VIK lär sig inte mycket med samma målvaktsval och svaga spel i egen zon och alla resultat också går emot

36 svar

 1. Patrick skriver:

  Förstår inte hur visa tänker, okej det gick inte bra i år men ska vi då lägga oss och dö, satsningen lär väl fortsätta men nej nu verkar det som att vi ska lägga ned föreningen. Det finns ju inga garantier om att det ska gå bra det är idrott vi håller på med. Nu är det bara att ta sats till nästa säsong eller vad tanken att denna säsong skulle vi satsa och om det inte funka ska all publik och sponsorer dra. Jag tycker inte att vi ska köra så kortsiktiga satsningar. Alla måste förstå att det är sjukt svårt att ta sig upp till shl, titta på Löven har kämpat i 6-7år , titta på modo har försök 3-4år titta på Djurgården andra året och jag är helt säker på att dem inte kommer gå upp inom dem närmaste 3-4åren. Det är också här det finns skillnader i hockey kultur dem här lagen ska bara upp det finns inget alternativ. Vik och sponsorer och publik tänker väldig kort siktigt Vik fick in cirka 27 miljoner det måste ökas på till nästa säsong. ”VI SKA UPP ” är en neutral slogan. Ber om ursäkt för slarvigt skrivet. Nu vilar vi och sen tar vi nya tag, med NJ.

 2. Svante skriver:

  Sorry en teknisk fråga kan inte sånt. Hur ser man senaste inläggen här, går det att få fram utan att scrolla inlägg för inlägg? 🙂

 3. Leifi skriver:

  Du har så rätt i mycket du säger Örjan, kan bara hålla med! Ansvarig för intag på HG bör vara en person som är väldigt insatt och kunnig, inte en person som tränar målvakter. Jag tycker det är ganska talande för ledningen när man tycker att det är ok som det är, det blir nog bra…

  • statistiknörd skriver:

   Örjan
   här får du lite fakta om länsintaget

   Mer fakta på bordet i bedömning av HG-intaget och kompetensen hos de lokala förmågorna, som oftast slutvärderas under TV-puckens slutfaser eftersom ansökningarna ska vara inne under hösten. Enligt nedan statistik visar att ungefär halva J18-truppen kommer från länet. Det är väl ett bra utfall.

   Västmanländska moderklubbar i Rosterberäkning för J18, första HG-året:
   VIK, Arboga, Fagersta, Köping, Surahammar, Hallstahammar

   Säsong årgång tvpucken j18-VL enligt Roster
   2023/24 2008 6:a i grupp 14 – 15
   2022/23 2007 5:a i grupp 14 – 20
   2021/22 2006 4:a i grupp 11
   2020/21 2005 pandemi -ej 9
   2019/20 2004 4:a i grupp 12
   2018/19 2003 kvartsfinal 16

   placering i grupp avgör om det blir slutspel eller inte

   • Ali skriver:

    Ursäkta statistik nörd men de 2 sista året har Västmanland inte haft ”tillåtelse” att spela för att vinna. alla skulle ha lika mycket istid, toppning får inte förekomma, inga powerplayuppställningar, alla klubbar ska ha representanter så vida spelarna inte alldeles uppenbart inte räcker till, knappt några träningsmatcher.
    Tror du det går att vinna något då?

    • statistiknörd skriver:

     har aldrig pratat om att vinna och matcha TV-puckslaget – eget länsbeslut.

     mitt inlägg var enbart en kommentarer om att HG-ansvarige inte tar in länets egna talanger i HG. mer än 50% är väl helt OK med komplettering utifrån. Titta på andra J18-klubbar – hur många som verkligen kommer från moderföreningen.

 4. Peter skriver:

  Det blir i alla fall inget negativ kval iår. Slutspelplats är svårare att nå dock.

 5. Rune skriver:

  Skulle inte ni spela shl nästa säsong 😅😅😅jävla pajsas kulbb,hoppas dom stänger ligan snart.upp, med aik,bif,dif ,ssk,björklöven och Mora, se n stänger vi.hoppas att detta händer.

