VIK-liket lever ett tag till tack vare att dynamiske Dmytriw tände övriga i Tingsryd – och lite skillnad också att äntligen kunna rulla på fyra goda seniorkedjor

Jared Dmytriw växte ut till en nyttig allroundspelare. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

28 svar

 1. Fimpen skriver:

  Det var precis det här jag menade när jag tidigare skrev att man borde spela in den nya målvakten istället. Nu står man ju där med 2 målvakter som aldrig får spela och en målvakt som alltid får spela och som är sämst. Riktigt dåligt beslut!

 2. kenta skriver:

  Tyvärr!! Hallonen år en högst medioker målvakt!! ingen matchvinnare!! allt sitter högt!! Backarna inte ett dugg bättre!!!Det finns inte ett lag som har vunnit nått om man inte har en toppmålvakt som också måste få kosta!!!I Kosta på minst 2 toppbackar !!! Ny tränare som har erfarenhet av högre serie!! Säsongen är å känns över!! Ett jävla fiasko är det!!! Saker måste gås till botten av ett med allt för tidigt säsongs avslut!! Nått måste och kommer att hända!!!!! Gulsvart i själen!!!

 3. Asd skriver:

  Halonen är sämst

 4. Skäms VLT skriver:

  Stod i VLT att Björklöven – VIK börjar 19.00 fel 18.00 börjar den skärpning VLT min bror klagar på att ett par VIK matcher inte ens skrivits om i pappers tidningen. Uselt VLT, även Aftonbladet och Expressen där får man vänta två dagar för att läsa om matcher som spelas på kvällstid. Tydligen lika bra att lägga ner pappers tidningen

 5. Sudden skriver:

  Kul med bara positiva inlägg! Undrar var dom andra är idag?:-)

  • Mats i Wien skriver:

   Det är klart att vissa många servier positivt eifert en vinst,
   Spelet var ok inte bra , man kämpade mer än vanligt , men spelet är inte bra , förlorar otroligt många fighter elfter sagerna i egen zon , anfall , sporadiskt tafatt , lyckas sällan få fast spelet i motståndar zonen.Startar ofta om spelet i egen zon Ställen för att vända spelet direkt..
   Kul att Dom vann.

  • Fimpen skriver:

   Det kommer.. dom har ju precis haft match.

 6. Peter skriver:

  Dmytriw var ruggigt bra igår. Tänk att han spelade collegehockey förra säsongen – den klart största överraskningen. Borde ju gå att hitta fler sådana talanger i NCAA och Usports till nästa säsong. Å andra sidan var många av backarnas långa uppspel en katastrof igår, med felpass och där man missade forwards med flera meter.

 7. J skriver:

  Nu vänder det! Bra jobbat grabbar och gubbar ! Sm-guld i SHL om 2 säsonger !

 8. Asd skriver:

  Härligt med vinst! Tittar vi på tabellen så har Björklöven ramlat från topp2 till plats 6. Det kan deras fans inte vara nöjda med. När VIK var uppe och nosade var följande lag topp 6, utan inbördes ordning: Brynäs, DIF, AIK, Björklöven Södertälje…..och VIK. Årets serie är den tuffaste på väldigt länge. Och samtliga dessa klassiska 6 lag borde spela i SHL.

  Tillbaka med kvalserien & utöka platserna i SHL.

  Inför nästa säsong vill jag ha tillbaka publikens puckkastning! 🙂 Samt målskyttet från tekningscirkeln. Vi måste involvera publiken mer! Det har försvunnit 🙂

 9. Musse skriver:

  Svårt att kritisera Halonen efter en säsong med en sån hönsgård i egen zon vi aldrig sett tidigare. Hönsgård även ikväll i första perioden. Slängdes in massa puckar på kassen där Tingsryds stora spelare stod och skymde. Vi kan nog tacka Halonen för att vi ledde med efter första.
  Jag tror att man valde Halonen ikväll för att de såg senast att han är bättre än Lundström. De kommer inte hinna spela honom i form och han är nog enbart här för att stötta upp då de insett att Ian inte håller måttet.
  Det hade varit kul att se Halonen i ett topplag som kan spela försvarspel, backar som håller rent och forwards som inte släpper igenom skott så enkelt. Han är bättre än den negativa kritik han får av många här inne.

  • Petri skriver:

   Håller helt med…
   Tror att Halonen är en som haft sjuk otur med lagen och trupperna han spelat i, annars hade han definitivt spelat i ligor högre än HA.
   (Inte tusan skulle han, som exempel, ha varit med i landslagstruppen i det klassiska målvaktslandet Finlad om han saknade talang!)

  • Mbo skriver:

   Håller med helt. Näppeligen ska det läggas skuld på Halonen för denna säsong. Han har inte varit fantastiskt men klart godkänd. Tror Micke nån gång skrev att han inte är målvakts expert och det är nog en helt riktig slutsats. Förra säsongen klagades det mycket på JG och att Ian skulle ta 1a spaden. Nu gör JG det bra i Finland. I krysset är det oftast ledigt…

   • Mikael Norén skriver:

    Hoppas av hela mitt hjärta att ni anonyma målvaktsexperter har rätt! Det har ni säkert. 🙂

 10. Petri skriver:

  Härligt med en seger till slut…

  Var en konstig känsla, kändes som lägre intensitet än vanligt, men mycket stabilare än vanligt.
  Kanske ska man inte försöka bygga lag med fart och intensitet om man ”bara” har 20 Msek till truppen…
  Bygg två bra PP (varav ett extremt bra) och satsa resten på stabilitet.

  I övrigt tycker jag nog att TAIF:s mål bör främst Lindelöf som markerade stolpen istället för sin gubbe ta på sig.
  Som jag ser det blev det ett olyckligt platsbyte mellan Ikoinen och Flood som gjorde att Ikonen hamnade i backposition.
  Ikonen löste sin uppgift med bravur, men Alex tappade sin gubbe som gjorde mål…
  (Pausade bilden några gånger från innan skottet från grön 62 lossas och framåt)

 11. Pelle skriver:

  Ibland kan det vara bingo att få topplagen i slutet när de laddar för slutspel.

 12. Magic skriver:

  Ändå lite coolt att ha både Träff och Bohm i samma lag. 🙂

 13. AiU skriver:

  Träff skapar åter en del. Ibland sämre beslut i sista delen men ger ändå något nytt till laget, mycket bra förstärkning.

  Tyckte mig se en helt annat aggressivitet i försvaret, många gånger tidigare har backen släppt pressen om någon tar över blå och sedan vänder hemåt vid tel cirkeln. Idag var man där med klubba och kropp, samma vid sargerna. Har många gånger tidigare sett dåliga placeringar för långt ut mot sargen där man antingen flippar in bakom eller går inåt. Som du skriver behöver backarna spela simpelt och ibland inse att det inte kommer bli något anfall och skicka sarg ut. Många gånger man spelar sista möjliga inåt som sedan bryts. Underskattad egenskap att lägga utan icing men ser heller inget problem om vik i fortsättningen sätter 2/5 uppspel och lägger resten till icing. Inga gratis chanser på det sättet.

  Möjligt att någon utvisning var otroligt billig idag, trots det borde man hålla igen med chansningarna. Hur mycket kan egentligen tränarna göra där? Spelarna som tar besluten och är mycket väl medvetna om vad som ger utvisning. Får hoppas att VIK kan rida denna våg av självförtroende i både spel med puck och utvisningarna. Möjligt att utvisningar kommer då man måste chansa på att stöta etc för att inte släppa mot mål. Med självförtroende kan man skippa sådant och lämna över till kompisen som man litar på mer.

  • Stenberg skriver:

   Hofbauer 2 mål, jag tror att Adam blev peppad av ditt inlägg inför Tingsrydsmatchen ”Tycker därefter att Hofbauer förtjänar högre betyg. Tror ingen direkt hade förväntningar på honom som en riktigt poängspelare utan ett energiknippe.” 👏👏

   • AiU skriver:

    Hehe får hoppas att han läser här! Men som jag skrev där tycker jag att han är otroligt viktigt och rolig att kolla på!

 14. Karl skriver:

  Skön och välbehövlig seger .👏👏👏
  Beträffande 0-2 nya fina grejer Träff, och läckert inbryt Hofbauer. Du verkar ha glömt Kangas som gjorde grovjobbet längs sargen och passade Hofbauer efter en bra bortfintning av Taifare.