Fortsatt backextra: Mer om Olle Norberg från insatt i Almtuna & spåret Anton Mylläri verkar inte hett för VIK?

Olle Norberg, skärmdump VIK.se

 

PÅ BILDEN: Olle Norberg, skärmdump VIK.se

Någon kommenterade ju att denna blogg inte skriver något om backar och försvar, så jag tog denne på orden och försökte skärpa till mig, som ni kanske märkt?

Fick mer intressant info om att Anton Mylläri troligen inte alls är på väg till VIK.

Jag har hört från bra håll att ”VIK har inte kommunicerat något till Mylläri sedan i höstas och att backen har andra uppslag”. Det finns också väldigt lösa rykten att den välmeriterade backen eventuellt ska ha kollat läget med NJ men att inget hänt.

Så NJ har troligen annat i kikaren längre fram, men verkar inte ligga något nära just nu.

***

Fick mer intressant info från djupaste insidan i Almtuna om nye backen Olle Norberg, som nog är tänkt att få en viktig defensiv roll även i BP. Fick ju även info om Norberg tidigare här på bloggen.

Men först hur NJ beskrev Norberg på VIK.se då han värvades:

Olle har haft en stigande kurva och avslutade den här säsongen med mycket istid i en defensivt präglad roll. Han har precis den typen av egenskaper vi sökt när vi vill rekrytera till de defensiva rollerna i vår backbesättning.Vi gillar hans defensiva spel. Han är rörlig på skridskorna och skicklig på att minimera motståndarnas tid med pucken. Han är bra på att sätta stopp i spelet och effektiv i sitt spel utan puck.

Men på VIK.se beskrev sig Norberg själv främst som en mer offensiv och skridskostark back.

***

Nedan alltså AIS-källa som jobbar i branschen:

– Norberg är stor och väldigt vältränad, bra på rören och rörlig, säger AIS-källan. En modern back som försöker släppa pucken fort och följer med upp (hade ju bäst Corsi av alla AIS backar, reds. anm., det brukar tyda på att man är bra på att flytta pucken framåt).

– Han har alla verktyg för att bli riktigt bra. Behöver bli lite stabilare och inte falla ur om han gör ett misstag. Jag tycker det var märkligt att Almtuna släppte honom nu.

VIK verkar se honom som en mer defensiv back som ser ut att få spela mycket BP, vad tror du om det?

– Får Norberg en sån roll och köper den så kan det bli väldigt bra. Han borde kunna vara bra där med tanke på storlek och räckvidd. Behöver tuffa till sig lite bara.

Men Norberg fick ju inte så mycket istid i AIS i BP enligt statistiken?

– Vi tyckte vi hade 4-5 backar som var ”tuffare” runt målet. Olle blev bättre och bättre ifjol, hade en jobbig start men var riktigt bra efter jul.

– Fortsätter han utvecklas i rätt riktning så blir han bra. Har verktygen men behöver höja lägstanivån.

***

Ska således bli spännande vilken den sista pusselbiten blir till lagbygget som alltså bara ska ha in en back till.

Just hur man tänker sig använda Norberg och Jimmie Jansson & Co. i eventuellt mer defensiva roller, och hur man tror dessa klarar detta verkar bli avgörande vilken typ av back man anser sig behöva framöver.

Eller så försöker NJ helt enkelt ta in den bästa back på totalen han överhuvudtaget kan hitta, med mindre fokus på skräddarsydd roll och defensiv/offensiv inriktning. Så får resten lite mer anpassa sig? Finns ju olika intressanta strategier där hur man sätter ihop lag.

6 svar

 1. Pelle skriver:

  Backsidan ser nästan lika snäll ut som förra sässongen.Var en fröjd förra sässongen att vara i vik:s zoon puckpet och enkla baklängesmål för att det som oftast saknades markering framför eget mål.Backarna var upptagna med pucktitt och puckmys ute i sarghörnen.Sista backen som skall in skall det göra ont och krocka med

 2. Pelle skriver:

  Självklart finns det i Ahl men till vilket pris ? Och du vet hur det förra säsongen med transatlantiska spelare gick. Med Anton vet du vad du får spelat final i Finska ligan legat på ca 26 minuter per match var i Oskarshamn senast med bra målskörd för att vara en defensiv back. Skadad i slutet . Satsa svenskt .

  • Musse skriver:

   Där tycker vi olika. Jag är inget superfan av Anton och vill helst se något nytt spännande istället. Och visst har vi lyckats med transatlanterna också, allt beror på hur stor påse pengar det finns kvar.

 3. Pelle skriver:

  Musse vad fördrar du kvantitet framför kvalite ?

  • Musse skriver:

   Det är väl klart att jag vill ha kvalitet på sista backen. Märklig fråga, menar du att det inte finns det i AHL???

 4. Musse skriver:

  Om det finns en slant kvar i budgeten så hoppas jag mer på en yngre AHL back än en repris på Mylläri.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *