Tungt tapp av Hutchison och händelserikt värre då VIK-ledningen klokt nog gjorde välbehövliga försäljningar samt förändringar & enligt uppgift tog överraskande bra betalt från Djurgården för Loponen (!)

Nick Hutchison lämnar. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

58 svar

 1. Avgå skriver:

  När Micke här på sin grymt bra blogg genom åren, inte lägger upp något här efter en match, så förstår jag att även han nu är grymt besviken och less.

  Tack(tack för inget ) den här gången Nj, nu är det dags att lämna över rollen till en sportchef som styra upp lagbygget rätt .då du misslyckades.
  Nj valde tränare, spelare, målvakt.

 2. Alkemisten skriver:

  Kvasten kommer arbeta hårt inatt med att sopa!

 3. Mats i wien skriver:

  Hur i helvete kan så många som skriver i denna blogg vara blåögda och inte inse att VIK s spelsystem och vad dom presterar är mer än
  dåligt.. Förra gången när NJ var I VIK blev det DIV 1 och det ser inte bättre ut just nu.. Vilka idioter sitter i Styrelsen och tilllåter vad som just nu händer.. FY FAN .. BÖRJA REAGERA OCH INTE SÄLJA SPELARE ,,

  • Mr H skriver:

   Mats i wien: Vem säger att Du har fel? Jag gör inte det. Ekonomin tillät dock inte att spelare kunde vara kvar…

 4. Mats i wien skriver:

  Det är hemskt att see mot Östersund , kommer tidvis int ur egen Zon…. HAHAHAHAHAHAHA , vilka primadonnor,, spela hockey ,

 5. Mats i wien skriver:

  Kalle du blir mörkrädd av kommentarer , vakna upp och se vilket vrak VIK är blir utspelade av alla lag , har inget spelsystem som fungerar ..
  ser tyvärr ut som att VIK måste Kvala sig kvar till Hockeyallsvenskan.. NJ och ny tränare är ett måste..trodde det kunde bli naagot , men man ger upp efter varje match

 6. MA skriver:

  Har Hutch och Topping trivts i VIK så är det väll inte omöjligt att dom kommer tillbaks till 24/25. Lycka till och välkommna tillbaks.

 7. Kalle skriver:

  Ibland blir jag verkligen mörkrädd av att se kommentarerna här inne.

  Visst, utfallet blev bedrövligt den här säsongen. Men om utfallet blivit lika dåligt med alla ”kompetenta” hockeytyckares idéer om hur laget/ styrelsen etc borde se ut, hur hade ni då urryckt er? Då hade ju det också varit fel..

  Hur många kommentarer som flödar här inne vid förlust vs vinst säger sig självt. Många vikare verkar få mer energi av att sprida eller få utlopp för sin negativitet. Vi vikare har verkligen en loosermentalitet.

  Förlust en match = markant minskning av åskådare till nästa match.

  Självklart är det en bra sak att vi har det här forumet att diskutera via. Men ibland skäms jag över hur kommentarerna ser ut. Avgå sportchef, sparka tränare, byt ut hela organisationen. Utan någon som helst konstruktivitet.

  Hur vi fans beter oss, vilka negativa martyrer vi är, speglar ju också de sportsliga resultaten. Vad nu det kan betyda.

  Detta gäller långt ifrån alla. Men vissa känner sig nog träffade.

  Jag hoppas att folk kan ta ett par djupa andetag, och sluta upp bakom det vi kallar VÅRT lag. Vi kommer inte komma någon vart alls med bestraffning.

  • Boris skriver:

   Bra kommentar Kalle. Det är inte bara laget och föreningen som inte håller Shl klass ännu. Även alla sk supportrar som vänder laget och klubben ryggen vid minst motgång.

 8. Vodka skriver:

  Dags att byta tränare det är han som dragit laget ner i skiten

  • Red line offside skriver:

   Absolut- så är det och prestige från NJ att inte sparka dem. Skandal

  • C skriver:

   Det kan vara så att detta främst är tränarnas fel.

