Paananen om Kalle Östman som hyllades efter övergången från Borlänge till Västervik där han nu saknas: ”Övertygad om att han kommer producera mer hos oss”

Thomas Paananen. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Under tisdagen blev det klart att forwarden Kalle Östman, 23, ansluter till VIK från Västervik/Borlänge. Östman var mestadels tredjecenter i Västervik och då han skadades sig mot Leksand hyllades han av tränaren Roger Forsberg:

– Vi tappar vår genomgående bäste forward och det blir ett hål som vi inte kan fylla.

Östman snittade nästan 16 minuters istid per match i Västervik vilket var samma som Conny Strömberg faktiskt. Så uppenbarligen fick Östman omgående stort förtroende.

Östman var också kanske bäst på plan då VIK fick känna på hur bra Ettan kunde vara då VIK tack vare Marcus Dahlbom kunde vinna mot Borlänge (2-0) i första mötet lagen mellan.

Då sköt Östman hela sex skott och imponerade. Antar att Zäta och Paananen lade märke till Falusonen i den matchen…

***

– En ledare med hög arbetskapacitet, precis som Skinnars, säger Thomas Paananen till bloggen.

– Jag har följt Kalle ända sedan hans tid i Pantern. Jag fastnade för hans tävlingsinstinkt på plan. Skicklig tvåvägsspelare som gör andra bättre. Jag har tränat hans bror Ludwig i J20 och de är väldigt lika i sin personlighet, positiva som ger andra energi.

– Kalle är användbar som både center och forward vilket vi kommer att behöva i vinter. Jag är riktigt glad att vi lyckades knyta Kalle till oss.

Han har ju inte producerat så bra i Allsvenskan tidigare. Har ni tänkt att han ska kunna öka produktionen i VIK eller är han mer defensiv?

– Självklart vill vi att han ska producera mer, är övertygad om att han kommer att göra det hos oss. Vart han hamnar i formationerna är helt upp till honom själv. Vi har en plan men den behåller vi internt ett tag till.

Vad är prio att förstärka med nu?

– Vi jobbar brett, men som jag sa i Hockeypuls (VLT.se) så skulle en rightback vara riktigt skönt att få till en lösning på.

***

Så här säger Västervikssupportern Magnus Johansson om Östman:

– För det första, jäkligt synd att han lämnar. Gillade Östman mycket. Bra skridskoåkare, en jäkla slitvarg. Tror nog även att han är en bra målskytt när han får chansen från start en säsong. Bara att gratulera till ett fynd!

– Han kom in som en frisk fläkt. Det känns som det finns potential för många fler pinnar. Han spelade mest boxplay. Men var offensiv i 5-mot-5.

***

En annan källa på insidan som brukar ha stenkoll säger:

– Kalle är en hårt arbetande spelare med bra skridskoåkning. Tror han kan överraska. Bra kille, ambitiös. Klarar alla spelformer. Till att börja med en riktigt bra tredjecenter på allsvensk nivå, men som kan spela högre upp. Vass på straffar, annars kanske ingen superspetsig egenskap just nu.

***

Östman får ses som en center i detta läge. På Ettannivå har Östman varit framgångsrik med 54,3 % vunna tekningar. Men förra säsongen i Västervik blev det bara knappt 40 % vunna och i Pantern i HA tekade knappt Östman alls.

Samtidigt hade Östman 58 % vunna i Borlänge ifjol och kanske kan det lyfta, annars blir det lite tufft då laget just nu saknar en riktigt beprövad tekare på Allsvensk nivå (förutom Fredda J.)

***

Tänkbara lines:

Johan Skinnars – Mr X1 –  Fredrik Johansson

Lukas Zetterberg – Kalle Östman – Marcus Bergman

Fredrik Hetta – Isac Skedung – William Wikman

Mr X2 – Jesper Cederberg – Mr X3

***

Mer tuffa tag från 53:an? FOTO: RUNE ÅHLÉN

Hörde positiva vibbar gällande Anthon Erikssons framtid i VIK, trots att andra allsvenska lag ska ha visat intresse…

4 svar

 1. HR skriver:

  Hutchings?

 2. Patrick skriver:

  Lehman och Erikson går inte att jämföra med varandra två helt olika spelare. Erikson kommer att vara till stor nytta bra fart, rivig och fysisk i sitt spel. Lehman har fin blick för spelet men han är och förblir för långsam för HA. Tycker Zäta jobbar på bra dock tveksam till att han plockar in Lucas kan bli jobbig situation för alla inblandade och tyvärr tror jag inte Lucas kommer att leverera de som förväntas.

 3. Andreas skriver:

  Bra om Anton blir kvar!! Han är en spelare som passar in o zätas spel och tänk en rivig super snabb spelare som jobbar hårt och kan åka ifrån vem som helst!!

 4. Vik75 skriver:

  Måste väl säga att Lehman är bättre än Erikson! Behåller dom Erikson tycker jag gör fel. Men det är mitt tycke.