Nu är det viktigt att vi på sidan håller eller höjer klassen (VIK likaså i spelet) inför Match 4 – men ligans problem och spelarnas respektbrist är grunden till att fokus ligger på tråkigheter

Marcus Bergman. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Väldigt tråkigt att Nick Albano hamnade på sjukhus. Nicks hälsa är det överlägset viktigaste just nu. Inget annat är i närheten. Alla tankar till Nick. Hoppas fler kan tänka lite mer så.

Med det sagt är det också viktigt att vi håller bra nivå nu och behandlar varandra med respekt, hur präktigt det än låter, jag vet. Men det finns ju färska skräckexempel i Brynäs och Mora vad som kan hända om det trissas upp hat och annat.

Trots över 100 kommentarer (rekord) i senaste artikeln kunde jag inte hitta någon över gränsen, inte heller i sociala medier. Men svårt att hänga med att kolla alla kommentarer då jag jobbar dagtid. Hursomhelst tack till Er alla och hoppas vi kan snacka mer hockey framöver.

***

Hoppas nu verkligen ligan tar tag i detta med att höja nivån på domarna och domarchef, samt att något görs gällande för att spelarnas respekt ökar för varandra.

Att det, trots två domare numera, är så här beror exempelvis på att man tillsätter en sådan som man gör att döma VIK – Björklöven. Bloggen hatar verkligen att fokusera på domare men tyvärr är inkompetensen för stor för att det ska gå att bara svälja ner.

Ursäkta mig så mycket – men det är lite svårt att förstå varför gamla vårdslösa spelare utan klass ska lyftas fram till domare i stora roller. I NHL har huvudvåldet släppts mer fritt sedan man även där ”låtit vargen vakta hönshuset” i form av en f.d. ”goon” som George Parros. Vissa tycker helt enkelt att man ska släppa igenom en hel del huvudvåld då ”det tillhör sporten, lite svinn får man räkna med”.

***

Hur ignorant i att skydda spelare och sätta en standard för att hindra nya huvudskador en viss domare är, ja det är uppenbart efter att denne friade Rahimis vårdslösa uppåtgående tackling på Albano även efter videobedömning. Klockorna stannar. Även den så kallade referensgruppen tog lång tid på sig…

***

Lite svårt att förstå att ett så oerhört bra lag som Björklöven nu har tre anmälningar/avstängningar på sig på bara två matcher. Hur än vissa försöker skönmåla det och säga att andra är så mycket värre måste väl sansade personer undra lite om även ledarskap kanske kan bidra mer till att öka respekten och spelarnas säkerhet?

Som coacher är en del uppenbarligen mycket bra då man kan få ihop stjärnor i en stark väloljad enhet. Men har nog aldrig sett ett så bra lag på så kort tid göra sådana saker som hänt nu. Kanske kan även ledare bidra mer till att öka spelarnas säkerhet och visa lite mer respekt?

Löven är nog seriens bästa lag. Håller med Tero om det. Men tror detta härjande kommer bita dem i svansen i slutändan med en massa avstängningar, energitapp och andra tråkigheter som en konsekvens av att man går över gränsen för ofta.

Nu kommer några hävda att jag skriver detta bara för att skylla förluster för VIK (och sedan använda whataboutism: ”Eftersom Frycklund gjorde så kan alla andra göra vad som helst”) på detta, men då får man läsa igen.

Bloggen har länge kritiserat VIK för dumma odisciplinerade grejer, men vet ej hur många VIK skadat rejält senaste åren? Men tror även att sympatiska Lövenföljare nog också börjat fundera i liknande banor med viss självkritik, eller?

***

Sedan förstår jag inte den här fegheten och fulheten bland spelare i de flesta lag, oavsett om det gäller höga crosscheckings (hade inte klagat om Frycklund blivit avstängd) eller att man passar på att köra över folk när de är sårbara. Var finns hedern, respekten och modet?

Där är NHL trots allt på ett plan mer renhårigt då man får stå upp för vad man gjort mer rakryggat ansikte mot ansikte utan en klubba att vifta med. Även Linus Videll har reflekterat över detta efter många skador i HA.

Kan inte heller förstå att ligan inte är mer seriös i att skydda sin viktigaste ”produkt” som säljer. Nämligen spelarna. Tar mediokra spelare bort vassa spelare blir ju produkten och spelet sämre. Vilket över tid ger sämre hockey och lägre intäkter. Konstigt att ligan inte verkar tänka så i någon större utsträckning.

Att det överhuvudtaget var tvivel från både domare och referensgrupp kring att anmäla Rahimi säger allt. Precis lika illa som när nuvarande domarchef satte standarden för länge sedan då Fredrik Johansson crosscheckades i huvudet som avslut på sin karriär och detta släpptes utan anmälan.

Men nu är Rahimi anmäld efter många turer, men vi har alltså en referensgrupp i SHL och HA som ska ta beslut men som inte riktigt kan reglerna. Läs mer i VLT om detta debacle.

***

VIK har nu på fem slutspelsmatcher fått tre spelare skadade efter fula grejer, och hur många överfall har inte VIK och andra drabbats av i slutspel genom åren? Det blir en urvattnad produkt om inte både spelare och liga blir mer seriösa och respektfulla.

Då får vi ju njuta mer av artisterna i denna underbara sport och slippa allt fokus på tråkigheter som dödar den äkta slutspelsglöden. Ska det vara så svårt? Ligan räknar väl främst pengar och detta kan ju inte vara bra för långsiktig lönsamhet? För att inte tala om spelarnas långsiktiga hälsa.

***

Över till spelet.

Inför Match 4 ser VIK ut alltså att få klara sig utan viktiga offensiva backarna Jansson och givetvis Albano. Kanske blir bägge borta riktigt länge då huvudskador är svårbedömda. Detta är en katastrof för VIK om Gulsvart på något sätt skulle ta sig långt i slutspelet. Ingen mer back får gå sönder nu.

Med Persson redan långtidsskadad ser det mörkt ut för VIK med bara fem erfarna seniorbackar kvar nu, plus så lovande Hadobás och sparsamt matchande ynglingen Göransson. Brott lönar sig troligen då Rahimi och Vaino på sin höjd nog får någon/några få matcher. Tror annars rejäla straff skulle avskräcka mer, finska ligan har ju åtminstone automatiskt fem matcher vid huvudvåld (direkt/eller indirekt).

***

Frågan är vilken back utöver Lindelöf som ska lira PP? Det blir väldigt tunt där nu på backplats. Kanske Östman kan få igenom lite backskott rentutav, #3 gjorde trots allt sex fina mål som andre bästa back i den intern målligan i grundserien.

Framåt är den stora nyckeln huruvida Frycklund, Zetterberg, Cheek och Lunsjö kan börja producera och leda laget offensivt som tänkt. Nu när det gäller som mest. Dessa har bara gjort 3+2 tillsammans på 19 matcher sammanslaget i slutspelet. Alla utom Cheek har varit bleka i nästan varje match, men sist var även #13 under isen på flera sätt.

***

En ännu viktigare fråga är hur hungriga och fräscha VIK är på det hela taget nu efter en ganska platt och trött insats i Match 3 i tisdags.

Dock verkar så viktiga energiknippet Marcus Bergman vara på väg tillbaka, vilket betyder mycket. Inte minst för Zetterberg och Frycklund. Bergman kan verkligen mäta sig med Lövens höga fart i spelet.

Hoppas vi kan fokusera på hockey nu.

57 svar

 1. kent skriver:

  Storstädningen i Truppen är nu redan igång!!!! Den enda som sitter säkert i mitt tycke är Bergman!! Låt kvasten gå nu NJ !!!!!

  • Örjan skriver:

   Håller med
   Bergman är väl den som jag helst ser kvar
   Lika Ian i mål sen Lunsjö
   En tränare som låter han spela med ”rätt folk”
   Tycker han blivit dåligt behandlad av Pannanen

   Sen är det nog inte många att ha kvar
   Gunnarsson Lindelöf är dom första som skall ryka
   Men prio 1 för NJ är att knyta upp Ambjörn som fystränare så det blir lite fart och ork i spelarna

   Sen reflektera jag på en intervju med en Björklöven spelare och han sa att VIKs läkare stog och film in i Björklövens bås
   Vadfan är det frågan om??
   Är enligt mig iag patetiskt

 2. kemt skriver:

  Det som gladde i kväll var att 7500 kom på Brynäs Begravning!!!!! Grattis VIK till en Kassako nästa säsong!!!

