54 kommentarer i senaste artikeln efter nya bottennappet mot Västervik & översyn tränare: Frågan är om Helmersson kommer få ordning på inställningsproblemen han själv så ärligt listar gång på gång?

29 svar

 1. Eusebio skriver:

  Det är dags at gå…Helmersson

 2. Mats i wien skriver:

  NJ måste snart reagera finns det ingen kämpa Lust från spelarba i VIK , alla lag spelar enkelt och kommer igenom viks försvar hur enkelt som helst

 3. Mats i wien skriver:

  Ser inte bra ut, byt tränare, ett nytt spelmönster måste till

 4. Mats i Wien skriver:

  Botten är inte nådd, 1 :a Perioden mot Tingsryd , fy Fan va dåligt

 5. Mats i Wien skriver:

  Patrik helt riktigt , men du måste förstå besvikelsen , det är inte alltid lätt att se något positivt med
  Spelet som visas upp från laget.
  Det är bra att supporters och sponsorer visar sitt missnöje.
  Hoppas att VIK har nått botten..
  Komarek ska vara A kapten i laget…

 6. Patrick skriver:

  CF. Jag fattar inte hur du orkar vara så negativ, och att du ens lägger ned tid på Vik. Hitta på något annat istället som du kanske tycker är kul så kanske du blir mer positiv . Här bidrar du inte med något. Nu kör vi över TiF och tar 3 poäng Hej VIK

 7. Hesa Fredrik skriver:

  Att VIK borde lägga ner säsongen, sälja av spelare, saknas vilja, ja bara skit allting!
  NJ försvarar laget i Hockeynews idag

  • C skriver:

   Från Hockey news

   ”Som svar på frågan om hur många spelare man haft borta på skadelistan på senare tid så skickar Niklas en bild på Västerås frånvaro, som man kan se ovan. Bilden visar att man totalt haft 18 spelare borta, som totalt missat 117 matcher när man lägger ihop frånvaron. Det som sticker ut gällande frånvaron är att man de senaste 19 omgångarna haft sex stycken spelare borta i snitt per match. Av dessa sex spelare har fem varit forwards.”

   Vilken tränare skulle löst det här bättre än Helmersson? Är det ett rimligt krav att ställa på en tränare? Klarar du att inte att ligga på 2p per match i snitt även med 5 forwards borta per match får du gå.

   • Mr H skriver:

    Okay – då kan det ju vara av intresse att få veta hur resten av lagen i serien har haft det. Motsvarande snitt-frånvaro.
    Om det går att få fram. Ej helt oviktigt i sådana fall.

    • C skriver:

     Absolut och självklart har alla lag skador men jag tror det var Expressen som gjorde en artikel om VIK pga alla skador den här säsongen nyligen. Sen är ju problemet att 1 back och 2 forwards kan vara skadade utan att det påverkar särskilt mycket för då har vi ändå ”fullt lag” men när 5 forwards är borta samtidigt är det nästan 2 kedjor och förmodligen 2-3 av de 6 tänkta bärande spelarna för första och andralinan. Å så har de ju sett ut.

     Sen fyller man upp laget med juniorer och det är kanon att de får chansen men ska vi verkligen begära att de ska ersätta spelare som ska ta oss topp 4 i serien..

     • C skriver:

      Mora tappade ju sin norska juniorllina i några veckor och vann ju knappt under den tiden. Rasade från topp 6 till 8 plats tror jag.

      Nu går de som tåget igen när de är tillbaka och är bara 3p från en 4 plats så även om vi är ett ”lag” så behöver större delen av ”laget” var med om resten ska prestera efter förväntan.

      • Mr H skriver:

       Mr C: Så säger man när man är en opportunist (konstruktiv). Våra backar har klarat sig lite i allafall. Självklart har skadorna varit extrema. Skulle ändå vilja se om någon kunde få fram något om resten av lagen. Men det kanske är omöjligt…

 8. Patrick skriver:

  Vad stod det i expressen?

 9. Hesa Fredrik skriver:

  På senaste tiden har frågan om seriesystemen dykt upp igen. Här kommer min personliga idé. Alla vet att SHL och Svenska Ishockeyförbundet plaskar i samma ankdamm! Håkan Loob är badvakt!
  Övriga Hockeysverige skulle gå samman, förändra upp och nerflyttning till fler lag, förhandla fram nytt TV avtal mm, om inte spel om SM guld sanktioneras så kan man spela om Börje Salming Trophy tex!
  Efter ett par år som stängd liga är SHL stendött och då vaknar förbundet!
  Och till sist, vilken sågning av VIK i Expressen igår! Ingen rolig läsning för en Gulsvart!
  Tändvätska?
  💛🖤

 10. Anders Stenlund skriver:

  tycker inte att det är så mycket en tränar fråga utan attityden hos många spelare, visst vi skulle kunna ha en Vikegård med hårda nypor men när du tar in så många egon som bara tycker VIK är en trampolin till SHL och andra serier då är man fel ute. Tycker mig set att när flera av spelarna har gjort mål och dom andra spelarna kommer för att gratulerar dom så vill man knappt vara med och för mig blir det tydligt att man bryr sig noll om laget och andra spelare och bara sig själv, att få bra mål och assist statestik för kommande säsong. Tycker NJ ska våga att byta ut spelare för att visa dom andra att sköter du dig inte så åker du,, hellre 5-6 Skedung-spelare än 5-6 egon som skiter i vad tränaren säger och vill bara anfalla och fila på sin stats. NJ har ju gjort det förut dags att göra det igen.

 11. Gurkan skriver:

  1. Det måste vara ett problem att KH inte pratar engelska i vardagen. Skapar missförstånd. Hur ska han hinna ha individuella snack med alla transatlanter? Visst ass-coacherna kan stötta men huvudtränarna har ju kommandot

  2. Vill ha Micke Noréns inspel eller kommentar på Lars Forslunds besvikelse. Sponsorer ändå viktiga

  • Mikael Norén skriver:

   Såklart är det illa om spelare slarvar bort event, men jag är säker på att VIK kommer ta detta på största allvar. Jag är ju både sponsor, har egna barn som varit med på event och trots att jag tycker mycket med min stora glappkäft har VIK alltid varit mycket proffsiga mot mig. Så jag har det största förtroendet för att VIK-kansliet kommer reparera detta på bästa möjliga sätt.

   • Gurkan skriver:

    Bra svarat Micke.

    Vilken tabellposition är rimligt att tro att VIK hamnar på när vi summerar grundserien?

   • Christoffer Franzen skriver:

    Mikael:
    Även om gårdagen eventuellt är löst internt med berörda, står det i skrivande stund ingenting om det på hemsidan. Inte särskilt bra PR för klubben om det kommer ut i media/sociala medier. Borde väl ligga i klubbens eget intresse att kommentera det inträffade…Men åter igen agerar man som en amatörförening efter en redan risig helg.

    • Pelle skriver:

     Står allt om det i VLT så du kan sluta gnälla.

    • C skriver:

     Ska VIK lägga ut på hemsidan att 2 spelare missade att komma till träff med 30 barn när ungarna ändå fick åka skridskor?

     Alla får ha sin åsikt men jag som sponsor tycker VIK som klubb med Sara Agel i spetsen är otroligt proffsiga.

     Klubbens största problem nu är väl de fans som gnäller konstant i forum på nätet istället för att ha lite tålamod med alla skador.

  • Mr H skriver:

   Har VIK ingen kravspec för vad en tränare ska kunna? Flytande engelska är väl kanske att ta i…

   • C skriver:

    Klart Helmersson kan prata engelska.

    Problemet här handlar väl om man tror att gruppen som helhet presterar bäst i en engelskspråkig eller svenskspråkig miljö. Det är ca 20-25 svenskspråkiga runt laget med spelare, juniorer, tränare och materialare. Det är 5st engelskspråkiga. Det är superlätt att säga att alla pratar engelska men hur många % tappar man på de övriga som helst pratar svenska.

    Svår fråga.

  • Q skriver:

   Appropå A-lagspelare som ställer upp
   Trevor Mongoia, är sedan årsskiftet så ofta han hinner med och hjälper till i U16R på kväller och helger utan en krona i ersättning.
   Killen har insett att sitt ensamma och uggla är inte bra för psyket så han gick upp till kansliet och frågade om något lag vill ha hjälp.

 12. Olle skriver:

  Ja titta lite på Södertälje SK som år efter år försökte köpa nytt lag. Misslyckades alltid med stor turbulens efter dåliga resultat i klubben. I år verkar dom dock ha hittat någon form av stabilitet.

 13. Fredrik skriver:

  Ett vitalt problem är ju att det knappast går att bänka någon forward/center pga den långa fråvarolistan. Svårt att statuera exempel då kanske…? Sedan kan det säkert handla om skador/krämpor/trötthet på de som spelar också där man knappast kan vila halvskadade spelare heller…

  Undrar om det inte är sådant som ligger bakom också, men nog är det för dåligt ändå, det tycker jag. Men Helmersson och laget har då inte haft de bästa förutsättningarna att prestera direkt, det kan vi nog alla skriva under på…