Nya spelare på väg in och Åhlund troligen avskriven trots allt – Paananen och Fagerlund skötte onsdagens träning & koll på några mer eller mindre tänkbara nya tränarnamn

 

Händer fortsatt massor på alla plan. Thomas Paananen och Patrik Fagerlund tränade laget under onsdagen. Håkan Åhlund ska vara helt avskriven vad bloggen hör.

Det ska också vara nära nya spelare, framförallt centrar. Kanske lite mer tillfälliga eller billigare lösningar (typ från Ettan och yngre från SHL) just nu då alltså även Blake Speers är långtidsskadad efter handskada.

Det är också högst oklart hur länge Mikael Frycklund blir borta, drygt 2 veckor kanske är väl optimistiskt.

Men kanske kan VIK ”göra en Simon Edvinsson” igen med ett bra lån från SHL? Finns ju också fynd att låna i Ettan, det vet vi visa av historien.

***

Enligt VLT bråkade Anton Svensson och Daniel Gunnarsson lite under dagens träning. Väldigt talande… Och man kan undra hur laget känner att en sån som Svensson får massor av chanser i PP, trots noll produktion och märkliga beslut i avslut?

Här behövs en förändring, men bara toppen av ett isberg…

***

Vilka lediga tränare finns där ute egentligen? Hans Wallson var ju het i Skellefteå, men inte så mycket i Björklöven. Peter Popovic står som ledig på EP men ska ha jobb i Schweiz.

Vad gör Jonas Rönnqvist, tidigare helgonförklarad i Almtuna och Luleå, men inte tränat seniorer sedan 2013-14? HV71-legenden Per Gustafsson har gjort ett enormt jobb för Dalen i Ettan.

Robert Kimby hyllas av en del, men sitter fast i Almtuna som inte går så bra. Hörde tidigare gott om duktiga J20-coacher som Max Bolin och Martin Sandgren. Unga duktiga killar som verkat i extremt kravställande miljöer

26 svar

 1. efterlyst skriver:

  När ska alla förstå att denna oprofessionalism i klubben är hierarkisk? Förenklad överblick över det vi ser idag:

  Styrelse -> Sportchef -> Tränare -> Lagkaptener -> Spelare

  Nivån på alla dessa poster är HA, det finns inte en chans att nå SHL innan man agerar som SHL. Man kan inte kommunicera SHL och förvänta sig att man tar sig dit bara för att marknad gör ett grymt arbete och får in mer pengar än föregående säsong.

  Faktum är fortfarande att vi har en styrelse som fortsatt ger en inkompent sportchef fortsatt förtroende med notoriska felvärvningar och miljontals brända pengar. Därefter ska en orutinerad Pannan tillsammans med hans bästa Div1-polare trolla med spelarmaterialet för att kunna ta oss till en nivå högre (som dessutom är för tunn och när skador kommer panikvärvar Z som vanligt på sina gissningar). Vi har lagkaptener som förordar ”att ha kul” på isen för att prestationerna och resultaten ska bli bättre. Vi har bevisligen haft flertalet spelare som kan prestera i andra klubbar, vilket de aldrig kommer att lyckas eller har lyckats med i VIK.

  VIK behöver införa vinnarmentalitet och professionalism. Det börjar från styrelsen och steg för steg nedåt.

 2. Peter skriver:

  Karlskoga har visst åkt på ytterligare en skada så det verkar som om de saknar 7 spelare till matchen i morgon. Det är nästan helt ofattbart.

 3. C skriver:

  Bra kommentar av styrelsen på VIKs hemsida idag. Kanske kunde det kommit någon dag tidigare men förmodligen har man sonderat terrängen efter nya tränare utan att hitta rätt så vi får köra på så länge, de visar iallafall att de inte är overksamma.

 4. Icing skriver:

  Ja!..utom i HV då… där dom har kul på isen och sitter på puben på fritiden och tränarna kan inte lägga upp nån taktik…
  Och du är inte bitter😁…

 5. Mr H skriver:

  Till Avgåalla!
  Bra sagt! Det ligger en del i det där.

 6. Svanteturesson skriver:

  Aldrig nånsin tidigare behöver vi sluta upp med gulsvart. Motgångar föder framgångar, gäller såväl sportsligt som privat. Gnälla, klaga vinner ingen på och framförallt inte vårt kära gulsvart som man stöttar. Alltid. Släpp SHL 24 för en stund, det kommer automatiskt om våra spelare har kul på isen, hockey ska vara roligt. Just nu ser inte hockeyn så kul ut för grabbarna, högst troligt pga sargat självförtroende pga förlusterna. Tränare viktigt ja men det är spelarna ihop med tränarna som ”gör det”. Vinst på fredag kommer om grabbarna ser till att leka hockey. Släpp tyglarna (om det nu finns såna), ha kul då kommer segrarna. Förhoppningsvis redan på fredag. Heja VIK!

  • Åvgåalla skriver:

   Tycker det var riktigt fina ord av dig. Så stöttar man juniorer/pojkar som spelar hockey eller andra yngre som håller på med andra idrotter eller vuxna på amatörnivå.
   Nu är det så att hockeyallsvenskan är en professionell hockeyliga står det..
   Jag tycker att man kan kräva lite mer av spelarna i VIK än att dom ska ha kul på isen.
   Vill man inte kämpa , ta i, vinna , göra mål, så är det ju ingen som tvingar dom att spela hockey? Finns ju allmänhetens åkning , ha kul där, glida runt där, ta en bärs när man kommer hem?
   Konstigt att jag bara upplever att vuxna män har dåligt självförtroende i VIK främst..
   Kolla Mattias From nu i Danmark, han gör mål och är grymt duktig där (så mycket sämre är inte ligan där)

   Dessutom som det nu står i VLT, dom har fullt förtroende för Paananen.

   Är förövrigt skillnad på att gnälla och vara förbannad.

   • Icing skriver:

    Är även skillnad på att vara förnuftig och dum i huvudet….
    Bara för att man är professionell så behöver inte det betyda att man är en robot 🤖…det är människor vi pratar om… med känslor..fegt att sparka på dom som ligger… är övertygad att dom reser sig.. och med vårat stöd (Supportrar) kommer dom fortare på fötter.

    • Mr H skriver:

     Icing: Du kanske borde sluta gnälla själv! Det här är proffs-idrott vi resonerar om.
     Det kan finnas fog för att bli förbannad. Du glömmer att det finns andra som vill få ut något av sina investeringar. Tid, pengar och sportsliga resultat. Vill inte Du också ha det? Sedan är det upp till var och en att vara så konstruktiv man förmår!!

     • Icing skriver:

      Ja du…..det är ju jävligt konstruktivt att haka på drevet och gapa om att alla ska avgå….och skit samma hur mycket ”proffs-idrott” vi pratar om så är det ff människor.

      • Avgåalla skriver:

       Detta moderna samhälle där man inte kan säga något utan att uppfattas som att det gapar och gnäller..
       Det är fortfarande ”människor ” i ligan ovanför här i Sverige ,SHL. Dessa ”människor” kämpar, sliter, träffar mål, tar emot passningar.. Tränarna där lägger upp olika taktiker, spelidéer..
       Tycker nog med orden om att VIK har fortsatt förtroende för Paananen ska sätta punkt för denna diskussion, Paananen kommer vara var i många år.
       Det visar var ledningen satt för. nivå. Tycker VIK passar bäst i hockeyallsvenskan och att kraven om SHL ska tas bort.
       Ha kul på isen nu, ta inte i för mycket i alla matcher, ni måste ha ork kvar tills i vår.

       • Icing skriver:

        Ja!..utom i HV då… där dom har kul på isen och sitter på puben på fritiden och tränarna kan inte lägga upp nån taktik…
        Och du är inte bitter😁…

   • Mr H skriver:

    Ja, det ligger en del i det här! Bra sagt!

 7. Thomas skriver:

  Frölunda går ju ”så där” i SHL, kanske Rönnberg blir ”ledig” snart? 😏

 8. Robert skriver:

  Varför är det ingen som har reflekterat över Johan Lundskog, entledigad från Berns nu senast?

  Tack annars för bra uppdateringar Micke!

  • Dv skriver:

   Har lite ”koppling” till Västerås också. Så det är nog inte helt omöjligt om man tar kontakten

   • Petri skriver:

    Hmm… Vilken koppling?

    • Dv skriver:

     Han har förövrigt bra kontakter i Kanada också då det var där han startade sin tränarkarriär

   • Icing skriver:

    Och Micke…du undrar inte över hur laget känner när en sån som DG får massvis med istid i PP trots noll produktion och konstiga beslut…😏

  • Petri skriver:

   Har aldrig hört talas om honom… Men ser ju ut att ha en gedigen bakgrund som assisterande iaf.

 9. Jan Malmberg skriver:

  Skönt att slippa Rocklunda på fredag. Krockar med the Legends konserten i konsert huset. Börjar få nog av VIK cirkusen nu.

  • Icing skriver:

   Skönt att slippa dig…folk som bara gnäller finns det gott om ändå… både där och här.

   • anders skriver:

    amen. Varför inte hjälpa Z med spelare ni har set som kanske skulle kunna vara bra allt
    för att hjälpa VIK ju flera ögon som kollar så kanske Z hittar ett fynd för alla vill vi ju att det ska
    gå bra för VIK annars hade vi inte varit så engagerade vänd allt skitsnack till något positivt i stället
    för vi alla är frustrerade när det inte går som det ska eller har jag fel ?? vad är viktigaste jo VIK.

   • Observant skriver:

    Klockren replik icing.

   • VIKKS skriver:

    Helt rätt Icing, är så tragiskt att bara höra folk gnälla jämt och ständigt, fan, Vik behöver stödet, är vi supportrar eller ett gäng gnälliga käringar? Var själv med -88 när gulsvart gick upp, var inte så kul när de missade topp 4 (tror jag) och fick gå bakvägen, men upp gick de. Visst, det är tufft att se dem torsk på detta sätt, tror dock att alla inom Vik gör det de kan, och om inte det räcker så kommer vi se förändringar, det finns gott om tid än.

   • Mattias skriver:

    Problemet är att det tar mer energi än det ger. Lägger hellre energin på familjen än att se hockeyproffs åka planlöst runt.Tycker man behöver byta ut paananen, Har exakt samma motivering nu som förra säsongen: obefintlig matchcoachning, konstiga laguttagningar och svajiga prestationer. Min känsla är att paananen har kört fast i Västerås. Kan vara bra för hans karriär också att byta?

    Nej nu behövs en nytändning för att få folk att sluta upp bakom laget.