 3. Mr H skriver:

  Vi är ju några man kort.
  Bergman verkar dyka upp enligt Twitter-inlägg i alla fall.
  Någon som vet om det är någon ytterligare som kommer spela?
  All kraft till Tero och grabbarna nu!

 4. Mr H skriver:

  Mycket bra tänkt av Uppsalaklacken och Björkr*ven!
  Minimum 5 för Rahimi, men det borde vara mer än det. Helt klart.
  Även Vainio borde fått någon mer match om det ska gå att tro på den här sporten.
  Den finska hockey-lagstiftningen är verkligen något att efterfölja.

  • C skriver:

   Sanny Lindström får frågan om hur många matcher Rahimi borde få i hans och Madhawks podd.
   -5 matcher är det ju i grundserien men nu är det slutspel så det blir väll 3 svarade Sanny.
   De verkade också ha registrerat att löven är i obalans efter 3 matchstraff på kort tid.

   Att domarna inte klarar av att ta ut Rahimi under matchen senast kan ju ha avgjort helt. Hoppas dagens domare klarar att blåsa når de ska oavsett åt vilket håll.

   • Pelle skriver:

    Jaså man får rabatt för att det är slutspel. Men den som skadas blir inte fortare frisk för att det är slutspel.

 5. Baloba skriver:

  Minns när P Forsberg betalade ur egen ficka för att få hit Donald Brashear
  Han gjorde inte en ful grej, men det gjorde inte motståndarna heller, ingen vågade
  Tydligen så lotterinämnden vill ha det
  Så till nästa år om det ska samlas in pengar till spelare bör det läggas på en renodlade enforcer som nyss avslutat sin karrier och skiter ev. avstängningar
  han/dom ska komma till slutspelet
  Men att försöka få en fight med Rahimi är ingen mening för han är för feg, där gäller en karriär släckande tackling, spelar ingen roll om pucken är där eller inte

 6. Uppsalaklacken skriver:

  Vveti Vianio avstängd två matcher så sent som 8 feb (slewfooting 5+20 i match mot Karlskoga) . Är inte ett återfall mindre än sex veckor från tidigare beslut uppenbart för alla utom ”disciplin”-nämnden som borde renderat i ett längre straff?
  https://www.hockeyallsvenskan.se/artikel/g84kaldwv-1el1/beslut-veeti-vainio-stangs-av-tva-matcher

  • Uppsalaklacken skriver:

   Veeti Vainio förstås, inte en ”mask player” med fingerat namn

 7. Musse skriver:

  Som sagt, jag har tappat förtroendet helt för de här pajaserna. Cheek fick 4 matcher för knätacklingen för att han hade en avstängning förra året och sågs som en återfallsförbrytare. Står inget om det i Rahimis dom trots att han är svensk hockeys största återfallsförbrytare. Jävla pajasliga.

 8. Uppsalaklacken skriver:

  Hockeyallsvenskan biter sig själva i svansen eller den hand som göder dom. Därför behöver nog Hockeyallsvenskan fundera på hur de ska hantera domare med tveksam kompetens och ”Disciplinnämnd” som är rakt igenom inkonsekventa. Signalen med dagens beslut är att det är OK att skada en konkurrents bättre spelare, konsekvenserna att förbättra sitt eget lags möjligheter blir plötsligt en faktor att ta med det taktiska spelet. Återigen: HA vill se de tre topplagen MoDo, DIF och IFB i semi, klirr i kassan till ligan. Men det dom borde fundera på är hur sponsorer till de övriga fem lagen i kvarten tänker framåt. Är det värt att sponsra ”sitt” lag med t ex att betala en extrasumma för att värva en stjärnspelare när risken är överhängande att motståndarna gärna ser dessa toppspelare på läktarern (eller i sjukhussäng) än på isen.

 9. Sudden skriver:

  Alltså, det här är en skandal! Hur kan man bara få 2 matchers avstängning för den där tacklingen? Jag tycker det är billigt att kanske avsluta någons karriär och få 2 matchers avstängning. 2 matchers avstängning ska det det vara på Frycklunds crosschecking som KUNDE ha resulterat i nåt allvarligt men när det blir en skada så ska straffet vara minst lika stor som förseelsen dvs lika lång avstängning som den skadade är borta ur spel. Det är rättvisa.
  Man kan alltså sätta en in storväxt junior 5a och se till att dom skadar 5 nyckelspelare i motståndarlaget och dom blir avstängda. Påverkar inte laget men motståndarna får ett stort avbräck. Hur är det möjligt att straffet inte speglar gärningen? Det är nära många gånger i en match men när det blir skada så måste det få konsekvenser. Björklöven sänker VIK och vinner matchserien och sen är dom Vainio, Rahimi tillbaka. Schilkey är med all rätt tillbaka för det resulterade inte i någon skada.

 10. Björkr*ven skriver:

  Alltså, det här är en skandal! Hur kan man bara få 2 matchers avstängning för den där tacklingen? Jag tycker det är billigt att kanske avsluta någons karriär och få 2 matchers avstängning. 2 matchers avstängning ska det det vara på Frycklunds crosschecking som KUNDE ha resulterat i nåt allvarligt men när det blir en skada så ska straffet vara minst lika stor som förseelsen dvs lika lång avstängning som den skadade är borta ur spel. Det är rättvisa.
  Man kan alltså sätta en in storväxt junior 5a och se till att dom skadar 5 nyckelspelare i motståndarlaget och dom blir avstängda. Påverkar inte laget men motståndarna får ett stort avbräck. Hur är det möjligt att straffet inte speglar gärningen? Det är nära många gånger i en match men när det blir skada så måste det få konsekvenser. Björklöven sänker VIK och vinner matchserien och sen är dom Vainio, Rahimi tillbaka. Schilkey är med all rätt tillbaka för det resulterade inte i någon skada.

 11. Uppsalaklacken skriver:

  Disciplinnämndens utslag som förväntat, korta avstängningar för att inte störa Björklövens väg t semi. Veeti två matcher efter att orsakat en huvudskada oc dessutom ett återfall (avstängning för 6 veckor sedan). Rahimi 3 matcher. Dags att följa det finska exemplet – 5 matcher per automatik. Jag räknar med Wessner-Österberg dömer ikväll, ”nämnden” behöver ju visa att de inte lyssnar på opinionen o som Ali skrev medge att misstag skett m val av domare.

 12. Hesa Fredrik skriver:

  Tre matchers avstängning för Rahami! Han kom billigt undan som förväntat!
  Frycklund fick samma efter lite skuggboxning med handskar på! Ingen behövde sjukhusvård!
  Men nu kan vi släppa detta och allt fokus på matchen ikväll!

 13. C skriver:

  Kan vi ens begära av Wessner att han ska vara opartisk?

  Har funderat mycket kring Wessner och att döma VIK.

  För bara några år sedan ingick det i Wessners lön att reta upp både motståndarspelare och deras fans. Han lär ha gjort det rätt bra för han var inte alls omtyckt här i Västerås.

  VIKs största rival i serien är BIK Karlskoga. När Wessner spelade framför VIK klacken ingick det alltså i hans arbete att få igång publiken och få VIK spelarna att tappa fokus.

  När VIK värvade Trevor Cheek sa Thomas Paananen att Cheek kunde få igång en hel bortahall och att det var en av anledningarna att VIK värvade honom.

  Nu har Wessner ett nytt jobb. Han ska döma VIK. Är det så konstigt om det blir svårt för honom att vara opartisk när samma personer står och skriker och buar åt honom i samma sarghörnet som bara några år
  tidigare när han fick betalt bland annat för att publiken buade?

  På de 2 senaste matcherna har VIKs motståndare fått 3 spelare anmälda och strax även avstängda. Wessner har inte lyckats höja armen på någon av de 3 förseelserna. 3 grova missar. Tex Harald Lyckner är väldigt kritisk (för att vara kommentator) åt domarna i tisdagens match.

  Efter Rahimis hoppande armbåge så tvingas Wessner gå ut på twitter och säga att han missat en 5a och att han står med ryggen åt situationen men domarna har enligt Cmore material väldigt bra uppsikt över båda situationerna. Sen klarar de inte av att anmäla Rahimi trots alla videor på händelsen.

  Jag tror vi får vara lite mänskliga och inse att Wessner inte kan vara opartisk när han dömer VIK. Jag som VIK supporter hade inte kunnat vara opartisk om jag dömt Karlskoga.

  När man då väljer att ta ut Wessner till den här kvartsfinalen och dessutom placerar honom nere i hörnet vid VIK klacken, ja då binder de som är ansvariga för domarna ris åt sin egen rygg.

  Det här har Micke försökt få fram här i bloggen i snart 2 säsonger.

  • Mr H skriver:

   C: Nej, jag håller inte med alls. Wessner är domare, inte bara domare i VIK’s matcher, utan i alla matcher. Kan han inte vara opartisk ska han inte döma. Det är ju enkelt!! Helt fel, C.

   • Peter skriver:

    Wessner dömde även skandalmatchen AIK-DIF, då tillsammans med Stefan Johansson (med 7 säsonger i AIK). Man kunde se hur spelet eskalerade då allt var tillåten. Då slutade det med att samtliga 10 utespelare fick sätta sig på bänken. Var spelet leďe till fram till dess kunde man ana. Oförmogen att agera innan det är för sent från domarhåll.

   • C skriver:

    Jag tycker inte att han klarar att vara opartisk.
    Jag tror att han får ett enormt adrenalinpåslag och njuter av när publiken är upprörd precis som jag lär ha fått som spelare i BIK och om valet är att inte behöva döma vissa lag eller inte behöva döma alls så måste det senare vara det riktiga beslutet. Tråkigt nog.

    Tror inte de låter honom döma mer i år oavsett, han har ställt till med tillräckligt redan. Sen ska inte Österberg gå fri han heller för han har varit minst lika dålig han med de här matcherna. Honom slipper vi dock nästa säsong för han ska till SHL eftersom de väljer att pensionera ett gäng fullt fungerande domare där pga ålder.

 14. Uppsalaklacken skriver:

  Varför dröjer beslutet från Disciplinnämnden? Allt är under minst tre matchers avstängning är ett hån. De har själva skapat sitt eget prejudikat i och med Frycklunds 3 matcher för MoDo-straffet. Handskar på, ingen skadad…

  • Ali skriver:

   Det tar tid att formulera försvarstalet,
   Om dom friar tappar dom allt förtroende och anseende i Hockeylandet Sverige.
   Om dom fäller visar det att dom har tillsatt totalt inkompetenta domare 2 matcher i rad.

  • Ali skriver:

   Har kollat aktuella fall hos HA disciplinärenden
   Ser man dom vad som dömts tidigare är MIN gissning
   Veeti Vainio, Björklöven, 3 matcher
   Daniel Rahimi, Björklöven 5-8 matcher
   osh Winquist, Västervik 1 match
   Isak Salqvist, Västervik 3 matcher

   • Mr H skriver:

    Ali: Mmm, hehe. Eller ska vi säga 15 matcher på den ena av dessa. Take a pick…

 15. Uppsalaklacken skriver:

  Min spaning kring slutspelet: Hockeyallsvenskan vill se Djurgården, MoDo och Björklöven i semi, övriga lag är det inte så noga med. Varför? Dessa tre topplag drar mest publik (pengar in), skapar mest buzz i media (mer pengar) och har organisationer som kan klara sig på SHL-nivå. Här kommer mitt tankehopp som kanske inte alla håller med om. Fakta är att Daniel Wessner inte dömt en VIK-match sedan MoDo borta då Frycklund fick matchstraff (ett uppehåll på 17 matcher). Han har under åren, titta gärna i Mikaels tidigare blogg inlägg under åren, bokförts för flera märkliga domslut till VIK:s nackdel och detta känner domarbasen och Hockeyallsvenskan väl till. Att då utse honom till domare i de senaste två matcherna i mellan VIK-IFB är att bjuda in till en annan nivå på bedömning och resultatet diskuterades livligt i gårdagens blogg. Det märkliga är att dessa två matcher resulterat i två matchstraff (och två missade) plus troligen tre avstängningar som drabbar IFB. Kan det vara så att spelarna är medvetna om Wessners oförmåga att sköta sitt jobb efter regelboken och de därför utnyttjat det faktum? Det är ett faktum att det dröjde till det tredje uppenbara regelbrottet (matchstraffnivå) med överkörningen av Lorek till att Wessner agerade. De två övriga lät han bli/missade han (tillsammans med kollegor ska sägas) att agera som en professionell domare. Notera också att Björklöven i serien hade 2st 20min så ingen historia av fult spel (Rahimi totalt 14 min under 52 omgångar). VIK och MoDo var de största syndarna med VIKs 6 matchstraff (dock fyra efter matchslut= fula ord till domaren).