   Det kan också vara så att tränarna fått en ålderstigen för offensivt viktad trupp med ett gäng outvecklingsbara spelare där dessutom 2/5 delar varit skadade de senaste 2-3 månaderna.

   Själv tror jag att man hamnat i det här läget med de flesta tränare. Klart en ”Thero” kunnat motivera dem mer i stunden men på sikt var/är detta ett sjunkande skepp oavsett vem som är kapten på båten.

   • Viiik skriver:

    Håller med dig C. Det är svårt att få en gammal hund att sitta, dvs har man för många envägsspelare så blir det svårt. när dessutom halva truppen varit skadad och i snitt har väl 6-7 spelare varit borta hela säsongen. Så har inte riktigt spelet med truppen som helhet klaffat heller. Helmer har ju fått släcka bränder hela säsongen. SÅ nej. Vi ska inte lägga för mycket skuld på tränarna.

 9. kenta skriver:

  JA!!! Vad man kan man tycka!! NJ sitter verkligen inte lugnt i båten å rullar tummarna!!! Han är handlingens man och gör det enda rätta!!! Enda jag saknar är Hutch!! Klart är att NJ gjort ett försök att spänna bågen efter att hoppa in sista året på treårsplanen!! I hans huvud så är det nog hans egen treårsplan som kommer att gälla!!! Klart att han är frustrerad att inte Karl och Örjan fått ordning på det han i samförstånd har levererat!! Vissa här inne tror att NJ har bilen full med spelare å tippar av dessa vid Karls dörr!!!! Vi kan bara just nu se framåt och stötta laget !!Har själv varit frustrerad och besviken över att puckjävelen inte hittar in i målet !!Gumman hemma tröstar å säger att tänk på alla krig uti världen så känns det nog lättare!!!!! För mig är det krig varje gång jag kliver in Rocklunda!!!!

  • Vodka skriver:

   Haha, knappast.. svågerpolitik, Helmersson borde rykt för längesedan

 10. Musse skriver:

  Med lite distans till försäljningen så tycker även jag att det är rätt beslut. Det jag är lite besviken över är att vi inte hittade en back till då vi har några av seriens sämsta backar. Med tanke på att SSK köpte Krupic och DIF Lopponen så finns det nog inget vettigt att lägga pengar på.
  Sen verkar vissa tro att NJ helt själv kan göra som han vill, några är oroliga att han kan sätta ekonomin i fara. Styrelsen är med i stora beslut och de ger klartecken för varje krona han har i spelarbudget.
  Bara att hoppas att gruppen tar tag i det här och kommer samman. Minska på bjudningarna och vinn matcher.

  • C skriver:

   Väldigt smart Musse 👍👍

   Köper DIF Lopponen så är den riktigt tort på backmarknaden och inte var väl VIK de lediga spelarna suktade efter att få komma till.

   • HockeyFarsan skriver:

    Ja,300k för Loponen säger allt om vad det finns för försvarare på marknaden. Ingen karens och pappers exercis heller att vänta på, utan spelklar omgående.

 11. Emme skriver:

  Det största problemet jag ser är att klubbmärket är nedsmutsat och förtroendet för klubben/ledningen har sjunkit bland supportrar och framförallt sponsorer.

  Att återställa ett förtroende tapp gör man inte i en handvändning. Får vi inte bättre sportsliga resultat nästa säsong så vette tusan om stadens sponsorer orkar med att lägga stora pengar på ett undermåligt lag som ligger i den nedre halvan av serien och som gång på gång misslyckas.

  Uppenbarligen var NJs utrensning av spelare i fjol en grov felräkning, lika så att få ihop årets lag. Styrelsen måste även dom ta sitt fulla ansvar och erkänna sitt nederlag.

