite på hur de säljer in klubben till nya spelare. Massiv kritik mot domare och motståndare är en sak men det klagas ju nästan lika mycket på egna spelare, ledare och klubb …

  • Sockersöt skriver:

   Hämnd hoppas MrH på. Hur lågt kan en så kallad supporter sjunka i sin besvikelse över en förlust. VIK har gjort det bra i år. Men det tar tid att bygga ett lag som kan snegla mot SHL.

   • Mr H skriver:

    Sockersöt: Ja, det gör jag. Förlust är en sak, att gå in för att skicka spelare till sjukhus med huvudskador är något annat.