  • Mr H skriver:

   Uppsalaklacken: Bra skrivet och tänkvärt igen. Hur många domare måste vi ha per match innan det döms för det som sker? Man skulle kunna önska lite mer lyhördhet från domarbasen, domarna, samt ökad preparering för uppgifterna.

  • Alkemisten skriver:

   Intressant, jag fyller på.
   När Wessner precis börjat döma, dömde han i TV puck slutspelet, man missade även då grovt ett i det närmaste överfall från en spelare i Skåne, Mikael Renberg(kommentator) exploderade och undrade vad ledarna i Skåne gjorde som inte plockade bort en spelare med dylikt beteende även om domaren missade en solklar 5:a.
   Wessner fick inga mer matcher i TV puckslutspelet som tur var, hans domar karriär borde tagit stopp där.
   Han är befordrad långt över sin kompetensnivå.

   • Mr H skriver:

    Alkemisten: Det visar som Du poängterar, att det finns en del att plocka med för att skapa ökad trovärdighet runt hockeyn.

  • Pelle skriver:

   Ingen domare höjde armen vid överkörningen av Jansson heller. Det var linjemannen som uppmärksammade det hela. Så Wessner tänkte inte bry sig då heller.

 16. Uppsalaklacken skriver:

  Mikael: som vanligt en klockren och balanserad analys av läget. Jag måste också säga att det är imponerande att få över 100 inlägg där inspelen hållit sig inom ramarna, detta utan att behöva använda sig av en moderator. Intressant också att borta-supportrarna hittat hit och ”förgyller” diskussionerna på din blogg, tror f.ö. att bloggen är unik i hockey-Sverige så vi som är gulsvarta är oerhört stolta över detta faktum.

  • Alkemisten skriver:

   Håller med, en öppen blogg som inte spårat ur vilket gör att man måste vässa sina argument, läsa på samt själv bli upplyst och få nya synvinklar

 17. Håkan Bråkan skriver:

  ”Löven” har ett ledarskapsproblem. Detta kommer skapa problem framöver.
  Modo och Djurgården i final. Och nästa säsong har vi Brynäs i HA.
  Och ”överstegrisen” slutar.
  Angående experterna i Cmore, kan man bara lyssna på Staffan Kronvall.
  Härliga tider kommer.

  • Adde skriver:

   Vad baserar du det på?
   Alla lag som fått anmälningar, gjort någon ful tackling eller något sådant har ledarskapsproblem. Då har Sverige ingen ledare med andra ord.

 18. Mattias skriver:

  Nu när VIK får gå på 5 seniorbackar så är ju frågan om man inte ska ställa upp med 5 forwards i båda PP. Backarna kommer behövas fräscha till box…

 19. Jag skriver:

  Bra skrivet! Hoppas det kan bli en bra hockeymatch med fokus på hockey. Hoppas därför att Rahimi och den vaino blir avstängd så man slipper se det vi fick se senaste matchen , det hör inte till hockey.
  Förstår att Björklöven inte vill tro att ledare kan påverka

 20. Örjan skriver:

  Man blir fundersam när Wessner står och säger
  Att i min vinkel så såg den tacklingen okej ut
  Men hans kollega tittar ju rätt på situationen ( eller blundar han) när man ser klippet på tacklingen
  Och när man erkänner att det skall vara en femma på den efter matchen
  Varför skickar man inte in en anmälan då för att få det granskat ??
  När man tar ett beslut att titt på situationen när Robertsson får benen undansparkade och döma i efterhand
  Vad är skillnaden
  Sen jag är inte för våld men jämför Svensk hockey med NHL
  Gör du något fult där då åker du på rejält med smörj
  Där kastar domarn sig inte in i situationen och bryter
  Kanse skulle låta dom göra lika här
  Tror många fegisar sluta med sina fula grejer när dom inte kan gömma sig bakom domarna som kommer in och bryter direkt
  Gör istället att blir det bråk ( inge småtjafs) blir det automatiskt avstängd i tre matcher
  Tror att mycket fulspel skulle försvinna då
  Är iaf min personliga uppfattning

  • Erik skriver:

   Jag tycker att du har några poänger jag håller med om, men att släppa fram slagsmålen mer, samtidigt som man vill ha ner våld mot huvud, är en ekvation som inte håller. Många som har men för livet efter karriären är efter just slagsmål, så jag tror att det måste till en bättre lösning. Att vårdslösa tacklingar och annat våld mot huvud måste bort är jag dock helt med på.

