Hattrick av Shane Gersich då VIK tände till efter att Torp skadade Dmytriw – mer fysiskt spel en av vägarna mot fler segrar & Krupic imponerade i ”comebacken”

Shane Gersich är stekhet igen. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

26 svar

 1. DD skriver:

  Till alla som tycker att VIk borde värva en hård back. Kolla Sean Allen där pratar vi en fysisk back….

 2. kenta skriver:

  Kan inte hålla igen angående målvaktskrisen! Man behöver inte ens ha alla hästar hemma för att lista ut att kör man bara med Hallonen så kommer nått att hända!! Visst behöver han matcher efter att blivit sid steppad och fått dåligt självförtroende i Suomi !! Men hur är det då med Blommans självförtroende att inte få speltid?? Nu ska grabben kanske få ett inhopp mot DIF!! Vad kan man begära av en som blivit sid steppad hela säsongen!! Naturligtvis jävligt otur att bli på åkt under träning! Men det är bara en tidsfråga innan det händer under match!! Alla lag vet att vi har bara matchat en målis!!!

 3. kenta skriver:

  Locket på angående Bergman! Borta 2 månader från spel! Gör två matcher! Tillbaka på ruta ett!! Man lider med den gubben! Kommer han tillbaka! eller går karriären mot sitt slut? Vi skulle verkligen behöva Han och Hutch nu i slutspurten!

  • Musse skriver:

   Såg ut som Bergman slog upp skadan i slutet mot Västervik. Haltade oroväckande i båset och spelade inget mer. Testade väl på måndagsträningen och det gick inte. Inte några bra tecken där tyvärr…😥

 4. Patrick skriver:

  Ska inte vik göra något åt överfallet på Dimitri, ett av dem fulaste i år? någon som vet hur han mår? Hur fan kan domarna missa det tom efter video granskning, skandal tycker jag. Annars var vik ganska okej igår ett steg till framåt. Nu tar vi djurgården nästa. In med Ian i målet. Gick ju bra sist mot DIF. C håller med dig om allt gällande Erik jag har också hakat på honom hela säsongen med all rätt men nu har han höjt sig några snäpp men ska inte spela med 67 eller 11. ska vara i en 3, 4 lina. Kom igen nu vik höj er några snäpp till och gör en bra prestation till.

  • Peter skriver:

   Jag är så trött på domarnas låga nivå i HA och jag är så trött på hur Disciplinnämnden hanterar avstängningar, det är som ett lotteri. Topping blir avstängd fem matcher för ”Physical abuse of officials” medan Emil Alba endast blir avstängd två matcher. Svårt att förstå.

  • Jonsson skriver:

   Håller helt med Patrick, tycker det är sjukt hur det inte blir en avstängning. Fattar helt ärligt inte hur några kan skydda torp med att det var en ”schysst” tackling.

 5. Karl P skriver:

  Äntligen, en härlig och välbehövlig seger för laget och alla supportrar.

  Låt oss se till det positiva, vilka härliga insatser med fina assister och mål samt att inte ge tappt efter det första snabba baklängesmålet.

  Ettan och tvåan bra jobb och snygg styrning. Trean flood, det lönar sig att skjuta. Skönt PP-mål med läckert pass av komarek och skedungstyrning, blir värdefullt att PP-torkan har släppt.
  Håller med bloggen om Gabriel Kangas två snygga och matchavgörande assist till de två målen, det raserade definitivt Nybro spelarnas förhoppning att komma ikapp. Fina assister med passning direkt på komareks klubblad, läckert.

 6. Hesa Fredrik skriver:

  Ett enkelt sätt att förhindra motståndarna etablera tryck i vår zon kunde vara att backarna står upp vid blå! Nu backar vi ända ner till Nilo och det blir massor med is för motståndarna att skapa tryck! Då blir de tvungna att dumpa och vi kan vända spelet snabbare!
  Men då gäller det att forwards backcheckar mer bestämt än vad som är fallet nu!
  Vad anser Ni andra om det?

  • C skriver:

   Intressant tanke, jag tror dock att vi har fel backar för det försvarsspelet. Lindelöf skulle få enorma problem pga sitt långsamma tempo på korta sträckor och Bohm hade ju väldiga problem i Paananens höga försvarsspel medan han var lysande i Lehterä lägre försvarsspel så tror vi har fel typ av backar helt enkelt. Jansson behöver ju också ett antal meter innan han får upp farten även om det går ganska snabbt sen.
   Men bra tanke annars 👍👍

 7. C skriver:

  Otroligt viktig seger.
  Jag har ju gnällt på Engstrand hela säsongen men nu börjar han ta sig och hitta sitt spel. Dock så ska han absolut inte spela med Komarek och Mingo i en förstalina. De kan knappt hålla pucken i offensiv zon några längre stunder just nu och det är Engstrand som är den svaga längden för han saknar de egenskaperna. Sätt honom i tredjeligan istället och upp med Hellberg tills tex Hutch är tillbaka.

