Avstämning Thomas Paananen: ”Vi är ödmjuka men ska göra samma saker i HA som gjorde oss framgångsrika i Ettan” & spännande om Holmberg & Ersson blir draftade under lördagen

Man kunde inte klaga på Pontus Holmbergs utveckling under Thomas Paananen. Och nu hyllar Thomas valet Pontus gjorde att stanna "en säsong till" i VIK, till skillnad från många andra mer "stressade" juniorer. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

– Just nu slipar vi på det sista detaljerna på vår spelidé och ser fram emot lite semester, säger Thomas Paananen till bloggen.

– Spelarna har kört tufft med Helena fyra gånger i veckan plus ett-två egna pass. Upplägget på fysen är ungefär samma innehåll som ifjol, fast ganska mycket mer belastning, den är ju lite tuffare under försäsong än under issäsong.

Så ni jobbar redan nu med spelidén? Kan du berätta lite mer om den processen?

– Vi har gjort en utvärdering av förra säsongen om vad som var bra och det som behöver förbättras. Mycket var bra, men vi behöver så klart bli bättre på vissa delar så där är vi. Vad exakt vi ska göra håller vi internt.

Hjärnorna bakom succén får snart äntligen lite semester. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Hur ser sommaren ut framöver?

– Vi går på semester den 29:e juni och återsamlas den 30:e juli. Då kommer vi att köra igång med allt från spelidé till att få ihop gruppen. Även där finns en tydlig idé från min sida hur det kommer att se ut. Vad exakt vi kommer att göra håller jag internt med gruppen.

– Jag ser verkligen fram emot säsongen. Jag är nöjd med hur truppen ser ut. Zäta har gjort ett mycket bra jobb.

– Vi  är nykomlingar och det ska vi vara ödmjuka inför, men däremot ska vi stå för samma saker som tog oss upp på ett år, nämligen stenhårt jobb, tävlingsinstinkt och en lojalitet mot laget, menar Thomas.

***

Pontus Holmberg. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Rasmus Dahlin gick som väntat till Buffalo som första spelare i NHL-draften. Totalt gick hela sex svenskar i första rundan.

Draften fortsätter under lördagen med resterande rundor 2-7. Återstår att se om någon NHL-klubb är tillräckligt smart att drafta Pontus Holmberg, en småväxt men ytterst svårfångad spelare som är perfekt skapt för den nya snabba hockeyn utan hakningar.

Även Samuel Ersson, VIK:s nya målvakt från Brynäs, hoppas bli draftad. Ersson blev nyligen uttagen i J20-landslaget och det vittnar såklart om klass.

Sedan kan det ibland bli enorma överraskningar som när New York Rangers tingade Marcus Jonasén redan i tredje rundan 2002. Jonasén som då var en superdoldis med bara 2+1 på 16 matcher för VIK förra vändan i Ettan.