Den spelmässiga helheten allt mer ifrågasatt under Paananen och efter att nu sjundeplacerade VIK åter hittade vägar att förlora stort mot Björklöven

 

VIK föll med 2-5 hemma mot Björklöven på söndagseftermiddagen. Därmed tre raka nollpoängare, även om just denna match inte var någon spelmässig katastrof som tidigare, men där VIK åter brast för grovt i vissa delar av spelet.

I princip nya kedjor varje match sedan seriestart, så även idag. Hört att det inte gillas av folk på insidan. Svårt att bli lyckosamma över tid med konstant nya kedjor. Och VIK har nu droppat till sjunde plats i poängsnittstabellen, där bara botten har sämre målskillnad:

Det var jämnt i första perioden, med viss övervikt VIK till faktiskt med hela 11-8 heta chanser i 5v5. Det var alltså rena Vilda Västern med massor av chanser, men bara gästerna sköt skarpt.

Bohm har tyvärr börjat drälla vilket gav Löven två mål, först efter en saftig indian och sedan efter kladd i anfallszon och för långsam tillbaka fram till 0-1 och 0-2.

Men VIK skapade alltså en hel del i första perioden: En åter mycket bra Kokkonen brände två jättelägen, Bergman brände tre fina lägen, Salminen missade två öppna chanser, Lindelöf brände två lägen och Speers brände ett.

Så ojämna VIK var faktiskt oväntat bra utan Frycklund i första mot ett topplag, men ändå 0-2. Dock kunde VIK:s skyttar inte ens träffa oceanen…

VIK tappade det mesta i 2:a perioden efter annars stark Kokkonen tittade puck vid 0-3. Jansson vek vid 0-4 och matchen tidigt över trots att Björklöven inte kändes speciellt bra. 2-5 chanser Löven 5v5, 0-4 PP-chanser.

I tredje försökte VIK och skapade en del chanser. Till slut kom 1-4 efter ett nytt kanonskott av Östman som fortsätter ta kliv. 1-5 dock efter slappt spel framför Ian Blomquist, som byttes in.

2-5 i box play av Wiberg. VIK vann chanserna i sista med 6-3 i 5v5, men var för blöta i avsluten.

SAMMANFATTNING

Just denna match var i sin helhet alltså ingen katastrof rent spelmässigt i 5v5, då VIK vann chanserna med 19-16 totalt, även om kanske Löven slog av lite efter att målen ramlade in.

Det finns ändå ljuspunkter då Kokkonen åter var urstark (såg ni hur #88 plockade pucken av Lövens hypade Pooley, som att plocka godis av ett barn), Östman är en av lagets bästa spelare nu och skyttet imponerar hos #3.

Ian Blomquist var åter strålande efter att ha blivit inbytt, Cheek försökte med 7-0 i NP och Jardeskog är jämnare. Men laget hittade ändå en väg att förlora via individuella misstag, uselt PP (speciellt i 5-mot-3) och alldeles för blöta avslut och åter pucktittande i egen zon.

Alltså åter obefintligt spel 5v3, pinsamt för PP-coach Paananen. VIK har nu under sina senaste 4 minuter i spel 5-mot-3 inte skapat en enda chans. Ingen vet vad de ska göra. Vilket haveri för (PP-)coach Paananen.

Efter 14 matcher nu har VIK inte alls tagit de kliv som förväntats med ökad budget och större förväntningar. Med drygt en fjärdedel av serien har VIK nu åter under Paananen hamnat på en tydlig bana att missa så viktiga topp-4. Och laget har bara fått ihop helheten i max en handfull av dessa 14 matcher.

VIK har haft stort tålamod med Paananen som inte riktigt har fått max ur sina lag sedan säsongen 2018/19, om vi ska vara ärliga. Paananen är dock givetvis evig coachhjälte efter avancemanget till HA efter bara en säsong i Ettan säsongen innan. Men nu är nu och då var då.

Visst har även många värvningar varit dåliga de senaste åren, och sportchef Zetterberg har också insett behovet av bättre scouting med en nyrekrytering av scout där nyligen. Förhoppningsvis satsat det helhjärtat på bättre scouting än mer.

Förutom att Speers saknar offensiv spets (en ren felrekrytering av Z sett till roll) tycker bloggen ändå att VIK borde kunna få mer ut av detta laget som ändå innehåller en del bra namn, och fler spetsar kan i bästa fall vara på ingång snart – nu betydligt bättre scoutade med Max Strömberg Melin i VIK:s lag.

Bloggen har också hört från flera på insidan att Paananen inte riktigt får ihop helheten och kanske lämnar för mycket till spelarna. Det bästa vore kanske att Paananen får starta om som assisterande coach i SHL för att sedan kanske ta kliv som exempelvis Martin Filander och Thomas Mitell, om det nu visar sig att Paananen har deras kapacitet.

Andra lag är snabba att agera om man inte får ut max (som Löven ifjol), och dessa ifrågasättanden av Paananen är alltså inte bara baserade på dessa 14 matcher. Långt ifrån.

Läs exempelvis mina slutord precis efter VIK åkt ut mot just Björklöven våras, ett inlägg som åter började cirkulera på Twitter under söndagen.

Nu har VIK-ledningen fem dagar på sig att agera och se om det finns någon tränare tillgänglig som kanske kan få mer ut ur dagens sjundeplacerade VIK. Det är ju lätt att skrika på förändringar, men då måste också ekonomiskt rimliga, villiga och bättre alternativ finnas där.

PUCKLIGAN

5 Jesper Kokkonen

4 Ludvig Östman

3 Ian Blomquist

2 Ludvig Jardeskog

1 Trevor Cheek

71 svar

 1. Misse skriver:

  Z o P ska bort. Z har totalt misslyckats med sitt lagbyggande. Jäkla massa halvdana värvningar.
  Med det sagt ska båda två också hyllas för att de tog tillbaka Västerås till allsvenskan och för deras stora VIK-hjärtan. Hatten av för er <3
  Men nu är det dags för förändring.

 2. Mr H skriver:

  Jim Brithe’n!!?
  Leif Strömberg – sparkad nyligen. (17 oktober)
  Peter Popovic? Kvar i ZSC Lions, eller?

 3. Bozo skriver:

  Till slut blir det en fråga som står mellan Z och Paananen. Antingen har Z misslyckats mer eller mindre minst de tre senaste säsongerna eller så har Paananen gjort det. Z är Paananens arbetsgivare.

 4. Bosse skriver:

  Vad tror ni om Patrik Berglund och Conny Strömberg som nya tränare och Tommy Salo som sportchef?

  Lite lättsammare stämning och fler fester mellan matcherna, ett ”kanongäng” helt enkelt.

 5. Avgåalla skriver:

  Paananen har ju ännu inte fått sparken ännu!
  Agera nu styrelsen ! Eller kommer dom krama om han fortfarande och resonera som vanligt att VIK ska vara som bäst i april annars kommer det en till säsong ?

 6. Jan Malmberg skriver:

  Jag kommer inte se om Paananen står i båset på fredag. Köpt biljett till The Legends i konserhuset19.30 på fredag (475 kr)visste inte att det krockade. Lyssnade på podden, Noren och Åbonden verkar ju inte tro att han står i båset på fredag. Vet inte vad man ska tro( tro får man göra i kyrkan) en fd kompis farsa hoppade av Pingstkyrkan och köpte årskort på sittplats i Rocklunda när VIK gick upp i Elitserien. Ett bra val VIK är ingen saga som Gud det är verkligheten som vi Vikfans fått uppleva. VIK kan frälsa VIKfans om dom går upp i SHL! ”Gud” kan frälsa människor som tror på sagor som typ Han Solo eller Darth vader. Det vill säga VERKLIGHET vs fantasi.

 7. Bozo skriver:

  Ahh nu känner man igen sig igen i VIK-land, så som det alltid varit fast man trodde saker hade förändrats. Avgå alla. Inkompetens i den sportsliga ledningen. Klubbledning som är rådvill. Supportrar som klagar på andra supportrar. Kanske är det så att klubben förtjänat sina fans, kanske är det ödet.

  • Mr H skriver:

   Så – kan det inte finnas fog för det? Eller har det hänt något nytt som jag missat?
   Vik har varit ur SHL i 20 år i rad nu. Eller ännu längre till och med. Bara det faktumet är svindlande illa.

 8. Olle Skott skriver:

  Lame duck!!
  Nu när ”alla” pratar och skriver om tränarbyte (på sociala medier och i poddar och bloggar) så blir Pananen en sk. ”Lame duck”! Det vill säga bollen rullar och man börjar leta aktivt och föreslå olika namn som etsättare. Förtroendet och respekten faller för Pannan.

  Dags att byta nu? Ja det skulle jag nog säga är nödvändigt.

 9. Stenberg skriver:

  Från en intervju med Håkan Åhlund i hockeysverige.se 12 okt
  ”Alltid intresserad”
  Åhlund ser inte den långa perioden utanför hockeyn som ett problem för en fortsatt karriär som tränare. Tvärtom är han sugen på att jobba igen och håller sig uppdaterad med hur det ser ut på marknaden.

  Tränarkarriären är inte ett avslutat kapitel?
  – Absolut inte. Jag är nog inte den enda som har varit borta från is som tränare under ett och ett halvt år. Det som är viktigt är att jag inte har slutat med att vara tränare. När frågan dyker upp är jag alltid intresserad av att se vad som kommer.

 10. Allkemisten skriver:

  Ta Norrbottens tv puck coach
  Han vet hur man coachar

 11. Misse skriver:

  Hans Walson är ledig….eller är han?

 12. Peter Andersson skriver:

  Det finns hur mycket som helat att skriva och säga idag men en sak ändras inte i och med att vi skickar tränare och sportchef så mer behöver göras omgående.

  Vi har 3st fjärdecentrar i laget.
  Speers 4 poäng på 14 matcher -1
  Skedung 4 poäng på 14 matcher +1
  Aronsson 3 poäng på 14 matcher +1

  Då Speers spelat i PP2 i alla matcher och Skedung i ganska många matcher är det extra svaga siffror på dem).

  Speers kämpar väll mest i laget men är förmodligen en dyr och kortvarig lösning så riv det kontraktet så snart vi har en ny center på plats.

  Skedung är en ok spelare med Widman bredvid sig så ta ett ordentligt snack med Örebro och kolla läget där. Kommer Wikman inte tillbaka så får man välja om man ska riva Skedungs eller Aronssons kontrakt för ingen av dem kommer producera nämnvärt med poäng framöver.

  Aronsson har visat att han är en fjärdecentrar och inte annat. Han gör det han ska bra så kanske läge att satsa på honom där.

  Så förmodligen behöver 2st centrar in omgående även när Fryklund är tillbaka. Tror inte centrarna idag börjar producera nämnvärt pga ny tränare och de sänker omgivningen ganska rejält.

  Sen kan man skicka tillbaka Anton Svensson till Tingsryd och Salminen till Finland omedelbart för de har verkligen fått chansen och visat att de inte ska spela i ett SHL satsande lag. Option på att en ny bra center kan få igång Salminen men hittills så är det mycket pengar i sjön där.

  Svensson har helt enkelt spelat bort sig så där är det bara att riva av plåstret.

  • Mr H skriver:

   Bra tänkt, men behåll Speers i alla fall. En till riktig förste center behövs och måste landas. Dock – jag tror det när jag ser det.
   Z:a är bra på att inte slänga bort pengar! Sämre på scouting.
   Men bryt något till kontrakt, och köp nu för frigjorda pengar. Eller låna någon till igen från SHL så att vi kan täcka upp. Det är bråttom.
   Det borde hända något nu.

 13. Magnus skriver:

  Helt tyst från VIK….katastrof!!!- Finns det ingen som helst handlingskraft bakom de vackra ord och presentationer om SHL 2024???

 14. Nytränare skriver:

  Är oroad över att Paananen ännu inte fått sparken.
  Ger det några timmar till annars kommer jag klassa VIK som oseriösa om Paananen inte är borta senast ikväll.
  Bästa är om Paananen kan komma ner på jorden och avgå självmant.
  Ny tränare och kämpa på VIK!

  • Pelle skriver:

   Någon påstår att det är en bra dag på svenskafans-forumet. Kan det vara Åhlund?
   Eller en stjärnspelare?

   • Patric skriver:

    Fast en stjärnspelare förändrar ju ingenting tyvärr

   • Mathias skriver:

    Det handlar om minst två stora förändringar, presenteras säkert under dagen.

  • Kenta skriver:

   Luta er tillbaka!!! Bollen är i Rullning redan!!!

 15. SEKTION O skriver:

  Jag har följt VIK noga sedan mitten av 80-talet. Då kanske jag var lite för ung för att förstå vad som egentligen hände men längtan efter Elitserien var påtaglig och till slut den 16/4 1988 så gick vi upp. Där följde flera säsonger av uppbyggnad och som varumärke så stod VIK rätt högt med tanke på att man släppte fram unga spelare samtidigt som man under Mårtseran krönte det med en semifinalplats.

  Det är väl ungefär här jag börjar begripa saker och konstaterar att hybrisen börjar med dyra dyra nyförvärv som egentligen inte hade den kvaliteten som matchade prislappen. En kräftgångsäsong följdes upp av en vinst av Elitserien och ett borttappat guld. Men efter det har det varit nedför både sportsligt och ekonomiskt. Vem minns inte den lilla rutan när man slog upp VLT sporten där det stod att ”idag är det 83 dagar sedan VIK vann en hockeymatch”? Till slut så skönk skeppet. Uttåg, konkurs och omstart. En del säger att det är det bästa som hänt, själv har jag svårt att förstå det. Skulle väl varit bättre att rett ut det som var och inte behöva starta om från noll. För jag tror att man lider av den uppförsbacken fortfarande.
  Tiden fram till konkursen var inte VIKs varumärke det finaste, utslängda ur hockeyligan (går ens det att bli), bussar på vift, ryssar och finnar värvade på färjor, spel i Eskilstuna (lite före sin tid) snack om att bygga hall i Hallstahammar osv osv.

  Själva omstarten kändes trygg, man fick växa i sin takt och med hjälp av gamla trotjänare. Det var tajt på kansliet och Göran Lundberg, Bersa, Brostedt (har glömt vad han som sålde spons hette) gjorde att storartat jobb. Tyvärr gick man inte upp i allsvenskan på sportsliga grunder (glöms lätt bort när framgångssagans ska berättas) men till slut var man där. Föreningen fick växa in sin takt, det kom lite hemvändare, man snokade lite på kvalserien och det andades lite optimism. Man vågar satsa på en ganska okänd tränare som nästan tog oss till SHL men här börjar galenskaperna igen. Sparken på Filander, det framkommer att klubben är på randen till konkurs och det avslöjas löner för vissa anställda som fortfarande är kränkande att tänka på. För andra gången på 15-16 ställs man inför hotet att gå i konkurs. Ett budgetår väntar där man åker ur allsvenskan och lyckas göra sig av med en tränare (CO) som är känd för sina resultat, noggrannhet, ska kravbild i dagligverksamhet mm och ner i ettan åker vi. Återigen, det kanske är det bästa som kunde hända klubben…
  Snabbt upp igen, dock ingen nykter analys om varför under den tiden, dock kan jag skönja att flera som analyserat den säsongen kommit till slutsatsen att spelet kanske var lite undermåligt. Och vad än VIK försöker säga så var VIKs resurser och ställning att plocka spelare på DIV 1 nivå överlägsna klubbar som Surahammar, Enköping, Köping mfl. VIK dränerade andra lag på spelare. Ändå starkt att lyckats gå upp i det getingboet som var.

  En säsong i allsvenskan inleds, kändes väl inte så där jättekul efter matchen mot Karlskrona men sen överraskade laget, tränarna oss alla och spelade en briljant rak, vägvinnande hockey. Det fanns inga olyckskorpar direkt men de som kunde sin hockey påtalade att 1, VIK var otroligt svåra att spela mot 2 Dom har en fantastisk målvakt som gör att dom kunde spela ett visst spel. I det stora hela var man bara en olycklig match hemma mot Leksand ifrån att få ett resultat ingen kunde drömt om.

  Laget blir lite brandskattat samtidigt som förväntningarna höjs och på det stora hela så har vi varken sett någon utveckling av spelet eller tränaren sedan dess. Det står helt enkelt still.

  Här kommer det som är lite typiskt för Västerås och Hockeyn i Västerås. Enkelt uttryckt så är klubben bra på att sminka över och vinna tid och vi supporters är så naiva i längtan på framgång att vi ibland inte försöker se vad som är runt hörnet. För visst känner ni igen detta:

  Efter några grå, tråkiga matcher så möter vi ett Djurgården eller Leksand eller AIK eller HV71 i ett ”kokande” skräcklunda. Alla är på tå, bra stämning och vi kanske krånglar oss till en 3 poängare eller ett oavgjort resultat. Laget hyllas på isen, VLT skriver om festen osv och alla gamla synder eller kommande synder bli i ett förlåtna. Man lever för ett fåtal matcher helt enkelt och väljer att rata potatisen på tallriken och bara äta köttet…

  Sen kommer nästa, Styrelsen går ut med en satsning där SHL är målet, pengar är samlade på hög och nu ska de investeras i plan. Alla vi supporters köper det med hull och hår utan att på något vis se runt hörnet och ställa de kritiska frågorna. OK vad bra att vi satsar lite pengar men vem ska utföra detta och hur ska det utföras. Är vi rätt personer på plats för att göra den här förflyttningen? Vad behöver vi stärka upp och vad behöver vi förändra? Det finns inte med i analysen från styrelsen vad jag sett.
  För låt oss vara ärliga, lämna känslor och relationer utanför. Detta är inget personligt, det handlar om klubben!
  Zetterberg, var kommer förtroendet för honom ifrån? Invaggas man så enkelt i att han står och pratar om en säck med pengar över och att han tittar brett? Alla vi som har lite info från ”den sk insidan” och från andra forum vet att Zetterberg är superduktig på att prata, stoppa en krona i honom så slutar han aldrig prata och det är lätt att dras med i det. Men vad har han åstadkommit, vilka metoder har han jobbat utifrån, hur ser hans kontaktnät ut egentligen? Hur kommer det sig att han värvar 2 ryssar mitt under uppstarten av ett krig i Europa som han inte ens får spelklara i tid? Vem som helst med lite insyn i Hockeyeuropa kunde se att dessa herrar skulle inte ta ett blåmärke för VIK. Jag vågar sticka ut hakan och säga att Zetterberg inte är den sportchefen i hockeysverige som har längst arbetsdagar eller mest klart för sig vilka KPI:er laget ska jobba efter.

  Paananen, absolut. Bra första säsong. Het på marknaden. Gud i Västerås har ett kontrakt på bordet från SHL som han tackar nej för att få arbeta i sin förening. Men hur har hans utvecklig varit? Spelmässigt, ledarmässigt? Svårt för oss att veta men ser vi någon skillnad. Kan det vara så att han är rätt begränsad när det inte handlar om energi utan när taktik och strategi kommer upp som en viktig komponent? Hur het är han på marknaden nu tro? Och varför säger många att han ska ta en ass roll i SHL, finns det ens en öppning för honom där och vad ska han bidra med? Se och lära säger många men en SHL förening kan inte anställa någon för 70-100´/mån för att se och lära. Man ska bidra. Och här tror jag tyvärr Paananen har nått sin zenit som tränare. Jag kan i alla fall inte så något som tyder på motsatsen.

