Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Nordamerikanerna på plats & experten om Timrås finska målvaktssatsning

Vi verkar slippa någon Alexandre Rouleau-affär denna sommar då tre av VIK:s fyra nya transatlanter anlänt. Nu gäller det bara att Jeremy Williams tränar på bra på egen hand innan han ansluter den 1:a september.

Då får Williams knappt två veckor på sig att komma in i allt innan det är premiär borta i Sundsvall mot Timrå. En lurig premiär mot ett oerhört svårbedömt Timrå med vissa potentiella spjutspetsar som André Hult, Per Hallin och Andreas Molinder i laget.

Timrå, alltså Gulsvarts premiärmotståndare fredagen den 13:e september och VIK:s banemän i kvalserien våren år 2000, är tillbaka i Allsvenskan efter 13 år. Lika länge som VIK varit utanför finrummet.

Sundsvallslaget har problem med ekonomin och truppen är relativt okänd och mycket ung. Särskilt är det nya finska målvaktsparet Mika Norja, 28 år, och Jonathan Iilahti, 21, svårbedömt.

Centralen synar VIK:s premiärmotståndares målvakter inför den allsvenska premiären med hjälp av Matias Strozyk från Åbo, frilansjournalist och ”staff” på eliteprospects.com och redaktör på www.jatkoaika.com.

– Norja har fortfarande en stor potential och visade det ibland med HIFK i finska högstaligan, särskilt under säsongen 2011-2012, berättar Matias.

– Jag tror att i rätt lag och med god coachning skulle han kunna bli en förstemålvakt i finska toppligan. Han kan fortfarande göra det, men han behöver definitivt få fler matcher under bältet och han skulle aldrig ha fått tillräckligt ansvar med HIFK just nu. Han har fortfarande ett par år kvar på sig att nå den nivån, så detta kan vara ett mycket viktigt år för honom.

– Norja är i den ålder där han måste ta det sista steget, annars kommer han vara kvar som en evig backup på SM-liiga- eller SHL-nivå. Bara 23 plus 20 matcher de två senaste säsongerna med fyra olika lag har inte riktigt hjälpt där, så Norja var tvungen att göra ett nytt drag.

– Jag tror att Timrå är en bra plats för Norja. Det är ett ganska bra lag och han är starter före Iilahti. Så om Norja kan bära lasset och bevisa sig själv som sann förstemålvakt kan han öppna många dörrar för sig själv.

– Iilahti är mycket yngre och jag tror att ett lag i Allsvenskan är lika bra för honom som något Mestislag (finska andraligan) skulle ha varit. Den enda skillnaden är att med vissa Mestislag skulle han haft en verklig chans att bli inkallad till SM-liiga, vilket är osannolikt när han står i Timrå, där han börjar säsongen som Norjas back-up. Han är långt ifrån redo att vara en förstemålvakt i en toppliga men han har gott om tid att utveckla sitt spel till den nivån, menar Matias.

***

Vi kan alltså nog inte räkna med att Romano & Co. ska få in några enkla puckar bakom SM-liiga-aspirerande Norja i premiären…

snap_isAutoPosted:
1
snapEdIT:
1
snapFB:
s:111:"a:1:{i:0;a:3:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";s:4:"doFB";i:0;}}";
snapLI:
s:120:"a:1:{i:0;a:4:{s:10:"AttachPost";s:1:"0";s:10:"SNAPformat";s:6:" ";s:11:"SNAPformatT";s:6:" ";s:4:"doLI";i:0;}}";
snapTW:
s:265:"a:1:{i:0;a:7:{s:4:"doTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"362866894665023488";s:5:"pDate";s:19:"2013-08-01 11:26:24";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Namn Namnsson💛🖤 - AvatarNamnsson1Namn Namnsson💛🖤

@Rexxius @VIKFanCentral Shit, de trodde jag inte!

SvaraRetweetFavorit
Namn Namnsson💛🖤 - AvatarNamnsson1Namn Namnsson💛🖤

@Rexxius @VIKFanCentral Vad vägde Theo Fleury? Haha nä men okej, de var nog lite väl illa😀

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@Namnsson1 @VIKFanCentral Med endast 68 kg på vågen behöver du nog inte vara så orolig för det. Tråkigt, men ska t… https://t.co/gaAwRQIu4a

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto