Betyg på NJ:s nyförvärv inför Tingsryd ger inget tydligt svar förutom att back- och målvaktssidan klart sämre än forwards – och uträknat VIK måste vinna sex av sju för att nå Nybro

14 svar

 1. Kalle skriver:

  Man väljer att ställa Halonen i mål ikväll…

  • Fimpen skriver:

   Min första tanke är att det är ett dåligt beslut men vem vet, Niilo kanske känner sig lite tvungen att prestera nu när laget rekryterat en till målvakt? Jag hade nog personligen fortsatt med Lundström dock för att försöka spela in honom. För vad gör man då om Niilo skulle prestera nu, då får han väl säkert spela nästa match osv. osv. och fortsätta att vara ojämn.. nej jag hade hellre spelat Lundström för att chansa på honom, istället för att fortsätta med hallonet.

   • Kalle skriver:

    Visade sig vara ett bra val med Halonen i mål 👍🏼

    • Fimpen skriver:

     Ja verkligen, där fick jag äta upp! Jäklar va roligt med lite vind i seglet nu, bra kämpat vik!

 2. AiU skriver:

  Det ligger mycket i det andra skriver om namnkunnig tränare. Då vi inte har en klubbchef eller liknande är det i sådana här stunder lätt att tappa identiteten om den ens någonsin funnits där iår? Att ha bärande spelare är en sak, men vikten i att dessa kan luta sig mot en stark tränare är nog det som saknas, just nu ser det oerhört klent ut på bänken faktiskt.

  Tycker därefter att Hofbauer förtjänar högre betyg. Tror ingen direkt hade förväntningar på honom som en riktigt poängspelare utan ett energiknippe. Där tycker jag han ger mer och mer utöver vad iallafall jag trodde innan säsongen. Samtidigt som han kan ha sina stunder i spelet. Något misstag ibland, framförallt senaste tiden men detta rimmar ju någonstans med hela laget. Hoffa var underbar att se under smålandsturnen på plats, framförallt i Nybro. Äsch kanske inte en 4a då men åtminstone 3,5, lite mer cred ska han ha. Därtill har vi hans otroliga skridskoåkning, kan han inte lära några i laget att åka?

  Engstrand är absolut en flopp sett till förväntningarna. Men var det verkligen så höga förväntningar på honom? Sett till kostnaden absolut och han har fått otroligt med skit, speciellt sett till +-. Men tycker någonstans det finns något i hans spel, framförallt händer och driv genom mittzon, som gör att han senaste tiden spelat sig till en 2a. Flopp kanske inte men absolut en dålig värvning för dem pengarna. Om han hade huserat i 4e linan med 30k hade han varit guld värd. Troligtvis är det som du Mikael sa i podden förra gången, SHL-rejectsen har det tufft, kanske beror på självbild men även förväntningar.

  Tar vi in några shl rejects framöver ska vi inte betala såhär bra och definitivt inte förvänta oss något. Kanske främst plocka rollspelare därifrån.

  • Pelle skriver:

   Man kan ju tro att du vet vad Engstrand tjänar. Men det vet du väl inte? Han har väl inga större meriter. Han var ju tex utlånad till SSK förra säsongen utan att märkas.
   Nore’n har ju skrivit att Loponen tjänade bra, men han har ju heller inga särskilda meriter. Och meriter från Finland har vi ju lärt oss vad dom är värda. Man får hoppas att NJ undviker att överbetala spelarna. 30000 borde räcka för många i laget. Mer är dom inte värda.

   • AiU skriver:

    Tro kan man göra, baserar såklart argumentet om Engstrand på sådant jag/vi vet!

    Vad Engstrand tjänar är känt från hans avstängning då bötern sätts i förhållande till lönen. Det som räknats ut var mellan 50-60k i månaden vilket många på X tyckte var rimligt sett till erfarenhet men såklart inte prestation denna säsong. Jämför där med Topping som tjänade runt 30k vad det ryktats.

