Åhlundspåret verkar inte så hett ändå och bloggen tog kontakt med Patrik Zetterberg: ”Vi är självklart inte nöjda med delar av spelet samt inspelade poäng under början av säsongen”

Patrik Zetterberg. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

22 svar

 1. Mikael skriver:

  Om inte styrelsen agerar nu så är snart klubben ett minne blott.. sponsorerna kommer fly och kvar står Z:a och Paananen med sin division 1 trupp!! Snacka om att alla har blivit totalt grundlurade när det pratas om shl satsning!! Pinsamt!

 2. Thomas skriver:

  AVGÅ ALLA !!!
  Lagbygget är ett skämt, Div1 tränare som får fortsatt förtroende, en sportchef som aldrig hittar rätt spelare och år efter år har en för tunn trupp.

 3. Jan Malmberg skriver:

  Det verkar som Håkan Åhlund bor i Falsterbo skåne mötte väl Zetterberg på Arlanda?Expressen fick inget svar när dom sökte efter Paananen( har VLT sökt efter Paananen?)Skulle inte VIK träna idag nu med även Speers på skadelistan. Vem tränar VIK innan matchen på fredag??? Mycket frågetecken ( All over the place)just nu!

 4. Thomas skriver:

  Hans Wallson med Popovic som assisterande är lösning på tränarfrågan!

  Paananen måste bort omgående!!!!!

  Vilket jävla skämt om det inte kommer ut information från VIKs ledning idag innan lunch!

 5. Icing skriver:

  Detta påminner nästan om året VIK gick upp i Elitserien… efter att ha startat serien pissdåligt och missat Allettan och varit tvungna att harva vidare med blåbärslagen i ettan som allsvenskan hette då…VIK’s kassa lir var tom uppe i kommunstyrelsen för att dra in bidrag klubben fick.
  Men VIK fick ihop det och gick hela vägen upp efter Jul.
  Det buades och hallen var tom tills kvalet började och Vik slog ut lag efter lag….tills Rockis var ett gungande hav.
  Det är lite så idrott fungerar…det gäller att vinna rätt matcher.
  Men några nya spetsar kan vi säkert få igång detta men det gäller att Z nån gång lyckas med förvärv för hittills har det varit för dåligt.
  Tycker det är för dåligt att sparka Pannan efter 14 matcher även om spelet hackar.

  • Pelle skriver:

   Pannan har ju fått chansen i många år nu. Finns ju ingen utveckling. Bara burskydd, dump and chase och kampande efter sargerna. VIK vinner bara om motståndaren har en dålig dag eller att VIK:s målvakt spikar igen.
   Sen kan naturligtvis värvningarna diskuteras också, men när man lyssnar på tex Luckner så är det spelidé han saknar. Samt att han kritiserar försvarsspelet.

   • Icing skriver:

    Men så har det sett ut med Pannan alla år… även i ettan…vi blev räddade av bra målvakt och starka BP och PP.
    När laget får ihop det så är dom svårslagna men det gäller att lyckas med dom sena värvningarna som Z verkar misslyckas med hela tiden…
    När sedan starka backar som Tornberg och Rou ersätts med Parkonen Lindelöw och Bohm så är det bara för dåligt.
    När det sedan visar sig att fyra producerande linor ( som bloggen skrev om) visar sig knappt vara en då blir det svårt även för Sam Hallam säkert…
    Laget är helt enkelt felbyggt och för dåligt…

 6. kaLLe aNKa skriver:

  Om VIK nu ska byta tränare så måste det bli till en tränare som kan ta VIK upp i SHL. Eller så är det väl ingen poäng att byta tränare? Då får ni kanske bara en snabb effekt, men inget mer.

  Nej ni ska så klart vänta till Tommy Samuelsson får sparken från HV71, han är den perfekta tränaren för att ta upp lag från hockeyallsvenskan. Har tagit upp både Skellefteå och HV71, så där vet han vad han snackar om.

  Lycka till med tränar bytet om det blir något. 🙂

 7. Toni Bäckman skriver:

  Nu har vi i runda slängar 1år på oss att skapa ett framgångsrikt och vinnande spelsystem. Om vi ska se till målet och satsningen Gulsvart2024. Tiden går fort men ännu finns det tid. Så därför borde vi få in en ny tränare snarast som kan börja bygga vägen mot SHL. Och en vinnarkultur. Hörde Micke i Vlt:s podcast igår och håller med om att matchen mot Ssk var nog det absolut sämsta man har sett, någonsin. Till nästa säsong, satsningens sista år, så hoppas jag även på en ny sportchef. Sa det redan för flera år sedan, Z:s nätverk är utomlands är obefintlig och dålig. Jämför våra importer med tex Modos, Löven eller för den delen Västerviks.. Framåt Gulsvart!

 8. MA skriver:

  Byta tränare är nog inte lösningen just nu.Topplagen går på torsk dom också.

  När man inte har bredden att bänka spelare, är det svårt som tränare att visa sitt missnöje. Tror nog att ta sig till shl måste man hitta en ny 1:e center och forward som håller hög shl klass, lyfta ner frycklund som andre center.

  I många säsonger har man haft en första fungerande kedja som producerar, det räcker.inte i dagens HA.

  Hur många fri spelningar har vik per säsong och match som inte leder till något, som första passningar från back eller Salminens kluriga passningar i årets upplaga som inte leder till mål. Är det konditionen som gör att skärpan inte finns och missar öppna mål chanser.

  Är det inte bättre att börja samla en slant, så Z har dubbelt av en lite slant att värva topplirare.

 9. Örjan skriver:

  Leffe Boork är väl ledig 😉😉😉

 10. anders skriver:

  men jisses vilken cirkus får fan hoppas att det inte blir pannkaka av allt. Så mycket gnällande.
  Tänk nu efter ny tränare och det kanske går dåligt ska vi då kicka igen efter 14 omgångar, och den här gången åker allt
  till och med Rocklunda giiiha bort med allt jag vill inte vänta faaan ha lite tålamod felvärvningar händer
  och vi ligger inte sist byt ut spelare när det går och finns spelare i stället prova något nytt i spelet ha bollplank med andra tränare fråga hur dom ser på det.

 11. Observant skriver:

  Ett namn som nog kunde lyckas och har sin bas i närområdet men är tränare utomlands där han blev uppgraderad till HC och därefter började laget vinna trots klen trupp. Något för nästa säsong kanske.? Namnet är Phil Horsky och varit på tapeten som ass åt Tommy S vid några tillfällen då de jobbade ihopa i Vienna Capitals.

 12. J skriver:

  Behålla Paananen till Jul? Han har ju haft flera år på sig. Dessutom ryktas det från rätt säkra källor att han redan fått sparken.
  Ian Blomqvist är ju dessutom bättre än JG, riktigt ur balans.
  Hoppas det kan bli ordning snart och att vi får se en bra hockey framöver !
  Kämpa !

 13. Red line skriver:

  Fan vilken cirkus – möten med andra tränare innan man sparkat Pannan. Säga vad man vill om honom men det kan inte vara så kul för han o läsa allt detta.
  Om inte Åhlund, vem kan då vara intressant?
  Säg för 17 inte att det är Leif Strömberg då behöver jag inte se en match till..

 14. robert Jonsson skriver:

  Vi får väl se vad byte av tränare innebär. Jag är tveksam till att det innebär ett lyft. Känns som att pengarna bör satsas på nya spetsspelare i stället. Trots allt är det spelarna på isen som med klass och inställning kan förändra läget.

 15. Observant skriver:

  Precis, inte ens fel när många misstag görs. Tror på laget om importspelare får bytas ut. Tränarparet bör få fram till jul åtminstone. Luktar ju panik och sparka så här tidigt.

 16. robert Jonsson skriver:

  En tränare kan inte trolla när sportchefen gång efter annan värvar spelare som inte håller måttet. Den förste som borde få lämna är givetvis sportchefen Zetterberg.

  • Örjan skriver:

   Håller med

  • Jocke skriver:

   Vad hjälper det i nuläget Robert???

  • C skriver:

   Man kan ju läsa mellan raderna att hittar man rätt ersättare så byter man tränare men känns det inte rätt så får Paananen chansen ett tag till. Är
   väl ändå rimligt någonstans isåfall. Vi ligger ju inte sist och behöver kasta in någon i panik.

   Kan inte släppa att det hade varit intressant att se hur spelet varit med en bättre centersida. Som jag skrev här om dagen har vi en skadad Fryklund och 3st som agerar fjärdecentrar just nu.