“Är total cirkus kring infon runt övergångar” & Vita Hästen kör CIS-spåret med Reddick

Det är oklarheter kring de nya övergångsreglerna mellan SHL, Allsvenskan och HockeyEttan. Har talat med flera i branschen om detta.

SHL kan fortfarande inte ta spelare med kontrakt (om inte klubbarna kommer överens om ett pris förstås). Det nya omtalade regelverket har inte klubbats igenom ännu.

En källa säger: “Är total cirkus kring informationen. Det gamla avtalet gäller, klubbarna får ersättning när spelare utan kontrakt lämnar. Spelare med kontrakt måste lösas ut. Anledningen till att det inte är klart är att HockeyEttan tittar på vilken ersättningsnivå som ska gälla när deras spelare med kontrakt bryter för Allsvenskan”.

Dessutom menar vissa att det är lite svagt att sportcheferna inte alltid tar reda på hur det ligger till. Påverkar ju både ekonomi och lagbygget.

Bloggen har försökt nå ligachef Sonny Lindwall på HockeyAllsvenskan för att reda ut begreppen. Det har ju varit aktuellt med VIK då man har spelare som Fish och Mylläri som ska ha SHL-intresse men gällande VIK-kontrakt.

***

Vita Hästen har kanske (som VIK) inte alla pengar i världen. Bland annat därför valde man att satsa på Kruise Reddick från CIS, den ganska okända kanadensiska universitetsligan.

CIS är i grunden en chans för en spelare att få en utbildning, vad jag förstått då man talat med hockeyfolk. Det är en stor variation på nivån där och vissa spelare kan inte spela här, men vissa av dem är en trevliga överraskningar.

Bästa exemplet på superfynd är Derek Ryan. Även en sån som Marc-André Dorion beskriv som ett jättestort CIS-fynd. Ryan MacKiernan har också gjort det bra.

Spelare som floppat på högre nivåer är exempelvis Sean Ringrose och Scott AarssenDaniel Erlich väntar på sin allsvenska chans efter att ha öst in poäng i CIS…

***

Skrev igår lite om att AHL ökar sin dragningskraft. En av orsakerna till högre löner där är att under senaste lockouten tog man bort med en slags nedre gräns för löner (man tog bort re-entry waivers) och sedan dess har AHL-lönerna gått upp…

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

1 Kommentar

  1. Johannes

    Intressant info om den ligan. Alltid undrat vad sjutton det är för en liga. Finns väldigt många “dolda” ligor i Nordamerika.

Tweets

Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@martin_park021 @VIKFanCentral Jo, det är väl i princip en naturlag… 😄 Men då får vi ta det. Tycker ändå det är rät… https://t.co/63fSqz0Gii

SvaraRetweetFavorit
Martin - Avatarmartin_park021Martin

@SeClaes @VIKFanCentral Sedan gammalt att han hänger game winning goal i tredje mot VIK 4min in i tredje! Fälth gjo… https://t.co/PpTJSjLwcp

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Kapten Jimmie Jansson om träning och annat efter första dagen på is: "Mer på allvar nu med den tydligare riktlinjen… https://t.co/jy5jw6IJo2

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@VIKFanCentral Jag tycker det var helt rätt att gå skilda vägar. Tyckte det stannade av senaste säsongen så ett mil… https://t.co/KsbYEWa8pK

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto