Kanske djupaste bottennappet hittills med nästan helt energilös insats hemma mot Tingsryd och frågan är när botten är nådd?

Smekmånaden är över nu Helmersson och det verkar som coachen nu måste visa att han kan hantera relativt välmeriterade egon. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

24 svar

 1. Mats i Wien skriver:

  När ska styrelsen börja reagera när inte Nj gör något, bara dåliga bort förklarningar, alltid tvåa i varje Situation, Mjukisar använd kroppen, Spela fysiskt,

 2. roger eriksson skriver:

  VIK-Landskrona

  VIK-Landskrona

  Det är ju otroligt vad folk tycker och bryr sig om VIK

 3. Fredrik skriver:

  Det är mycket snack om att NJ och Helmer ska göra ditt och datt, men det är en klubb med massa individer som har ett gemensamt ansvar att klubben fungerar, just är det mycket som inte fungerar! Kicka den och den? Vad finns det ledigt som är bättre än det vi har idag?
  Det största ansvaret ligger hos spelarna, bedrövlig
  inställning tycker jag dom har, och ja, självklart ligger det stort ansvar på ledarsidan att motivera spelarna osv, men spelarna måste titta sig själva i spegeln och knyta näven och ge 110% på träning och match annars spelar det ingen roll vad spelarna har för namn på ryggen.

  Hoppas verkligen truppen hittar ett spår som gör att det vänder på detta elände!

  Kriga på nu Västerås !!!

 4. PatrikH skriver:

  Ja, det var ingen bra match igår mot Tingsryd. Det märktes att det var ett stukat lag utan självförtroende som spelade. Uppenbarligen ville man hålla pucken inom laget och inte göra tidigare misstag i uppspelsfasen med långa pass som bröts av motståndarna. Nu spelade man korta pass och fick alltid möte ett uppställt försvar som man hade för lite energi och kreativitet att dyrka upp. Det enda positiva är att det bara kan bli bättre nu.

 5. Fimpen skriver:

  Man måste skicka NJ, fjolårets katastrofsäsong slutade med att vi fick kvala till slutspel (vann), spelade första rundan i slutspelet (åkte ur). Vik kommer att komma som bäst 7a i år, dvs man kommer få kvala till slutspel och den matchserien kommer man att vinna, sen åka ur i första mot brynäs eller södertälje. Den enda skillnaden är att man ”värvat” och bränt än mer pengar utan någon som helst avkastning i någon form. NJ måste avgå, det är katastrofresultat, samma placering men bränt mer pengar + ”fan-värvningen-Mingoia”.

  Skicka NJ, skaffa en ny sportchef och bygg något bra över tid. Tror för övrigt det inte är något fel på Helmersson eller ”skadelistan”, det handlar om attityd. Förlora hemma mot Tings efter allt laget fått höra efter de senaste katastroferna, så går man ut och levererar det här.. skicka spelare, respekt måste tillbaka i leden. Fyll på med juniorer, skicka spelare som inte vill och spara pengarna till något mer matnyttigt.

 6. HBG-VIK skriver:

  Ja vad är det som hänt med laget? Var är energin? Håller inte med om att det beror på motstånd, VIK har ju vunnit mot Östersund, Västervik etc tidigare under säsongen. Tyckte det i början av säsongen såg mycket lovande ut, trots ihåligt försvar. Halonen är bra och laget har ju en fire power i år som de inte haft på år och dagar. VIK kunde plötsligt ta ikapp stora underlägen och vända matcher. Men med tiden så har anfallet och spelet blivit sämre. Lågmärket för mig är Östersund borta som var en ren plåga att se. Sedan har de ju tyvärr följt upp denna plattmatch med ytterligare några stycken. VIK ser mycket ängsliga och borttappade ut. Hur kan lag som Västervik och Tingsryd leda skottstatistiken stort mot VIK efter 10 minuter på bortais? Finns som det verkar ingen energi eller spelide. Igår verkade man ju mest gå in med mindsetet att minimera misstag och spela defensivt, vilket passade motståndet perfekt. Resultatet blev en förbaskat tråkig match att se. All eloge till Tingsryd (och andra lag med mindre plånbok och ambitioner) som gör det riktigt bra. Stort hjärta och strukturerat försvar. Men var är farten och energin VIK hade i början av säsongen? Hade det bara varit en kass match hade jag inte sagt så mycket, det händer. Men nu har vi spelat riktigt dåligt under en ganska lång period och då känner jag som annars bara läser denna oerhört kloka blogg och de intressanta kommentarer som följer, att jag måste skriva av mig lite frustration. Känslan som kommer över en när man ser VIK spela nu är lite som förra året när det gick som sämst, en oerhörd apati och man väntar bara på att bortalaget ska göra första målet. Risk för att det dödar intresset för laget. Inte för sådana som följer denna blogg kanske, men för nya supportrar som behövs för framtiden och fortsatt framgång. Man får hoppas att kräftgången beror på den långa skade- och sjukfrånvaron och att det snart vänder. Men att bara gå runt och hoppas känns sådär. Ett par smällar till och jag skulle som supporter vilja se en förändring. Ett tränarbyte brukar ge en injektion och kanske det är vad som behövs? Det finns en sak som håller mitt intresse vid liv dock. Varje år brukar vi ha något bogey team som det bara inte går att vinna mot. Minns MODO förra året tex. I år har vi bara två lag att slå för att lyckas med bedriften att vinna någon gång mot alla lag; Karlskoga och Nybro. Skulle kännas som en liten vinst i alla fall, även fast säsongen ser något förlorad ut just nu. Jag kommer i alla fall, i vanlig ordning, bänka mig för match och hoppas på ett mirakel i Karlskoga i morgon. Som de kloka säger, det enda som aldrig lämnar en är hoppet….och svärmor. Framåt Gul Svart!

