Slutspelet snart även matematiskt borta och nu är uppdraget att undvika Ettan med åter för ensam Komarek och klent back- och målvaktsspel men några lovande nya individer

59 svar

 1. Mr H skriver:

  Bäckman: (svar på insändare på annan sida) Återigen – hur har det gått sedan VIK trillade ur elitserien? Vad tycker Du? Ett par toppar några säsonger samt några djupare dalar – enligt hur jag ser det. Nära att gå upp i SHL – varken eller!
  Var ärlig nu! Var det styrelsen som köpte spelarna? Har sportchefen plötsligt ingenting med vad som värvas – eller vad det kostar? Fägerblad? Vems är felet att vi åkte ned i div. 1?
  Hur ska vi skapa en framgångsrik klubb tycker Du? Genom att följa hur andra framgångsrika klubbar gör strategiskt med sina satsningar år efter år och vara riktigt noga med ekonomin? Eller fortsätta och chansa några fler säsonger. Hur många kvartsfinaler har vi mäktat med de senaste säsongerna? Det Du säger pitchar inte riktigt rätt .
  VIK KONKADE EN GÅNG FÖR LÄNGE SEDAN – har Du glömt det? Vita Hästen och Kristianstad nyligen.
  VIK är tyvärr inte bättre än våra resultat. Vi måste gå en bit i slutspelen för att bygga något inför nästa säsong. Om vi inte har supertunga sponsorer. Var nu gränsen går för det.
  Du har på något sätt glömt det med Dina ord denna gång. Du får nog förklara lite mer. Dock intressant ändå med vissa bitar trots att jag har lite svårt att följa med i några av dessa tankegångar. (Örebro hade väl 30 – 40 miljoner) Vi har haft runt 10 de senaste åren. Nu cirka 20.
  Jag vill inte vara för negativ och har inte alla detaljer. Men jag har resultaten.
  VIK ska komma tillbaka. Absolut. Men hur? Klubbchef – bredare scoutingverksamhet? GM? Eller andra mer helhetstäckande och uppdaterade strategier?
  Komarek – där är vi överens.
  Bäckman – kom tillbaka med något mer – det här räcker inte!

 2. Robban skriver:

  Jag tror inte man kan köpa sig ur denna kris med ännu mera spelare osv. Det bästa är att börja om i ettan med allting och därefter bygga upp laget starkt igen.

 3. Liffton skriver:

  Det finns brister i organisationen som man verkar blunda för. Gammalt och förlegat och bekvämt i organisationen. Ett av alla exempel är målvaktstränaren. En gammal målvakt på div2 och div1-nivå. Om vi ska vara ärliga, hur många målvakter har han lyft så de har varit den stabila målvakten som vunnit matcher till oss? En matchvinnare som andra lag ofta har..? Jag kan bara erinra mig 1 person och det är Erson och jag vet inte hur stor del Sjöström hade i hans framgångar hos oss (lån)
  Att samma person sedan är ansvarig för vilka spelare, alltså även utespelare! som ska få komma till Västerås och spela ishockey på Hockeygymnasiet tycker jag låter helt befängt. Den rollen är ju en av de viktigaste i en förening för att bygga underifrån, få in rätt spelare utifrån, förädla och lyfta upp. Kan inte minnas sist vi lyfte upp en junior som verkligen gjorde skillnad förutom W Karlsson. Och det är längesedan….

 4. vargen skriver:

  BIK Karlskoga tog in Martin Thelander som ass. tränare för att få in en som kunde lätta upp stämningen bland spelarna. Dom gick inte så bra innan men efter det så har det lossnat spelmässigt i många matcher. Den Svenska mentaliteten har svårt klara av press typ SHL 2024.
  Alla lag har ju något mål, men att sätta den extra pressen
  är det få förunnat att klara av.

  • Mr H skriver:

   vargen: Bra exempel! Vi vet ju inte exakt vad vi saknar i båset.

 5. Mr H skriver:

  Sudden: (svar till tråden längre ned) Bra – då tycker vi olika. Du är kanske inte för förändring? Är Filander är den enda som Du tycker kan bidra till det VIK saknar i ledarskap? Eller? Var tror Du Filander har lärt sig allt ifrån? It works both ways. Alla passar inte i alla klubbar beroende av vad klubben behöver just då. Vissa tränare har mer att ge utifrån ledarstil än andra. Rutin är nog dock aldrig fel!! Den kan spara tid och tid är pengar, och i bästa fall resultat!!! Därför räknade jag upp de namnen – som Du sedan sågade som förlegade.
  Roger Melin är ett av flera respekterade namn. Bland både tränare och spelare. Lurig och kunde få alla att jobba som tusan. Kunde förändra matchbilder dessutom. Kul, glad och bra lyssnare. Med massor av rutin ifrån olika situationer. Hypotetisk rådgivare hos oss! Har dock ingen koppling hit, så han är/var naturligtvis bara en kul ide.
  Filander kanske är rätt här idag, Sudden! Vad vet jag. (SHL sedan 2016)
  Vissa kan jobba som rådgivare åt ledarstaben för att den vägen bryta mönster, eller ta bort oönskade sådana och addera det som behövs. För frågan är ju – hur låter det i omklädningsrummet? Vad vill Komarek och vad säger Lorek? Hur reagerar de andra?
  Poppe är ledig officiellt (från hockeyn) och har rutin från landslag som spelare och tränare. Kanske han skulle kunna gå in som rådgivare åtminstone? För de omgångar som är kvar. Som Bäckis gjorde för någon säsong sedan under en period.
  Andra här har säkert några till tränarnamn som kan vara lediga ifall vi inte vinner en match till med dessa. Men så illa säger inte jag att det nödvändigtvis kommer att bli. Det kostar att bryta kontrakt.

  • Sudden skriver:

   Det bra att ha olika åsikter, det driver saker och ting framåt! Är absolut inte lojal mot NJ bara mot VIK, tycker att tränarposten varit fel från första början men förstår också att det måste vara en balans var man lägger pengarna. T.ex Komarek, helt rätt att lägga mycket pengar på honom(med facit på hand, kunde dock ha blivit en dyr flopp) men å andra sidan, hade NJ lagt pengarna på en tränare som hade kunnat utveckla billiga spelare till att slå igenom så hade det varit optimalt. Men, blir den tränaren en flopp, då blir det dyrt och vad har man kvar? Väldigt många halvbra spelare.
   Poppe har meriter men tror inte på den lösningen om han inte är väldigt billig. I det här läget, precis som förra året, så behövs det en coach, inte en tränare. Det är inga dåliga spelare vi har och dom kan spela hockey, men dom behöver ledning precis som Tero levererade förra året. Han stod bakom spelarna och betonade alltid laginsatsen. Men tror inte på honom som tränare över en säsong.
   Jag tror personligen på en annan typ av ledarstil än dom du har nämnt, därav min sågning, sorry.
   Känner en del spelare och det man hör ibland om vissa tränare, får mig att fundera på hur dom ens kan ha jobbet kvar?
   Tror att byta ut rösten i båset vore rätt, men det kostar för mycket nuläget, om nu inte nån kan ta sig an uppgiften gratis med belöningen om vi går till slutspel att få kontrakt över nästa säsong.

   • NySportchef skriver:

    Bättre och billigare att sparka NJ och nr10 Jansson . Börja där.

    • Sudden skriver:

     Absolut, men gör ju ingen skillnad nu. Vi har ingen bättre back att stoppa in. Om inte en junior överpresterar

     • Ny skriver:

      Nu måste vi ju klara kontraktet först , sen kan det vara bra att försöka komma fram till gemensamt beslut med Nj , att VIK behöver ny sportchef och att han denna gång får sparken/säger upp sig själv inte behöver plocka ut lön från VIK som förra gången han fick sparken.
      Då kan vi rekrytera ny sportchef snabbare
      Angående nr 10 så tror jag det kan vara bra att plocka bort han omgående så inte stämningen blir sämre. Tror Komarek och flera andra skulle lyftas då

 6. Pat skriver:

  Väntar och väntar men Helmersson är fortfande kvar , jaja får hoppas han ryker när vi börjar om från ettan sen :)!!

