Åtta viktiga frågeställningar inför försäsongen som startar mot Vita Hästen: Kan Salminen, Speers och Cheek börja bygga kemi?

Efter hjärnsläppet mot MoDo blir Trevor Cheek saknad som en stor nyckel i VIK:s spets. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

5 Responses

 1. Alkemisten skriver:

  Hoppas verkligen att Kangas får 8-10 matcher i en offensiv roll annars hoppas jag för hans egen utveckling lämnar Västerås, han ÄR INGEN DEFENSIV spelare. Han var och är en poängspelare, att förstöra honom tillsammans med 2 defensivt inriktade spelare är fel och förstör honom bara.
  Poängproducerande juniorer ska spela i 1, 2 eller 3:e linan, är du en brunkande junior ja, då kan du ta en roll i 4:e linan.

  • Musse skriver:

   Nja han användes ju redan förra året framgångsrikt i en defensiv roll. Han gjorde ju mål i sitt första byte i HA så många tror nog att han är en större offensiv spelare än han kanske är. Stack ju inte heller ut speciellt mycket offensivt i J20 matcherna förra säsongen. Tror nog tränarna har full koll på var han passar bäst in. Däremot så kommer nog Wiberg få en hel del chanser i offensiva kedjor. Sen kommer det nog finnas en hel del offensiv i ”fjärdelinan” också.

  • Stefan skriver:

   Ska Kangas spela i någon topp 3 kedja är han i fel klubb tyvärr. Finns 6 st offensivare ytterplatser och vi har 9 andra yttrar som går före före honom på de 6 platserna. Med tanke på hans speltid borde han redan producerat mycket mer poäng om han varit offensivt lagd. Alla spelare behöver inte bli poängspelare. Kolla på Jesper Johansson, ovärderlig i sin roll.

   • UliH skriver:

    Speltid … kan ju vara skillnad om speltiden är i bp eller pp.

 2. C skriver:

  Det troliga är nog att From hamnar på läktaren så länge som alla är spelbara och att man kör någon av Wiberg/Bergman/Lunsjö som winge i 4 kedjan beroende på vilka som tar plats i kedja 1-3. Här saknar iallafall jag en till defensiv specialist till 4 kedjan.

  Sen fråga 9.
  Ska vårt ”offensiva” backpar Gunnarsson (-9) och Lindelöf (-15) kunna vända på de negativa siffrorna.

  Hockey handlar någonstans i slutändan om att göra fler mål än vad man släpper in. Att ligga på minus siffror efter en hel säsong i HA i ett SHL satsande lag är helt otänkbart om man är toppback i laget och laget ska gå upp. Det finns säkert en massa förklaringar för förra säsongen men nu måste de gå plus. Kommer ju starta i offensiv zon i huvudsak också.