    Framöver bör man därför vara försiktig med folk från shl som allmänt kräver mer betalt och chansa mer på importer och folk från 1an som även kan vara utbytbara under säsong. Går det inte bra är det lätt för någon att gå tillbaka till 1an tex.

    Så till det jag skrev. Utifrån betalning är Engstrand en riktigt dålig värvning och för dyr för att sätta i 4e. Hans tid i SHL visar ändå på fina tendenser ibland men allt för dåligt.

 3. C skriver:

  Bra sammanställning!

  Hade jag fått ändra lite så hade följande skett.

  Amil Krupic ska ha lägre betyg än Kalle Lopponen om vi ser till vad vi förväntade oss. Lopponen var för oss okänd och Krupic kom från Växjö som vann SM guld. Men ja båda underpresterade såklart här.

  Sen Flood en 5a.. nja man behöver väl kunna försvar sig som back också å just den biten har Flood problem med. Nått SHL är nog inte ens nära för honom.

  Jag tycker också att Mingoia får alldeles för mycket negativitet från de flesta håll. 23 poäng på 28 matcher och +2 i ett ständigt förlorande VIK. Är inte det ett bra facit så vet jag inte vad som krävs här.
  Nej angående Mingoia så är det något annat som ligger bakom hans flytt för han har nog levererat bra, hade han fått spela mer med tex Gersich och mindre med Engstrand hade han legat på 1P per match. Men +2 är faktiskt riktigt starkt i ett lag på 10 plats.
  Mingoia får en 4a av mig. Hade gärna sett honom kvar om vi ser till spelet på isen.

  Komarek har ju verkligen levererat offensivt och är spelaren vi ska bygga runt till nästa säsong men ska man inte kunna begära lite mer i arbetet framför egen kasse av en så rutinerad spelare? Hans brister bakåt har kostat oss endel poäng.

  Men överlag håller iallafall jag med.

  • AiU skriver:

   Håller med dig i stora delar men inte angående Mingoia. Visst gjorde han poäng men ser man till arbetsinsats mm. Framstod han som oerhört obrydd. Han var nog rent skills mässigt näst bäst i laget och hade framförallt bra ingång i offensiv zon. Men där tycker jag det stannar. Ingen direkt sniper, de första målen var ju riktiga skitmål. Absolut ingen genomdålig spelare som var bra och hjälpte vik, men sett till förväntningarna var det lite av en besvikelse.

  • Mr H skriver:

   Mr C: Bra. Håller klart med. Mingoia får högre betyg av mig och inte lägre betyg än Oden. 28 matcher och 23 poäng ljuger väl inte. Engstrand borde få lite högre och spela i en annan femma. Rätt om Komarek helt klart.

 4. Eusebio skriver:

  Erik Flood- 5.Borde han inte redan spela i SHl?

 5. vargen skriver:

  Jag såg lite på finsk hockey i höstas, där tog dom upp vad man med enkla medel kan försöka göra för att ta bort nervositet från spelarna. Tero the hero var med i studion och dom berättade att Olli Jokinen beordrade att det skulle spelas musik i högtalarna under träning för att höja stämningen hos spelarna. Tero berättade att dom hade hörselproppar på sig under träningarna, bara för att göra det annorlunda. Olli har 1700 Nhl matcher och ryktas till Timrå., just nu är han tränare för Jukurit där Oden har varit. Om man inte byter tränarna så kanske man ska testa olika saker för att bryta den negativa spiralen.
  Det här kanske inte hjälper ett dugg, men man måste tänka på procenten, några procent där och några där, plussar man ihop det så kanske man kan spela 10 procent bättre eller nåt sånt i bästa fall.

 6. Chrille skriver:

  Namnkunnig, erkänt duktig tränare som visat resultat är vad som behövs för att återvinna förtroendet hos både publik och sponsorer. Sen bygga ett stabilt försvar. Då kan vi resa oss till nästa säsong.

  • KS skriver:

   Håller med. Vi behöver få hit en beprövad VINNARE. Sluta med chansningar