Cohen och Belle på NJ:s radar? & Andreas Lindh saknas mycket

Gurkburksbloggen ”NJ” berättar, Lindh långtidsskadad och ung back signas

Saknad på isen.

Enligt Viasport.se och MrMadhawk.se kollar VIK alltså upp backarna Shawn Belle och Colby Cohen.

Cohen spelade för övrigt idag då hans Nottingham förlorade med 9-1 mot Fagervalls Luleå. Cohen gjorde inte bort sig, spelade enkelt och hittade för det mesta rätt med passningarna. Men stora frågetecken för rörligheten och det fysiska spelet.

Kontaktade en scoutkälla om dessa två: ”Belle är en bra skridskoåkare, stark defensiv back. Ska inte spela PP, begränsat spelsinne. En helt okey rollspelare.

Cohen däremot är inte lika lätt rekommendera. En ganska begränsad spelare som har flera agenter som jobbar för honom.”

***

Om det är någon av dessa bör Belle ligga närmast till hands, indikationer är att VIK inte är så intresserade av Cohen. Belle är också precis den spelartyp som saknas sedan VIK-ikonen Anderas Lindh slutade. Visst skulle Cohen kanske kunna ta en tröja i Allsvenskan, men VIK behöver någon back som är riktigt spetsig på något.

***

Hoppas Andreas Lindh får en riktig avtackning under kommande säsong. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Andreas Lindh saknas mycket just nu i laget. Bara det där att motståndarna blir ”oroliga” om Lindh är inne, är värt så mycket. De måste ha lite utökad koll för att inte bli manglade, vilket ger en extra dimension till försvarsspelet. Det har inte VIK idag.

Erik Lindhagen, exempelvis, uttryckte ju en stor lättnad att få spela med Lindh då han kom till VIK. Hoppas Andreas Lindh får en riktig avtackning under kommande säsong.