Mio fortsätter, Lucas Sandström (ex Björklöven) jagas av Södertälje & lite mer Johan Skiöld

Mio Schilcher och Curre Lundmark, OS-Guld-vinnare 1994. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Lucas Sandström (ex-Björklöven) är ett namn på marknaden. Ryktades även till VIK innan degraderingen. Den hetlevrade skytten jagas bland annat av Södertälje i Allsvenskan. Fagerstasonen ska dock vänta och se vad som kommer upp utomlands först. Lag i Mellaneuropa tar enligt uppgift referenser på 27-åringen.

***

Fick ett sent svar från Mangleruds supporterklubb Green Army och Haakon Frydenberg Thon angående Johan Skiöld:

– Johan var fantastisk för Manglerud första halvan av säsongen. En smart spelare med mycket bra blick för spelet. Och ett ganska bra skott. Men först och främst skulle jag säga att blicken och smartnessen är hans största styrkor.

– Han har okey skridskoåkning. Inget våldsamt tempo, men bra balans. Först och främst bra klubbteknik, ganska bra skott, bra passningar och gott öga för spelet. Inget fysiskt spel att tala om.

– Tyvärr fick han en hjärnskakning i derbyt mot Vålerengen och var borta ett tag. Efter att han kom tillbaka fick han kämpa för att hitta formen igen och han var kanske lite försiktig efter smällen. Formen kom tillbaka så småningom. Om ni får honom i samma slag som han var den första halvan av säsongen här har ni gjort ett klipp, menar Haakon.

***

En glädjande nyhet är att materialförvaltaren Mio Schilcher fortsätter enligt VIK.se. När man talat med spelare får ofta Mio (och Tobias Hansson) stort beröm. Med så många nya spelare är Mio viktig för kontinuiteten och trivseln.

***

Snart kommer det presenteras en liten nyhet och test här på bloggen…