 12. Johan skriver:

  Jag har full förståelse för den negativa reaktionen från många efter gårdagens spelarförsäljningar. Det blev ju helt enkelt det slutgiltiga beviset på att satsningen Gulsvart 2024 hade spruckit (även om vi alla egentligen redan visste det sedan innan). Utifrån det nuläge klubben är i så var det sannolikt ändå det bästa beslutet att sälja av spelare i syfte att optimera ekonomin inför famtiden. Om vi dessutom släpper det som har varit och ser framåt så finns det ändå anledningar att vara positiv anser jag. Anledningarna är följande:

  Ekonomi
  Utan någon som helst insyn i klubbens ekonomi så kan man ju ändå ana att försäljningarna räddar årets resultat och i bästa fall lite till. Skulle dessutom laget lyckas gå till slutspel så kanske det kan bli ett visst överskott den här säsongen. Kan klubben dessutom ta ytterligare stärka jobbet på marknadssidan så finns det bra ekonomiska möjligheter. Extremt viktigt att klubben jobbar stenhårt med kommunikationen och relationen med befintliga sponsorer och med supportrar from nu.

  Sportsligt
  Klubben slipper ”stressen” över att vara inne på sista året i en uttalad satsning med krav på snabba resultat, nu kan man jobba mer från grunden. Dessutom så tror jag att den sportsliga ledningen i VIK har lärt sig av erfarenheterna från den här säsongen om vikten av bygga laget med en bättre balans.

  Ser man till konkurrensen nästa säsong så vore det nästintill optimalt om Brynäs går upp och Oskarshamn åker ner. Det senare laget kommer med stor sannolikhet inte ha samma muskler att bygga ett starkt allsvenskt lag som tex Brynäs el som HV hade tidigare. Dessutom är det inte givet att Djurgården, Björklöven, Södertälje kan bli ännu starkare nästa säsong jmf med den här.

  Med ett bonusslutspel den här säsongen samt fortsatt uppslutning av supportrar och sponsorer både nu och framåtriktat så finns det stora möjligheter att vi har en bra säsong 24/25 att se fram mot. 😊

  Och sist men inte minst, vi har ju en person som redan håller SHL-klass. Tack Micke, du är otroligt uppskattad av mig och många andra!

 13. mats i Wien skriver:

  Bra att Mingoia blev såld , han har nog sina tankar och känslor för sitt nyfödda barn i Kanada, en
  Flopp.
  Hutch , synd , men vem vet hur känslig han är für skador framöver ..
  Looponen, ja han kan göra sina loopingar i DIF, bra att han är borta.
  Topping , synd, men det Fanns ingen gnista i spelet på sista Tiden.
  Bra med en ny målvakt,
  Hoppas att det blir en loten boost för resten av laget , ofta är det bra när vissa broms Element blir borttagna , fungerar allt mycket bättre och spel ideen går som ett urverk..
  Hoppet förlorar man aldrig..
  VIK forever, Hls från Wien

 14. Alkemisten skriver:

  Junioransvarig saknas fortfarande, sedan Eric Karlsson flyttades upp finns det ingen som har den rollen på så vis är detta det en försämring jämfört med tidigare år.
  Det långsiktiga tänket är obefintligt, man bör behandla juniorverksamheten som långsiktig, saknas det ledare i A-laget rycker man inte bort ledaren från juniorverksamheten innan en ny ledare är på plats, här saknas en klubbchef över sportchefen som ser till att verksamheten drivs enligt dokumenterad anvisning.
  Anvisning saknas dock i praktiken, varje lag för göra och driva verksamheten som dom vill.
  Ingen säsongsplanering görs eller följs upp
  Inga spelarkort finns eller planeras att finnas, därmed finns det ingen personlig utvecklingsplan av enskilda spelare, eftersom den inte finns kan den inte följas upp.
  Det finns mallar för säsongsplanering av klubbar, lag, spelare.
  Det finns mallar för spelarkort.
  Innan detta är på plats håller vi fortfarande Div.1 nivå!

 15. per@känntää.com skriver:

  Löven fan här som hoppas inte bli påhoppad för det. Jag tror ni undervärderar hur mycket tappet/släppet av Fr och Ze inför säsongen påverkat laget. Inte många lagbloggar kvar så snälla sluta inte !

 16. Hesa Fredrik skriver:

  Bra agerat NJ!
  Bara Hutchingson svider, men samtidigt frågetecken för skadan!
  Matchen ikväll den viktigaste på länge!
  Framåt Gulsvart💛🖤

 17. Rob skriver:

  Hur dålig är VIKs ekonomi?
  Jämfört med budget?
  1. Anta att snittet är 1000 personer färre än budgeterat. Anta intäkt 200 kr per åskådare. 26 hemmamatcher: -1000*200*26= -5,2 MSEK mot budget
  2. Budgeterat för semifinal. Anta 5 hemmamatcher slutspel. Anta intäkt per slutspelsmatch 1 MSEK. : -5*1 MSEK= -5 MSEK
  TOTALT utfall sämre än budget: -10,2 MSEK

  Så att VIK säljer av räddar något. Frågan är hur illa det är!

  • Faxman skriver:

   Liten kommentar publiksnittet enligt Betting.com är 3171 hittils, tror inte de har budgeterat mer än 3500 i snitt. Så publiktappet blir nog inte fullt så stort.
   Slutspelet vet vi ju inte än om VIK kankse lyckas ta sig till åtoondel och vinner där och får minst 2 hemma i kvartsfinalen så blir inte tappet så mycket där heller. Vi kan alltid hoppas att vi vinner ikväll som första grej.

  • Pelle skriver:

   Jag tror att 200 per åskådare är alldeles för högt räknat. Dessutom är väl hallhyran satt efter publiksiffran. Säsongsbiljetternas intäkter ligger fast oavsett om dessa dyker upp eller inte. Så betalande åskådare är mest relevant. Sen låg man över budget i början på säsongen vad gäller åskådare.

   • Mr H skriver:

    Pelle: Så vad anser Du att biljettsnittet per åskådare är? Plus säsongsbiljetterna (som är lite olika)? Eller inklusive säsongsbiljetterna.

 18. Viktor skriver:

  När all kalabalik har lagt sig över natten tycker jag att man har gjort det på ett bra sätt. VIK har över natten gått från en grupp som förväntades göra toppresultat och ligga minst topp sex när grundserien avslutades, till en grupp som kan betraktas som ett mittenlag i Allsvenskan. Och just nu behöver VIK den typen av grupp som kan slita och göra det obekvämt för motståndaren, inte läckra dragningar på blålinjen. Dessutom sparar man in en rejäl slant på höga löner och får dessutom förhoppningsvis en nytändning inför återstående matcher.

  • Bäckman skriver:

   Att Komarek är kvar betyder mycket, mycket mer än vad många förstår. Då menar jag inte bara på isen, med en kille som han i VIK betyder så mycket även utåt. Skulle han lämna så skulle det sända ut signaler som skulle uppfattas och till och med vara som ett kvitto på att Västerås IK lägger ner alla ambitioner på att bli ett topplag i Hockeyallsvenskan. Hoppas verkligen att han blir kvar och fullföljer kontraktet som han har. Ett C på bröstet nästa säsong borde han isf också få. Och vad gäller NJ så kommer han att leverera och vi kommer att ha ett topplag i Hockeyallsvenskan redan nästa säsong. Han är en vinnarskalle som hatar att förlora, och är definitivt inte nöjd med den här säsongen, såklart. Han gjorde det bra i Arboga, han var nära på att få upp oss i SHL och han gjorde Örebro till ett av dem bästa lagen i SHL. Han har ett stort nätverk och vågar samt kan agera när det behövs. Han är en riktig sportchef och inte någon lekman likt Z tex. Jag är helt säker på att han kommer att ta revansch kommande säsong och leverera ett riktigt bra lag. Förstår inte er som bara lyfter upp negativa delar med honom. Vissa får honom att framstå som den enda skyldiga till att vi åkte ner i Div.1. Tror ni på allvar att han agerade helt själv? Gick han bakom ryggen på styrelsen och andra som någon slags skurk? Tror ni på allvar att han agerade på egen hand och förbrukade klubbens pengar och medel bakom ryggen på alla? Jag kan berätta för er att jag och några till hade några långa samtal med dåvarande klubbchefen Eklund under hans sista säsong som klubbchef. Man gick all-in säsongen då SHL skulle utökas med fler lag. Eklund visste redan då på hösten att det är vinna eller försvinna. Han hade redan då bestämt sig för att avgå och lämna klubben om det inte skulle gå vägen. Han hade gett allt, precis allt för klubben och satsningen mot SHL. Utan honom och NJ så skulle vi aldrig kommit så långt som vi ändå kom. Finns mycket mer som jag skulle kunna berätta och argumentera för men stannar här. Är givetvis inte nöjd över situationen vi befinner oss i och självklart så har några misstag gjorts, men det måste inte betyda att allt är nattsvart. Gulsvart kommer att resa sig och vi kommer att vara ett topplag igen, redan kommande säsong.

