Segern för Kristianstad mot MoDo ger kanske lite hopp och några andra saker talar faktiskt för VIK (kanske redan i Match 5) mot ett Björklöven vars siffror knappast kan hålla över tid

14 svar

 1. Arg skriver:

  Kan vi alla gå ihop nu och avsätta Sportchefen och Paananen ? Så länge Paananen är kvar sponsrar jag inte VIK eller kommer gå på matcherna nu!

 2. Bozo skriver:

  Man får nog redan nu skjuta på satsningen i två år till SHL2026 med tanke på att den sportsliga ledningen har två år kvar på kontrakt. Jag kommer hålla mig borta ifrån årskort m.m så länge det inte sker en förändring.

 3. Vintermannen skriver:

  Grattis Björklöven men vi ses nästa säsong

 4. Peter T skriver:

  Snacka om fulspel, björkarnas vissna löv rasslar ganska friskt nu, med spearing, slashing, boarding.
  Finns inte ord på vilket hyckleri fansen visar.

 5. KaLLe aNKa skriver:

  Halmstrån eller inte, jag ser det inte som en omöjlighet att Västerås vinner i Umeå.

  1. Dom har gjort det förut.
  2. JG kan storspela och förstöra festen.
  3. Björklöven har 4 backar som Stråle vill spela. Utan Adam Plant, Veeti Vainio och Jesper Lindgren. Har inte Björklöven samma stabila backsida.
  4. Olle Liss är en spelare som saknas i PP, nu har det gått vägen utan Olle Liss, men han gör faktiskt skillnad.

  Sista matchen i Västerås kunde lika gärna slutat med en torsk för Löven, nu gjorde den inte det. Sen finns det även saker som talar för att Björklöven ska vinna också, som publiken, Stråle som tränare är definitivt en av sakerna, han har båda fötterna på jorden och kollar alla detaljerna och lämnar inget till slumpen. Och 3-1 i matcher det skojar man inte bort.

  Jag ser det som en 50/50 match. Vad ska alla ödmjuka löven fans skriva om Björklöven förlorar? Man har nog mer att vinna på att inte ta ut något i förskott, det går snabbt i Ishockey.

  Men hoppas vi slipper långa video granskningar, sen kommer det att bli en extremt grinig match, var så säker. Domarna kommer att få vara på tå om dom ska hänga med i kväll.

  Sen är det väl nästan lika många år sedan både Västerås och Björklöven spelade i högsta serien, det är väl över 20 år sedan? Så inget av lagen kan väl skryta om något där?

 6. Jörgen S skriver:

  Statistik i slutspel är inte samma som i serielunken… Usel analys

 7. Virre skriver:

  Tack för bloggen! Uppskattar inläggen och det arbete du lägger ner!
  Förstår inte löven kommentarerna om att ”greppa efter halmstrån”, när det är som Micke skriver att Löven haft sjuk effektivitet i PP (VIKs BP såklart dåligt) samt att lövens målvakt ligger på en räddningsprocent som han inte haft under grundserien…
  Sen börjar man ju undra varför ni löven fans häckar är på VIK-bloggen och ska kommentera, har ni inget eget forum? Ni som tydligen har sån ”stämning” i ”ladan” däruppe.

 8. Kalle Karlsson skriver:

  Jag har alltid din blogg å dina detaljerade inlägg.

  Men dina inlägg blir mer å mer desperata.. lyser rakt igenom att du/ni söker efter halmstrån att greppa.

  Löven fick nog ett par % extra energi efter segern i Torsdags.. Skulle man ha förlorat den hade återhämtningen känts tyngre, men nu väntar slutsålt ikväll allt utom bortastå. Alla vet att vi är dom bästa fansen i denna matchserien oavsett vad Svensson sa till tidningen. Vi kommer bära fram laget och vara den 6:te utespelare.

  Första matchen i ABB var det 3501 biljetter sålda å 3209 på plats.. drar man bort dom 200 lövare som var på bortastå så var det alltså 3009 västeråsare på plats. Matchen i torsdag hade ni drygt 3700 sålda biljetter alltså 700 från fullsatt även denna kväll bar det ca 200 lövare på plats. Dom två viktigaste matcherna för er å det är ca 1000 tomma platser i match 1 å ca 600 i match 2.

  Till kvällens match kommer ni inte arrangera resa utan ni kommer vara ca 20-30 Västeråsare på plats.

  60 mil på en lördag och ni får inte ihop 48 pers som vill åka och stötta ert lag å försöka förstöra festen för oss lövare. PINSAMT.

  • Vintermannen skriver:

   Det är buss påväg med Västeråsare och de kommer åka hem med ett leende på läpparna.

  • Peter T skriver:

   Tänk vilka härliga människor ni är, ni lövare, som ni kallar er.
   Ödmjuka, fina, härliga representanter för mänskligheten.
   Hur många säsonger har ni nu ”storsatsat” för att nå SHL??
   Det måste väl närma sig 8-10 år nu!?
   Ni kommer aldrig att lyckas ta er upp, så är det bara, kalla det för en naturlag om du vill.

  • Gizzo skriver:

   Jag kan bara hålla med Kalle, det greppas efter halmstrån nu. I ärlighetens namn så är det enda som talar för vik, är just det att inget talar för vik. Att förlora i förlängning och veta att man måste vinna 3 raka och dessutom borta i en kokande lada är tufft.

   • Pelle skriver:

    VIK har vunnit tre av fyra i Umeå den här säsongen. Det talar starkt för VIK.

 9. Janne skriver:

  Vintermannen: Då tycker jag att du bör sätta hus och hem på detta, 2,75 ggr degen på Vik-seger, detta inklusive eventuell förlängning. Om du är 100 på att det avgörs tidigare så får du hela 3,60 ggr pengarna, ett odds man inte skrattar bort! Lycka till och återkom med hur många miljoner det blev. 😍

 10. Vintermannen skriver:

  Jag är helt övertygad om vi/ Vik vinner ikväll