  Här kommer vi tillbaka till frågan om vi har rätt folk på plats? Finns det någon i organisationen som har erfarenhet och VET vad det innebär att ta steget upp i SHL, vad behöver göras och hur? Nej jag kan inte hitta någon sådan varken i båset, sportslig ledning eller runt styrelsebordet. Det är en brist kan man tycka men jämför vi oss med dem vi ska jämföra oss med så märks avsaknaden. Det är absolut ingen garant men kan väl inte göra någon skada?

  Styrelsen ska ha beröm för att dom byggt kapital, kontoret för att dom drar in pengar och håller förtroendet högt hos sponsorer. Det är även tryggt att se vilka steg som tas med medlemmar och arbetet med att öka dessa. Det är skitbra. Man bakom allt det här nedanför A-lag och Jun så är VIK en förening i KAOS gällande utbildning av ungdomar. Vi är Sveriges 6:e största stad och skulle kunna vara en maktfaktor med egna spelare i jun och a-lag om den frågan samtidigt kunde prioriteras.

  Jag ska väl efter alla dessa ord försöka sammanfatta vad som går igenom kroppen på en 50 taggare som jag som ändå tycker jag har hyfsad insyn i klubben och sponsorer.

  Det handlar inte om att sparka och avsätta men identifiera nyckelpersoner och se till att få rätt person på rätt plats, gällande hela organisationen.
  Tydligare målbild som gärna får kommuniceras ut. Tänker främst på sportslig ledning.
  Få en bättre styrelse, det finns många bra men se till att varje stol täcks in av folk som verkligen kan bidra, tillåt helst inte att det finns personliga kopplingar mellan dem i styrelsen.
  För att vara trovärdig måste man agera trovärdigt, en presskonferens med satsning måste följas upp mot fans med rapporter typ varje vecka på hemsidan med hur går det, vart står vi osv osv. Vi supportrar är ju egentligen klubbens personal om man vill välja att se det så.
  Fixa ett sätt hur ni ska kommunicera, Paananen gillar att stå och prata om vad som är förlorarmentalitet i tid och otid men igår står han i cmore och beklagar sig över att ha en skadad spelare! Säg någon tränare i SHL som står och grinar över spelare dom inte har?

  Få lite styrning på grejerna. För mig personligen så har jag någonstans insett att jag ska sluta hoppas för mycket och kanske nöja mig med att vi är ett topp-5 lag i HA som hackar lite på topplagen ibland. Jag är trött på att känna mig lurad där stora ord inte följs upp i handling.

  • sudden13 skriver:

   Håller med till 100%!
   Har varit med sen länge och har haft, med betoning på haft, bra koll på insidan och nåt som stör mig är att Zäta har jobbet kvar. Sättet han fick jobbet på var inte ok, baktala andra så att jaget når framgång, inte laget. Vad har han för kompetens? Känns som om värvningarna är chansningar, mesta bara floppar. Även en blind höna hittar ett korn då och då. Nää, dags för förändring

  • SirBenny skriver:

   AMEN!

  • C skriver:

   Klockrent.

  • Bo S skriver:

   Att tjata om EN skadad nyckelspelare är tramsigt. Alla lag har nyckelspelare skadade. Björklöven som igår styrde matchen lite som de ville hade igår följande spelare på skadelistan:
   13. Fredrik Andersson C (Lagkapten)
   25. Christoffer Bengtsson F (främste målskytt i Björklöven 2021-22)
   39. Joel Mustonen C klev av skadad under matchen (300+ matcher SHL)
   5. Jesper Lindgren B (Back med mest speltid i Björklöven 2021-22)
   28. Adam Plant B
   47. Charles David Beaudoin B
   6. Veeti Vainio B
   Ser man på alla lag just nu så finns det skador och då är det tränarens jobba att få andra spelare att kliva fram och ta ansvar.

   • Patrik skriver:

    Galet att skylla på 1 center när man ser lövens skadelista. Dessutom var Jacob Olofsson borta som i slutspelet förra året kanske var deras bästa spelare

  • Peter T skriver:

   Varför inte maila till Per Södergren, påpeka/ställ frågor till honom.
   Han är en av sponsorerna som väl gärna vill ha valuta för för de insatser han gör, ekonomiska och personliga insatser.

   • André Cote skriver:

    Problemet är att han är både sponsor och ordförande samt har sin vd i styrelsen…

    • Peter T skriver:

     Är ju det jag menar, han är ordförande i klubben, dessutom pungar hans företag in skapligt med deg.
     Han om nån borde väl vara intresserad av framgång för klubben!?

     • André Cote skriver:

      Jag ser ett stort problem i just den kopplingen. Var är klubbens integritet när sponsorer sitter i styrelsen? Den Percy Nilsson, Leksand mfl eran är sedan länge länge över. Tänk lite vilka egentliga problem det ställer till? Vilken stol sätter man sig på i ett skarpt läge? Sitt företag eller föreningen. För mig är det helt obegripligt och jag vet att det är nog rätt otänkbart i många föreningar förutom i den slutna VIK-världen. Vill vi verkligen ha ett leksand där sponsorerna sätter agendan för sporten? Vill vi ens riskera det?