  • J skriver:

   Varför? Är väl inte Helmerssons fel?
   Det var ju Nj som anställde han= Nj fel.
   Nu ska får sparken igen från VIK

   • Sudden skriver:

    Helmersson har haft materialet men inte lyckats få ut det som finns i det. Men skador har stört nåt otroligt och att det är i princip en ny grupp. NJ har gjort vad han kunnat, att få hit spelare med klass är inte så lätt. Att locka med att få spela i VIK smäller nog inte så högt, så att han fått hit Komarek är för mig ett under. Vi får ingen bättre sprortchef än NJ.

    • Mr H skriver:

     Eller sämre…
     Vi har inga pengar nu, Sudden. Hur ska Du då göra med fortsättningen? Pengar måste finnas först – annars får Du väl inte ihop något lag, eller? Det kommer nya dagar – VIK kommer resa sig när det finns någon som kan det som är modernt och strategiskt rätt. Läs det som stod om SSK och vad de gjorde!

     • Sudden skriver:

      Även om VIK går back pga mindre intäkter så finns det pengar, styrelsen har koll.

      • Mr H skriver:

       Sudden: Det får vi se. Förstår hur Du menar. ”Paniksäljer” man så har man inte koll i alla fall. Det ser Du om Du läser lite här och där, och tänker själv. Men visst,Sudden – Du vet säkert något. Vi får väl se vad Du har om ekonomin då? Shoot…

       • Sudden skriver:

        Det var det enda rätta när det sportsliga inte levererar. Topping hade vi tappat till nästa säsong och då hade vi inte fått in en krona, nu blev det 1msek plus besparing på signoff och lön. Samma med Hutch, mindre pengar dock, men han hade vi inte heller fått behålla. Hur NJ lyckades sälja Mingoia, Krupic och Loponen är för mig en gåta, en bragd.
        Det är ju inte så att när laguppbyggnaden startar att det det finns en påse med 22msek att lägga på laget, det är ju baserat på publik och sponsorintäkter. Ingen publik är ju lika med att budgeten spricker, likaså om det inte blir slutspel om man räknat med det. Det är inte alltid man gör det.

        • Mr H skriver:

         Sudden: Ja, men också frågetecken. NJ gjorde sina val – det här blev det. Du är lojal med NJ. Det kan man naturligtvis också vara. Du har rätt om Topping. Självklart. Hutch – ja, som det blev. Det kan ju också bero på vad vi kan locka med inför nästa säsong. Då är vi tillbaka till klubbens ekonomi. Vad klarar vi långsiktigt? Komarek. Annars får vi ju bygga om i ett. Vi behöver ju också kontinuitet. Hur ska Du skapa den menar Du? Hur ska vi klara att ha kvar de bästa spelarna – som Löven har haft de sista åren, t. ex?
         Hur mycket tror Du VIK hade att spendera inför denna säsong från början? Hur är truppen finansierad?

        • Petri skriver:

         Intressant tråd, och intressant att man kan komma till så olika slutsatser om NJ, tränare, ekonomi, etc… Personligen tänker jag i dessa frågor exakt som du ”Sudden”!

        • Eusebio skriver:

         NJ ville säga upp kontraktet med Mingoia och Loponen, Krupic ville lämna VIK och det var hans initiativ att säga upp kontraktet och inte NJ, han väntade bara på återkomsten av agenten från USA.Loponen visade i första matchen i Djurgården att han vet hur man spelar.

 7. Pelle skriver:

  Minns när jag första gången såg Helmersson när han blev intervjuad som BIK-tränare. Redan då fick man känslan av att det här är en person som man inte vill ha som tränare. Det är något med personkemin. När NJ värvade honom blev jag väldigt förvånad men hoppades att NJ såg något som jag inte kan se. Jag är förstås inte insatt hur han är som tränare, jag bara ”känner av” folk, om ni förstår vad jag menar.

  • Pelle skriver:

   Kan tillägga att stenstoden till andretränare inte är bättre för att uttrycka mig diplomatiskt.

