Bundesligakännaren om VIK:s mest meriterade nyförvärv på länge: “Williams överglänste NHL-proffsen”

Jeremy Williams heter det första nyförvärvet. Om man räknar bort NHL-lockouten är det ett av VIK:s mest rutinerade och meriterade nyförvärv i modern tid.

– Jag har sett Jeremy Wilkiams två gånger i år i våra båda hemmamatcher mot Crimmitschau, säger Ralf Leising som följer Bundesliga noga via sitt Kaufbeuren.

– I dessa två matcher var han deras farligaste forward framåt framför nätet, vilket är speciellt anmärkningsvärt eftersom i deras första match i Kaufbeuren var de två NHL-spelarna Wayne Simmonds och Chris Stewart också med i Crimmitschau, de spelade där under lockouten.

– Han spelade även i samma kedja med dem ett tag. Han har ett bra skott och har alla attribut en traditionell sniper behöver. Williams är en finesspelare vars enda svaghet är lite i defensiven. Han är inte den starkaste spelaren rent fysiskt heller. Han är inte så lång och motståndarna kan minimera hans offensiv med ett solitt fysiskt spel.

Hur är Williams jämfört med Brady Leisenring?

– Willams borde var den bättre spelare baserat på deras statistik men jag kan egentligen bara gissa eftersom jag bara sett Williams live två matcher då han var på topp. Brady såg jag en hel säsong. Totalt sett tror jag dock att Williams är ett bättre tillskott för er. Han är verkligen en grym målskytt, säger Ralf avslutningsvis.

***

Williams har absolut talangen att vara en riktig toppspelare i Allsvenskan. Mycket kommer troligen hänga på hur hungrig 29-åringen kommer vara i VIK och vilken träningsnivå som den förre Toronto- och NY Rangersspelaren kommer underkasta sig i sommar.

Kanske gör detta tunga nyförvärv med hela nio NHL-mål på bara 32 matcher att det blir lättare att behålla Matt Fornataro? Williams & Fornataro är ett tänkbart radarpar av elitserieklass.

***

Ytterligare en god nyhet var att Jonas Emmerdahl skrev på. Dock verkar Stefan Warg lämna för Nordamerika.

Med Emmerdahl, Andreas Lindh och Christoffer Björklund har VIK en mycket stabil grund att stå på gällande backsidan. Och med Williams har man en potentiell 25-30-målskytt.

Nu fattas väl nästan (nåja) bara en riktigt bra målvakt för att vi ska kunna börja hoppas på en ny kvalserie våren 2014?

snap_isAutoPosted:
1
snapEdIT:
1
snapFB:
s:111:"a:1:{i:0;a:3:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";s:4:"doFB";i:0;}}";
snapLI:
s:120:"a:1:{i:0;a:4:{s:10:"AttachPost";s:1:"0";s:10:"SNAPformat";s:6:" ";s:11:"SNAPformatT";s:6:" ";s:4:"doLI";i:0;}}";
snapTW:
s:265:"a:1:{i:0;a:7:{s:4:"doTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"324190087015436288";s:5:"pDate";s:19:"2013-04-16 17:58:34";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

6 Kommentarer

 1. Mikael Norèn

  Det heter faktiskt 2.Bundesliga, tyska andraligan. Williams kommer inte från DEL

 2. Luffe3

  Synd om man pråtar så dålig tyska, precis som min svenska.

  Bundesliga är fotboll!!! Deutsche Eishockeyliga är hockey!!
  Men spelar roll, huvudsäklig man bablar sig genom sitt blogg

 3. Lalle

  Synd om man pråtar så dålig tyska, precis som min svenska.

  Bundesliga är fotboll!!! Deutsche Eishockeyliga är hockey!!
  Men spelar roll, huvudsäklig man bablar sig genom sitt blogg

 4. Mikael Norén

  Hampus, tror inte det är ett absolut nej från Fornataro, så det finns kanske lite hopp. Tror det var bra att VIK tidigt landade ett så här meriterat nyförvärv, visar på satsning och gör det nog lättare att locka hit nya spelare.
  Angående skillnaden att ta hit folk från Luleå eller USA så är nog tyvärr så att ingen har den här brinnande känslan för klubbmärket från början. Kan nog både var för och nackdelar. Viktigast är dock attityden att spelaren verkligen är äregirig och vilja kriga genom en hel säsong plus kvalserie.

  Daniel, tack roligt att höra!

 5. daniel

  Kul att du följer upp nyförvärven med att fråga folk som kan ha sett dem Mikael. Mycket intressant!

 6. Hampus

  Riktigt rolig värvning. Som du säger så skulle det vara underbart om man kunde behålla Matt också, chansen är dock liten tror jag. Men vi har väl inte fått ett nej ännu va? Så det är rätt positivt, i alla fall i mina ögon.

  Jag hoppas NJ kan hitta 2-3 riktigt bra spelare borta i Nordamerika så kan vi komma riktigt långt. Importer hit och importer dit, frågan är ju hur stor skillnaden är med en kille som kommer från Luleå och aldrig har spelat i Västerås eller emot Västerås tidigare eller en som kommer från USA/Kanada. Vad tycker du?

Tweets

Svensk Hockey - AvatarHockeySvenskSvensk Hockey

Analys med mycket siffror – de 14 målvaktsparen i HA 21/22: VIK (& HV71) bäst, satsning på Myren i Vita Hästen, öst… https://t.co/U7fFuVGonW

SvaraRetweetFavorit
dagens-hockey.se - Avatarhv71_newsdagens-hockey.se

Analys med mycket siffror – de 14 målvaktsparen i HA 21/22: VIK (& HV71) bäst, satsning på Myren i Vita Hästen, öst… https://t.co/GQDcfNM4Zv

SvaraRetweetFavorit
Thomas Melin - AvatarThomasMelin8Thomas Melin

inget riktigt lyckat/förtroendeingivande 20-21 med räddnings-% på 87,5 de 24 matcher han vaktade Moras HA-kasse. Fi… https://t.co/AYBUYHtCcp

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Analys med mycket siffror - de 14 målvaktsparen i HA 21/22: VIK (& HV71) bäst, satsning på Myren i Vita Hästen, öst… https://t.co/bzumCVbWbh

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto