Acke Ringström inför Almtuna: ”Tydliga herrar och mer skicklighet här än i Kristianstad”

Bitvis tuffe Acke Ringström #70 byter sida men behåller numret. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Centralen fick inför onsdagskvällens försäsongspremiär hemma mot Almtuna byta några ord med backen Acke Ringström, ny från Kristianstads IK. 27-åringen har lirat tillsammans med Jonas Liwing i ett nytt backpar och verkar trivas här.

Hur har det varit att komma in i allt här i Västerås?

– Jättebra! Kanonfin stad! Bra killar i laget som inkluderar in oss nya i olika saker att göra hela tiden.

Hur skiljer sig träningen här mot i Kristianstad, som troligen var Ettans spelskickligaste lag?

– Mer skicklighet här skulle jag säga. Klart det är bra fart och vi tävlar med varandra, men det gör alla lag i början av säsongen. Men lite skillnad är det mot i KIK.

Hur beskriver du Paananen och Ivarsson så här långt?

– Tydliga herrar, väldigt lätta att kommunicera med, vilket jag gillar. Har inte sett dem brusa upp ännu, men det kommer nog.

Hur har det gått att spela med Jonas Liwing?

– Han är lätt att spela med, lugn med pucken och rutinerad, tycker han är kanon att lira med. Sen får man ge det lite tid, vi känner inte varann hockeymässigt ännu, men när det sitter så tror jag att det kommer bli jättebra.

Vad är viktigast mot Almtuna ikväll?

– Att vi går ut och ger allt och spelar det försvarsspelet vi har kommit överens om. Och att vi vågar testa lite i offensiven, säger Acke avslutningsvis, som själv dock vilar ikväll, lätt skadad.

***

Anthon Eriksson är fortsatt sjuk. Någon extra junior utöver Emil Forsgren kommer inte vara med då J20 själva har match mot AIK.

***

Stöd VIKFanCentral genom en donation!

Stort tack till Er som stöttat bloggen till att även överleva framöver! Swish: 0703795445 eller via konto / paypal nedan.