   • Mike skriver:

    Bäckman hur ska VIK bli ett topplag redan nästa säsong när denna trupp bevisat att man inte räcker till och där merparten behöver bytas ut. Tror du sponsringen kommer gå upp eller ner till kommande säsong? Hur mycket tappar vi denna säsong på katastrofala publiksiffror nu på slutet och i avslutningen samt missat slutspel? Hur många säsongskort kommer säljas nästa år? Hur mycket fokus kommer VSK fotboll ta av publik, ungdomar och sponsorer. Komarek har 150k och med en brutalt minskad budget äter den posten upp en alldeles för stor procentuell del för att få ihop ett någorlunda jämnt lag. 2 kedjor räcker inte vilket denna säsong visat. Nattsvart är ordet just nu

    • Mr H skriver:

     Mike: Mycket bra frågor.

    • Bäckman skriver:

     Mike, Du tar upp viktiga frågor och det är ju frågor som många av oss ställer sig just nu. Jag kan inte påstå att jag har svaret på alla dessa, funderar själv på hur det kommer att bli och se ut. Och dem delarna som du tar upp gällande det ekonomiska så bör det väl fungera som så att dem inom sälj och sponsringen i klubben ger förutsättningarna till det sportsliga. Alltså till sportchefen i VIK:s fall skulle jag tro, kan ju se lite olika ut i klubbarna med sportkommién och/eller grupper som ansvarar för det sportsliga delarna. Vet inte om vi har något sånt i gulsvart?

     I och med fotbollens avancemang till Allsvenskan så kommer det tyvärr att påverka oss, samt andra klubbar och sporter i Västerås. Angående det så skulle jag tro att man inom klubben har gått igenom det och kanske fortfarande diskuterar det, om hur man bör förhålla sig till det och agera. Tänker mest på dem som jobbar med sälj och sponsring. Och dem som jobbar mot fansen och evenemang, alltså säsongskort tex. Gällande fotbollen och dess påverkan så beror nog mycket på hur det går, och kanske vet vi mycket mer om det i september då vi drar igång med seriespel igen. Jag som VIK:are och som älskar hockey önskar ju att fotbollens framgångar blir lika kortvariga som alla gånger tidigare, med flera decenniers mellanrum.

     Publiktappet har ju pågått ett tag och det borde klubben ha koll på, jag tänker att hade det varit riktigt illa och så pass illa att det sätter djupa spår i även nästa säsong så borde man ju ha gjort sig av med Komarek nu, han har ju ett längre kontrakt än dem vi sålde. Det måste ju finnas ekonomi och en plan att luta sig mot då man tagit hit NJ och sedan Komarek tex en längre period. Jag uppfattar det som att klubben tänker fortsätta att satsa, man tog ju inte hit dem bara för att ha dem sista året av den gamla satsningen. Jag vet ju inte helt säkert men det vore ju väldigt märkligt annars.

     Ang att vi måste byta ut spelare håller jag med om helt. Hur många beror på vilka tränare vi har skulle jag tro. Jag skulle gärna se något nytt där. NJ brukar hitta en del spelare billigt som visar sig vara bra, även om man får räkna med några som kanske inte är det.

     Sedan är NJ aktiv, han jobbar på. Han kanske kan få till något byte med andra klubbar och spelare. Jag tror att han kan bli ännu viktigare om det blir riktigt svåra tider ekonomiskt, då han är så pass aktiv och effektiv.

     Vi får fortsätta diskussionen senare och framöver, som sagt så tar du upp viktiga frågor och farhågor.

     • Pelle skriver:

      Jag tycker inte fotbollen borde påverka så mycket. För de som gillar båda så är det olika säsonger. Andra städer har ju klarat det här. Örebro hade det i många år även om fotbollen åkte ur för ett par år sen. Malmö och Göteborg är visserligen större, men har också elit i båda. 1997 hade Västerås både allsvensk fotboll och elitseriehockey.

 19. Bozo skriver:

  Låt Komarek ta över som kapten. Den enda som brinner/har förmåga att brinna. Går inte ha ledare som ser detta som en hobby.

 20. H-E skriver:

  Är nog klokt agerande av VIK. Hoppas på en slutspurt och slutspel trots allt!

 21. Rob skriver:

  1. Detta är desperat. Hur dålig är ekonomin? Troligtvis är publiksnittet ca 1000 mindre än budgeterat. Det kan betyda 200 000 mindre per match! 200 000 * 26=- 5,2 MSEK Lägg därtill ca 5 missade slutspelsmatcher och det är ett par miljoner till. Andra klubbar räknar med ca 1 MSEK intäkter per slutspelsmatch. Det är ytterligare- 5 msek. Så frågan är hur stort hålet är?
  2. Anledningen till punkten 1 är att laget inte håller tillräckligt hög nivå. Dvs NJs ansvar.
  3. Visst har vik haft många skador, men det har även SSK, AIK, Löven mfl haft. Skillnaden där är att deras sportchefer aktivt har lånat från division 1 och SHL… NJ har ju inte ens kunnat ha en dialog med Sura. Skador är en del av sporten för alla lag.

  Så när vi summerar:
  Är VIKS pengapåsen större nu än för ett år sedan?
  Är VIKs sportsliga prestation bättre än för ett år sedan?
  Om svaret på båda frågor är nej har sportchefen misslyckats.

  deja vu?

 22. Olle skriver:

  Nödvändigt på kort och lång sikt att agera när inte spelare levererar och är hela. Det här blir bra hoppas jag. Litar på NJ.

 23. Kalle skriver:

  Lägg ner smutskastandes av NJ. NJ är jävligt smart, har väldigt intressanta idéer. Jag vill mig påstå att tanken hela tiden var rätt. Men ibland blir utfallet fel även om det var rätt tänkt. Spelare gick sönder, spelare underpresterade etc. NJ vågade chansa på en mindre defensiv backsida, då han trodde dem kunde sätta defensiven som lag. Hade det funkat hade väldigt mycket varit vunnet. Det sparades mycket på Halonen. Och han har ju varit hyllad i många matcher.

  Att sparka honom efter en säsong vore total idioti,

  • Pellevin skriver:

   Har svårt att se smartheten i att bygga en främlingslegion med offensiva envägsspelare när man har en defensivinriktad tränare som inte pratar engelska…

  • Mr H skriver:

   Kalle: Nej! Tyvärr blev de sportsliga resultaten tvärtom. Ekonomin vet vi inte än. Tveksamt där. NJ chansade – fel. Defensiven/backsidan var redan sedd, dessutom med för klent defensivt centermaterial.

 24. Pelle skriver:

  Att NJ hatar VIK visste jag sen tidigare men att han jobbade övertid på att döda klubben hade jag inte fattat förrän nu.. Sjukt att ens ta in honom så fattar inte hur klubben tänkte där.

 25. Stefan skriver:

  Det absolut sämsta hade varit att inte göra något alls.

 26. AiU skriver:

  I det läget vi är i är detta det absolut bästa, såvida vi inte hamnar i negativt kval. Absolut att vi säljer ut oss men vad är alternativen? Att hederligt stå upp för att sedan bli än mer utskrattade?

  Säsongen är ett grovt snedsteg och tränarna bör försvinna. I grunden tycker jag NJ är en bra sportchef som tänker lite annorlunda, att det blivit såhär fel, när det dessutom såg helt ok ut runt jul är förbryllande. Jag tror och tycker att han ska få stanna en säsong för att rätta till detta. För vad har vi att förlora, viks förtroende var redan sänkt sen tidigare och detta bäddar för en ny återuppbyggnad, om inte nästa år så någon gång framöver.

 27. Zeb skriver:

  Gör ont i hjärtat att göra dessa försäljningar men vi får svälja stoltheten och medge att det här är bäst för klubben långsiktigt.

 28. Stefan skriver:

  En mörk dag och säsong i VIKs historia. En bland alldeles för många.

 29. Skämt skriver:

  Att man senaste tiden tagit in flera forwards och bara 1 back är ju bara skrattretande när laget har en backbesättning som håller max div.1-nivå…

 30. Red line offside skriver:

  Det är ju helt uppenbart att man måste rädda ekonomin genom alla dessa försäljningar. Mr H hade rätt när han undrade om ekonomin tidigare i e.m.
  Irriterar mig på att det hade inte behövt gå så här långt. NJ har försökt lappa o laga men spelarna han tagit in har milt uttryckt inte varit bra.

  Man skulle för minst 1 månad sedan gjort som Djurgården gjorde och sparkat tränarna för andra året i rad. Är helt övertygad att det precis som för Dif gjort en jäkla skillnad. Det är f-n i mig tjänstefel att inget hände på den fronten. Då hade vi alla gånger legat runt 6:e plats nu och vi hade cashat in på ett slutspel och inte behövt göra dessa pinsamma spelarförsäljningar likt nån småklubb från landet. Usch det känns fan inte bra.

  Kontentan blev alltså att istället för att sparka ett uselt tränarpar för 4-5 veckor sedan och fått 22 nya spelare på köpet så säljer vi oss likt en glädjeflicka via dessa minst 4 spelarförsäljningar. USELT SPELAT VIK – jag skäms

  • Viiik skriver:

   Intressant att du vet att det skulle bli bättre med en annan tränare.
   Varken Helmer eller Lindmark är dåliga tränare, spec inte på defensiven. Det skulle vara väldigt märkligt om de helt plötsligt inte vet hur man spelar defensiv hockey. Något som båda är lite av specialister på. Men har man för många envägsspelare som inte kan spela defensivt blir det svårt, det är svårt att lära en gammal hund att sitta osv.

   Så att påstå att det blivit bättre av en annan tränare och att vi ”alla gånger legat runt 6:e plats” tror jag inte en sekund på. Det är ett för offensivt byggt lag, med för mycket skador, så spelarna orkade inte. vissa underpresterade dessutom i offensiven och man fick aldrig riktigt den framtyngden man förmodligen trodde att man skulle få. hade offensiven dominerat hade motståndare inte orkat attackera i sin offensiv lika hårt. Vilket hade fått den dåliga defensivens kunskap att räcka.

   Det är svårt att få harmoni i gruppen om det i snitt är 7 spelare borta och skadade. Det har varit en skitsäsong på många vis, men att Helmer inte vet hur man spelar defensivt är bara skitsnack.

 31. Gabbe skriver:

  Mingo såld till en finsk klubb

 32. Gabbe skriver:

  Mingoia verkar vara såld till en finsk klubb

 33. KS skriver:

  Halvtimmen kvar…håller tummarna att någon nappar på Mingoia

  • Black eagle skriver:

   På ett sätt vore det skönt, men har samtidigt svårt att se det. Mingoia värvades in som ”fansen värvning”, att sälja honom är lite som att pissa på sina egna fans, när fansen själva har lagt ner pengar på spelaren. Tror nog att man rider ut hans kontrakt säsongen ut.

   • Pelle skriver:

    Det är ju inte fansen som valt spelare. Är säker på att de flesta tycker att det är bra att man räddar tillbaka det mesta av pengarna.

  • Gabbe skriver:

   Kan inget annat att hålla med bara hålla tummarna då har denna rensning vart bra.

   Tråkigt att man släppte hutch dock.