Caputi lämnar också och tränarlistan nere på två-tre namn

Enligt intervju med NJ på VIK.se är man nere på två-tre namn. Det har ryktats om Johan Strömvall som inte lyckades så bra i Södertälje. ”Tycker det är så kul så kommer inte säga något” svarar en källa på det ryktet.

Enligt uppgifter på tisdagen var det inte heller någon spelare jättenära VIK under dagen. Men det kan ju vända fort och man vill kanske vänta in den nya tränaren att ”okeya” nya spelare samtidigt som nya spelare vill veta vem som är coach.

***

Det står också klart att Luca Caputi lämnar VIK. Den spelskickliga liraren hade stora problem med höfterna vilket hämmade spelet kraftigt i kvalserien. Problemet är ju att Caputi inte har någon naturlig skridskoåkning från början och är kanske inte skapt för stora rinkar.

Dock var Caputi oerhört viktig då han gjorde skitjobbet framför kassen när Williams sköt många av sina 26 mål utifrån. VIK måste hitta en liknande spelare med storlek, mod och spelsinne som kan understödja Williams. Inte en lätt uppgift för NJ att ersätta den 191 cm långe Caputi…

***

Marknaden är också ganska lugn ännu. Som NJ sa har KHL plockat lite extra vilket leder till att SHL plockar extra från Allsvenskan. Kanske är det så att de allsvenska får vänta till de rika storlagen har kommit en bit med sina lagbyggen.