      Vi har alla ett ansvar att tänka lite längre, ställa lite frågor och framförallt ställa lite krav

      • Peter T skriver:

       Iom det menar du att han inte skulle vilja ha framgång med VIK Hockey?
       Jag ser inte riktigt konflikten i just detta fall.
       Du får jättegärna utveckla ditt resonemang.
       De exempel du hänvisar till, P Nilsson i MIF, tomtarna i Leksand, så lade sig de i den sportsliga dagliga verksamheten, du kan inte beskylla Per Södergren för lägga sig i för mycket.
       Karln är ju handfallen, händer ingenting, redan inför den här säsongen borde saker skett i den sportsliga ledningen enligt mig.

       • André Cote skriver:

        Det är en superkonflikt. Vad tycker andra sponsorer? All form av jäv eller situationer där jäv kan komma att bli ett problem måste bort. Jag säger inte att så är fallet men som supporter och medlem så tycker jag det är skevt.

        Ponera vilket inte är helt ovanliga lösningar att företag X betalar tränare Y lön. I avtalet ingår flertalet föreläsningar, representationer av Y hos X. Om man då är representant för företag X och företräder tränare Y i en styrelseroll så är det ju inte fel att påstå att man kan hamna i en konflikt. Man har ju också så ledare för företag X en styrelse att försvara sina investeringar emot samt personal som inte är så intresserade av hockey och hellre ser att en slant läggs på personalomvårdnad istället för en sparkad hockeytränare.

        Bara en tanke

      • Örjan skriver:

       Hörde en podd (kommer inte ihåg vilken) där Mikael Karlberg var med och han hyllade Tjomen när han kom till Leksand och satt ner foten och sa
       Jag är sportchef och sköter det sportsliga
       Micke sa att förr har det vart många som lagt sig i och styrt hur det skulle vara
       Och var väl lite så det var när Tommy Salo fick gå han var ” obekväm” mot inre kretsen i Leksand
       Och är väl samma i Rögle bröderna Abbot kom och ”städa” bort massa gamla förståsigpåare
       Och kämns som det är precis samma i VIK
       Nä in med nytt folk och INGA vänner och bekanta nu utan folk med kunskap

  • Örjan skriver:

   Bra sammanfattning
   Och man frågar sig vad Z har för kontaktnät ?
   Och hur högt står VIK hos SHL klubbarna för utlåning av spelare ?
   Såg Färjestad lånade ut Lucas Forsell till BIK Karlskoga
   Där dom lirat han i första och andra kedjan
   En Fagersta produkt som VIK va väldigt sent ute och fråga om han va intresserad
   TYP när alla SHL och Allsvenskan klubbar redan kontaktat han
   Och tror det blir nog den gamla vanliga visan
   Zetterberg kommer ut på VIK .SE Och säger vi hade ett bra snack i gruppen i under måndagen
   Och jag har radaren påslagen för att hitta nyförvärv
   Har ”EN peng ” till nyförvärv
   Men tyvärr marknaden är väldigt död för tillfälle och dom som finns passar inte riktigt in i vår spelide
   HUR många gånger har vi hört det under åren ???

  • Johan skriver:

   SektionO: Den bästa text jag läst! Huvudet på spiken!

 16. Nästa match i Rocklunda,då står en ny tränare i båset eller två

 17. Peter Andersson kommer göra STOR skillnad. TACK

 18. Kristoffer skriver:

  Möjligheten att få in en duktig, erfaren hockeycoach som inte har kopplingar till Västerås försvann igår då Peter Andersson skrev på som assisterande för Lausanne HC.

  Är väldigt oroad att VIK inte kommer agera i ledarfrågan – Då är den här satsningen bara ett luftslott!!!

 19. Örjan skriver:

  Då kan vi glömma Peter Andersson
  Tydligen klar som ass tränare i Schweiz

 20. Vintermanen skriver:

  För mig är det okej att förlora matcher mot ” topplag ” om det är en jämn match och där alla krigar och är verkligen nära att kunna vinna, men sättet som vi vi förlorar på är helt oacceptabelt, vi är ju inte ens nära. Det andra lag har lyckats med att plocka spets som kommer göra skillnad och bidra till att vinna matcher så har vi misslyckats totalt, den enda som är spetsvärvning är Ceek i sin roll, resten är totalt misslyckad värvningar.
  Anton Svensson skulle jag vilja se på bänken, han visar ingen energi, glider runt med ett leende och så långsam när han ska byta, sedan har vi Zetterberg som jag inte kan förstå att han inte spelar i en fjärdekedja för bättre än så är han inte, han har sin plats bara för att pappa är sportchef, Lukas Zetterberg bidrar inte något längre, i PP så vet alla lagen att han förväntas skjuta från den positionen och förövrigt bidrar han noll.
  Just nu agerar laget helt utan energi, känslor och respekt för klubben, det måste till förändringar både på isen och i båset.

 21. Jan Malmberg skriver:

  Likheten med HV71 är bara att det är ett lag som inte funkar nu som VIK(just nu 3 matcher) och jag kollar alltid på deras matcher om jag kan.Peter skriver om Anton Eriksson måste väl vara Svensson antar jag.

 22. robert Jonsson skriver:

  Som det visat sig vid upprepade tillfällen under de senaste säsongerna så är de så kallade spetsvärvningar som gjorts med något undantag rejäla bomskott. Man kan undra hur scoutingen av spelarna utförts innan man skrivit kontrakt.
  Sedan kan man ju fundera över hur stor del tränaren egentligen har i de uteblivna resultaten. Till syvende och sist är det ju ändå spelarna på isen som utför jobbet.
  Då duger det inte o välja utsida istället för insida i offensiv zon. Eller avstå från att kliva in med full kraft i närkamper.
  Viljan slår ofta klass i kampsporten ishockey.

  • Bozo skriver:

   Spelare och spelare. Hockey är en lagsport. Laget/gruppen fungerar tydligen inte. 18/19 fungerade gruppen. Säsonger därefter inte så mycket. Det handlar i allt från tillit till ledarskapet till att lita på lojalitet och kompetens hos medspelare. Roller är viktigt, men även förmåga att ta nya roller när något händer eller så behövs. Men faktiskt också tillit till arbetsgivaren (sportchef). Tror man att arbetsgivaren fattar kloka beslut och vågar man vara öppen om allt utan att riskera sin egen roll/karriär.

 23. Mif skriver:

  Kan Peter Andersson och Håkan Åhlund vara en kombo att plocka in? Två tränare med meriter. Dom har spelat tillsammans i Malmö och båda är ifrån Örebro. Bara en tanke.

 24. Avgå skriver:

  Är säker på att Paananen får sparken imorgon för nu räcker det !
  Om han inte får sparken river jag säsongskortet !

 25. Jan Malmberg skriver:

  Paananen verkade inte ens förbannad nu i intervjun på cmore. Mest lessen och vek.Tycker inte Cheek ser bra ut mest felpassningar och inga målchanser.Finns många betydligt bättre transatlantiska spelare i Hockeyallsvenskan. Börjar kännas som HV71 syndromet fast betydligt sämre spel. Fortsättning följer och det ser inte bra ut tyvärr.

  • Peter skriver:

   Cheek kändes inte igen, tycker jag. Inte samma intensitet.
   Jag tycker även att hastigheten i första var för låg över lag.
   Nu har både TP och JG ytrat att spelarna står till 100% bakom TP och gör vad de blev tillsagt. Då undrar jag om de känner sig bekväma eller om de pressas in i en roll som inte alls passar de. Tankar går när Anton Eriksson spelade helt oigenkänligt…
   Blir spännande att se hur skutan kommer på rätt kurs igen. Jag vill ändå hävda att det finns mycket potential i laget…bara få ut det…

  • Pelle skriver:

   Kopiera HV71 är väl inte det sämsta. De gick ju upp. Men än så länge ser jag inga likheter alls. HV dominerade ju och VIK är inte i närheten. VIK har en lång väg att vandra.

   • Peter skriver:

    Hur skulle VIK kunna göra en HV? Först och främst fick HV en fallskärm på 12 miljoner för att man ramlade ur SHL. För det andra så hade HV en spelarbudget på minst 20 miljoner när de spelade i HA, VIK är en bra bit ifrån de pengarna.

    • Pelle skriver:

     Jag sa ju att jag inte trodde på det. Det var en kommentar till Jan Malmberg som tyckte det började kännas som HV-syndromet fast med sämre spel.
     Självklart kan inte VIK jämföra sig med HV.

     • Pelle skriver:

      Efter en titt i SHL-tabellen ser jag att HV ligger sist och det kanske är årets HV han avser. Jag följer inte SHL och har inte sett hur HV spelar så det kan jag inte kommentera.
      Jag tappade intresset helt för SHL när VIK åkte ur Elitserien.

 26. Bozo skriver:

  Jättetufft att i HA lämna över medbestämmande till spelarna. Sådant funkar i mogna grupper. Man kommer inte så långt med grupper i HA då så mycket bärande beståndsdelar byts ut säsong till säsong men även under säsong. Det märks tydligt nu när ingen av spelarna kliver fram utan laget famlar efter att hitta en ledare som hela gruppen kan acceptera.

  Paananen borde gå UGL, Utveckling av grupp och ledare för att förstå detta.

 27. Olle Skott skriver:

  Spelarna måste börja träffa målet och då inte enbart målvaktens mage (när man nu lyckas träffa inom ramen!
  Hörde om ett lag medsamma problem son VIK. Spelarna fick nöta skott från 4 meter ca, både i fart och från stillastående. Det gav positivt resultat! Då pratar vi inte enbart om några skott på en träning utan nöta nöta nöta!!!

