VIK behöver nytt ledarskap för trovärdigheten i SHL2024 efter en ny medelmåttig grundserie och ännu blekare slutspel då VIK bland annat saknar disciplin och idéer – Björklöven mycket rättvist vidare

Thomas Paananen, Patrik Fagerlund och Patrik Zetterberg misslyckades alla på olika plan med att ta VIK framåt i del 1 av SHL2024. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

 

Det är slut. Första säsongen av SHL2024 blev ett misslyckande och ett steg i sidled. Ut i kvarten igen mot ett klart bättre lag, ifjol Karlskoga, nu Björklöven. Att förlora mot ett starkt Löven är i sig är ingen katastrof, men sättet VIK gjorde det på efter en grå grundserie är under all kritik.

Det var inte snyggt på det sätt VIK kastade bort den sista chansen på ett pinsamt korkat och odisciplinerat sätt i Match 5. Andra perioden var en ren parodi i hur VIK tog slappa utvisningar och det var ett slag i ansiktet på alla oss som följer och sponsrar laget.

VIK gjorde först en medelmåttig grundserie och var nu inte alls var tillräckligt smarta mot Björklöven i slutspelet, som vann Match 5 med 2-1. Ett stort grattis till Björklöven som vann mycket välförtjänt med 4-1 i matcher. Löven åskådliggjorde många brister i VIK:s ledarskap.

VIK började dock bra första 15, bästa spelet hittills i serien. 0-1 via en snipe av annars åter anonym Lunsjö, ytterligare en spelare som annars tagit steg bakåt/sidled.

VIK borde gjort fler mål, Svensson brände tre lägen, Kangas och Bergman bommade heta chanser. Löven bättre mot slutet. Men hela 10-5 chanser VIK 5v5.

DG, Tornberg (verkade väldigt klar för Färjestad efter en stark Match 1) måste vara kallare i egen zon. Bortdömt mål Tornberg. Ottosson igenom två gånger men JG vass.

Frycklund hakades och Kangas fälldes, men som sagt nog bara i ABB Arena bortalag får 3-4 raka PP. Men Löven vann rättvist till slut, igen.

Bristen på ledarskap i andra perioden var ett stort hån mot mig som sponsor till VIK. Så otroligt korkade utvisningar av Frycklund och Zetterberg med mera. VIK kunde inte heller alls spela i ett två minuter långt 5v3.

VIK skämde ut sig totalt med 14 minuter i utvisningar i andra perioden. Bara JG räddade VIK. Kommer kräva svar som bloggare och sponsor varför spelarna inte har mer respekt eller disciplin.

Pannan såg totalt likblek ut när VIK tog massor av pinsamt onödiga utvisningar. Var är markeringen och konsekvenserna? Dessutom två lagstraff för felaktiga byten faller också det tungt på Paananens ledarskap. 1-1 i PP.

Sista perioden inleddes av uselt slappt spel och odisciplinerat i egen zon av Tornberg och Bergman, som sågades av Cmore-studion, och snyggt 2-1 Löven efter att Roe åter vändes ut och in.

Löven stängde sedan ner VIK bra. Ridå.

SAMMANFATTNING

Denna säsong blev ett misslyckande och ej godkänt. Jag som sponsor som lagt ner surt förvärvade pengar (och tid som bloggare!) på detta lag känner mig lite blåst då laget förefaller något ocoachat och nästan helt utan disciplin.

Begåvade spelare som Frycklund och Zetterberg behöver troligen mycket strikt coachning och disciplin, men de tillåts under Paananen ta ut svängarna och delvis kasta bort sin talang och ta korkade utvisningar.

Spelet i power play havererade totalt i slutspelet. Och de genomusla två minuterna i 5-mot-3 i andra perioden säger mycket om ledarskapet i VIK.

Som Lückner sa, det finns ingen idé i 5-mot-4 eller 5-mot-3 då den offensiva floppen Daniel Gunnarsson satte ännu en puck i bröstplattan på en oskymd Voutilainen.

Intressant då jag hörde att Johan Gustafsson tidigt tog stor plats i laget och nästan blev som en coach, m.m. Kanske kände JG att det behövdes mer coachning helt enkelt, som många andra ser nu.

En av få positiva bitar är just Johan Gustafsson och att Köpingssonen har kontrakt över kommande säsonger. Men nu kanske JG känner att VIK inte är på rätt väg, som många andra. Ytterligare ett skäl att förändra ledarskapet.

Återigen blev VIK förresten utklassade av Karlskoga på alla plan. Det är direkt pinsamt och det visar hur mycket bättre ledarskap BIK har än VIK. Eller vad kan det annars vara?

VIK:s sportchef behöver också mycket bättre resultat i sin scouting och värvande av utländska spelare. Nu var marknaden tuff, men det haglade utländska floppar denna säsong.

Dock lyckades Patrik Zetterberg åter med svenska lirare som Östman, Rigelius och Jardeskog, som han sett själv, och bra att få hit bra namn som JG/DG. Men scoutingverksamheten behöver uppenbarligen renoveras.

Det är lätt att vara efterklok. Men varför hamnade Powell i Västervik från början (bloggen skrev om honom typ redan 2020, så svårt är det inte…)? Cheek, Kontos och Sideroff i KIK? Roy i BIK? Woods och Vigneault i MoDo? Plus Supinski och McKenzie i Västervik? Marenis och Sissons i Hästen?

Några av dessa allsvenska storstjärnor hade gjort Paananens jobb mycket lättare, då VIK i ärlighetens namn inte såg speciellt vassa ut på pappret nu i slutspelet, relativt sett.

Sedan kan man undra varför Daniel Gunnarsson floppade så kraftigt offensivt (dock okey-bra defensivt), efter hela 15 mål i SHL de senaste två säsongerna. Där misslyckades Fagerlund, Paananen och DG själv kapitalt och en säsong gick till spillo.

Bloggens bedömning är att ordförande Pär Södergren behöver vara mycket tuff i sin analys och våga ta obekväma beslut för att återupprätta en hög trovärdighet i SHL 2024.

Det är bara att lyssna på de indirekta VIK-sågningarna av de försiktiga experterna i CMore.

VIK kan så mycket bättre än så här både på och vid sidan av isen!

Till sist ett stort tack till Er alla som läser, kommenterar och stöttar bloggen!

EN SISTA PUCKLIGA

5 Johan Gustafsson

4 Ludvig Jardeskog

3 Jesper Johansson

2 Niklas Rigelius

1 William Wikman

32 svar

 1. Mr H skriver:

  Ännu ett slutspels-fiasko – och det går inte att känna igen var det här laget och klubben är på väg längre.
  Det var sorg att se det. Obefintligt powerplay.
  5 mot 3 läget – 2 min av groteskt usel och trött anfallshockey.
  8 gjorda mål, 16 insläppta. På 5 matcher!! 1,6 gjorda mål per match. Jag tror att det stämmer med de siffrorna. Hur många powerplay hade VIK totalt?
  Det här är ju en katastrof.
  Vad var det förväntade utfallet, och vad blev det istället?
  Björklöven vinner, och städar av VIK odiskutabelt. Det var ju inte ens spännande i sista perioden mer än sista minuten. Inget mål då heller.
  Efter att Björklöven gör 1-1, och sedan får in 2-1 direkt efter paus, så är VIK fullständigt bortkollrade.
  Allmänhetens åkning trots att VIK bara var ett enda mål efter. Det här är en tävling, vad trodde VIK, som gav upp helt.
  Björklöven hade full koll.
  Superdålig inställning.
  JG den enda som får godkänt. Han höll oss kvar.
  Minns ifjol då Karlskoga körde som bulldozers rakt igenom VIKs defensiv i slutspelet. De kom i mitten och de kom på kanterna. Så ska det se ut!! Kanadensiskt och rock & roll. Karlskoga är riktigt jobbiga att möta. De som tidigare aldrig räckte till i slutspelen!!
  Då anser jag ändå att VIK stod upp något bättre då, än nu mot Löven.

  Vi behöver nya ledare som kan gnugga teknik i PP i högt tempo. Var är tekniken och tempot, i nyckelsekvenserna? 3 tränare kanske behövs, vad vet jag?
  Vi behöver några som kan sporten ishockey. För det här var riktigt illa.

  Stämmer det att VIK hade 12 mille i budget, som någon skrev här tidigare, och att det inte skiljer så mycket till de andra topp-konkurrenterna (utom möjligen HV 71)?
  Det är ju riktigt alarmerande.

  Kanske att jag är för negativ och att vissa av er reagerar på det jag säger. Ni tänker kanske att VIK gör så gott de kan. Jag har alltid gillat sympatiske Paananen och Z, som samlar i ladorna och försöker tänka långsiktigt. Jag vet det.

  Men, Mikaels blogg är mitt i prick, vad annars. Det är den ju alltid. Hårdare analys än den brukar vara, kanske. Men ändå…
  Man kan ju reagera när det ser så här illa ut. Trenden?
  Det här luktar och ser tyvärr ut som Division 1.

 2. Peter T skriver:

  Alltid detta snack i Västerås, att alla ska avgå, så jävla trött på den typen av retorik. Både Pannan & Z:a har kontrakt i två år till. Är de så jävla dåliga att de måste ersättas med två nya individer. Det innebär att vi har kostnader för totalt fyra personer, men bara två som är aktiva i föreningen, sug på den, har vi så gott ställt?? Vad sägs om att komplettera med ytterligare en i båset istället, en med mycket erfarenhet, och som bor i närheten. Tänker självklart på Peter Andersson, som bor utanför Arboga. Han knäcker i dagsläget som expert på NA, knappast det han drömde om när han va entledigad av Brynäs.

 3. Bozo skriver:

  När man lyssnar på intervju med Paananen och också hur kommunikationen varit från klubben senaste månaderna så känns det som att klubben sänkte sina ambitioner någonstans halvvägs. Top4 var inte realistiskt med den truppen man hade redan då det visade sig att de tidiga importerna inte passa in samtidigt som främst HV71 öste på med nya spelare. Redan då bestämde klubben att inte satsa denna säsong. Spela av och samla pengar. Z fick inga riktiga pengar att värva för innan transferfönstret och luften gick ur och både Z och Paananen fick frikort av ledningen.Det låter också som Paananen redan mentalt är i nästa säsong.

  Få se om detta stämmer och att det redan finns en rejäl budget för Z att starta med men då behöver det släppas några bomber innan maj för att bekräfta det. Exvis Östman och Berglund.

 4. Kent skriver:

  Nu har jag fått lite distans till gårdagens match mot löven. Besvikelse förstås men samtidigt var det nog inte realistiskt att tro på avancemang efter förlusterna tidigare i kvarten.

  Kanske är kvartsfinal inte så illa ändå men sättet man förlorar på är dåligt minst sagt. Alla har skrivit om utvisningarna och det är bara att hålla med! Dom så kallade stjärnorna har misslyckats mycket just för att dom tror att dom är osårbara stjärnor och de ryska förvärven var totala floppar.

  I bloggen pekar du på ledarskapet. Håller med men kanske framförallt på coachningen. I båset har man inte sett mycket av den varan och där måste Paananen m fl. skolas om det ska bli några vidare framgångar.

  Kanske ligger en del av problematiken på ett högre plan också. Styrelse, sportchef, kanslichef m fl. måste ses över. Det här är egentligen ett ”västeråsproblem” som jag ser det. Själv är jag inte född och uppvuxen i Västerås utan har flyttat har i vuxen ålder. Jag har slagits av insikten att fel personer får dom här uppdragen. Ett exempel från en annan sport och förening i Västerås som betraktas av många som den största. Där bytte man ordförande nyligen. Det blev en pensionerad fd. kommuntjänsteman! Inte en person i yngre år från näringslivet med VD-egenskaper och kontakter i näringslivet i stan som man trots allt kan se i många elitklubbar, Inte säkert att det är lösningen men reträttplatser för att man är kulturbärare (hatar det ordet) är sällan lösningen.

  Jag håller med dig Micke i mycket men tror inte att lösningen är tränarbyte just nu. Däremot en titt på sportchef och andra i ledningen kanske skulle ge något.

 5. Jan Malmberg skriver:

  Frycklund, Zetterberg ibland, och Jardeskog (Ludvig) sistnämnda som enligt bloggen skulle kunna vara ”Stjärna i NHL antar jag” gör dumma grejer som kostar för VIK. Harald Lyckner har ju nämt flera gånger på cmore att VIK spelar bra i perioder men sedan går ner sig helt( inget på tejpen (fd. VIK tränaren Filanders ordval),eller bladet,passningar alltså. Är väl en skam att Kristianstad idag spelar hemma om att få sista avgörande match borta mot MODO tvåan i seriespelet. VIK enligt mig kom på sjätteplats. Nu är det klart Djurgården nästa säsong för AIK ( derby)och VIK. Finns väl någon anledning att det är botten intresse för Arena publiken i Västerås nu(tydligen viktigare se första matchen Vita hästen eller gratis matchen)DET VAR BÄTTRE FÖRR PÅ ALLA PLAN man får tydligen leva på minnen resten av livet🏒🥅🎈🎈🎈

 6. HR skriver:

  Tack för en intressant blogg. Vi ses nästa år.

  Förresten, vad var det mellan Frycklund och Rahimi? Frycklund tackade övriga för matchen men inte Rahimi.

 7. VIKKS skriver:

  Finns en hel del man skulle kunna väntilera men nöjer mig att nämna det faktum, när det gällde som mest då stod Vik för en generande insats med ett antal misstag, och t.o.m klantiga sådana samt onödiga utvisningar, trots en bra start. Det var otrolig frusterande/parodi att se mitt kära gulsvart agera på det sett de gjorde, framförallt i andra, hade diciplinen funnits där hade man vunnit denna match. Vik har fortfarande inte förstått att i ett slutspel, då är det slut på bjudningar. Tack för den här säsongen, för bloggen och alla väbalanserade kommentarer från Vik samt motstådaresupportrar.

 8. Peter skriver:

  Så här besvikelsen stund så är väl känslan att denna säsong inte riktigt blev vad vi alla hoppades på. Men gör man så här dagen efter en tillbaka blick, så har väl det mesta gått enligt plan om vi följer GULSVART2024, i alla fal denna säsong.

  Förutsättningarna inför denna säsong en något högre spelarbudget 12 miljoner istället för 10 som det var säsongen 20/21. Vilket gav en något högre placering och VIK slapp spela en åttondelsfinal.

  Detta ska jämföras med att de flesta lagen som hamnade före VIK i serien hade/har en högre spelarbudget. HV71 20 miljoner, Modo 16 miljoner, Björklöven 14 miljoner. BIK Karlskoga har sin största spelarbudget någonsin och det är väl den enda spelarbudget som ligger i närmast Västerås, bland de lagen som hamnade före i tabellen.

  Även om ambitionen säkert var högre så var det ingen katastrof. Katastrof hade varit en placering under kvartsfinalstrecket.

  Det är nästa säsong där det kommer visa sig om VIKs organisation klarar av en satsning till SHL. Med en spelarbudget om 15 miljoner så kommer kraven skruvas upp rejält. Då måste allt sämre än en semifinal vara underkänt.

  Det är helt enkelt bara lägga denna säsong bakom sig och hoppas på en spännande silly season. En silly season där Zäta undviker att värva in spelare som är erkänt skadefyllda. Likt Fernholm och Hakkarainen. Eller spelare likt Rauchenwald och Jalonen som knappt spelat på två säsonger innan de hamnade i VIK. Eller två ryssar som säkert inte alls var så motiverade.

 9. Gröngul skriver:

  Som Lövare så vill jag först och främst ge lyckoönskningar inför nästa säsong. Västerås har ett bra lag som kommer vara ett topp lag i HA framöver, men av min uppfattning så skulle ni kunna behöva en bättre ”match coach”. Min uppfattning utav att ha följt denna serie så känns inte Paananen som en tränare som kan ändra en matchbild. Med en matchvinnande tränare tror jag att ni hade kunnat snöpa Löven i denna serie. Med handen på mitt gröngula hjärta så trodde jag Löven skulle ha enklare i en slutspelserie mot Västerås än vad dom hade. Laget imponerade på mig, och det var en jämn serie som i en annan värld hade gått åt erat håll. Ni har en stad och förening som hör hemma i Elitserien, jag hoppas vi möts där i framtiden. Annars så ses vi under nästa säsong. Tack för ett bra slutspel och lycka till i framtiden.

 10. Steffo skriver:

  Tack Micke för den bästa bloggen i HA.
  En reflektion och som jag skulle vilja skicka med till nästa säsongen. Köp inte skitsnacket från ViKs ledning att det är inte nu som vi ska vara bra utan i slutspelet. Jag har sett att många har upprepat det mantrat när seriespelet gick som det gick. Alla som hållit på med lagsport vet att det inte bara är slå på lysknappen och vinna matcher – varje match är viktig det är så man skapar en vinnarkultur och det har man inte lyckats göra
  Det är klart att Zäta & Co fattar det här men det är ju en bra ursäkt när spelet inte funkar att säga att det inte ska vara bra nu men i slutspelet. Så köp inte det här skitsnacket nästa säsong. Ställ krav från första matchen och framåt. En topplacering är ett måste om vi ska gå långt så det gäller att lära sig vinna matcher även när man inte spelar på topp.
  Dessutom, ser man serien som transportsträcka som man verkar ha gjort några år nu kommer hallen gapa tom och sponsorerna bli missnöjda på all negativ publicitet.

  OBS Leksand var ett undantag när de gick upp och ingen strategi man kan ha om kan något om statistik

 11. Mattias skriver:

  Hej som Lövenfan får jag först och främst säga ett Stort tack för en bra kvartsfinal. Ni är i mina ögon ett grymt bra hockeylag med spets och jag tror att ni kommer vara med om att slåss om platserna upp i etta bra antal år framöver utan tvekan.
  Dock måste jag säga att synden straffar sig själv med det skit dom några av era fans håller på med.nu riktar jag inte kritik på det som händer på banan utan utanför.

  # Att smälla smällare utanför hotellet natten före match fyra.

  # Att infiltrera fyra utav era supportrar i Lövenklacken i match tre bara för att skapa oreda och få Björklövens fans att vara synda bockar är för dåligt.
  Som tur var så var supporter polisen på plats och kunde städa bort det relativt snabbt.
  Jag vill rikta ett STORT TACK! till Västerås supporter polis som ordnade upp situationen innan det eskalerade.

  # Att det beteende som era borta supporter uppträder gentemot en barnfamilj som sitter med sin familj och ser match där de skriker könsord är under all kritik.

  Jag säger bara städa upp i era led ni befinner er i Västerås och inte Stockholm. Låt det förbli så.

  Jag gillar Västerås som lag och hoppas ni lyckas men börjar tvivla på vissa av era supporters.
  Snälla! säger bara snälla städa upp.

  Lycka till framöver.

  • Mathias skriver:

   Det du målar upp är precis det som Västeråsarna klagade Boforsarna för tidigare.

   Riktigt jävla dåligt av en del att ta sig in i motståndarnas klack för att skapa oreda. Dags att växa upp för vissa tror jag..

 12. Robba skriver:

  Ska Vik kunna utmana om en shl plats ordentligt till nästa år så krävs det en stor förändring som många här skriver.
  Som det har varit den här säsongen så märker man klart och tydligt att det inte är många, varken spelare eller tränare som har kapaciteten att leda laget mot shl. Ingen spelare kliver fram i slutspelet när det ska gälla som mest. Frycklund, Z, Svensson mfl är ju totalt osynliga. Syns bara när dom tar dåliga jävla utvisningar. Paananen står och sover osv. Tyvärr så sitter dom flesta spelarna på kontrakt för nästa år så man har ju svårt att se hur laget ska kunna bli bättre. Z har ju dock visat att han är en sportchef som inte håller måttet med sina katastrofvärvningar under några säsonger. Man blir nästan lite mörkrädd att man kan vara ute och cykla så mycket som han har gjort med sina värvningar. Så jag hoppas att klubben plockar in någon betydligt mer rutinerad och pålitlig sportchef som kan leda satsningen i rätt riktning.

  Det blir en intressant Silly season. På många olika sätt.

 13. Musse skriver:

  Kan hålla med om delar i analysen, men att skriva i frustration och besvikelse blir sällan bra.
  Iom att 5-6 nyförvärv floppade så gjorde nog laget så gott de kunde, det går nog inte att komma längre med tre fjärdelinor. Vi tar nya tag till nästa säsong och ser fram emot att ett gäng klass-spelare presenteras inom de närmaste månaderna ( Har sponsrat i över 25 år och kommer fortsätta stötta klubben i med och motgång)

  • Bozo skriver:

   Skulle snarare säga att det saknas någon spelare för en första linja. T.o.m. Paananen uttryckte sig efter matchen att man saknar spets som tar ansvar och visar väg. Inte ens Frycklund har hela verktygslådan för en första lina och medverka i PP1, man såg han mådde bättre i VIK när Östman visade vägen. Så 5 msek på en helt ny första lina är det som krävs för att ens sikta på semifinalplats. Sen behövs det självklart en offensiv back, som helt saknades denna säsong, senast det fanns var Leduc.

   Paananen har under säsongen men främst nu efter debaclet med felaktiga värvningarna av ryssarna visat missnöje med det jobb som Z gjort. Antingen dåliga eller trasiga spelare samt haft tunn trupp från starten. Paananen har inte riktigt sett ut som han trott på truppen och därmed chanserna att åstadkomma något.

  • Marko skriver:

   Håller väl med Musse i detta samt delar i andra inlägg. Nu sitter vi igen i samma situation och gråter över sportchefens misslyckanden precis som när NJ var i rodret och därefter att det är tränarens fel.
   Visst kan vi haft fel personer på många platser de senaste åren och misslyckandena behöver ju adresseras på någon el några.
   Vi behöver ändå vara klarsynta att det tar tid att bygga en organisation som håller över tid även om en del lag naturligtvis lyckats ta sig till Elitserien/SHL genom åren utan att ha fundamentet på plats. Ex Vilda Väsby som det tydligaste exemplet. Oavsett ev byte av sportchef el tränare så är VIK på rätt väg men det är långt till SHL iaf .

 14. Anton skriver:

  Kollade lite på Zetterberg utlandsvärvningar de senaste 3 säsongerna och det ser ut på följande sätt. Kan ha missat någon eller räknat fel ber då om ursäkt.
  2021-2022
  (G + A)
  Logan Roe (4 + 13) 49 Matcher +15
  Jimi Jalonen (1 + 3) 19 matcher -5
  Ilya Arkalov (0 + 1) 9 matcher +0
  Mathias From (11 + 10) 43 matcher -6
  Svyatoslav Grebenshchikov (1 + 2) 9 matcher -6
  Mikael Hakkarainen (3 + 11) 26 matcher +8
  Alexander Rauchenwald (0 +1) 9 matcher +2
  Tränare Thomas Paananen och Patrik Fagerlund

  2020-2021
  Alex Trivellato (0 + 11) 12 matcher +4
  Steven Iacobellis (1 + 1) 12 matcher – 1
  Tränare Thomas Paananen Lars Ivarsson

  2019 -2020
  Jérôme Leduc (6 + 34) 50 matcher +13
  Kelsey Tessier (11 + 29) 50 matcher +10
  Tränare Thomas Paananen Lars Ivarsson

  Kan ha missat någon spelare ber i såfall om ursäkt gjorde här lite snabbt var nyfiken på att kolla lite närmare på Z utlandsvärvningar. De tre senaste säsongen ser det ut som att vik har värvat 11utläsnska spelar som tillsmans har spelat 288 matcher gjort 38 mål och 116 assister +34. Kan ha räknat fel eller sett fel ber då om ursäkt. Sedan Z blev sportchef säsongen 2016-2017 verkar han bar ha värvat 13 utländska spelare om jag har räknat rätt. Dock tog Z över när vik var i divisions 1 så det påverkar givetvis.

  NJ som var innan Z hade totalt 49 utländska spelare på kontrakt från säsongen 10-11 till 15-16 och tror vi alla kan minnas några lyckade värvningar han gjorde tänker typ på Jan Urbas, Nick Angel, Jeremy Williams, Dustin Johner, Brock Montpetit, Broc little med mera. Sen gjorde han också givetvis några sämre värvningar tänker på Ville Korhonen, Cutta, Koval. Tyvärr tror jag inte att man kan ta sig till SHL med enbart svenska spelare i laget.

  Vad jag har hört rykten om är att Thomas enbart pratar svenska på träningarna och att spelare själva får översätta till engelska. Kan det vara så att Thomas inte är jättebra på engelska. Jag funderar på om det gör att Z inte värvar in så många utländska spelare och det gör att få utländska spelare blommar ut under Thomas just för att de inte förstår spelidén och det är svårt för andra spelare att översätta.
  Har ingen fakta på den här utan är bara en teori jag har.

 15. Bozo skriver:

  Känslan säger att man gör inga större förändringar och det kommer inga egna analyser varför det gick så dåligt. Intäkterna innan säsong blir något lägre än denna säsong och man missar målet för säsongen gällande satsningen SHL2024. Man får till ett något bättre lag innan säsong jämfört med denna pga att man tar av det egna kapitalet, men gör en repris med högst 6:e plats och ut i kvart igen, mest pga avsaknad av energi och tro på det man sysslar med. Stor utrensning inför säsongen 2023/24 men då är det för sent och VIK får dra i handbromsen gällande SHL2024 pga att sponsorintäkterna faller betydligt.

 16. Johan skriver:

  Tror de flesta är överens nu om att Paananen och Zetterberg ska lämna in sin avskedsansökan omgående på måndag. Annars bör ledningen och främst den som var så talanglös och trodde Paananen kunde coacha efter år utan framgång och gav Paananen 2-årskontrakt sätta Paananen på bänken under samtliga matcher i 2 års tid som han gör med vissa spelare

 17. Onside skriver:

  Du har helt rätt i det du skriver. Jag tycker exakt likadant och det borde de flesta se.
  Det är återigen så orutinerat spelat i dessa playoff matcher, precis som ifjol.

  Nej nytt ledarskap krävs, gör allt för att få hit Helmersson från Bofors

  • Bozo skriver:

   Karlskoga är en välskött förening speciellt gällande den sportsliga delen. VIK och Björklöven är och varit samma skrot och korn, till att Löven valde att satsa på riktig sportchef. Snart är vi i sällskap med SSK om det fortsätter så här.

 18. Observant skriver:

  Trist att det tog slut ikväll när man slarva bort ledningen efter första genom uselt pp och korkade utvisningar på Fryck och Z. Hade det blivit fler matcher hade man kunnat kräva bänkning där som From fått utstå på slutet. Tror dom själva skäms rätt bra nu men va kanske inte läge för Pannan att bänka under match idag men vid vinst definitivt någon markering inför kommande. Utländska spelare och VIK verkar inte klicka förrutom Roe då som tyvärr idag blev upplurad på läktaren. Som dock bloggen säger krävs lite tuffare tag mot vissa och istid förtjänar man. Idag förtjäna inte pp spelarna det. Dock är åter mindre namnkunniga spelare som gör jobbet förbannat bra och så JG i mål. Håller med bloggen om puckligan. Tack för denna säsong och hoppas bloggen kämpar på inför silly season när värsta besvikelsen lagt sig.

 19. Örjan skriver:

  Bra analys
  Tror VIK måste börja städa ur rejält ända nerifrån J18 och upp till A-laget
  J18 och J20 åkte ur direkt i slutspelet
  A-laget floppade
  Rensa ut rejält
  Ny sportchef
  Nya tränare
  Ta tillbaka Ambjörn som fystränare
  Ny ansvarig för rekrytering till hockeygymnasiet
  Någon som åker runt och tittar på intressanta spelare i div1
  Finns ”guldkorn” där
  AIK hitta ju två st i Linderlöven
  Funderar har Zetteberg vart och tittat på någon match i Surahammar den här säsongen??
  Finns otroligt mycket att ändra i VIK nu så dom inte kör den här satsningen i diket och gör så sponsorerna tappar intresset för VIK

 20. Bozo skriver:

  Bevisligen några spelare som saknar impulskontroll. Sådana spelare ska inte ha för höga kravställningar på sig att vara ledande spelare, men samtidigt kräver de trygghet. Balans då är att spela i 2-3 kedja.

 21. Bozo skriver:

  Ny headcoach och även ny lagkapten är nog ett måste. Rensa ut lite kultur, men också lyfta bort ok från bevisligen tyngda axlar. Är inte Paananen intresserad av en andrafiol, så kunde en job-rotation med Hellenberg inte vara helt fel.

  • Bozo skriver:

   En underkänd säsong kan ju inte få gå obemärkt förbi utan åtgärder. Dessutom när säsongerna innan saknat glädjeämnen. VIK kommer tappa all trovärdighet.

   Sedan känns det tveksamt till att JG och DG påskrifter berodde så mycket på Z, utan snarare att de ville närmare hem.

  • Eskil skriver:

   Så jävla bra skrivet . Ledarskapet är under all kritik 😅😅😅 Tyvärr kommer det fortsätta se ut såhär ang spelarna som får ta friheter själva. Samma med vår TO idag. Totalt värdelöst av Paananen utan det var mer spelarna själva som sa vad som ska göras.

   • Johan skriver:

    Tror de flesta är överens nu om att Paananen och Zetterberg ska lämna in sin avskedsansökan omgående på måndag. Annars bör ledningen och främst den som var så talanglös och trodde Paananen kunde coacha efter år utan framgång och gav Paananen 2-årskontrakt sätta Paananen på bänken under samtliga matcher i 2 års tid som han gör med vissa spelare.

  • Perra skriver:

   Har sett många matcher med J-20. Hållas står lika blicklös som Pannan under matcherna. Så det skulle absolut inte Li ett dugg bättre.