Fredrik Hetta är en förlängning som inte kan misslyckas med allsvensk rutin från Björklöven

FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Fredrik Hetta blev klar för en fortsättning, vilket VLT.se avslöjade först under tisdagen. Det är en förlängning som inte kan misslyckas. Antingen tar Hetta ett steg och fortsätter producera även i Allsvenskan eller så får VIK en snabb och välväxt breddspelare som sliter över hela isen.

Med andra ord är det en smart förlängning av Zäta, då Hetta dessutom är högerskytt. Strömsundssonen har allsvensk rutin med 6+2 på 37 matcher för Björklöven vilket över 52 omgångar blir närmare tio mål.

Tidigare har Hetta varit mycket skadedrabbad och det talar för att 25-åringen nu efter en full säsong i VIK är bättre rustad för Allsvenskan denna gång.

Detta visar också att Zäta verkar prioritera spelare med bra skridskoåkning, snarare än mer saktfärdiga poängplockare.

***

Tänkbar laguppställning på forwardssidan:

Johan Skinnars – Mr X1 –  Fredrik Johansson

Lukas Zetterberg – Mr X2 – Marcus Bergman

Fredrik HettaIsac Skedung – William Wikman

Mr X3 – Jesper Cederberg – Mr X4

Det börjar mer och mer se ut som att det som ska in på forwardssidan nu är två klasscentrar och två lite mer grovarbetande spelare, om nu inte Hetta är tänkt att börja i en fjärdekedja.

***

Under VLT.se:s längre sillyinslag under måndagen avslöjade Thomas Paananen att man letar efter en högerfattad back som kan spela power play, en back av liknande dignitet som Alexander Younan, men gärna med mer rutin. Bara att EP-surfa vidare…