  • Anders skriver:

   tycker du har helt rätt har försökt posta liknande men då blir byta tränare och sportchefs klubben
   sura och plockar bort inlägget. Som jag ser det finns det risk att samma sak upprepas igen som med Filander och se vart han nu tränar det finns ingett tålamod och vi har dom spelarna vi har svårt att byta ut eller få nyförvärv när marknad ser ut som den gör och jag tror Z gör allt nu för att få fram spelare måste få upp självförtroendet och då kanske rejäl skott träning skulle vara något

 28. Kalle skriver:

  Precisa snabba passningar i pp och direktskott eller skymning av målvakten a la cheek är nästan ett måste för att göra mål. Men det känns inte som att viks spelare behärskar det förstnämnda. Jansson ska inte vara back, punkt. Livsfarlig, långsam, står och väntar på pucken och hackat med klubban som en galning. Gunnarsson långsam, kan inte skjuta direkt, slår dåliga passningar.det är förödande att båda spelas i pp..

 29. Kjell Jansson skriver:

  Negativ trend nu för VIK , tycker att dagens match var helt okej av flera spelare men det är så många ojämna prestationer både bra och riktigt dåliga. Obehagligt att Frycklund frånvaro får så stor betydelse,så vad kan vi förvänta oss närmaste tiden i November? Nyförvärv om det finns något vettigt att värva som plånboken tillåter,ny tränare om det finns något intressant namn ? Summan blir många frågor som styrelsen och sportchef har/får på sitt bord .
  Läste i Jönköpings posten att deras sportchef tyckte att spelarna i HV71 skulle hålla käften och göra jobbet som man har betalt för,men det kanske var att ta i .
  Spännande fortsättning lär följa för oss fans .

 30. Bozo skriver:

  Exakt samma situation som förra säsong. Ska det bli ett bra snack igen? När kliver Z ner i båset igen. Tecknen har funnits hela tiden. Så fort kraven höjdes i VIK så började saker gå i stå. I ärlighetens namn så har ju VIK haft problem med tränare ofta.

 31. C skriver:

  Har varit inne på det förut men Z-as importvärvningar är så dåliga så att man nog kunnat lottat fram bättre importer. Han formligen slänger bort pengarna om vi ska vara ärliga.

  Är det bra förvärv som inte kan prestera under Paananen eller är det dåliga förvärv och Paananen som inte kan göra vin av vatten? Oavsett vilket så måste en sportslig förändring ske nu direkt för Z och Pannan har som kombination inte nycklarna till att lösa det här.

 32. robert Jonsson skriver:

  Märkligt att den tilltänkta spets som värvas varje år ej har den kapacitet som erfordras. Definitivt måste sportchefen ta på sig dessa felrekryteringar. Frågan är hur väl scoutingen utförs ? Inte tillräckligt bra tydligen.
  Sedan spelas det för mycket på utsidan och för få är bredda att göra skitjobbet framför motståndarnas mål.

 33. Mr H skriver:

  Drygt 3000 gick och såg det, om jag förstått det rätt. Mycket bra siffra med tanke på hur det fungerar just nu!

 34. Erik skriver:

  Vilket jävla skämt till lagbygge! SHL 2024 och man har en spelare borta och då hävdar TP att vår stora motor saknas….felbyggt lag och kass coach!
  Avgå självmant Z & TP

 35. Peter T skriver:

  Ska sanningen fram, så är det väl två målvakter som räddat laget från Pannans brister.
  Endast två säsonger som Pannans lag får godkänt.

  Säsongen 17/18 i ettan, som inte heller va nån dröm säsong spelmässigt, förutom resultatet då tack vare Marcus Dahlbom.

  Säsongen 18/19 så va det Samuel Ersson som maskerade bristerna, utan Ersson, med en normal målis hade vi aldrig gått till kvalserien.

  Skulle förvåna om inte styrelsen med ordförande i spetsen gör nått åt tränarsituationen.
  Inte minst för att rädda vision 2024, ska det finnas nån trovärdighet kvar på satsningen inför nästa säsong, måste en ny tränare in.

 36. Jonas skriver:

  VIKs ledning måste visa fans o sponsorer att den obefintliga utvecklingen av laget inte är okej och byta sportsligt ansvariga ikväll/imorgon bitti.
  Visst det måste finnas en ersättare men det tror jg inta är omöjligt att hitta. Den ekonomiska ”smällen” tror jag det finns sponsorer som är beredda att ta.
  För ingen är nöjd med hur det sett ut senaste 60-70 matcherna. Spelartruppen är dyrare och lite mer spetsig, men spelet och laget står helt still. Idag mot Löven andades hela hallen uppgivenhet….
  Dax för Södergren o styrelsen att agera – kraftfullt!

  Z, Paananen o Fagerlund får hitta på något nytt efter lunch imorgon annars är trovärdigheten i denna satsning ett hån mot alla som följer VIK.

 37. kenta skriver:

  En fågel viska om ett sponsormöte efter matchen idag! Nått kan vara på G !!!

 38. Mikael skriver:

  Nu måste nya tränare in och även en ny sportchef!! Z:a har misslyckats gång på gång med sina värvningar och inför denna säsong så sades det att alla måste stäppa upp?!

 39. Bozo skriver:

  Byta tränare nu skulle ändå hålla liv i SHL 2024, speciellt om spelet kan få en ansiktslyftning. Svårt att som nyvärvaf tränare inför säsong endast få på sig säsong att lyckas.