  Sen lyfter Gersich åter när han får Topping bredvid sig ävensom Topping haft en stor formdipp. Gersich – Topping – Dmytriw hade otroliga siffror de matcher de spelats ihop innan jul och nu gjorde de 3 mål på ca 4 perioder tillsammans innan Dmytriw blev skadad.

  Jag tror att sammansättningen av kedjor betyder mer än vad de flesta verkar tro. Har man 4-6 forwards borta per match får man knappt någon kontinuiteten i det. Hoppas verkligen vi slipper fler bortfall nu.

  Bra arrangerat med barndagen av VIK också. De har förstått vad hållbarhet är och många barn fick härliga minnen.

 8. Mats i Wien skriver:

  Kul att VIK vann, men spelet måste bli bättre ,spelet är för långsammt i spelvändningarna .Dålig tafattig fore och backchecking. Anfall ensidig och långsammt .Mer Aggressivitet i spelet skulle vara bra.

 9. Petri skriver:

  https://www.eliteprospects.com/player/270160/christoffer-jansson

  Christoffer skulle vara en bra och billig breddvärvning inför avslutningen…

  • C skriver:

   Han har florerat tidigare i den här bloggen och om man inte har miljoner att lasta på en center så är han ett klockrent förvärv ur alla aspekter. Spelar garanterat i HA nästa säsong iallafall.

   Störta problemet är väl att Hudik satsar på att gå upp till HA så man måste nog lasta upp ganska mycket det får att de ska släppa honom.

 10. Eusebio skriver:

  Vad hände med Krupic?Plötsligt spelar han.Helmersson måste ha planerat att köra iväg honom.Man kunde märka på träningen att ingen av tränarna komunicerar med honom.Vuxenmobbning. Jag tycker inte att vi har bra tränare

  • Kalle skriver:

   Å andra sidan fick han beröm i intervjun efter matchen..

   • Icing skriver:

    Och efter matchen när spelarna tackade publiken stod han ensam en meter bakom övriga och när #10 och övriga skanderade ” Vi älskar 💛🖤”gled han ut längst till vänster och stämde inte in i sången….i och för sig stod han med en ispåse men ändå… tror inte han blir kvar.

  • Jeppe skriver:

   Jag fattar inte denna Krupic dyrkan. Han har inte varit bra!! Därför har han inte spelat…
   Direkt svag i egen zon.. får varken fram passningar eller skott.
   Nu har han ju fått träna massa extra för att komma ikapp, så hans petning kan ju vara det bästa som hänt honom i karriären. Så att snacka vuxenmobbning känns skit helt ärligt

 11. Bobbo skriver:

  Intressant att det ska behövs en smäll på en lagkamrat för att spelarna ska gå in hårt och bestämt i varje närkamp. Inte ta någon skit osv.
  Jag hoppas verkligen att de kommer fortsätta på detta sätt resten av säsongen. Det ska göra ont och var obehagligt att möta VIK hockey!

  Sen hoppas jag verkligen att Krupic är i laget gör att stanna.
  Jag vill se följande sex backar resten av säsongen (om ingen ny dyker upp)
  Flod
  Pettersson
  Krupic
  Bohm
  Loponen
  Jansson-Lorek

  Lindelöf & Östman får vila nu….

  Upp till bevis på Onsdag, spela snabbt och fyndigt men tackla hårt, spela tufft, ta ingen skit. Då vinner man hockeymatcher!!

  • Petri skriver:

   Hmm… Lindelöf har enligt mig varit konstanten i årets backuppsättning med en jämn och hyfsat hög nivå.
   Hur tänker du att exempelvis Loponen, Krupic och Pettersson går före honom?

   • Kalle skriver:

    Lindelöf var stabil i början av säsongen. Sämre mot slutet nu. Pettersson och krupic är nog bättre backar i grunden. Speciellt Pettersson. Lindelöf kan vara seg och loj. Men inte hamnar han som 7/8 back..

    • Bobbo skriver:

     Lindelöf har minst fart, är dålig i närkampsspelet. Han är enligt mig en fruktansvärt överskattad hockeyback. Krupic, Pettersson, Bohm, Loponen har alla högre höjder i sig.

  • Den gule skriver:

   Skulle välja Lindelöf framför Loponen alla dagar i veckan.

 12. Musse skriver:

  Äntligen en seger!🙏🏻 Måste vara en skön känsla för Krupic att visa tränarna att de gjort fel genom att låta honom tugga knopp så länge. Ruggigt bra ikväll trots inte spelat på så länge. Såg inte alls ringrostig ut. Behövs fler såna backar istället för sega tröga backar som Lindelöf, Jansson och Bohm. Jisses vilka problem de har.
  Tråkigt med Dmytriw’s hjärnskakning, domarna i HA är riktigt usla i år, också…..