 6. Stenberg skriver:

  Jag har följt bloggen ett antal år och det är alltid spännande att läsa alla analyser från Micke och supportrar. Det jag slås av under innevarande säsong den rättmätiga kritiken av det svaga försvarsspelet där det ofta skylls på individuella insatser med kommentarer som byt målvakt, endast Flood kvar som back till nästa säsong etc etc. Två backar skickades iväg för några veckor sedan och enl rapporter i bloggsvaren så sköter sig Krupic och Loponen sig bra i de nya klubbarna. Förutom att många spelare bör skeppas enl kommentarerna så gäller det även NJ, Helmersson och nu senast Patrik Sjöström men varför ifrågasätts inte backcoachen Lindmark? Där tycker jag NJ agerat svagt, han borde bytt ut Örjan L redan i december, dels för att ÖL inte lyckats med att få upp en acceptabel nivå på backspelet men dels också för att få in en coach med karisma för att komplettera den analytiskt lagde Helmersson. Jag tänker mig en personlighet liknande Bert Robertsson som har förmågan att väcka känslor.

 7. PatrikH skriver:

  Tycker ändå att laget tagit steg framåt både i försvar och anfallszon, men håller också med om mycket i kritiken som nämns på bloggens kommentarer. Komarek chansspelar med sina pass och åker onödigt nära/i målvaktszonen etc. Sedan bör Halonen ha tagit det första målet och något till kan jag tycka. Ändå ett framsteg och har ännu inte gett upp hoppet, vi var väldigt nära om inte 4-4 målet hade dömts bort så.

 8. Sudden skriver:

  JG var för dyr och alldeles för ojämn, vill inte ha honom tillbaka. Det klagades på honom förra säsongen men nu är han plötsligt bra?
  Halonen är också ojämn men ni glömmer att han räddat många poäng tidigare på säsongen.
  Hockey är en lagsport och när man försvarar så gör man det med hela laget. Lyckas inte det, t.ex forwards jobbar inte hem eller backar slår inte undan returer, så är det svårt för en målvakt att stå emot. Säger inte att Halonen är så fantastiskt bra men han har inte någon bra hjälp från utespelarna.
  Faktum är att en medioker målvakt kan ha hög räddningsprocent med ett fungerande försvarsspel där man håller motståndarna på utsidan och man ligger rätt i linje. Örjan och Helmersson har misslyckats totalt med detta, NJ har värvat dessa såklart och får ta det på sig, men att såga NJ totalt är fel. Han förbättrade resultaten varje år när han var här sist och sen gjorde han Örebro till ett topplag med SHLs lägsta budget. Hur går det för Örebro sen han slutat? Jag tror på honom och har förtroendet kvar, han hade säkert agerat tidigare om det funnits pengar, men det är nog ingen billig lösning att byta ut staben.

 9. Peter skriver:

  En kommentar kring videobedömningen igår och VIKs bortdömda mål. Jag träffade på en av huvuddomarna, som dömde matchen, igår här om dagen och vi pratade mycket hockey, en del VIK och naturligtvis deras jobb på isen. Väldigt intressant och spännande att höra. Vi pratade bland annat om videobedömningar och han berättade att dessa är mycket svårare i HA jämfört med SHL, då det läggs betydligt mer pengar på produktionen. Vilket då också gör videobedömningarna i SHL lättare för domarna.

  Sedan kan väl jag som lekman och VIK-fan tycka att det är mål. Jag tycker att Komarek inte stör innan och rör plocken efter att pucken passerat, men å andra sidan vad vet jag. Jag är ju ingen domare.

  Efter matchen igår så är det fortfarande en kommentar som han sa när vi pratade som hänger kvar. Det han sa var ”varför släppte VIK JG?”.

 10. Eusebio skriver:

  Jag såg matchen Södertälje – Djurgården igår kväll. Jag blev förvånad över hur mycket forwards hjälper försvaret. De är aktiva hela matchen. Jag tycker att Vik hade bättre spelare än Södertälje. Komarek, Flood spelar mycket, jagar poäng (chansar, fuskar) lite). Varför är den dåliga stämningen i omklädningsrummet? En tränare som inte har en tydlig uppfattning om spelet, och de spelare som inte går in i det konceptet vet att de kommer att frysas. När Bogren kommer in i omklädningsrummet, historien stannar. Du kan ta med ännu bättre spelare på pappret, men om de inte har en general på bänken är pengar bortkastade. När en försvarare gör ett misstag, alla ser och kritiserar, dagens försvarare måste vara smart, teknisk, stark , snabb, effektiv och positivt oförskämd. Stålmannen skulle ha problem med att anpassa sig till det aktuella spelet. Jag spelade fotboll och jag vet att anfallare är förlåtna mycket mer, så är också i hockey, jag kan göra misstag många gånger.. Vik behöver bättre strateger ..

 11. Henke skriver:

  Det är lätt att färgas av känslor vid vinster respektive förluster när man ska analysera matcher. Jag tycker inte insatsen igår var i närheten av så bedrövlig som vid vissa matcher under säsongen. Men faktum är att kärnan i lagets problem syns i både vinsten Ni som hyllar Halonen – såg ni hans agerande mot Tingsryd när han lekte ”sälen” på det förvisso enda målet han släppte in? En genomsnittlig HA-målvakt hade hållit nollan. Kommentarerna från Tv4-folket igår sammanfattar det mesta på ett tydligt sätt och då ska man veta att de brukar vara väldigt försiktiga med att såga ledare och spelare: ”VIK har totalt misslyckats med lagbygget. Det är ett fuskbygge”. ”90-talsmålvaktsspel” var väl den mest dräpande kommentaren. Huvudansvarig är förstås NJ och vi väntar med spänning på hans analys efter säsongen. Tar han på sig sin del av ansvaret och är beredd att byta strategi så tycker jag han kan få en chans till. Annars inte.

  • Vodka skriver:

   Halonen blev väl påkörd av egen spelare när han gjorde sälen, det såg i alla fall jag.
   Björkrövens tok hyllade målvakt släppte också in 4 mål och det mot ett total sågat ViK som saknar ledning och skickat bort bästa målgöraren. Björkrövens målvakt var inge bättre än ViKs

 12. Emme skriver:

  Jag anser att det stora problemet ligger högre upp. Det krävs förändring i styrelsen, i hur man sköter bolaget, hur man vill driva en hockey förening, hur man väljer sportchef, hur man väljer tränare, hur man väljer rätt spelare och sluta med denna svågerpolitik som alltid funnits i klubben.

  Det gäller nog att se hur andra framgångsrika klubbar jobbar, se bara på Växjö och Örebro som på kort tid har gått till två väletablerade SHL lag.

  • Boris skriver:

   Styrelsen väljs av medlemmarna i föreningen. Så nästa gång det ska väljas ny styrelse tycker jag du ska gå på mötet och presentera ditt förslag.

 13. Mattias skriver:

  Det känns lite hårt att lasta förlusten på målvaktsvalet igår. Halonen har samma räddningsprocent som sin motpart i lövenmålet. Tyvärr räknar stats.swehockey.se med empty netters när sidan skriver ut 77%, men räknar vi bort de två målen i tom bur så har han motat 84% precis som Voutilainen. Vi har en tradition bland supportrar i VIK att slakta våra målvakter och det har inte spelat någon roll vem vi har ställt i målet genom åren, det har klagats på varenda kille oavsett förväntningar, målvaktsstil, resultat eller namn på ryggen.

  Igår såg jag ett lag som trodde på sin spelplan, som var berett att göra jobbet och som gav järnet ända in i kaklet trots ett underläge med tre mål och två minuter kvar att spela. Igår hade jag roligt i TV-soffan trots en förlust. Fokusera på det och att det är fullt möjligt att ta in 6 poäng på 5 matcher mot Nybro. Säsongen är långt ifrån över, större bragder inträffar varje år i hockey.

 14. Icing skriver:

  Tycker det är konstigt att alla bara klagar på backarna men igen på forwards… även om backarna igen var bedrövliga stundtals …se en sådan som #67 som är en ledande spelare men som sätter laget i skiten gång efter annan genom att spela för svårt och chansa för mycket…. känns som han jagar poäng hela tiden och chansar med svåra pass… som när vi hade tryck och löven krömp sin box och gick på knäna..då chansar han med en pass genom boxen istället för att ta det via back och trötta ut motståndet ännu mer… även experterna på TV4 reagerade…dessa chanspass sätter oss i skiten ständigt…sen är ju målvaktspel och backar katastrof men detta chans spelande i anfallszon dödar oss.
  Nu är det bara segrar som gäller… Forza 💛🖤

 15. Pelle skriver:

  Kolla Krupic i Ssk nu.Man ser en som har fått spelglädjen och självförtroende tillbaka.Sen lopponen i Djurgården är bättre i sin nya miljö i Djurgården.Frågan är vad som är felet i Vik???Sett samma typ av försvar i 2 sässonger nu med backar som kladdar i egen zoon allt för mycke och onödiga baklängesmål som följd.Är det konstigt att det blir oreda och missade markeringar som följd..Till nästa sässong vill jag ha lite tyngd därbak och backar som står upp och smäller på och vet att ibland så är det säkrare att spela sarg ut istället för att spela i varje läge.

 16. Örjan skriver:

  Om några veckor kan ” Storstädningen” börja i HELA föreningen
  Är dax att det händer något radikalt nu
  Är ju en total katastrof nu och ännu värre kan det bli
  Om J20 åker ur J20 nationell.
  Där skulle det gjorts något för flera årsedan är en katastrof som det är nu
  Och det har snackats flera år att VIK har en såååå bra målvaktstränare i Patrik Sjöström
  Har han haft semester senaste åren??
  Vad såg han för potential i Hallonen?
  Och är väl han som ” plockar” in spelare till HG
  Är en som verkar hata spelare från länet iaf
  Nej börja städa ur föreningen
  Och börja städa uppifrån och ner och använd REJÄLT med Klorin så det blir rent

 17. Matte skriver:

  Nu är jag förvisso Lövare men…bortsett från första målet gör inte Halonen en sämre match än Voutilainen tycker jag, snarare tvärtom. Däremot kan väl övrigt försvarsspel diskuteras vilket inkluderar forwards i ett tidigt skede av banan. Men jag ska inte strö salt i såren eller klappa mig för bröstet, för mitt lag är baske mig inga förebilder heller. Men våra stundtals bedrövligt dåliga insatser räddas tack och lov av de stundtals höga stunderna. Men jag känner väl igen mig med er frustration och besvikelse – det är inte roligt när ens favoritlag presterar dåligt och ligger sämre än förväntat/önskat!

  • Musse skriver:

   Håller med dig Matte, Halonen gör en bättre match totalt sett än Voutilainen, även fast han har bättre backar runt sig.
   Tycker spelet ikväll i anfallszonen är det bästa i år, men det hjälper ju inte när vi har killar som Bohm, Lindelöf som är så tröga och långsamma så de lyckas ställa till det varje match. Är väl bara Flood och nya finnen som är godkända.
   Skedung…. Hur har han kunnat bli så iskall offensivt? Har han lagt så många puckar i rundeln så han totalt glömt bort hur man gör ett mål. Otroligt hur mycket han missat den här säsongen….

 18. Eusebio skriver:

  Loponen var bra igen

  • Vodka skriver:

   Ja han har varit riktigt bra i Dif, bevis på Helmerssons spelsystem är totalt värdelös och han är en div 1 tränare

 19. Vi Inte Kan skriver:

  Vi ser fram mot VSK nu VIK lär man glömma så fort man kan dom är bara pinsamt dåliga. SHL 2024 dom skulle hamna i TOPP med resultat STOPP FLOPP. Nu 3 vinster på 18 sista= ger botten betyg.
  .

  • Red line offside skriver:

   Håll dig i dina vsk forum istället för att trolla massa trams här: Minnet är tydligen kort gällande vsk:s alla tidigare misslyckanden som man till slut har vänt. Det kommer VIK ochså att göra.

 20. Tobbe skriver:

  Vet inte om vi såg samma match, tycker trots förlusten att det var en av de bättre matcherna den senaste tiden.

 21. Massimo Fedeli skriver:

  Skicka tillbaka Halonen så fort det går satsa på andra målvakter. Det skulle man ha gjort i december.

  • Vodka skriver:

   Du kan inte mycket om hockey, Halonen har spelat bra i detta totalt fel coachade ViK.
   Halonen var bättre än Vuotilainen.
   Det är Helmersson som måste bort fort som fan, om han skulle bytts ut tidigare skulle inte Vik vara i denna sits