Nytt oförsvarbart ras hemma mot Västervik gör att VIK, som inte kunnat spela försvar på hela säsongen, bör nog se över tränarsidan som är enklast att förändra

 

Efter 20 bra minuter totalhavererade VIK återigen mot ett avsågat bottenlag då Västervik vann med 5-3. Väldigt tätt inpå ickeinsatser mot Östersund och Almtuna.

Svårt att klaga inledningsvis dock då VIK ledda av stekheta Topping och Mingoia generade många chanser mot Västervik. 10-3 chanser 5-5, 2-3 PP-chanser. Jättechans direkt Topping efter vasst förarbete Mingoia. Flera chanser bägge lägen första minuterna. Engstrand tog utvisning, vasst PP Västervik.

1-0 riktigt klassmål då Mingoia elegant tog in pucken, snabb pass Topping till Komarek som ännu snabbare satte trissan i taket. Riktigt läckert med pucken som på ett snöre. Jansson fixade PP efter starkt byte, men tveksamt där.

Topping ny stor chans efter brytning, samme man urläcker backhand till Komarek och nära igen. I slutet tog Bergman utvisning i anfallszon, när domare såg att det kunde bli VIK-chans blåste han sent, lite märkligt.

Ofattbart tapp i andra, det verkar vara en hund begraven gällande arbetsinsats och inställning. Bra bryt i BP Komarek, men Bohm helt under isen klantig utvisning gav 3-5 och 1-1. 2-1 bra anfall Dmytriw och Gersich där Engstrand var sist på pucken.

Väldigt kladd sen med puck av Kangas, Andersson och Bohm med flera. 2-2 grov felpass Jansson och spelvändning. Gersich och Pettersson kladdade också. Uruselt första 10 i andra. Lite bättre andra halvan. Chanser Pettersson och Komarek.

Playmakern Hellberg fixade en del bra grejer. Trippelchans i samma byte Västervik efter att Jansson ramlat. Olycklig domare styrde puck och kontring Västervik och Dmytriw otroligt nog inte snabbast och utvisning. Övermodigt BP med tre man högt och 2-3. Komarek för loj i andra med flera. Orkar de tända till i 3e?Otroligt nog är många bara bitvis på

7-4 chanser Västervik i andra i 5-5.

I tredje fortsatte Västervik vara bättre första 10 minuterna. Men sista tio vaknade VIK igen och Lindelöf hade två ribbskott i samma byte, Jansson också. Pettersson satte dock 3-3 och VIK var på gång.

Men som under hela säsongen kan inte detta VIK spela försvarsspel och sopren rödvit i slottet och 3-4 i slutet. 3-5 i tom kasse.

SAMMAFATTNING

Västervik hade mycket bättre linjer i spelet i både 5-5 och i PP, otroligt nog. Förefaller mycket bättre coachade än VIK.

Se över tränarmarknaden! Det är nog den enklaste lösningen just nu. Det behövs en tränare som klarar att få ett ”stjärnlag” att köpa ett defensivt koncept och jobba hela tiden.

Det verkar som det inte funkade med en lågprofiltränare som Helmersson i ett relativt högprofillag som detta, vilket flera varnade för. En insatt sa ju också att Helmersson tappade omklädningsrummet i slutet i Karlskoga. Kanske något liknande nu? Vem bestämmer egentligen?

VIK måste också tänka på nästa säsong och trovärdigheten i satsningen. Visst har dessa tränare kontrakt då också men frågan är vad som är bästa investeringen för detta VIK i en vidare SHL-satsning.

57 svar

 1. MA skriver:

  Vik borde söka efter en ny målvakt, som kan vinna matcher. Nu borde Ian få förtroende. Och en eller 2 nya backar. Visst har sjuk/skade listan gjort sitt, att spelare fått spela mer och slitit på dessa. Tränarna har gjort ett bra jobb, trotts stort manfall. Att slänga skit på nord atlanterna som gör att vik vinner matcher, visst spelar dom för att få ett shl kontrakt, det gör dom flesta spelarna i HA

 2. Örjan skriver:

  Det fattas en urVIKare som Andreas Lindh
  En som läxa upp spelarna om dom inte gav 110% varje match
  Nr 10 har inte den pondusen

 3. David Johansson skriver:

  Om man har startat så många matcher som VIK gjort denna säsong med bedrövlig inställning, icke ödmjuka beslut samt en alldeles för hög svansföring har man uppenbarligen stora problem. I grunden är det varje enskild spelares ansvar att förbereda sig och agera som de väldigt välavlönade anställda de är. Om de nu vid alltför många tillfällen inte gör så är det chefens(tränarens) ansvar att agera och förändra för att säkerställa så detta upphör. Att det händer vid något enstaka tillfälle säger jag inget om men med denna frekvens är det helt oacceptabelt. Om tränaren då inte lyckas få ett förändrat beteende så är ledningens förbannade skyldighet att byta ledare till en som spelarna lyssnar till och har rätt respekt för. Sen är det samtidigt lägligt att skicka 2-3 spelare med risk för att man får stå för lönen säsongen ut men det måste kosta ibland om man vill bibehålla respekten och trovärdigheten mot partners, sponsorer, supportrar mm.

  • Bonzon skriver:

   Bra David, jag har varit inne på samma resonemang. Byta lagkapten vore kanske en bra första åtgärd?

 4. J skriver:

  Lindmark har jag inte fått grepp om ännu.
  Beträffande Helmersson sa jag det tidigt. Att veckopendla och ha familj är påfrestande och energin kommer påverka. Jag tror han påverkas av det enormt.

  Såg Bohms lön från ifjol, över miljonen? Det är inte rimligt.

 5. Mr H skriver:

  Mr C: Tack Mr C. Ja och nej. Att jämföra våra backar med NHL-backar och att det inte skulle ge något resultat – nej spontant. Jag förstår Dig, och det kanske är den enda lösningen, men jag undrar om inte min också kan addera något. Utifrån Ditt resonemang här längre ned, så är det ju spelsystemet som är fel. Eller blir kontentan av det Du säger. VIK blev ett för offensivt bygge. En koloss på lerfötter. NJ värvade några centers som inte klarar den uppgiften, eller den defensiva delen. Ihop med dessa tränare. (Stor rink – nordamerikaner?) Komarek borde kunna lösa en del problemet – men med vad det nu innebär – i spel 5 mot 5 och så vidare. Men ändå – har vi inte redan materialet? Vi måste få stopp på/balans i offensivtänket, eller hur? Använda det material vi har och spela mer tillbakadraget. Mer defensivt, eller så åker vi på fler förluster och missar slutspel. Vi behöver ett par backar i alla fall. Samt någon som kan ta på sig tvåvägs-jobbet!!
  Det är tränarnas uppgift ihop med sportchefen. De sämre lagen har hittat ett sätt att slå oss.
  Hur stor chans är det att NJ hinner skaffa någon till center som blir skillnaden i år? Det är sportchefens uppgift. Men han har inte lyckats. Än. Eller så får vi använda det vi har och ändra på systemet/modellen. Vad jag minns så får vi gå tillbaka till Matt Fornataro/Evan McGrath som väl kom in rätt sent och räddade upp lite grann (Fornataro). De var bra centers. Under NJ tror jag. Nj fattar fel beslut och har inte tillräcklig känsla för hur man ska bygga – men sitter på bra kontakter. Att inte ge Tero fortsättning kan bli riktigt dyrt. Det är ett exempel. Ibland stämmer det. Ibland inte. Ska vi behålla Helmersson? Hur ska Helmersson få den här truppen att sluta läcka? Det är ruggigt bråttom nu. Yttrar har vi, samt någon dålig dyr back. Fimpa några dyra kontrakt och byt spelare!!! NU!!!

  • C skriver:

   Jag menade inte att spelsystemet är fel. Förklarar min tanke igen.

   Felet är att i ett hockeylag behövs minst 6 backar 3 centrar och 6 ytterforwards som någon sorts grund.

   Om man ska komma topp 4 i hockeyallsvenskan kommer man behöva minst 7 backar, 4 centrar och 8 ytterforwards. Oavsett spelsystem. Ibland klarar man sig på färre men över tid (52 omgångar) kommer man inte orka utan att rulla på 4 linor den större delen av tiden.

