Inför Västerås-Troja/Ljungby: Lilla julafton i Västerås

Efter två raka segrar mot Tingsryd och Almtuna väntar ytterligare en match mot en lag som inte är topptippat. Säsongens andra hemmamatch spelas mot ett taggat och formstarkt Troja/Ljungby i ABB arena på onsdagen.

Lars Johansson har inlett säsongen strålande.

Motståndaren:  Troja/Ljungby

”Flickorna i Småland finns i Ljungby”. Kommunens minst sagt udda kommunslogan är inget som imponerar. Kanske är det ett sätt att locka fler män till bygden. Några av männen som bor i bygden spelar i vilket fall för Troja/Ljungbys hockeylag som har anor från 1948 då områdets första hockeyklubb bildades. Enligt historien höll det första styrelsemötet på lagret till i en kemikalieaffär.

Dagens Troja tog sig till Allsvenskan 2007 efter att ha vunnit kvalserien den säsongen som ett lag utan egentliga stjärnor.  Efter några mer eller mindre jobbiga år har Troja/Ljungby visat att man är i Allsvenskan för att stanna.  Denna säsongen har Troja inlett serien på bästa sätt och kommer inte bli någon slagpåse i år. Laget har efter två spelare matcher två segrar mot favorittippade Djurgården och Oskarshamn.

Christoffer Bengtsberg är en av spelarna som gjorde en bra säsong förra året och förväntas att bli tongivande även denna säsong.  David Åslin som kom från Leksands organisation inför förra året,  fick sitt genombrott i Troja förra säsongen. Åslin som mäktade med fina 38 poäng 11/12 är tillbaka, starkare än någonsin och kommer bli minst lika viktig i år.

Ännu en spelare som VIK får se upp med är Justin Kelly som gör sin andra sejour i klubben och blir spelklar lagom till matchen mot Gulsvart. Kelly som huserat i tyska första- och andraligan under några år kanske är den spelare som för vågen att väga över för Trojas del.  Kelly gjorde inte mindre än 72 poäng för Bietigheim Steelers i den tyska andraligan under säsongen 2009-2010. Kellys 72 poäng kan närmast jämföras med Brady Leisenrings 56 poäng i samma liga.

                         Jonte Berg driver mot kassen.

Västerås

Det finns höjdpunkter i livet – milstolpar som bara händer en gång liksom. 18-årsdagen, körkortsdagen, dagen då man blir förälder för första gången eller bröllopsdagen för att nämna några.  Sen finns det dagar som är återkommande och som är lika roliga varje gång… Födelsedagen, första semesterdagen, midsommarafton  eller julafton.

Idag har det känts precis som julafton. Strax innan kl 15 på tisdagseftermiddagen kom den glada nyheten ut att VIK Hockey sajnat Patrik ”Bulan” Berglund under lockouten i NHL.  För VIK Hockey blir Bulan ett stort och mycket viktigt tillskott så länge som lockouten varar.  En stund senare kom ytterligare en nyhet kring Bulan som gjorde alla VIK-fans glada. Patrik väljer att spela gratis under sejouren i VIK.

Genom VIK.se blev det känt att företaget MME Industrial Solutions har gått in som sponsor när det gäller kostnaderna för Patrik Berglunds försäkring, berättar VIK´s marknadschef Anders Berglund för VIK.se.  Guld värt för en klubben och ett stort tack till berörda sponsorer.

Som om inte det vore nog kom det ytterligare en glad nyhet för alla Gulsvarta supportrar. VIK Hockey gjorde under dagen nämligen klart med den dubbelpassande kanadens-italiernaren Matt Fornataro som närmast kommer från Rockford Icehogs i AHL.

Blir det fler roliga nyheter under kvällen måntro?

I övrig rapporteras att Marcus ”Messy” Jonsson fortfarande är skadad.

Matchtips: 4-3