Uppgifter om att Håkan Åhlund träffat Patrik Zetterberg och VIK:s styrelse: ”Åhlund kan mycket hockey, men kan vara mycket tuff – för att utrycka sig diplomatiskt…”

28 svar

 1. Mr H skriver:

  Om nu Åhlund inte blir av, eller är det enda förstavalet: Leif Strömberg – sparkad nyligen ute i Europa. Färjestad, Södertälje, Bofors, Malmö, och Hästen som tränare. För att nämna några.
  Roger Melin scoutar för AIK – men? Har för mig att jag hörde att han sagt att det inte är över med tränaruppdrag. Han om någon kan få ihop en grupp, och är en klok och sympatisk tränare. Troligen försent med Melin i alla fall.
  Mats Lusth – Orsa numera, division 2. Omtyckt av en del. Eller…?
  Hans Särkijärvi – Headcoach för Visby.
  Mats Lindgren – ass. coach flera säsonger i Skellefteå och AIK, född 74? Har tidigare varit en hel del i Nordamerika.

  • Pelle skriver:

   Haha, vem gillar Mats Lusth? Jag har alltid tyckt att han är svårdefinierad. Clown eller psykopat?

   • Mr H skriver:

    Hehe. Men, man får väl vara noga om vad som gjorts. Som med alla andra.
    Räddade kvar Mora, och lyckats i Malmö.

 2. Kjell jansson skriver:

  Köp några nya spelare istället för att lägga pengar på en ren chansning som Håkan Åhlund är. Zetterberg får väl ta klivet ner i båset /slå näven i bordet och sätta fart på alla sina nyförvärv . Släng inte ut mera pengar i onödan utan se till att få valuta för pengarna på inköpta spelare.
  Förstärk spelartruppen när det är möjligt är mitt val.

  • Örjan skriver:

   Z tycker jag skall ta klivet ut på Vasagatan och lämna VIK
   Skall man vara helt ärlig
   Hur mångs bra värvningar har han gjort genom åren?
   Tror dom är lätträknade jämfört med alla halvdana och katastrofala värvningar
   Och är JG och Gunnsrsson verkligen så bra värvningar?
   Skulle tro dom är i topp på lönelistan i VIK
   Personligen tycker jag dom är två floppvärvningar
   Iaf Gunnarsson

 3. Jan Malmberg skriver:

  Har läst in mig nu på Håkan Åhlund. Kommer från Örebro har spelat där är född 1967 även spelat i Malmö och SM liga i finland. Var tränare med Johan Thornberg i Örebro. Avgick självmant från AIK som tränare pga. sonen var sjuk och senare dog. Finns en intervju med Åhlund och Thornberg ( fd. -VIK tränare) på video på Örebros hemsida. Förde ju upp Oskarshamn i SHL som Micke skrev om. Blir intressant!

 4. Observant skriver:

  Tror inte det blir bättre på sikt. I så fall måste 3 -4 toppforwards ersättas med bättre då ett tag lyfter det säkert men sen då. Poäng i 7 av 10 senaste .varav 3 raka poänger. Innan piss helgen nu när Fryck och Bergman saknade då.Bergman bara en dock. Har lagts stora pengar på en del felvärvningar ja men är det Pannans fel. Las ännu mer pengar i HV trots Samuelsson tog upp HV. Ser det bättre ut nu? Nä inte alltid tränaren det beror på. Många här agerar tydligen med reptilhjärnan.Är vi 7-8 I slutet av Januari hade jag tyck med samma men vidhåller att där är för många forwards som väger lätt och utan hunger att bli bättre. Typ Salminen mfl.

 5. Mikael skriver:

  Bra då är det bara Z:a kvar som ska ryka sen kan man börja kolla på hockey igen😀 Dock har även förtroendet för styrelsen fått sig en ordentlig törn som valde att förlänga med både Paananen och Z:a trots att det såg bedrövligt ut redan förra säsongen!!

 6. Danne skriver:

  Åhlund som Headcoach och Popovic assisterande! Det är vad jag drömmer om…..

 7. Pelle skriver:

  Åhlund klar sägs det svenskafans forum.
  Återstår att se hur det blir med andretränare och eventuellt tredje.

 8. Bozo skriver:

  Många som inte är själva är spelare gillar Paananen. Speciellt andra lags supportrar. Han verkar vettig. Men när spelarna frågades var det ingen annan spelare i hela HA som tyckte Paananen var den bästa tränaren i HA. Det var han ensam sämst om som tränare. Kanske är/var han helt enkelt på fel plats. I HA med de spelare som finns ser man kanske inte Paananens styrkor och därmed får han ingen respekt. Osäkra i vissa fall stukade spelare kanske inte Paananens coachning biter på, de är inte mottagliga.

 9. Pelle skriver:

  De som aspirerar på att gå upp har till och med tre tränare i båset. De anser att de kan ha bättre koll på detaljerna då och att det lönar sig i längden.

 10. Bozo skriver:

  Tränare ska ha en assisterande också.

 11. Pelle skriver:

  Sätt in Max Strömberg Melin som sportchef. Han finns ju redan i VIK och beskrivs som hockeyorakel, åtminstone av sin farsa Thomas som också är en väldigt påläst hockeynörd.

  • Isak skriver:

   Din kommenterar fick mig precis att tappa livslusten…

  • C skriver:

   Precis som Z så har han 0 erfarenhet av att vara sportchef. Nej satsa på kunnigt och erfaret folk istället.

   Z som klubbchef blir kanon. In med en riktig sportchef som har kontakterna utomlands så kan Z sitta med på värvningar av svenska spelare och gamla VIKare. Låter han bara bli att lova dem spel i en massa roller oavsett hur de presterar så blir det kanon. Han kan vara den ”snälle” när på mötena när den riktiga sportchefen rekryterar. Han är väldigt sympatisk Z.

 12. C skriver:

  Min bild är att Z är en väldigt vettig människa. Han har lyckats skapligt med de lokala spelarna men hans kontakter utomlands verkar vara obefintliga. Han är nog inte heller den som sitter och kollar video på spelare hela nätterna (bra snack i VIK podden på VLT idag om det här). Importförvärven har varit lite av ett skämt.

  Dock så tror jag Z själv kan inse att han är fel som sportchef (han kan väll läsa statistiken på spelarna ha fått hit). Han har ju aldrig arbetat som det tidigare och nu har han fått visa över tid att det är fel arbetsuppgift för honom.

  Om VIK ska utvecklas så det kan nog bli ändring där med, dock behöver en sak ske i taget. Jag hoppas dock han är kvar i VIK i någon annan roll för han har många bra sidor föreningen behöver.

  Men ny tränare verkar vara på G och det är Zs jobb att tillsätta den så vi får ha lite tålamod.

  • Pelle skriver:

   Z skulle passa som klubbchef, om VIK anser sig ha råd med det. Han har väl i praktiken varit en klubbchef redan.

 13. Maazive skriver:

  Ledsamt att zäta i så fall verkar klara sig kvar. Hans värvningar har lämnat en del att önska om man säger så…..Mycket hans fel att det ser ut som det gör på isen…inte bara i år

 14. Örjan skriver:

  Då verkar det som Zetterberg lyckas hålla sig kvar 😪😪😪
  Pannanen kan kliva ner och ta hand om J20 som går jäkligt dåligt
  Bättre han är där än att inte göra något men ändå kosta pengar för VIK
  Hellas i J20 måste kosta kaffepengar jämfört med Pannanen
  Så bort med Hellas och in med Pannanen där
  Och gotar han inte de jobbet måste det ju gå som arbetsvägran

 15. Isak skriver:

  Tror ej pannanen är problemet och Åhlund skulle inte göra det dugg bättre. Spelarmaterialet är för dåligt, särskilt på vissa forwards. Speers, Salminen och Svensson håller inte och det är för dåliga värvningar av Zetterberg helt enkelt. Pannanen ska enligt min mening inte lastas av det. Även om alternativet att sparka en tränare är lättare än att sparka 3-4 spelare och ta in nya betyder det inte att det är rätt väg att gå.
  Det kan göra mer ont än gott. Men det är bara min åsikt som sagt och vi får se vad som händer.

  • Pelle skriver:

   Hur förklarar man då Svenssons enorma produktion i Tingsryd? Eller Salminens alla assister tidigare år.
   Resten av succékedjan (Olsson och Harju) gick till SSK som inte heller lyckades. De gick tillbaka till TAIF och SSK har bytt tränare sen förra året.

   • C skriver:

    Fast Svensson har lyckats EN säsong i hela livet på HA nivå. Han är ju bara för dålig, inget annat. Så mycket PP tid, han föser ju mest iväg pucken bara så han verkar inte några direktiv alls där.

    Christoffer Fish öste väll in mål en säsong i VIK men sen stannade det av igen så ibland funkar det bara en säsong för spelare.

    Salminen är nog ganska slut som artist om han inte har 2 riktigt bra spelare bredvid sig.

    Men du har en bra poäng, vill inte ta ifrån dig den men det är lite för många importer som lyckats endast EN säsong tidigare i livet å ibland för flera år sen. Vi behöver fler spelare som är trygga och etablerade på den här nivån.

    Framförallt 1-2 nya centrar som kan driva sina linor så kan de andra får hänga med och göra sitt bara.

 16. Junioren skriver:

  Låter mycket oroväckande om det är så att Fredrik Hallberg är hjärnan bakom IKOs succé. Då betyder det att Håkan kanske inte kommer uppnå resultaten vi behöver utan blir bara en gaphals.

  Tyvärr förstärker detta min bild av Zetterberg, nämligen att han är ganska reaktiv, snackar mycket men har egentligen ingen plan. Saknar helt det analytiska som tex Per Kenttä verkar besitta.

  • Vintermanen skriver:

   Är inne på samma spår som du, frågan är om Håkan är rätt tränare för att ta över VIK, jag är tveksam.

 17. Pelle skriver:

  Det viktigaste är att få en tränare med ett fungerande spelsystem. Sen finns det väl inte så mycket bra ledigt så man får stå ut med Hobe’r och Bäckman-typer i övrigt.
  Med brasklappen att jag inte känner dessa tränare och kanske är orättvis.

 18. SirBenny skriver:

  Hoppas verkligen han får välja sin assisterande själv!! Fagerlund måste också bort i samma veva! Inget gammalt kvar nu!!!!