Fortsatt resultatmässigt förfall – och Toppings hjärnsläpp sänkte mycket – men faktiskt några små ljusglimtar i Karlskoga med stark Komarek tillbaka som center men nu måste VIK ställa om för att överhuvudtaget klara topp-10

Deppigt värre, men Komarek verkade på G som center igen... FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

26 svar

 1. Patrick skriver:

  A. Bra att du tar fram fakta gällande 67 utvisningar i Luleå, jag förstår inte att folk bara ljuger och hittar på va fan har ni för moral!! Håll er till sanningen. Att byta kapten har väl ingen betydelse. Snacka om att hänga upp sig på fel saker. Tycker matchen mot Bofors var ett steg till det bättre nu tar vi ett till mot Nybro. Men det är nåt fel på Topping, vilken onödig utvisning snacka om att sätta sina lag kompisar i skiten. Nu tar vi nya tag och ses vid hallen och stötar laget till en seger. PS! vad var klacken sist?

 2. Ulf Hemlin skriver:

  Det finns en som kan rädda upp situationen. Tänker på Joe Labero.
  Men han har nog annat för sig.

  • Mr H skriver:

   Hurdå? Är det någon bra spelare från NHL, eller så? Hehe
   Någon som kan trolla bort motspelarna kanske….

 3. roger eriksson skriver:

  VIK har väldigt svårt att hålla rent framför eget mål

 4. C skriver:

  Nu grinar det illa. Plötsligt är det väldigt likt NJs sista säsong i hans första sejour där laget budgeterat med slutspel men missade kvalet till och med.

  Vi har ju vänt på många stenar men en enkel grej är
  tex att byta lagkapten. Jimmie kan knappast säga något om det för trots alla miljoner vi sponsorer lastar in så är det ren underpresterande 3 år i rad nu. Surar han ur kan han få ladda om mentalt på läktaren några matcher.

  Inget ont om honom men det har ju faktiskt inte fungerat.

  Sen har vi inte riktigt domsluten (eller bristen på dem) med oss heller. Att 4 domare missar minst 2 helt uppenbara trippingar är helt otroligt. Tror inte domarna var nöjda med sin insats efter matchen men det där ska ju jämna ut sig över tid.

 5. Sebazet skriver:

  Jag lider med laget. Hamnat i en ond cirkel. I detta läge så kan man skylla på hela kedjan, sportchef,tränare, spelare. Vart har det felat? Jag förstår att sponsorerna känner sig lurade, vad har dem fått för sin investering i Västerås?
  Jag saknar fler spelartyper som Patrik Juhlin och Jonas Finn Ohlsson, mezzy Johansson, Andreas Lindh ,Marcus Söderqvist … kan hålla på länge.
  Det måste vara spelare som kör med hjärtat och kommer in med energi i varje byte.
  Bara bryta ihop och komma igen. Jag tror inte att lösningen är att byta ut hela ledningen .
  Per Helmersson lyckades i Karlskoga .
  Vad har felat , man får analysera noga och börja om med lagbygget till nästa säsong och får nog räkna med en stramare budget.

 6. Benke skriver:

  Kanske borde vi skicka Komarek på Anger Management. Snackade med några kompisar i Luleå och deras tankar kring Komarek var att han har en grym högstanivå, men att motståndarna lärde sig att psyka ner honom och att han den sista säsongen blev ökänd för att ”ge igen” och dra på sig en massa onödiga utvisningar. Visst det går att säga att han har vinnarskalle men de senaste veckorna åker han omkring och slår sönder klubbor och bankar sönder båsdörrar. Tror att hockeyallsvenskans backar nu lärt sig att komma in under skinnet på honom. Och hans ilska gör att han inte är en ledare som lyfter laget. I enstaka matcher kan en ilsken lagkompis gå andra att skärpa sig, men när han alltid är arg? En ledare i lag ska också visa att han står över psykningar.

 7. J skriver:

  Besvikelsen att denna säsong blev likadan som förra . Långt mer i tabellen och dåliga matcher.
  Till ett mycket högre pris i form av löner till spelare som inte presterat.

  Sälj av spelare redan nu och försök lösa ut spelare som har kontrakt så tar vi nya tag nästa säsong.

  Jansson(!) Östman Lindelöf Bohm bör börjas med att byta ut så bygger vi med riktigt bra backar sen.
  Vill även att vi tar bort/ersätter han som är scout då han inte behövs…

 8. Mats i. wien skriver:

  När ska styrelsen börja reagera när inte Nj gör något, bara dåliga bort förklarningar, alltid tvåa i varje Situation, Mjukisar använd kroppen, Spela fysiskt,

 9. Patetiskt skriver:

  Brukar gå på alla hemma matcher men nog nu. Trevligare att kolla på mesta mästarna VSK i bandy
  Får ont i magen av att kolla på patetiskt VIK med Toppings sjuka crosscheking i ansiktet vid tekning efter 40 sek. Losers som Handbolls landslaget som lyckades kasta bort given final av för hela ditt jävla liv spelarens stegfel med 15 sek kvar av matchen bla. Vilken Super fredag nog är nog nu utan mig på hockey läktaren. Bandy nästa . Nu är VIK 3 poäng från Kalmar och elfte plats=slutspelat 2024 inte SHL fantasier som väntat!!!

 10. Stefan Söderström skriver:

  Varför inte testa med att ta in en ny match coach/ny röst i båset sista delen av säsongen? Som sätter sig i respekt hos spelarna så att de får fart under rören. Behåll Helmersson som huvudcoach men att han får ta ett steg tillbaka i båset resten av säsongen. Nått måste dem prova för att få igång laget. Annars risk att det slutar med plats 11-12

 11. Trött supporter skriver:

  Ständigt gnäll på målvakt. Vad är det för förväntningar på målvaktsspelet? Att hålla nollan varje match? Det är inte målvakt som är problemet. Anfallsspelet slutar ofta i dumpad puck, tappra försök att vinna, och tillslut förlorad puck efter 15-20 sekunders sargkamp. Ser ut som att det inte finns något förtroende för spelidén. Sen behöver kaptensbindeln plockas från JJL.

  • Kent Johansson skriver:

   Halonen var faktiskt riktigt bra , många högklassiga räddningar

   • Svante skriver:

    Håller med. Var på plats i Nobelhallen. Halo var bra.
    Tyvärr slarvas det ofta i bytena som gör att vi blir sårade i försvaret.

 12. Göran Andersson skriver:

  Sälj av Komarek löven köper gärna! Toppin går också att sälja!

  • Mathias skriver:

   Säljer gärna av hela laget förutom Komarek. Han må kosta pengar men är ju typ det bästa Västerås någonsin lyckats värva inom närtid i alla fall. Nej, gör allt som krävs för att behålla honom och bygg därifrån nästa säsong.

 13. Patrick skriver:

  Tränar dem vecka ut och vecka in för att prestera detta ? skrattretande !!

 14. Vakna skriver:

  VIK har allsvenskans absolut sämsta kapten och att man inte plockar bort honom är så sjukt provocerande. Man börjar undra vad han har inskrivet i kontraktet.
  Allvarliga fel i klubben. Sveriges bekvämaste och lataste lag år efter år

 15. Olle skriver:

  Kort å gott…passningsspelet är uselt fortfarande!

 16. Zeb skriver:

  Östman och Bohm gör allt i sin makt för statusen som hockeyallsvenskans sämsta backpar, rena terroristhockeyn de spelar.