Amil Krupic (ex Växjö, Södertälje & Kristianstad) presenterad som ett av de tunga backjärnen & Södertälje stod också för en stor lagnyhet – hur ”kontrar” VIK centralt?

Skärmdump från Youtube.

 

Amil Krupic blev svensk mästare med Växjö i våras. Nu blir det spel i VIK för den 27-årige backen, vilket Johan Svensson på Expressen avslöjade tidigare.

Ett antal lag ska ha varit intresserade av Krupics signatur till nästa säsong. Bland annat Brynäs ska alltså ha visat ett stort intresse enligt Expressen. Så Krupic får anses vara lite av en prestigevärvning.

Några highlights från Växjö:

***

Tänkbara backpar:

  • Loponen – (defensiv toppback)
  • Krupic – Flood
  • Jansson – Hadobás
  • Östman – Lindelöf

Det lär alltså bli huggsexa om PP-tid mellan Loponen, Krupic, Flood, Jansson och som sagt är Hadobás och Lindelöf inte osugna på PP heller.

Angående Lindelöf har ju backen bildat familj och är nog sugen att stanna i Västerås och kämpa om en plats till varje pris. Kanske kan Lindelöf lyfta tillbaka till sin 18-19-form som gav SHL-kontrakt efter en svag 22-23?

***

Det som står ut mest med Krupic på pappret är kanske att Halmstadsprodukten öst in poäng i Kristianstad under sina två senaste HA-säsonger där med över 0,75 PPG, vilket motsvarar cirka 40 poäng på 52 matcher.

Men tyngre poängmässigt i AIK däremellan, vilket Krupic talade lite om här gällande att coacherna nog knappt ville ha honom där, bara sportchef Gozzi.

Dock gav allt starkt spel i HA ett SHL-kontrakt med självaste Växjö. Under 21-22 blev det också en hel del istid i ett skadedrabbat Lakers (runt 15-19 minuter/match).

Och tydligen gjorde backen det bra och fick ett nytt kontrakt av den redan legendariske sportchefen Henrik Evertsson, som även sagt nedanstående om Krupic på Lakers hemsida:

– Amil är en back som med hjälp av sitt fina spelsinne och passningsegenskaper kommer passa väl in i vårt sätt att spela, sa Evertsson inför första vändan i Lakers 21/22.

Sedan sa sportchefen så här inför säsongen 22-23:

– Amil kom in och gjorde det bra på slutet av säsongen 21/22. I och med alla skador fick vi möjlighet att testa honom ordentligt med stundtals mycket hög istid. Vi känner att vi vill följa Amils utveckling ytterligare och signar därför honom på ett 1-årsavtal, sa Växjös sportchef då.

***

Dominic Turgeon heter Södertäljes nye toppcenter med helt okey meriter från AHL (0,33 PPG) och 22 poäng totalt på 68 matcher i SM-liiga. Turgeon ska vara mycket solid och rejäl enligt insatta.

Det går väl i linje med att SSK vill ha defensivt starka centrar (Engsund, Liljewall), då man vill ha backar som pinchar mycket. Plus många offensivt skickliga yttrar såklart.

VIK verkar bygga lite annorlunda med kanske lite mer offensiva centrar i Komarek, Mr X, Topping och Skedung.

Hursomhelst alltid spännande att jämföra lagens silly då mycket trots allt ändå avgörs redan nu faktiskt. Därför är ju silly så intressant. Undrar vad NJ hittar som den där sista kritiska centervärvningen…

1 svar

  1. PatrikH skriver:

    Det är ju uppenbart att NJ har en helt annan nivå som sportchef än vad vi varit vana med de senaste åren. Det känns som VIK får en bra uppsättning spelare till kommande säsong, men sedan ska potentialen också realiseras genom tränare och en laganda där varje spelare är beredd att sätta laget först.