Silly 2013-14: En del rykten börjar staplas

Robin Weihager, som var delad etta i backarnas målliga i Frankrike, ryktas enligt MrMadhawk till VIK. Weihager gjorde fina 21 poäng på 26 matcher för sitt Morzine. Att jämföra med Alexandre Rouleau som gjorde 16 poäng på sina 25 sista matcher i baguettligan.

Den franska ligan är oerhört svårbedömd och ojämn men Weihager ska ha tagit stora kliv framåt. 24-åringen har storleken men hade en misslyckad säsong i Malmö senast med förskräckliga 0+3 och -22 (!) på 51 matcher.

Dock var Weihager bättre i statistiken de två tidigare MIF-säsongerna (4+12, +15 på 52 matcher och 5+18, +3 på återigen 52 matcher säsongen efter).

Då spelare ofta underpresterar i Malmö brukar VIK istället kunna gör vin av vatten och med rätt coachning och självförtroende ser Weihager på pappret ut att vara en spelare som skulle kunna ”göra en Stefan Warg”, faktiskt med ännu större offensiv potential.

Weihager har dessutom flyttat till Stockholm vilket gör att VIK ligger ganska nära.

***

MrMadhawk uppger också att VIK tittar på 33-årige veteranmålvakten Jonas Fransson, som faktiskt gjorde fyra matcher för Niklas Johansson i Arboga 2002-03.

Spännande vecka väntar. Tips mottages tacksamt: mikael_199(a)hotmail.com.