   • Mr H skriver:

    Pelle: Ja, det är kanske fler faktorer – men Du tog orden ur munnen på mig lite grann. Det känns inte som en riktig ledare. Ta Bäckman eller vem som helst och jämför. Utstrålningen menar Du kanske. Jag är inte helt säker på att han är rätt, har dynamiken, eller når fram tillräckligt…
    Rönnberg, Dahlen men också Melin som jobbar på ett djupare sätt med att bygga grupp. Wikegårds upprätta ledarstil som en del gillar. De är bara några exempel. Alla har sin favoriter – men nu handlar det om ledarskapet!!!
    Poppe eller någon annan sista omgångarna.

    • Sudden skriver:

     Bäckman eller Poppe!? Har du någon koll på dom?…
     Melin!? Vet du hur han bygger lag?:-)

     • Mr H skriver:

      Sudden: De är exempel på andra ledartyper. Det är det vi pratar om. Idag är det bara Poppe som är kvar naturligtvis. Han kanske kan hjälpa till. Har dock inte hans status för dagen.

      • Sudden skriver:

       Bäckman är av gamla skolan och den stilen är förlegad och detsamma med dom andra du nämner.
       Det var mycket kritik när Filander var tränare och han sparkades, var är han nu? Precis.
       Helmersson hade kunnat vara en ny Filander, men nu kanske han inte är det, det var nog en chansning.

       • Red LIne offside skriver:

        Det är just det som är så dåligt med NJ. Man chansar inte på de viktigaste posterna som tränare och målvakt.

        NJ har inte lärt sig något sen sist när det gäller dem bitarna Då var Filander en chansning för han var alldeles för grön. I övrigt så har jag i alla fall tidigare gillat NJ men det har fått sig en rejäl törn den här säsongen.

        Dels för det jag nämnt men även för prestigen att inte sparka tränarna för 5-6 veckor sen.

 8. Mr H skriver:

  Skottstatistiken VIK – Östersund? 40-21 – stämmer det?
  Centers nu! Komarek, Skedung, Kangas. Ikonen. Frågan var väl om det inte var tänkt att Dmytriw skulle vara på den positionen istället? Vi får se, dock ej troligt att Komarek går bara som center, men hos vilka i gruppen finns den förmågan nu? Flytta upp Träff i 2:a istället för Engstrand?
  Lyft upp Wernquist på backsidan! Vi måste göra något desperat där.
  Det kan bli vinnarreceptet när VIK ska åka ner och ta nästa match mot Tingsryd den 20 februari. Frågan är om det finns någon mer back på juniorsidan som kan hjälpa till lite – för där behöver det verkligen hända något! Jag har inte deras spelschema men gissar att det borde gå. Det här är ruggigt viktigt och jag tror att det skulle kunna vara skillnaden mellan vinst och förlust. Han spelade enkelt och stadigt. Visst, han är junior – so what? Funkar det bra som det är nu?
  Södergren plus kassören i VIK kom med ett delvis konstigt uttalande runt den 15:e och deadline. De ville ”förändra balansen i laget och i den mån det är möjligt byta offensiv kraft mot mer 2-vägs – eller defensiva egenskaper.” ”I den mån det är möjligt” tolkades bokstavligt denna gång. Det blev ingenting. VIK saknar medel och det blev till att enbart sälja. 2 backar ut – en in. Inga nya centernamn eller ens sådant material. Men – varför bytte inte NJ ut någon mer i truppen? Mot någon bra div.1 spelare åtminstone – eller junior någonstans som har något man kan tro på? Vad som helst nästan kan jag tycka. Det hade kanske varit möjligt utan några större kostnader alls. Istället 2 backar ut – men bara en in.
  Kunde ha varit 4 backar ut – och kanske 3 andra in.
  OBS!: NJ’s resultat i Örebro beror på helt andra budgetar än vad vi har fått fram här.
  Men nu ska vi vinna mot Tingsryd och få tillbaka lite mod och tro inför framtiden.
  Som ”Boris” här skrev – Popovic som extratränare – eller ny första tränare resten av säsongen. Superbra ide’. Eller någon av alla andra tränare som har varit uppe här på sidan tidigare för ett korttidskontrakt så att det händer något nu.
  In med Wernquist!
  Komarek som kapten!
  Spela säkert!
  NU!

