Amil Krupic lämnar för Södertälje i en trolig win-win för alla inblandade, lärdomar av ytterligare en misslyckad ”SHL-reject” & VIK kommer nog kanske både sälja och shoppa mer?

VIK och Krupic skiljs. FOTO: RUNE ÅHLÉN

19 svar

 1. Pelle skriver:

  Västervik har värvat en ECHL:are som snittar nästan en poäng. Nackdelen är förstås att det tar sån tid innan de blir spelklara. Men särskilt dyrt kan det inte vara. Undrar hur backarna står sig i den serien. Roe var ju bättre defensivt än alla vi har nu.

 2. Petri skriver:

  Vad har ni hittat på EP?

  Jag hittade dessa två herrar från ”Sport” i Liiga…

  https://www.eliteprospects.com/player/43536/valtteri-hietanen
  https://www.eliteprospects.com/player/40490/juho-tommila

 3. Hesa Fredrik skriver:

  Bra att vi slapp ytterligare en hjärnskakning och angående det ämnet!
  Var är proportionerna mellan offer och gärningsman? De flesta avstängningar är på 3-5 matcher medan en hjärnskakning oftast innebär ca 10 matchers frånvaro, dessutom riskerar man bakslag som huvudvärk mm! I värsta fall en spolierad karriär! Det betyder ju i förlängningen att det kan ” löna” sej att vara huvudjägare! I en lång kval eller slutspelsserie kan det vara helt avgörande!
  Kanske en del skulle hejda sej om straffet skulle jämställas med skadan!

  • Musse skriver:

   Ja man kan ju undra över domarnas uppgift, ingen av huvudtacklingarna på våra spelare har väl ens renderat i en utvisning? Inte ens överfallet på Albano förra säsongen. De kan upptäcka en lätt klubba över handskarna, en tripping eller en interference. Men fyra domare kan inte se en smäll i huvudet??? Det är helt enkelt för dåligt.
   Och C, nä Örjan har nog inte blivit en sämre back coach på några månader. Jag såg ganska många matcher med Mora förra året och imponerades över deras backspel, så jag blev inte överraskad att Shl tog fyra av dem.
   Snabba ut i hörnet och levererade fina förstapass, dessutom några med fina skott från blå. Ja i stort sett allt som vi saknar hos de flesta av våra nuvarande backar. Är bara Flood som lever upp till en offensiv back, och ingen i det defensiva. Kan bara hoppas NJ hittar ett par bra backar som kan lyfta övriga.

 4. C skriver:

  Jag funderar en grej på backtränaren Örjan Lindmark. Han får ganska mycket kritik här och nej, ingen back har väl presterar nå vidare och försvarsspelet suger men när han hade samma roll i Mora förra året så lämnade inte mindre än 4 backar Mora för SHL spel till den här hösten.

  Har Örjan blivit så dålig tränare över sommaren eller är det kanske svårt att utveckla ett gäng 30åriga backar med för hög självbild i VIK?

 5. Gurkan skriver:

  Mingo utreddes för hjärnskakning, blev dock ingen hjärntrappa. Så du var inte helt fel ute. Alltid kuul läsa dina inlägg

 6. Robban skriver:

  Hitta nytt jobb till NJ fågelskådare på Österlen! Passar Dig ta med nr3,10 och 66 Du får dem gratis för det är inte troligt att en begåvad sport chef betalar en krona för dem!

  • Boris skriver:

   Kanske du är rätt man att ta jobbet sportchef, eller har du något bättre förslag?

   • J skriver:

    Kanske kan ett bättre förslag vara att Nj, Max-scout, Jansson-lorek, lindelöf och Östman bildar en strandklubb på Österlen och att vi sedan tar in en sportchef som skulle behållit Tero och inte gett Jansson ett så långt kontrakt

 7. MA skriver:

  Tror nog Amil Krupic velat till Södertälje länge, men NJ ville inte släppa honom. Så han hamnade på hyllan. Så fick han chansen några matcher med medveten Berg och dalbana. Tror nog det blir någon panik värvning igen.

 8. Robban skriver:

  Jag vill gratulera nr 19 att han slipper ismaskenisten Karl.H och Holken Örjan.L men Framförallt N.J och övriga backstjänor!

 9. Musse skriver:

  Iom försäljningen av Krupic så borde NJ redan ha klart med en back, annars är vi lite väl tunna där till onsdag då även Nicodemus är sjuk.

 10. J skriver:

  Ser gärna att 3 andra backar säljs av nr 10 nr 3 och nr 66

 11. KS skriver:

  Med tanke på hur budgeteringen av slutspelet ser ut är det helt klart värt att satsa ett par 100k för att nå slutspel och hoppas på åtminstone kvartsfinal med minst 3 hemmamatcher

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *