Ny obeskrivligt dålig ickeinsats mot Karlskoga och kanske det enda vettiga att att sälja allt säljbart nu sista dygnet & troligt ovärdigt slut på lovvärda SHL 2024 som dock visade SHL-potential

51 svar

 1. Mr H skriver:

  Nu jäklar rör det på sig!! Inget om vad Hutch kan generera. Kanske bra. Topping (MoDo) ger en till center bort, men pengar in där också. De 2 finnarna är svåra att sia om. Forwarden känns onödig – hoppas på billig. Loponen till Djurgården – vi får något, kanske. NJ jobbar nu med att spara pengar. Undrar om vi får in någon center av annat snitt plus ytterligare back nu?

 2. David skriver:

  Angående NJ värvningar fattar inte varför han inte värvar från Div 1, tycker det finns extremt många intressanta spelare. Se bara på Kalmar, Nybro de har många Div 1 spelare är är bättre än VIK. Ser mycket hellre top spelare från Div 1 i vik än botten spelare från Finska ligorna… är extremt få spelare från Finland som har lyckats i VIK. När ska VIK och NJ inse det.

 3. Mr H skriver:

  Kontraktets längd på de nya tränarna (Helmersson med flera) är bundet på 2 år. Den faktiska kostnaden blir därefter. Detta för att förtydliga mitt resonemang längre ned.

  • Vik skriver:

   Toping klar för Modo

   • Petri skriver:

    Hutch klar för AIK

    • Petri skriver:

     https://www.eliteprospects.com/player/428869/hugo-rikkila

     Hmm… hade förväntat mig en defensiv pjäs, inte -24 på 51 matcher förra året.

    • Fredrik skriver:

     Ok. Efter att ha läst beskrivningarna kring de finska nyförvärven så känns det ändå rätt. En rörlig, defensiv och passningskicklig back och en ”BP-specialist” till forward. Kanske kan balansera upp laget om vi har tur. Topping och Hutchinson blir ju kännbara tapp, men förhoppningsvis steppar någon annan upp i ett mer balanserat lag.

     Önskedröm kanske men är man optimist så är man…

 4. kenta skriver:

  Man får aldrig sluta tro!!! I morgon vänder det!!! Hutch Dymytri Carl,J Bohm in i laget?? Med Lundström i målet?? Nu startar jaget på segment 7 till10!! Det enda som kan rädda Karl kvar på jobbet!! NJ har säkert nått på gång före 12 slaget?? Inget är omöjligt för Sveriges mest luttrade Supporters!!

 5. Mr H skriver:

  SPORTCHEFEN HAR BYGGT ETT DIVISION 1-LAG FÖR 20 MILJONER. När får klubben en sådan chans med en så stor budget igen? Samt kontentan – har vi pengar för nästa säsong? Såg att VIK eventuellt skulle ha budgeterat för semifinal (enligt VLT idag)! Publiken springer inte benen av sig just nu. Med all rätt. Ut med språket nu – VIK! Elitlicensen för nästa säsong? Har vi pengarna? Ja, det är tråkiga frågor – visst. Har vi det?
  Ifjol tappade Vita Hästen sin licens. Ingen betalar för detta – att se sitt lag förlora hemma varje gång. Det här är inte ens Real Malmö längre. Sportchefen måste naturligtvis bort direkt. NJ har kört VIK i botten 2 SÄSONGER I RAD i ett sanslöst megafiasko! De senaste 2 säsongerna som han varit aktiv här alltså! Det måste ju vara rekord. Jag minns vad jag skrev senaste gången NJ var här. Vad jag därefter minns så tog Patrik Zetterberg över sportchefsskapet och skötte/räddade upp ekonomin bra. I jämförelse då VIK inte hade stora budgetar under hans tid.
  En gång är ingen gång – 2 gånger en ful vana. Låt det ej bli en 3:e gång med NJ.
  Det här handlar om pengar – det är krasst. Det är något en del inte förstår. Tyvärr.
  VILKEN SPORTCHEF LÄMNAR DESSUTOM EN TRÄNARE SOM JUST VISAT DE RESULTAT VÅR FÖRRA TRÄNARE GJORDE? I det läget? Vad är det för strategi? Jag pratar om Tero Lehterä, som gnetar på och plockar poäng. I ett lag (ÖIK) med klart sämre budget än vad vi har. Med Tero kvar kanske vi hade legat lite bättre till…eller? Jag reagerade direkt när jag såg att han inte fick vara kvar förra säsongen. NJ gamblade. Vad har vi nu?
  Nu har NJ istället bränt pengar på nya tränare också – pengar vi kunde använt till centers/backar istället! Värdelös analys och uselt beslutsfattande.
  Det kunde varit pengar till en center typ Kalle Östman istället. Eller Henrik Hetta/ Joakim Hillding som 2-vägs, eller bärande centers. Plus någon annan back. Eller hur? Istället så är pengarna uppeldade!
  Klubben skulle förstått signalerna när Bohm inte orkade, eller var fit for fight och agerat tidigt med ersättare.
  I VLT den 11 februari fanns det en riktigt bra och genomtänkt krönika (Mikael och Åbonde). Där går det att hitta nya vägar för vad VIK borde göra. Hitta kompetensen nu!
  I övrigt – en del här på bloggen lyfter fram skadorna som huvudskäl, även om det har varit världsrekord i hjärnskakningar. Ja, men bara till viss del kan det vara hela förklaringen. Det är inte huvudskälet – INTE EN CHANS! Bredd på trupp och rätt spelsystem är mitt svar.
  Andra har säkert något ytterligare därtill. Men hur gick det till exempel för juniorerna som lånades in under en period då vi hade som mest skador? Bra på vissa håll vill jag minnas.
  Andra klubbar har också skador. Man kan inte bara skylla på det, även om det varit extremt.
  Synd att behöva säga allt detta – då jag är medveten om att det finns många bra spelare med karaktär här, som t.ex. visar engagemang vid sidan om, eller som har bra skalle och vill något. Jag bedömer bara resultatet. Samt strategin bakom det.
  Positivt är att det verkar som att flera spelare är piggare nu av de skadade. Comebacks!
  Mikael – bra ton, känsla och skärpa i en blogg som förtjänar NHL, eller något motsvarande häröver i alla fall. Den här bloggen är udda unik med supermånga bra inlägg från mycket kunniga analytiker därute.

  • Avgå skriver:

   Nj ska såklart bort från VIK. Frågan är bara hur det blir med hans lön få han har kontrakt, förra gången när han fick sparken, behöll han inte full lön då som gjorde folk surnade? Kommer han göra likadant nu när han får sparken?

  • Sudden skriver:

   Han ska inte ha sparken, vem ska ersätta tycker du?”Zäta

   • Mr H skriver:

    Sudden: Konstig reaktion den här gången från Dig. Du måste skämta. Titta vad de andra konkurrenterna gör. Vilken sportchef som helst utom den som eldar upp pengar borde det nog vara. Det är grunden om man ska avancera som ju VIK vill. Eller hur?

  • Boris skriver:

   Mr H,du säger att NJ bränt pengar på ny tränare,pengar som kunde använts till nya spelare. Tror du Tero varit gratis att ha kvar,knappast troligt.

   • Mr H skriver:

    Boris: Grundsyftet – blev det bättre resultat med dessa 3 tränare? Blev det billigare, eller var Tero ekonomiskt mer fördelaktigt? Det här kanske var ännu dyrare. Läs vad jag skrev.

  • Mattias skriver:

   Det är med backar som Z värvat som defensiven totalt kollapsat. Kan tycka att det är lite märkligt att du ålägger NJ det ansvaret.

  • Stenberg skriver:

   Som upplysning har både Hetta och Hillding avslutat sina karriärer så inte så realistiska alternativ. Värvningen av Kalle Östman 2022 slarvades bort av Zetterberg när han tidigt gick ut och meddelade att Östman var huvudspåret som förstecenter och när han till slut värvades blev det ett treårskontrakt. Östman fick då argumenten att pressa Leksand att ge honom motsvarande längd på kontraktet hos dalmasarna (jag gissar att han hade ett ettårskontrakt med Leksand liggande tidigt på bordet och VIKs agerande hjälpte honom till ett välförtjänt längre kontakt)

   • Mr H skriver:

    Stenberg: Självklart! Menade som exempel utifrån vilka typer av centers dessa är. Inte att vi skulle värva just dem, utan den typen av centers. Kanske lite otydligt. Använde just dessa som exempel eftersom de varit här.

    • Stenberg skriver:

     Misstänkte att det var det du menade så mer av en konsumentupplysning från min sida. F ö tycker jag att det var en miss att inte behålla Nick Albano. Hans stats i ICEHL med HC Innsbruck 44 9 22 31

     • Mr H skriver:

      Stenberg: …center typ Kalle Östman skrev jag väl. Konsumentupplysning…ja, det kan Du säkert kalla det för. Som sagt – exempel var det hela vägen. Hade jag några nya exempel på 2-vägs centers hade jag fört fram de namnen. Tyvärr inte just än. Mr C kanske kommer med några nya heta ideer. Eller någon annan av våra scoutare därute…

      • Stenberg skriver:

       Abslout, du skrev typ Östman. Mitt inlägg avseende honom var just den amatörmässiga hanteringen från dåvarande sportchef. Och nu har man sålt Topping. Svårt att behålla effektiva centrar…Hoppas på någon glad överraskning innan klockan slår tolv

       • Stefan skriver:

        Verkar komma flera finnar….
        kyllä ​​me voimme

        • Stenberg skriver:

         Så verkar det
         Örnsköldsviks Allehanda har under kvällen rapporterat om samma uppgifter.
         Tidningen skriver dessutom att Västerås kommer att värva två finländska spelare i form av Jasper Lindsten (forward från TPS) och Hugo Rikkilä (back från Saipa)
         Hakka päälle

 6. Stefan skriver:

  Första minuten satte färgen på hela matchen. Ett tveksamt domslut emot sig, på en situation där Hoffa visar kampvilja. Följt av ett darrigt PK. Ta mej faan exakt vad dom inte behövde. Ett lag i motgång har svårt att hantera motgång, så att säga.
  Men, inget är kört. Varför ge upp innan det är över.

  • Musse skriver:

   Det positiva var nyförvärvet Träff! Stor, stark och inte rädd för att ge sig in i skiten. Verkar inte backa för någon. Precis den spelartypen vi behöver. Ge upp?, jag kommer iaf vara på varje match tills det är slut. ” Man har inte förlorat förs man har gett upp”

 7. David Johansson skriver:

  Jag vill börja med att tacka dig Micke för all tid och allt engagemang du över lång tid lagt ner och lägger ner. Du förmedlar det du ser och hör på ett oerhört skickligt sätt och förhoppningsvis uppmärksammas detta av många runtomkring.

  När det gäller VIK och den sportsliga delen av föreningen så är det ju bara tragiskt och beklämmande att se. Orsakerna är många som flera kloka här redan konstaterat men jag är på riktigt orolig över hur man ska kunna gå ut till sponsorer, övriga partners och supportrar framöver och vara trovärdiga i en fortsatt satsning mot SHL. Jag vet ärligt talat inte vad jag själv anser är rätt väg härifrån men om man ska fortsätta med en utalad satsning mot SHL så har man ett hästjobb att göra när det gäller att bygga upp förtroendet igen hos många runtomkring. Den spontana känslan är att den utalade satsningen mer blivit en belastning för många i och runt sporten än en trigger som ska skapa en känsla av något positivt.

  Ja fortsättning lär följa och det ska bli väldigt intressant att se hur föreningen från styrelsen och neråt hanterar denna så otroligt misslyckade satsning sportsligt.

 8. Mål Mål Mål det ända som gör oss glada idag. skriver:

  Håller inte med om att Halonen släppte in 3 enkla mål i boxplay. Problemet igår var att 3 första målen satt i krysset från nära håll målvakter har väldigt svårt att ta dom när dom spelar sittande. Det sa bara smack ovanför axlarna. VIKs skott är överlag lättare för all alla målvakter dålig precision ofta mitt på målvakten. VIK värvar inte spelare som är målskyttar det håller inte bara att konstatera. Typ som skidskytte nu i Sverige precisionen för usel stor del av misslyckandet. I hockey tjänar du inget bara på bra skridskoåkning om du inte får in pucken i mål. I skidskytte kan du vinna på att vara snabbast i spåret även med sämre skytte.

  • Musse skriver:

   Jag håller med dig om att Halonen inte släppte in tre enkla mål i pp. Har tittat på repriserna nu på fm. Det börjar ju med en väldigt väldigt tveksam utvisning. Halonen får ju inte chansen att komma in i matchen. Lindelöf går helt onödigt ut på Kokkonen som är bakom mål så att norrmannen får fritt läge att prickskjuta från tekningspunkten. Tvåan nästan från samma ställe då Petterson skymmer istället för att stå i skottlinjen. Femman lämnas Jelvert helt ren bakom Jansson/Lindelöf. Sexan går Jansson helt otroligt ut på samma spelare istället för att fokusera på sin gubbe. Backsidan är inget annat en ett stort haveri!! Jag håller med, sälj två spelare, synd bara att inte Sura har pengar att köpa Jansson och Lindelöf. De är så dåliga så det finns inte.

   • Faxman skriver:

    Håller med bara en sådan sak att när man hamnar som ensam back mot två motståndare att backen tar passning retur och målvakten tar skytten.
    Basic gtrej som våra backar inte verkar ha inpräntat. 10 på 4-6 målet är ett bra exempel på detta, inte det första gången iår tyvärr.

   • ROb skriver:

    Jansson och Lindelöf är OK som 6:e och 7:e back och de skulle lyfta om de fick spela i par med några rejäla backar. problemet är att de rejäla backarna Krupc, Loponen och Elias Petttersson har fått en massa pengar och varit sämre…
    Jansson och Lindelöf har tvingats vara bärande spelare och de är de inte. men i en annan miljö skulle de vara OK allsvensk nivå.

 9. Kjell Jansson skriver:

  Från en pensionär på ståplats så vill jag tacka för en som vanligt jättebra blogg Micke .
  Det blir säkert inte lätt att få med sponsorerna till nästa säsong, där har VIK en svår uppgift med trovärdigheten . Trist och tråkigt känns det nu .

 10. Törre skriver:

  Bort med halonen för alltid! han är så jävla dålig släpper in puckar som han borde kunna ta varje jävla match.. Saknar JG! vi skulle haft han kvar

  • Icing skriver:

   Du menar Johan ”jag tar simborgarmärket varje kväll” Gustafsson….
   Nä tack!!!
   Men visst finns det bättre målvakter än våra…typ alla andra lagens.

 11. Alkemisten skriver:

  Mannen med paddan är verkligen saknad på junior sidan, junioransvarig saknas fortfarande.
  NJ bedriver en dag till dag verksamhet utan långsiktig planering.
  NJ borde få en daglig chef som kontrollerar hans jobb på dagligen.

 12. Olle skriver:

  Rätt att försöka täta bakåt. Dagens målvaktinsats var dålig. Vik har nu ingen målvakt som skapar det trygghet bakåt som krävs. Halonen släppte tre enkla puckar bakom sig i tre 4 mot 5.

 13. Gurkan skriver:

  Tack för en bra blogg

 14. Asd skriver:

  Vi är VIK det värde-lösa Laget!

 15. Fimpen skriver:

  En ursäkt från styrelsen vore på sin plats för att öka trovärdigheten för föreningen, jag säger inte att det funkar men det är en start. Se på Magdalena Andersson..

 16. Henke skriver:

  Bra att du kämpar på Micke! Värvningen av Halonen har jag ifrågasatt från första stund men ofta mötts av mothugg här i kommentarsfältet. Någon skrev till och med att han var aktuell för finska landslaget för ett tag sen. Möjligen när grisar kan flyga! Niklas Gällstedt kommenterade Brynäs nya målvakt så här: ”Det är en lång och gänglig målvakt, som moderna målvakter är”. Vad NJ såg i Halonen skulle vara intressant att få ett svar på, modern är han i alla fall inte. BIK:s tredje mål visar med tydlighet hur en liten målvakt gör sig ännu mindre och inte klarar första stolpen. Sen är det tydligt att Helmersson inte äger båset längre. Komarek verkar vara spelande tränare, på gott och ont. Experimentet med ”mannen med paddan” kan man också lägga ned. Det är säkert inget fel på honom som person men det har verkligen rasat sedan han kom in i båset. Och vad beträffar Lindmarks icke-insats så har jag inget att tillägga. Mr. Madhawk skrev redan för en knapp månad sedan att VIK borde samla resurserna till nästa säsong och sälja av det som går. Jag håller med. Tack för mig!

 17. Pelle skriver:

  Att sälja nu går ju inte alls. Östersund behöver bara vinna fem av de återstående åtta matcherna så är dom förbi om VIK nollar resten. Och då åker förstås VIK ur serien om man skall kvala med spillrorna. Sen kommer det bli tomma läktare hädanefter om laget är rensat. Och hur många vill köpa säsongsbiljetter till nästa år då? Det går aldrig att bromsa sig ur ett fiasko. Det skulle ge kaffepengar att sälja.
  Nej, man måste fortfarande hoppas. Värva gärna ett par stabila backar om det går att hitta. Inser att det nog är svårt att hitta. Kan vi bara få tillbaka majoriteten av de skadade så finns chansen till slutspel fortfarande. Och ett slutspel ger intäkter. Dessutom har VIK vunnit över alla topplag den här säsongen. Det har väl aldrig hänt förut i modern tid.

 18. Vakna skriver:

  Vakna! Vi är nästan sist i tabellenBlev så glad i detta mörker när du skrev att vindla fortsätta stötta men det börjar ta emot nu när dagens spelare i VIK tror det är allmänhetens skridksoåknong , fast det är match ..Det är vi som är VIK, spelare , kontorstjommar, sportchefer kommer och går, men vi består.

  Byt ut hela styrelsen , bort med Nj, scouten-Max , Helmersson, Örjan, sen viktigt att Jansson-Lorek omgående försvinner likaså Lindelöf, Östman, båda målvakterna , ja listan kan göras lång men dessa borde vara prio.

 19. kenta skriver:

  Har svårt att se Karl och Örjan leda laget i en omstart 24/25!!! NJ får vara hur mycket kompis som helst med Karl men där går min gräns!!!! Hur fan ska han kunna gå ut till sponsorer och supporters och presentera Karl för 24/25??? Tar säsongen slut den 8 mars kan han inte vara kvar!!! Samuelsson finns tillgänglig 24/25 !!!! Där har vi en gubbe som vet vad som krävs!!! Hockeyallsvenskans Bästa tränare! Det kommer kosta VIK att entlediga Karl men det måste vi bara ta!!!!!

  • J skriver:

   Nj ska ju bort!
   Han kunde valt Tero , Samuelson och andra tränare redan till nuvarande säsong .
   Han har gjort så många dåliga saker när han varit i vik.
   Glöm inte bort att NJ förra sejouren köpte en vitrysk målvakt för närmare en miljon som satt på läktaren.

   • Sudden skriver:

    Tero är en matchcoach, inte en tränare. Så nej tack.
    Nu skulle han dock göra skillnad.

 20. J skriver:

  Säger som nån sa på Twitter: den enda som visar SHL-klass kring VIK just nu är du, Micke! Stor eloge till din blogg och din bevakning.

  VLT har ju tagit vissa kliv i VIK-bevakningen, inte minst med den podden som man har ihop med dig. Men när ska VLT som länets stora tidning börja ställa lite tuffa frågor till VIKs ledning? Jag förstår som du säger Micke att klubben tagit kliv på många sätt rent organisatoriskt, men dessa återkommande sportsliga magplask måste ju förtjäna lite närmre granskning? VIK är ändå något av en maktfaktor i länet och maktens förehavanden ska väl granskas av medierna…

  • Mr H skriver:

   J: Superbra och kärnfullt! Båda inläggen.

  • C skriver:

   Helt rätt. I VLT podden upplever jag ofta att Micke är det mest kritiska.

   Åbonde och Hoffström, bara att ta åt er av det här. Vi ska väl inte behöva låna in Dan W Boter för att någon ska våga ställa de jobbiga frågorna?

   En av alla grejer iallafall jag undrar över är matchningen av målvakterna. Hur har de tänkt där? Åsikterna har varit många över hela säsongen men jag har aldrig sett någon ställas till svars.

 21. Åäö skriver:

  I varje byte har alla en given uppgift oavsett spelsituation. Offensivt inga större anmärkningar. Defensivt fler och mer sårande. Alla lag vill få ner farten på motståndarna i mittzon och i Västerås fall lyckas det emellanåt men när det inte lyckas gäller det att inte bli överflygade på kanterna och framförallt inte i mitten. Där fungerar det dåligt. När försvaret väl fungerar och motståndarna styrs ner i något sarghörn så är det ändå otroligt svårt att vinna pucken. Och när man väl gjort det så är det skrämmande ofta man spelar fast sig ändå. Boxplay? Präglas av passivitet, pucktittande och en rädsla för att inte gå bort sig. Resultatet målni baken och nästan givet när man ser domarna höja armen, vilket dom gärna gör när någon gulsvart för en gångs skull vinner en kamp längs sargen eller dylikt. Sen kan man ju fundera på hur svårt det ska vara att spela aggressiv tredjeperiodshockey redan från start och inte när man ligger under med flera mål.

  • Mr H skriver:

   Åäö: Snyggt sammanfattat och målande beskrivet. Boxplay mot ett lag som själva förlorat rätt många matcher! Ja, vad kan man mer säga? Det är sorg!