   Eftersom VIK har endast 2st centrar kvar av de 4 säsongen inleddes med så rasar hela tänket redan från start. Komarek och Hutchison bedöms inte hålla bakåt. Det är inte systemets fel utan för att de är så kallade envägsspelare i offensiv bemärkelse. Lika lite som att Skedung plötsligt kommer bli skyttekung kommer Hutchison att bli defensiv specialist. Båda Hutch och Komarek är istället väldigt viktiga i vår målproduktionen fast på olika sätt

   Dmytriw är en tränardröm och håller bra i defensiven men då försvinner också möjligheten att spela vår mest produktiva kedja den här säsongen Gersich – Topping – Dmytriw

   Att centrar inte går att värva köper jag inte. Ska en back som är bättre än våra backar vara ledig nu men inte en vanlig allsvensk stabil center.

   Inte ens med Skedung tillbaka har vi 4 skolade centrar som Helmersson vill matcha. Gabriel Kangas är en ytterforward som får vikariera som center pga de senaste årens debacle.

   Vi trodde att vi hade centrar så det räckte och blev över när säsongen startade men det hade vi inte. Det är en stor anledning till att vi ständigt spelar på 3 linor och det gör att vi inte orkar. När vi inte orkar förlorar vi. Alltså är centrarna problemet.

   Först när vi har 4 stabila linor som kan nöta ner motståndarna kan vi bedöma övriga gänget och tränarna för nu är det bara brandsläckning i varje match. Jag tror inte att någon tränare skulle vilja ha en SHL satsning på 3 linor och bara 2 centrar.

   Dags att öppna lädret.

   • C skriver:

    Men du kan addera mycket, MR H

    Självklart finns det bättre backar än de vi har och en massa annat att göra. Jag ser bara så tydligt att fel nr 1 är centrarna som sen ger en dominoeffekt. Att prata om nya backar eller att sparka tränaren när vi endast har 2st centrar varav Skedung skulle spela 4 center den här säsongen blir helt fel för mig.

    • Mr H skriver:

     Mr C: Ja, jag köper dominoresonemanget Du framfört. Vi behöver en Henrik Hetta istället! Jämfört t.ex 2020-21, Hetta och Hillding ihop med Fredda J och Skedung fanns under säsongen som centers. Samt möjligen Daniel Öhrn. Jag tittade igenom och minns tillbaka lite. Hetta var ett riktigt ånglok!! Mycket bra defensivt. Vi har ingen sådan centertyp alls. Det är väl så det är om vi inte kan trolla med Hutch. Det går väl inte att jämföra.
     Komarek kommer ifrån SHL – inte ifrån Division 1. Då skulle man kunnat förvänta sig något om 2-vägs-potential i denna serie för honom. Men – jag ger upp den biten om Komarek. Just nu. Du har nog rätt där. Det är analyserat. Vi behöver minst en till, kanske 2 nya centers. Kommer NJ ens vara nära att hitta dessa pusselbitar i tid? Plus minst en, kanske två backar? Ja, möjligen om vi bryter ett par dyra forward-kontrakt och en dyr back som vi har. Byt halva backbesättningen helst! Det är enda chansen.
     Jag försöker bara hitta det billigaste exemplet för hur VIK ska rädda säsongen. Du tog det på sista raden. Förutsatt att det blir så, Mr C!!!! Att sponsorerna vill betala igen!!! Nu!!

 6. Asd skriver:

  Vi har över 20 poäng ner till Västervik så vi bör klara negativt kval. Heja heja!

 7. Patrick skriver:

  Andy, vackert mitt i allt elände tack Andy för att du delar med dig. Det visar att Komarek är rätt värvning för framtiden.

 8. Andy skriver:

  En (1!) VIK-spelare kom ner till ”Fans corner” efter matchen. Nr 67…och för vilken gång i ordning vet jag inte men jag tror han är den spelaren som suttit där flest ggr.
  Han sitter och skriver autografer och tar selfies med unga supporters trots en tung förlust.
  Mitt i allt reser han sig och går iväg till VIK-shopen…!
  Det visar sig att han skriv ”W” istället för ”V” när han ska skriva ”Till Vilma…” på hennes idolkort så han går och hämtar ett nytt till henne och skriver med rätt stavning.
  Killen är en stjärna på riktigt!

  • Mr H skriver:

   Bra skrivet, Andy! Klockrent.

  • Pajasar skriver:

   Vart var den s.k kaptenen?!!! Ett skämt att han inte visar sig efter matchen och kommenterar lagets insats och sin egen. I NHL hade han blivit lynchad i av pressen om han inte varit ansiktet utåt för laget i det här läget. I VIK får han slippa såna tråkiga grejer. Det är skrattretande hur amatörmässig föreningen är

  • UliH skriver:

   Vilket föredöme 👑

 9. Patrick skriver:

  C håller med dig till 💯 ingen idé att spara tränarna nu. Jag tror alla skadorna och sjukdomar har större betydelse än vi kanske tror. Laget har visat att dem har kapacitet.. lite orolig när det ser ut som det har skitigt sig mellan tränarna och spelarna.

 10. C skriver:

  Jag måste säga att det här är påväg åt ett väldigt oroväckande håll. Jag bryr mig minimalt om vem som är tränar VIK så länge laget presterar, olika tränare har olika fördelar och nackdelar. Inget snack om det.

  Någonstans måste det ändå finnas en rättvisa i det hela. På onsdagen åker man upp till Gävle och vinner med ett snudd på perfekt försvarsspel trots endast 8 senorforwards på isen. Laget gnuggar på 3 linor hela matchen.

  2 dagar senare lyckas man inte komma upp i nivå hemma med åter igen 3 kedjor och bara 2st centrar i laget var av en av dem är värvad som ytter. ”Spelarna åker inte i full fart och byter”. Nej tacka fan för det.

  Vilken är den bästa lösningen? Att ta in en tränare som piskar de 3 linorna hårdare på ryggen eller att sportchefen gör sitt jobb och se till att tränarna har en spelartrupp som orkar. Eller kanske Tero Lehterä som verbalt kan motivera dem att orka mer.

  Skulle Helmersson få gå nu är det närmast ett justitiemord i min värld. Ge honom förutsättningen att iallafall få välja vilka som ska spela tillsammans några matcher. Nu har vi ju aldrig fullt lag och knappt ens 3 skolade centrar samtidigt.

  • Peter skriver:

   På match mot Björklöven upplevde jag att många spelare inte tog dista skäret, var loja i tvåkamparna samt även då tog man byte något för lugnt. Mot Brynäs att de flesta påslagna sen mot Västervik samma sak.

   Det borde ju visar att spelarmaterial är tillräkligt men frågan hur det set ut med attityden? Hjälper bänka? Frågan är ju vad som är problemet för det kunde vi se även ifjol. Kanske är det så att man inte resat tillräckligt så att dålig mentalitet kunde spridar sig igen. Det vi kunde se i matchen mot VVIK var att när alla är påslagna så ger det resultat. Men det krävs ju att vara påslagen 60 minuter. Det räcker inte med att få till ett mål ledning eller oavgjort.

   VIK betalar bra, kanske för bra eller är tjungen att betalar överpris?

  • Musse skriver:

   Håller med C, någonstans i frustrationen måste man ändå förstå att laget är tröttkört efter att så länge gått på kort om folk. Backsidan har ju inte drabbats av det, trots allt är det de som bjuder bort matchen igår. NJ måste agera och hitta ett par stabila backar, vi har ju ingen som kan skjuta från blå. Ska man hitta något positivt så var EP, Östman och Engstrand mycket bättre än tidigare.

  • Finn Bodén skriver:

   SHL satsningen är inne på sitt tredje år. Målet var att ha en spelarbudget på 19 miljoner. Har marknad mf fixat det? Svar JA. VIKs trupp ryktas kosta över 20 miljoner.

   NJ är kontrakterad. Han ska bygga en slagkraftig trupp för de 19 miljonerna. Har han gjort det? Nja.. en lite tunn och skadekänslig trupp som verkar ha för få centrar nu i januari 2024. Vi alla trodde nog dock att centerproblemet var löst med Komarek, Hutchison, Topping och Skedung.

   Karl Helmersson med stab har som jobb att få truppen att prestera. Har han gjort det, nja.. VIK har vunnit borta mot SSK, Djurgården, Björklöven och Brynäs x2. Det är mer än vad laget mäktat med på många år. Men man förlorar också mot bottenlagen där emellan så något verkar saknas.

   Ska vi gå i den kronologiska ordningen får NJ börja med att ge Helmersson rätt förutsättningar så kan vi utvärdera tränarna sen.

   Tack för mig.

   • Limp skriver:

    Men tunn och skadekänslig trupp, really?

    VIK har haft så mycket skador och sjukdomar att Sportbladet och Hockeysverige tar upp det ständigt i artiklar.

    Det har varit extremt på en nivå som både Helmersson och Bergman uttalat som något de ”aldrig varit med om tidigare”.

    Knappast som att någon sportchef hade kunnat preparera en trupp som klarar av ett bortfall på 7-8 spelare per match.

 11. Patrick skriver:

  Lade märke till att flera spelare gled till båset b la Komarek vid flera tillfällen. Tycker att det börjar framkomma mer och mer att det är en spricka mellan spelarna och tränarna, blir ännu mer tydligt med Helmers uttalande om byterna.

 12. Chrille skriver:

  ”Poppe” el ”Säcken” är väl utan uppdrag ?

 13. Olle skriver:

  På VIK appen idag säger Helmersson att han märkte redan efter första perioden att citat ”spelarna inte kom med full fart till bytena” dvs man gled till båset och kanske även ut på planen vid byten!!
  Otroligt! Jag menar då att det krävs att arbetsgivaren dvs klubbens ordförande samlar spelare och ledare och utdelar en varning för arbetsvägran! Drastiskt? Kanske men många betalar mycket pengar till VIK, både företag och publik/supportrar, då går det inte att missköta sig på jobbet!!!

 14. Patrick skriver:

  Christoffer du kan sluta och skriva och sluta titta på Vik. Du är inte seriös , lägga ned??!! Just nu är jag rosen rasande på laget så jag väljer att andas djup 3 ggr. Men Christoffer! Jag slutar inte att hålla på Vik för det . Svida för klubben!! Men klubben är ju vi!? som skriver här, supporters, sponsorer, vi som bryr oss om Vik mm. Ska vi ha såna supporter som dig ja då är det bara att lägga ned. Tur att dem Vik har är bättre än så. Det är NJ som står för hur dem ska spela försvar system, tyvärr, för Nj kan ju inte få sparken och jag vill inte sparka han eller, tveksam om vi ska sparka Helmer! Några saker jag tänkte på igår. 1. Total brist på ödmjukhet. 2 noll respekt för motståndaren 3. noll respekt för klubben och supporters. 4. Kemi mellan spelare och tränare verkar vara noll. 5. Med facit i hand så skulle NJ Valt Thero istället. Trevlig helg.

  • Christoffer Franzen skriver:

   Patrick:
   Det är ju resultaten som talar. Vad vi skriver har egentligen ingen betydelse. Det som sker på isen är fakta. Du såg kanske i ”inför Brynäs” att Micke tyckte jag hade poäng i mitt resonemang. Så du får tycka vad du vill. Vi hoppas alla på framgång för klubben.

   • Śłėŧɏ skriver:

    Micke skrev att du kan ha en poäng om man ser till lokalpatriotism. Men mig veterligen har du aldrig nämnt detta själv.

 15. C skriver:

  Jag går emot strömmen och upprepar det jag skrivit i snart 4 månader. Ett ”lagbygge” kan inte bara bestå av en massa poänggörare och några brunkare som yttrar. I fotboll är innermittfältarna navet och i hockey är centrarna navet.

  När man sätter upp ett lag så börjar man med 4 centrar i var sin lina, sen plockar man in ytterforwards och laborerar med dem. Centrarna ska vara grundbultarna som håller ihop bygget.

  Vi kan såga Helmersson hur mycket som helst och jag vet inte om han är rätt för VIK men faktum är att han inte under en enda match fått chansen att sätta upp 4 skolade centrar som stomme i var sin lina. Här blev det en felscoutat av Max och NJ.

  Det är uppenbart hur Helmersson försöker vrida och vända på den här frågan varje match men när vi kommer till matchen igår så har han BARA 2 centrar att tillgå som håller åt båda håll. Skedung var sjuk. Kvar fanns bara Topping och Dmytriw. (En Dmytriw som är värvad som ytter).

  Gustav Kangas är ingen tredjecenter i hockeyallsvenskan än och i fjärdelinan är det helt tomt på centrar. Jag hade inte velat försöka sätta ihop de här spelarna till ett lag igår.

  Här är personen ”Nedslagen” inne på något i sin kommentar. Kontentan blir att Komarek mf får spela alldeles för mycket och får ta för täta byten hela tiden. I tredje ska vi vaska om lite. Vad har Helmersson att välja på då? Han tvingas att sätta Topping, Komarek och Dimytriw i olika kedjor för att centra var sin lina. Då vill han egentligen spela med Topping och Komarek i samma kedja.

  När Topping var som bäst för ca en månad sedan spelade han med Gersich och Dimytriw. De 3 öste in poäng ihop.
  Den konstellationen var bara att glömma igår för då finns inga centrar kvar alls att matcha i övriga linor isåfall.

  Alla får tycka vad de vill men att för tredje säsongen i rad försöka göra en SHL satsning utan stommen i laget ”centrarna” är faktiskt ganska löjligt. Hutchison är bra men han är ingen center på HA nivå. Komarek klarar inte defensiven. Gabriel Kangas är en ytterforward för 4-linan som bäst. Gustav Kangas är junior.
  Fel scouting från start helt enkelt.

  Det stora mysteriet är att NJ inte lyckas värva en center till trots det uppenbara. Vi har pratat om att bra tvåvägscentrar är dyra men det behövs inte ens en bra center. Hade vi haft EN ENDA skolad center till av allsvenska snittmått (typ en Skedung till) att tillgå alla matcher hittills hade laget haft 5-10p mer nu. Jag är helt säker på det. Då hade man sluppit släcka bränder konstant och kunnat ge toppspelarna lite lugn och ro. Den centern behöver inte ens göra poäng. Bara spela 0-0 och låta Komarek mf återhämta sig.

  Nu får Helmersson istället pussla konstant för att få ihop ens 3 linor av någon klass varje match.

  Det Helmersson dock får ta på sin är matchningen av målvakterna som är den absolut märkligaste under alla år jag sett på VIK. Eller den uteblivna matchningen. Nästan varje gång vi vinner borta med Niilo så förlorar vi hemma 2 dagar senare och han släpper in minst 4 mål. Det mönstret är supertydligt. Fattar verkligen inget där.

  Slutligen.

  Är tränarna och backarna för dåliga? Fullt möjligt men innan vi ens har 4 centrar av allsvenska snittklass så är det omöjligt att svara på. Helmersson kan varken göra vin av vatten eller HA centrar av juniorer.

  Det är bara NJ som kan lösa den här frågan. Vi är nog många som kan swisha igen bara han börjar agera innan hela säsongen åter är körd.

  • Peter skriver:

   Återigen har du sunda insiktsfulla inlägg och visst är det precis så här det är. Jag har sagt det sedan början av säsongen, vi behöver minst en renodlad center till. För yttrar har vi ett överflöd av.

   Sedan är ju backarna ett mysterium Lindelöf går väldigt ofta bort sig. Han gjorde det vid 1-1-målet mot Brynäs. Igår hände det igen, när Svensson helt plötsligt var helt ensam framför Halonen.

   Bohm med 415 matcher i SHL borde väl egentligen dominera i HA. Men det är väldigt mycket Gunnarsson vibbar över honom.

  • Mr H skriver:

   C: Jag tvivlar på Ditt lite för precisa inlägg . Det ska fungera i praktiken också. VIK har aldrig haft vare sig fyra, eller ens tre centers tidigare – av klass per säsong. Det har gått någotsånär i alla fall. Har vi några pengar kvar? Hinner vi få ihop några? Det är enklare att hitta några backar, och kanske billigare. NJ hinner aldrig hitta någon duglig 2-vägscenter som stoppar defensivraset. Tippar jag. VIK har inte varit särskilt lyckosamma med att hitta bra centers överlag, eller historiskt. NJ bär störst skuld (20 miljoner för detta) – samt att tränarna har svårt att slå de rätta lagen, eller hitta rätt uppställning. Låna in några backar så att vi åtminstone kan klara av målet – att gå till slutspel!!

   • C skriver:

    Kul att inte alltid vara överens Mr H 😊 Det ger intressanta diskussioner.

    Jag tror att problemen är fler än brist på centrar men jag tror också att i det ”dominot” så är centrarna första brickan. Utan att ha 4 linor med vettiga centrar kan ni stoppa in 6 NHL backar utan att det kommer funka. Först när vi har fullt lag med spelare på ALLA positioner får vi se vilka övriga problem som finns kvar.

    Att värva en till allsvensk snittcenter kan inte vara särskilt svårt, jag tror NJ kollat på bättre centrar och därför inte fått hit någon än. Är helt säker på att han landar en center innan fönstret stänger men det skulle gjorts samma stund som man gjorde om Hutch till ytter.

  • Kolle skriver:

   Det var nog inte en tillfällighet att MoDo ifjol hade Dickinson, Vela, Niederbach, Adam Pettersson och Erik Jinesjö Karlsson. Dessutom junioren Theo Jacobsson att tillgå och dessutom har Woods spelat center, men sattes som ytter för han hade lite jobbigt defensivt i svensk hockey.

   En riktigt bra centerlinje är i princip ett måste och det är i regel lättare för en center (eller back) att gå ytterforward någon match än för en ytter att gå center.

 16. Hesa Fredrik skriver:

  Jag tror att alla, både spelare och ledare anser sej vara ett topplag! På medlemsträffen den 9/1 framgick det att man inte var nöjda med dåvarande tabellplacering (6)
  Man siktade på topp fyra! Det skulle inte vara nåt problem med denna trupp! Om spelarna har så dålig självinsikt är det tränare och sportchefs jobb att ta bort det tänket! Helmersson var den på träffen som var mest ödmjuk inför uppgiften, kanske är han för snäll att handskas med bortskämda spelare! Dags att stå upp för klubbmärket! 💛🖤

 17. Per,Åke Lindkvist skriver:

  Spelarna pissar på föreningen… klubben ger dom lön och dom bara fortsätter att pissa på föreningen. Att det får ske gång på gång är ett tydligt tecken på dåligt ledarskap….

 18. Peter skriver:

  Skulle det inte vara bättre att göra om bland lagkaptän osv. Jansson kan blanda och ge i en och samma match. Förstår inte heller att kedjan Tipping, Komarek och Mingoia solittrades och Komarek ersattes av Engstrand…
  Tränarbyte har vi sett förr. Vilken tränare ska vi ha nästa år halva säsong??? Tills det blir dags att byta?

 19. Kenneth skriver:

  Samma visa år efter år efter år, alla tränare blir dåliga när de kommer till VIK.
  Helmerssons resultat under 3 år i Karlskoga, med mycket sämre resurser. 2a,3a,6a.

  Inte funnits någon ledare av spelarna på många år i VIK som driver skeppet på riktigt. De ledande svenska spelarna i VIK under många många år vet ju inte vad som krävs för att ta sig till SHL.. Importerna generellt bryr sig i de allra flesta fall bara om sin lön, och att de gör sina poäng. Så är dom nöjda och kan signa ett bättre kontrakt till nästa säsong oavsett.

  VIK har inte ens varit nära att gå till SHL på snart 10 år.

 20. Nedslagen skriver:

  Helt rätt Micke, trovärdigheten är förbrukad, se bara på publiksiffran idag…nått drastiskt måste till !
  Analys:
  1a femman ofta bra i början på matcherna sedan tar de slut, för långa byten och ingen ork för hemjobb ger baklängesmål.Kan min analys stämma, Mr c o du Micke har säkert koll på om det stämmer…?
  Är vi inte lite för små också? Vinner sällan sargspelet, viktiga tek mm
  Försvarsspelet har ju mer eller mindre varit katastrof över hela säsongen, men det är ju inget nytt, tyvärr.

 21. Musse skriver:

  Största problemet är ju backarna som vi behöll. Misstagen av Bohm, Jansson och Lindelöf ledde till för enkla baklängesmål. Sänkte moralen i hela laget. Bohm är nog den speldummaste backen vi någonsin haft. Krupic kan bara inte vara sämre än de här tre…..
  Känns som nya backar nu är viktigare än centrar för det går inte med dessa.

 22. Jagr skriver:

  In med J Hedberg

 23. Olle skriver:

  Komarek är den informelle ledaren och har den pondus som dom utsedda ledarna uppenbarligen saknar.

 24. HockeyFarsan skriver:

  En riktig match coach tack! Nån som kapacitet att ändra tänk när saker och ting inte fungerar. Helmersson/Lindmark verkar inte vara rätt personer för det.

 25. Henke skriver:

  Det mesta är redan sagt i analysen och kommentarerna. Ett stort ansvar faller på NJ, han har valt såväl spelare som tränare och det synkar inte. Helmersson som person har jag inget negativt att säga om, helt säkert både ambitiös och kunnig. Men både han och Lindmark verkar brista i det kommunikativa. Helmersson är i grunden introvert och blyg, det syns i hela hans kroppsspråk i intervjuer etc. Lindmark får man inget intryck av alls. ´Det kryllar inte av lediga tränarnamn; Hedberg är ledig, Montén likaså. Kanske är det ändå bäst att spara pengar inför nästa säsong och bara spela av den här. Investeringarna för att VIK denna säsong ska ta sig längre än en kvartsfinal är nog för stora.

 26. Steff skriver:

  Västerås – Stötta och satsa på VSK fotboll.
  För VIK hockey är ett förlorlag/förening. år efter år efter år.
  VIK pissar på sina supportar och sponsorer….AVGÅ ALLA – NU

  Det var sista matchen för mig i skitarenan för den här säsongen.

  • Espen skriver:

   Varför då? Hockeyn e viktigare å roligare fast de går trögt nu

  • Peter T skriver:

   Vsk fotboll är väl om möjligt en större looser-förening än VIK-hockey. Skulle aldrig lägga ett öre i spons till den organisationen

 27. Marre skriver:

  KICKA Helmer/Lindmark eller rensa bort ett antal spelare. NU!!!!

  Jävla skitlag och förening!!!!

 28. Torger Hagen skriver:

  Hållt och tittat på detta lag sen 60-talet men nu är det slut på det! Vilken jävla inställning dessa överbetalda divor har, inte en minut till, tack och adjö👍

 29. Perre skriver:

  Det är den mest kostnadseffektiva lösningen. Viss kritik ska dock också riktas mot NJ och Max, detta är ett lagbygge som är ytterst ihåligt där stor del av pengarna har lagts på toppen och offensiven, men det finns ingen grundstomme att lita på varje kväll. Det känns nästan som ett ihopplockat Asplöven, när det begav sig. VIK skulle må bra av att antingen hitta en tränare som matchar lagbygget (dvs en väldigt offensiv tränare), eller kanske ge upp par offensiva spelare för att balansera ut det med några tvåvägsspelare?

 30. Adde skriver:

  Niklas är en bra SC men sanningen är att backarna är för dåliga och helt fel konstruerad.
  Sen är jag väldigt tveksam till Helmersson/Lindmark. De verkar inte nå fram till spelarna och de är nog för svaga ledare helt enkelt.

  Titta på Nybro, inte ett så namnkunnigt lag men en rutinerad och duktig tränare i Tommy Samuelsson.

  VIK klarar i bästa fall 8e platsen och får då möta Karlskoga eller Nybro i en play in. Det klarar de inte av och säsongen är återigen slut tidigt!!!

  Snart stänger fönstret men tid finns för förändringar – kom igen nu VIK, gör något åt detta miserabla hockeylag.

 31. Christoffer Franzen skriver:

  Detta är så fruktansvärt tragiskt så det finns inte….Folk kallar mig negativ, men beviset att de har rätt, lyser med sin frånvaro.

  • Göran Fryckberg skriver:

   Är väl aldrig någon som kallat dig negativ, är bara det att dina inlägg är ganska så meningslösa.

 32. Eusebio skriver:

  Something is rotten in the state of Denmark-William Shakespeares

 33. Taggen skriver:

  Så oerhört less på VIK hockey. Återigen en urusel match! Nu måste Niklas göra något för att få ordning på detta felkonstruerade lag. Tränare eller spelare. Något måste göras.
  Krupic inte med idag, måste betyda att han är på väg bort, eller?

  Men vad ska de göra åt Jimmy, Lindelöf, Östman, Bohm. Riktigt dåliga backar!!!

  VIK supportrar- Agera NU, för det här är rent ut sagt pinsamt!!!!

  • Christoffer Franzen skriver:

   Taggen:
   Tyvärr finns det nog bara en sak kvar att göra för alla, även sponsorer: Sluta stötta ekonomiskt!! Motsatsen fungerar uppenbarligen inte. Oerhört destruktivt, ja….Men vad är alternativet?? Plan Ö måste ju vara att låta det svida för klubben.

   • Anders skriver:

    Hur mycket pengar bidrar du med egentligen? Tror du på fullaste allvar att det kommer bli bättre om all sponsring försvinner? Sluta spamma.

   • Mr H skriver:

    Ch. Franzen. Trolla någon annanstans! Ser Du inte hur oerhört korkat det är det Du säger? Nej – just ja. Du har ingen känsla. Bra sagt, Anders (här intill, eller underst)! Mitt i prick!