 21. Peter T skriver:

  Jäklar vad starka djurgården är.
  Stökar av BIK hur lätt som helst.
  DIF-hockey är nog laget att slå om man vill spela SHL nästa säsong. Om inte VIK tar klivet, håller jag en tumme för dem, Hockeysverige behöver ett SHL lag i 08 land.

 22. Adde skriver:

  Mycket bra skrivit.
  Men jag har noll förståelse hur folk kan lägga matchstraffen på ledarskap/tränare.
  Är det rahimis första i karriären?

  Men vissa ledare uppfattas så får stå för VIK:are, men kom igen.
  Ska Lövare hoppa på Lehterä efter Frycks crosschecking? Har svårt att se det sambandet.

  Lycka till ikväll! 👍

  • Jonas skriver:

   Håller med! Märkligt skrivet inlägg av en erfaren bloggare. Hoppas på en bra match och att hetsen lugnar ner sig

  • Jens skriver:

   Det har att göra med att Björklöven nu har tre anmälningar/avstängningar på sig på bara två-tre matcher så det är intte så konstigt att undran kommer upp.
   Inget personangrepp heller utan bara en generell tanke.

   • Adde skriver:

    Nej, denna blogg har aldrig gått på personangrepp. Men det haglar av dom på Twitter. 👍

   • Laidå skriver:

    Löven har tre anmälningar och Västerås borde haft tre. Frycklunds crosscheck, Cheeks crosscheck och den vansinnigt farliga tacklingen i ryggen på weigel en meter från sargen senast. Snacka om att kunna släcka en karriär med den.

    Jag hoppas verkligen på respekt från båda lagen. Ingen vill ha dessa skador.

    • Alkemisten skriver:

     Om dina uppräkningar varit annat än dina och and Björklöven anhängares åsikter skulle de varit nämnda i något oberoende media alternativt funnits på disciplinnämnden sida, så med andra ord är det inte annat än dina åsikter, vilket du har dina fulla rätt att ha och uttrycka, men förvänta dig inte att någon bryr sig då det inte är annan än dina åsikter.
     Jag personligen ville innan den här kvartsfinalen gärna se Björklöven i SHL(tror inte VIK går upp även om jag hoppas) men efter att jag sett Sportchef, tränare och spelare agera på ett minst sagt besynnerligt sätt vid frågan om avsiktliga skador på på nyckel spelare i motståndarlag vill jag verkligen inte se en klubb belönas med en SHL plats.

  • Stråhle skriver:

   Nej men det skickar ju en skaplig signal att Stråhle tycker att största problemet med tacklingarna är att domarn tittar på jumbotronen, inte tacklingarna i sig. Dvs han skickar ju signalen till laget bra jobbat , fortsätt så. Jämför med Modo som stänger av Ingman när han filmar. Men det var ingen som förväntade sig att ni skulle se sambandet heller.

   • Adde skriver:

    Det skickar lika mycket signaler att Lehterä står och gnäller på att Frycklund får Game för sin crosschecking, så dra inte det där kortet. Så där agerar alla ledare.
    Tror du det var tacklingen han försvarade så är det dags att vakna.

    • Pelle skriver:

     En lös klubba i bröstet var väl värt bara en tvåa som man kunde kvittat mot Fitzgeralds slashing han gjorde sekunden innan.

     • Adde skriver:

      Hahahahaha, vi lämnar det där.

      • Ali skriver:

       Adde, du är förvånansvärt snabb på att svara på detta forum för att stödja ett annat lag.

       • Adde skriver:

        Vad har det med saken att göra? Haha.
        Jag förstår inte eran logik och tänk bara. Men kommit fram till en sak bara: Alla skulle varit lika sköna, oskyldiga och snälla som VIK. Då hade det varit enkelt och bra för Hockeysverige.

        Lycka till ikväll!

        • Ali skriver:

         Tack, en fråga, en kontroll fråga om du är ett riktigt Löven fan
         Var är länken till er supporter blogg?
         Du bör veta den…..

     • Stefan skriver:

      Ni verkar gillar att spela Allan ballan😊 Fokusera på att stötta laget nu istället så kanske ni kan ta er ur egen zoon. I de tre första matcherna har ni ju spenderat 8 perioder av 9 där.

      Tomte!

  • Kolle skriver:

   Det finns olika grader i helvetet. Stråhle gnäller över att domarna eventuellt kikade på jumbotronen istället för att faktiskt erkänna att det var en väldigt ful tackling. Kenttä foskuserar på att en läkare anmäler Rahimis överfall när diskussionen borde gällt hur Rahimi för minst fjärde gången i sin karriär stått för ett överfall som lett till avstängning. Förmodligen har Rahimi rekord i svensk hockey om han stängs av för fjärde gången och det är sannolikt så han kommer att kommas ihåg. Spelaren som visade absolut minst respekt för sina medmänniskor.

   Tar vi MoDos tränare så har man försvarat ett matchstraff, det på Brickley som varit direkt felaktigt, men kritiserat sina spelare. Oscar Pettersson och Anton Berg senast för att deras tilltag absolut inte var ok. Till och med stängt av Ingman för filmning när exempelvis Löven har minst lika många anmälningar för filmning där Stråhle och Kenttä hittar märkliga bortförklaringar. Jag tycker att VIKs nya ledare visat sig väldigt ödmjuka och det är alltid intressant att höra coachen uttala sig inför och efter matcher.

   Ledarskapet i Löven är helt enkelt inte särskilt trevligt överhuvudtaget. Inte det minsta konstigt när Stråhles egna hockeykarriär egentligen bara handlade om att ta utvisningar som den värsta NHL-goonen. Den brist på respekt han visade som spelare har han fortsatt med i Umeå.

   • Adde skriver:

    Hör dig.
    Men du glömmer en viktig sak, ingen i Löven-kretsar står bakom Rahimis tackling, och det enda jag påpekat angående Stråhles agerande där är att han inte står och hånler/försvarar tacklingen utan bedömningen när det finns regler. (vilken tränare hade inte gjort det?)
    Ingen ledare i Löven har heller fått frågan rakt ut – Vad tycker du om tacklingen? Innan den kommer kan man inte säga någonting angående ledarskapet.

    Och återigen, Ingmans agerande är något helt annat som vi inte sett i denna sport tidigare, två gånger i samma match dessutom. Summa summarum med din logik så är MoDo ett enda laget i Sverige som har ett s.k. ”ledarskap”, eftersom inte fler ledare straffat sina spelare på det viset.
    Handlar ett ledarskap om att straffa för felen man gör? Jag vänder på frågan – Är det rätt som ledare(arbetsgivare) hänga ut/straffa sin spelare offentligt när han redan fått sitt straff?
    Säger inte att något av dom är rätt i detta fall, men finns alltid två sidor om myntet.

    Jag förstår inte vad du menar med det. Är det konstigt att man ifrågasätter när man bryter ett Gentlemens-agreement? Det är det enda Kenttä kommenterat angående denna röra. (vad jag sett).

    Kan du ge mig ett exempel på ”den bristande respekt” han står/stått för under sin tid i Löven? 🙂

    Detta är mina tankar.

 23. Björklövsvägen skriver:

  Tänkvärda rader skrivna av dig,minst sagt.
  Det är märkligt hur en del uttalar sig,rent generellt.
  Wikegård sa i direktsändning ”spela hårt på deras målvakt,dom har inte en så bra reserv”
  Jaha,är det den typ av taktik Wikegård vill använda även när det gäller unga pojk och flicklag?
  Då dör den här sporten…tro mig.
  Vad vill Wikegård ha?
  5 obligatoriska ambulansplatser på varje arena?
  Spelet blir snabbare och snabbare, därför finns det 4 domare på isen nu.Tydligen räcker inte det.Två ytterligare instanser kan även kopplas in vid behov.
  Det verkar inte heller räcka….
  Beslutande nämnder som inte kan regelboken?
  (Jag är Lövare sen klubben startade)
  Har inga som helst problem med Rahimis och Vainios anmälningar.Bör bli några matcher på vardera.Utan tvekan.
  Hoppas att det blir fokus på hockey ikväll!

  Lycka till ikväll!!