Centralen tippar HockeyAllsvenskan 2012-13: Örebro vinner och Västerås får kämpa för att nå playoff

Defensivstarka VIK kommer få förstärkningar av det ena eller andra slaget, vilket borgar för att laget tar sig till playoff trots den stenhårda konkurrensen. FOTO: RUNE ÅHLÉN (C) FOTOBLOGG

1. Örebro– Med Löwdahl & Aulin har man seriens bästa centerduo och i Wiklander & Yetman seriens kanske vassaste yttrar. Oerhört bra bredd i hela laget borgar för att man kommer bli ytterst svårslagna. Om Ridderwall håller kan det bli elitserien. Inte troligt dock att Mitell kommer hänga med i kvalserien.

2. Djurgården– Såg väldigt bra ut bitvis i European Trophy mot bra lag. Därav tippar jag DIF före LIF. Men aningen snedvriden ålderstruktur med en hel del 30-plussare och sedan en massa spelare kring 20 år. Inte många spelare i sin ”primeålder” i Djurgården. Men klassen finns där.

3. Leksand– Lär bli som ifjol, otroligt bra försvar med Timander och Hanses i mål. Frågan är om  enda två nyförvärven Kapstad och Edblom kan lyfta offensiven. Istället intressantare med hur mycket alla heta unga spelare kan utvecklas och lyfta offensiven och power play.

—-

4. Oskarshamn– Fortsatt utveckling och skaplig kontinuitet borgar för ytterligare ett steg med smarte tränare Söderström. Mycket bra centrar i McGrath och Öhman. Monstermålvakten Fernström kan utvecklas till seriens bästa målvakt. Scandella och Vigilante högintressanta nyförvärv.

5. Södertälje– Extremt hypade av många trots väldigt oprövad målvakts- och backsida. Dock ganska intressanta forwards med Fleury i spetsen. Men att tro att Andersson & Andersson kommer totaldominera bara för att man gjort tio poäng i elitserien är nog att tro för mycket, även om de är bra. Kan likaväl bli en flopp igen. Men väldigt bra arbetsmoral betyder mycket.

6. Västerås– Nederlagstippade av fansen. Tror dock att man kan få till en riktigt bra defensiv igen. Finns mycket potential på forwardssidan plus att man kommer förstärka antingen med en toppback och en toppcenter och/eller kanske Berglund & Backlund. Mycket hänger på Lasse i målet, stor potential finns dock där. Men om Lasse inte får till det blir det inte playoff.

7. Almtuna– Årets skräll! (Som alltid kommer). Inte logiskt, men något lag skräller alltid. Tror det dags för Almtuna att skrälla igen. Laget består av i princip samma spelare som var topp-3 i allsvenska formtabellen i slutet av förra säsongen. Nu har man åter fått en supermålvakt som stöttar när man brunkar på i Gränby i Joel Lassinantti. Bra krigarinstinkt under Silfwerplatz & Ragnarsson. Hermansson en underskattad sniper med glödhett skott.

—-

8. BIK Karlskoga– Tappet av Bellissimo seriens enskilt tyngsta spelartapp. Skaplig kontinuitet och intressant om Olimb kan lyfta med mer ansvar. Men utan Bellissimo är inte BIK lika smarta. Om Gistedt lyckas bra blir det playoff, men känns inte som Gistedt kommer axla manteln i den utsträckning som behövs.

9. Malmö– Årets flopp! (Som alltid kommer).Traditionen att misslyckas väger tungt. Nu med ett ganska normalt allsvenskt lag på pappret som inte kan lita på Klasens trollkonster (som han trots allt gjorde). Sjögren suspekt och ihålig i mål trots bra statistik. De flesta verkar tyvärr slöa till i MIF. Alla vill slå dem.

10. Troja– God kontinuitet och smart värvning av Iberer som kan bli en riktig toppback. Ross en vinnarskalle bakom bänken. Frågetecken hur bra Bengtsberg är i kassen, vilket drar ner betyget. Om Bengtsberg gör succé kan det bli playoff.

11. Karlskrona– Imponerande försäsong med betongdefensiv. Trots allt mycket tunna på pappret. Bör inte orka riktigt över 52 omgångar. Intressant att se Pöllänen som Niklas Johansson rykte i förut.

12. Tingsryd– Ett lag som bygger på en massa intressanta importer, men kan vara svårare att få ihop det då. I den tuffa konkurrensen behövs att man kämpar för laget varje kväll. Om allt stämmer kan det dock bli playoff med en Zajkowski i högform.

—-

13. Mora– (Flopp nummer två!) Ett småväxt lag med många importer som kan floppa under oprövade tränaren Wener. Viksten en beprövad målmaskin dock som kan lyfta laget.

14. Asplöven– Bra värvningar men kommer ändå få det tufft i den bästa allsvenskan någonsin. Många oprövade spelare på allsvensk nivå. Frågan är hur Conny kommer sköta sig och om Asplöven kommer kunna fixa ett program för att hjälpa Conny som i Örebro…

***

21 läsare har tippat och är med i tipstävlingen. Anmäl dig du också! Centralen kommer också vara med utan tävlan…

associated_pp_galleries:
1347394689, 1347394696, 1347394705
snap_isAutoPosted:
1
snapBG:
s:2:"N;";
snapFB:
s:2:"N;";
snapGP:
s:2:"N;";
snapLI:
s:2:"N;";
snapPN:
s:2:"N;";
snapTR:
s:2:"N;";
snapTW:
s:2:"N;";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:70:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/09/Patrik-Berglund.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Fredrik Angebrand - Avatar_Hawkmoon_Fredrik Angebrand

@VIKFanCentral Ska bli intressant att se om spelskickligheten lyser igenom nu med nya lagbygget. Har saknat förmåga… https://t.co/bm6wIeNUOy

SvaraRetweetFavorit
Svensk Hockey - AvatarHockeySvenskSvensk Hockey

Videokoll: Svenssons poäng i Tingsryd skvallrar om ännu en “lugn” lirare med stort tålamod – men slår sedan till ko… https://t.co/C4H5dQa2sm

SvaraRetweetFavorit
Niclas Gustafsson - AvatarnisselovuddNiclas Gustafsson

@Rexxius @VIKFanCentral Tror inte JG hade signat med Vik om han inte vill spela där !

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Videokoll: Svenssons poäng i Tingsryd skvallrar om ännu en "lugn" lirare med stort tålamod - men slår sedan till ko… https://t.co/37lXOW1caF

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto