Inför den på så många sätt viktiga sexpoängsmatchen mot Karlskoga med röster om Herman Träff från HV71: ”Hade hellre släppt andra” & scout om Coreau som är ny i Brynäs

6 svar

 1. Peter skriver:

  AIK har plockat in Anton Olsson från Skellefteå, det är en back som jag gärna sett i VIK. Tyvärr så är ju VIKs SHL kvot fylld.

 2. Gurra skriver:

  Tre sista i J20 kvalar med två från region, två lag går upp/håller sig kvar, SHL lag riskerar inget utan är garanterade plats så det krävs plats 1 eller 2 för ett icke SHL-lag att spela Nationellla nästa år. Serien utökas om SHL-lag missar plats 1 eller 2.

 3. Erik skriver:

  Angående j20 serien. De tre nedersta lagen hamnar i en kvalserie där de får möta lag som kvalificerat sig från j20 serien underifrån. I den kvalserien är de översta 2 lagen kvalificerade för nästa års j20 superelit. Utöver detta får SHL lag som bekant inte kan åka ut behålla sin plats oavsett. För ett hockeyallsvenskt lag som VIK skulle det däremot gälla att sluta topp2 i en sådan kvalserie (om det blir aktuellt) för att få behålla sin plats i j20 superelit. Skulle exempelvis tabellen i kvalserien lyda: 1-Linköping 2-Malmö 3-VIK 4-Timrå åker VIK ut och j20 serien bantas med ett lag kommande säsong. Skulle kvalserien istället lyda: 1-VIK 2-Björklöven (från serien under) 3-5- SHL lagen så utökas istället j20 superelit med 1 lag (Björklöven) då samtliga SHL som ovan nämnt har sin plats garanterad. Ett otroligt märkligt och sportsligt orättvist system men det är så det fungerar. Hoppas min förklaring underlättade.

 4. Rufus skriver:

  SHL lagen kan inte tappa sina J20 platser. Det blir en kvalserie med de två bästa J20 lagen som är under j20 superelit samt de tre sämsta (just nu Timrå, Oskarshamn & Malmö. Där handlar det om två platser som något av de två lagen som inte är SHL lag behöver ta. Gör man inte det så blir det samma serier. Kommer något av dessa lag dock 1:a eller 2:a så utökar man J20 superelit med det laget. Därför var det 11 lag i J20 södra och 10 lag i J20 norra.