Silly: Zäta avslöjade ju faktiskt ett namn i centerjakten & scout om Adam Vay som är ny målvakt i Västervik

Daniel Ljunggren, här i Almtuna, finns på VIK:s bruttolista enligt Zäta. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Det dröjer med Tony Mårtensson och om vi ska vara ärliga talar väl nästan allt för att 38-åringen nog väljer Almtuna trots allt.

Mårtensson verkar vara en mycket hedervärd person (det märker man när man haft kontakt med honom) som nog ser som sin plikt att försöka spela tillbaka AIS, och i framtiden kanske få en ledande position i klubben, som ligger närmast Mårtenssons Sigtuna.

Så VIK gör nog klokast i att fokusera på andra spår. Pantern faller fritt och Almtuna kan nog få den platsen (vilket såklart talar än mer för att Mårtensson stannar där).

I Pantern finns ju potente toppcentern Patrik Blomberg, dock på ett dyrt 12 månaderskontrakt med 50 000 kronor/månad, enligt Västervikstidningen, som dessutom skrev att Blomberg var en av de bästa spelarna på länge i den klubben.

Dessutom kan det finnas en viss skadeproblematik där. Så det är inte lätt att bara värva spelare, mycket som ska stämma och kollas upp…

***

Något som flugit lite under VIK-fansens radar är kanske att Patrik Zetterberg på HockeyNews.se bekräftade att centern Daniel Ljunggren (12+22 för 34 poäng på 51 matcher i Tingsryd) finns på bruttolistan:

Det är en spelare som finns med på vår bruttolista, mer än så vill jag inte kommentera. Men tittar du på centrar så finns det inte en uppsjö av dem på marknaden.

På frågan om han tittar på utländska spelare svarade Zäta:

Nja. Eller ja, tittar gör man ju alltid, men prio ett är svenska eller skandinaviska spelare. Vi stänger inte dörren för importer, men det är i såna fall plan C.

Intressant att Zäta nämner just skandinaviska spelare. Kanske bör vi kolla mer noga när Norge och Danmark lirar (och på finländare, men inte Kaapo Kakko kanske…)

Möjligen kan kanske en typ som norske VM-spelaren Alexander Reichenberg vara ett någorlunda rimligt namn, men det är bara ren spekulation.

***

Västervik har ju som bekant tappat sin toppmålvakt Emil Kruse till VIK. Nu har man istället landat en annan storväxt målvakt i ungraren Adam Vay.

Så här säger en NHL-meriterad scout till bloggen om Kruses tänkbare ersättare:

– Jag såg inte Vay under förra säsongen (då han hade mycket fina siffror i slovakiska ligan). Men han gav ett riktigt svagt intryck i B-VM 2018 och så även i ECHL. En lång kille med begränsade grundkunskaper, skulle jag nog säga. Jag skulle inte vågat satsa på honom…