 9. Chrille skriver:

  Det jag verkligen hoppas på inför nästa säsong, och för att återställa tilliten på föreningen är att man börjar med att värva en känd, erkänt duktig tränare som har en tydlig bild av vilket spel som ska spelas. Och att han är med från start gällande värvningar så det blir spelare som synkar med hela övriga laget. Väldigt svårt stt vinna förtroende om inget riktigt rejält görs. Snabbt.

 10. AiU skriver:

  Att folk gnäller på Komarek är för mig oförståeligt. Han är typ den enda ledande i laget inklusive några andra som ser ut att faktiskt bry sig. Vart är fingertoppskänslan? Skit i den där j*vla skylten, han nätar och vilar inför nästa byte, det är för mig viktigare.

  Ännu mer oförståeligt hur hans klagande på tex Jansson anses dåligt? Karln försöker byta plats med Komarek när K har en i ryggen på blå? Jansson borde veta att K är den enda i VIK som 95% av gånger löser situationen. Janssons agerande när vi var i Västervik, Nybro och igår säger allt. Står som ett fromt lamm när andra spelare antingen pratar med honom eller när publiken säger sitt. För att sedan ta något slags ”bra kämpat publiken” varv och applådera!

  • Peter skriver:

   Sällan bra med två kaptöner på ett skepp. Kan det vara så enkelt att det finns och har funnits splittringar i laget?
   Komarek är väl den inofficiella lagkaptän medan Janson- Lorek den utsedda. Fungerar det?

 11. Boris skriver:

  Jag har under hela den här bedrövliga säsongen varit motståndare till ett tränarbyte, men nu är gränsen passerad och jag får krypa till korset och inse fakta att det nu finns inget annat val. Vi riskerar att hamna i ett negativt kval och det gäller att redan nu ta bort Helmersson/Lindmark från båset och få in någon som kan rädda det som räddas kan. Det kommer att kosta mycket pengar men det är nog tyvärr en smäll klubben får ta.
  Man kan också fråga sig om NJ och styrelsen törs chansa och ge detta tränarpar förtroendet även nästa säsong,då spelar man ett högt spel.
  Om inte så kan det inte vara så mycket dyrare att ta bort dessa herrar redan nu. Det finns i närområdet en tränare med stor rutin och med anknytning till VIK som kanske vore ett alternativ att ta in för att först och främst städa av den här säsongen, Peter Popovic.

  • Mr H skriver:

   Boris: Superbra ide med Popovic! Om han är ledig så kanske det kan vara något som verkligen kan tillföra.

 12. Bonzon skriver:

  Vi kan väl vara överens att NJ tog en vådlig chansning som inte höll. Pengar på offensiven och två tränare som skulle få ordning på förra årets sopiga defensiv som knappt uppgraderats gick inte hem.
  Nu hoppas vi att man bygger om och bygger rätt med en stark målvakt, en bra defensiv samt fyra bra centrar.

 13. J.H skriver:

  Vilket år av oss. Loponen har fått mycket ris. Han kliver in i ett stockholmderby och gör det bra, första periodens tempo vsr grymt. Loponen var en av få k VIK som kunde slå en hård passning.

  Vi kan börja där. Passningsspelet i Vik i år. Bakom, för lös, dålig mottagning eller chanspass. För att sen spelet utan puck i egen zon. Det såg vi från omgång 2.

  1:a målet igår. Det är inte första gången det sker. Men hur kan det bli så att Komarek står ensam och försvarar framför mål?

  Hur många gånger var inte Topping och försvarade bakom vår förlängda mållinje? Det är inte så man utnyttjar en målgörare.

  Igår, tekning i anfallszon, vinner den, sjabblar ut den i mittzon, för att 5 sekunder senare vara fastlås i vår egna zon med två ÖIKare omkring sig. Det är i år det händer oss.

  I PP eller 6-5. Styrande back bågar ur från anfallszon, Lorek han drar samtidigt i 6-5 spelet, Komarek lackar. Varje gång Lindelöf bågar ur i PP, spelar vi 4 mot 4 för en stund. Pucktempot påverkas och det blir tafatt.

  Halonen, största skådespelaren i mål. Han kan tappa plocken, han tappar klubban, motståndarna utnyttjar det. Nu tror jag klubbangrejen har blivit korrigerad. Stöten kan hux flux flyga av… Han verkar inte psykologiskt mogen för ansvaret i den bemärkelsen.

  Får ÖIK blodad tand nu, var det här momentumet som inte fick hända för framtiden. Eller håller Vik undan. Jag är osäker idag.

  Bra blogg Micke!

 14. Avgå skriver:

  Prio nummer ett nu är att ta bort Janson-Lorek , ge han sparken om han inte fattar själv att inte har något i VIK att göra.
  Bra Komarek att du visar…

  Prio två, avgå självmant NJ och scouten Max där dom aldrig ska få en chans till. Det är dom som gett värdelösa spelare som Janson-Lorek långa kontrakt, skaffat dåliga målvakter, tränare osv. Det är NJ som misslyckades..Jag vill dessutom ha tillbaka mina pengar jag bidrog till Mingoia nu när han såldes, ni sysslar ju med bedrägeri ! Säljer av en spelare vi företag/privatpersoner bidrog till som gjorde det möjligt

  Prio 3 , klara kontraktet alla spelare! Kämpa!
  Sedan rensa ut allt och alla i styrelsen.

  Shl 2025!

 15. C skriver:

  Om man bortser från resultatet och misstagen på målen bakåt tycker iallafall jag att det var ett stort fall framåt. Lundström i mål såg ju ganska kall ut. Totalt sett ”förtjänade” vi att vinna matchen även om hockey såklart inte funkar så.

  Jag har ju gnällt kopiöst mycket på Eric Engstrand men måste säga att killen växer mer och mer för varje omgång nu. Kan nog vara en väldigt nyttig spelare i en tredjelina.

 16. mats i wien skriver:

  Hur i helvete kan så många som skriver i denna blogg vara blåögda och inte inse att VIK s spelsystem och vad dom presterar är mer än
  dåligt.. Förra gången när NJ var I VIK blev det DIV 1 och det ser inte bättre ut just nu.. Vilka idioter sitter i Styrelsen och tilllåter vad som just nu händer.. FY FAN .. BÖRJA REAGERA OCH INTE SÄLJA SPELARE ,,
  BoRT med Lorek

 17. Olle skriver:

  En situation på isen som säger allt om stämningen; Komarek visar att han tycker Lorek pker fel på blå och missar hans pass. Lorek ser att Komarek tjurar till ocg åker och byter. Samtidigt åker Komarek fram till en annan spelare och gestikulerar och pekar mot Lorek som glor tillbaka å fortsätter mot båset.
  Besserwisser? Duktig på isen…absolut..men….inte kul att se detta.

  Vidare..när Komarek gör sitt mål åker han och sätter sig på sin plats längst ur till vänster på bänken. Skiter i att hämta priset som förste måskytt, den åker Lorek sedan å hämtar och slänger in i båset där Halonen sitter. God stämning? Nej! Ishockey är en lagsport på och utanför rinken!!

  • Fredrik skriver:

   Lorek kan ju dra åt helvete! Sämsta kapten vi haft och totalt värdelös i år. Klarar han inte av att få kritik så är han ett ännu större skämt

  • Musse skriver:

   @ Olle, jag har förståelse för att Komarek lackar ur på Jansson, han tar återigen ett konstigt beslut och byter plats vid fel tidpunkt. Stor risk för spelvändning där och vi har inte råd med dessa bjudningar. De måste kunna ställa krav på varandra. Att Komarek inte åkte och hämtade skylten berodde på att han var helt slut på bänken efter ett monsterbyte.
   Nu kunde vi iaf få se att det inte är ett dugg fel på Halonen och att det inte är där felet sitter. Kul att se nr 50, en riktigt bra back som rör på fötterna, bra blick och snabb i tanken, hittar smarta pass i egen zon.
   Till sist så är det så tröttsamt att läsa 100 kommentarer om att sparka tränare, NJ och styrelse. Dags att bara läsa bloggen och skita i alla Duracell drainers kommentarer.

   • Tobbe skriver:

    Det finns en tränare som behöver påpeka misstag.

   • Tango skriver:

    Musse håller med dig till 100 procent
    Man tröttnar till slut på allt gnäll på allt och alla
    Helt klart det varit en skit säsong, men vi gör bokslut när allt är färdig spelat

  • Eusebio skriver:

   Det är konstigt för mig att Komarek alltid är i konflikt med någon.Mannen tror att han vet allt och kan göra vad han vill.Lorek är en trevlig kille som måste ha tröttnat på honom.

   • Tango skriver:

    Konstiga kommentarer om komarek
    Vår bästa spelare , och kanske den som verkligen ställer krav på sina medspelare
    Lorek en trevlig kille ? Det håller jag helt med om, men det har väl ingenting med saken att göra?
    Det är professionell idrott dom sysslar med, och jag är en av dom som avlönar dom
    Så jag är glad att vi har spelare som kan och törs ställa krav

    • Eusebio skriver:

     Hallberg frågade Komarek om han är Jesus?Tränaren måste reagera om det går dåligt och om man gör många misstag.Komarek som kapten, nej, han är inte populär i omklädningsrummet

 18. Patric skriver:

  Dax för ombyggnation 2025 , ny styrelse , ny tränare , ny sportchef , nu kör vi !!!

 19. Eusubio skriver:

  Jag tycker att Vik hade bra spelare men att de inte har någon ledare Stämningen i omklädningsrummet är dålig Ett idélöst spel som upprepar sig från match till match. Man kan ta in nya spelare men det hjälper inte om det inte finns någon som kan organisera, forma och motivera dem. Spelarna måste gå ut på planen som en gladiator, tyvärr är de rädda här och det blir inga resultat. Vilken typ av tränare är de som inte kommunicerar med en spelare i månader?

 20. Gurkan skriver:

  Blir väl fullsatt i ABB Arena vid ett kval. Viktiga pengar in….

  • a skriver:

   Inte ett ljud om intäkterna från Gratismatchen. Ingen uppdatering på privatpersoners bidrag.

 21. Anders skriver:

  Hela hockeysverige tokskrattar åt VIK. Seriens mest inkompetenta styrelse sportsligt, sämsta sportchef, sämsta tränare och sämsta lag.

  • Fimpen skriver:

   Och ändå har dom mage att uppmana folk att gå och betala för biljetter, handla i kiosken och swisha. Fyfan, det är så otroligt oförskämt!

 22. kenta skriver:

  Tror Karl får många oroliga nätter fram till den 8 mars !!! 7 raka nu kan snabbt bli 14 förlorade!!! Det enda han kan hoppas på är att Teros pojkar viker ner sig nu!! om inte så får vi gå igenom det helvete som SSK har gjort i närtid!!! Svårt att se Vik ska klara ett kval som det nu ser ut nu!!! Men hoppet är det sista som lämnar en!!!!

 23. Snipers önskas skriver:

  Lägger ner hockey nu kvartsfinaler på tisdag VSK Bandy mot Sandviken. Har hört att folk skänker bort säsongs kort nu gratis inte konstigt och det var inte fullt igår som Åbonden skrev. Sop gänget vart utbuat igår efter matchen. Man mår illa av att se detta usla lag. Kolla Karlskoga dom har snipers 10 mål igår mot Almtuna. VIK 40 skott mot 21 för Östersund. Nya målvakten såg inte bättre ut än Halonen. Krupic gjorde mål i Södertälje igår inte förvånad. Sämsta VIK lag jag sett!!!!

 24. kenta skriver:

  Nybro har allsvenskans bästa tränare!!!Det är bara att slå en signal ? Han är öppen för anbud om inte Nybro knyter upp han ett år till!! Gör om gör rätt för en gång skull!!!

  • Johan skriver:

   3 saker har gjort mig bedrövad..
   1. När en inkompetent styrelse tar in NJ som sportchef.
   2. Tränarna som sportchefen tar in.
   3. Backarna som sportchefen bygger sitt lag med.

 25. Peter T skriver:

  Hur fan ska detta sluta, orkar inte en vända i ettan. Då lägger jag ned allt vad idrott heter i denna stad

 26. Bozo skriver:

  Det borde vara klarlagt nu att det inte är främst spelarna som är skraja att spela i VIK. Det är ständigt tränare som är livrädda och ingjuter ingen trygghet. Flaxande och eller flackande, panik hos alla dag ett. Ta in en vinnare någon gång.