 7. Lasse skriver:

  Kom igen nu VIK.. kämpa för att slippa negativt kval. Hoppas ni klarar det trots att ni inte har en spelidé

 8. Viktor skriver:

  En kittlande (och kanske något naiv) tanke vore ju att göra ett byte med Örebro som ju troligtvis fortfarande betalar Johan Hedberg lön. Johan Hedberg går in som headcoach i VIK denna säsong och nästa, Helmersson går i gengäld till Örebro och stöttar Niklas Eriksson i båset och på träning säsongen ut. På så sätt får man ner kostnaderna för att ta in en ny headcoach, även om det troligtvis inte blir ett nollsummespel för VIK:s del.

  • C skriver:

   Så jävla naiv är den faktiskt inte. Kanske till och med genial även om jag tycker vi ska åtgärda andra fel innan vi byter tränare. (Förutom om en sådan här idé skulle gå i lås).

   Örjan Lindmark och Hedberg tränade ju Mora ihop förra säsongen dessutom.

 9. Viiik skriver:

  Bara ge upp denna helvetessäsong. Börja sälj spelare och spara pengar till nästa år.

  Vi kommer inte nå shl i år. Så vad är vitsen.
  Det är det enda värda just nu.

 10. Joel skriver:

  Man önskar att man hade förmågan att vara en fluga på väggen i omklädningsrummet. Spelarrådet borde samtidigt kommunicera med ledningen om man är missnöjda med hur Helmersson tränar/coachar.
  Slitna/halvskadade spelare hoppas jag att det är, då finns det en ljusning. Men sitter det någon annanstans har de ett problem.

 11. Mats i Wien skriver:

  Det gör ont i mit (supporter Sedan 1968) hjärta att Se vad VIK presterar . Det är dags för NJ att ta i med hårdnyporna, så att spelarna förstå att man spelar ishockey och inte fia med knuff..
  Bedrövligt att se..

 12. Olle skriver:

  När supportrarna/publiken behövs som mest syns/hörs dom som minst i arenan. Är det en illa riktad protest som gör att stödet uteblir och att 7 tillresta supportrar från Tingsryd låter mest? Att sittplats är tysta är man ju van med men att klacken uteblir hjälper inte laget. Betyg= minus

 13. Eusebio skriver:

  Det är dags att gå…Han är ingen ledare..

 14. Malin Tuvesson skriver:

  Hörde att Oden har skadade revben men ändå en av de bästa i matchen ikväll.

 15. Musse skriver:

  Vi har hela säsongen spelat och rullat på 7 backar, men Krupic är fastnitad på bänken och får inte ett byte trots att Lindelöf och Loponen gör en kass match. Är det ett sätt att få honom att tröttna och söka sig vidare eller vad är syftet?
  Lindelöf måste ha sämst fart på rören i hela HA. EP spelade med en härlig pondus igen.
  Men det hjälper inte att gnälla här, bättre att de riktiga supportrarna kommer till hallen och försöker ge laget energi. Löven har torskat 5 hemma på raken men hallen är ändå full.

  • Jocke skriver:

   Nej, Löven hade verkligen inte fullt. De ligger också 4a vilket är bra. De hade 4600 sålda(va färre på
   plats) och mötte Djurgården. Hade VIK mött Djurgården i detta läge hade vi sålt ut mer % av arenan än vad Löven gjorde igår. Resultat drar folk.

  • Jocke skriver:

   Nej, Löven hade verkligen inte fullt. De ligger också 4a vilket är bra. De hade 4600 sålda(va färre på
   plats) och mötte Djurgården. Hade VIK mött Djurgården i detta läge hade vi sålt ut mer % av arenan än vad Löven gjorde igår. Resultat drar folk., så är de för alla.

  • Eusebio skriver:

   Det är ett sätt att få honom att tröttna.De verkar spela bättre utan nummer 19.?????? ? Mental spel

 16. ILPO KOKKOLA skriver:

  Samma spelidé/ spelsystem sedan 2012… Eller avsaknad av spelidé….. Kanske dags att tänka om? Är mållös att det inte gjorts för länge länge sedan

  • HBG-VIK skriver:

   Bästa ”nicket” jag sett! Vilka minnen det namnet drar fram. Kan sakna karaktärerna som fanns förr och som gjorde det roligt att gå och se en match som kanske inte betydde så mycket. Inte mycket till back egentligen den gode Ilpo, men vilket skott! Ilpo måste ha skjutit sönder minst ett tjog spelare när det begav sig. Minns att hallen brukade hålla andan när någon modig (och självmordsbenägen) motspelare försökte blocka ett Ilposkott. Inte sällan blev spelaren liggandes ifall blocken lyckades.

 17. Stefan Söderström skriver:

  Varför inte ta in extra coach, match coach, ny röst i båset, för resten av säsongen som komplement till Helmersson, som spelarna har respekt för och lyssnar på? Så kan Helmersson ta ett steg tillbaka resten av säsongen. Så får han ta nya tag nästa säsong. Som ett försök att rädda säsongen.

  • Eskil Isoniemi skriver:

   Ja varför inte ta in 20 ledare till som team Kanada? Spelar ingen roll om vi tar in en till när det det ser ut som det gör . Dagens 3 coacher har förvandlat oss till ens hönsgård på hemmaplan och lär inte bli bättre med en till . Ut med Helmersson istället och även Örjan, sähår dåligt försvar har vi inte haft på ett antal år .